AEW Rampage #27 (04/02/2022) Recenzija

Dva title meča, novi Adam Cole i naznaka dugo očekivanog feuda za AEW žensku titulu, sve to i još po nešto u današnjoj recenziji AEW Rampage-a!

Adam Cole vs Evil Uno i segment nakon meča (3.0⭐)

Produženi squash meč i iako nije bilo ništa vrijedno isticanja pokazalo nam je da Cole zaista počinje pokazivati tu svoju agresivniju stranu, kao što je i naglasio u promo-u sa Dynamite-a. Uno je dobro sellovao i učinio da Cole-ovi potezi izgledaju znatno brutalnije i kao da nanose veću štetu nego inače.

Nakon meč Adam imenuje sve protivnike koje je pobjedio u dosadašnjoj AEW karijeri i kako je njegov streak i dalje živ. Zahtjeva poštovanje, jer ga po njegovom mišljenju ne dobija dovoljno. Čini mu se da su svi zapravo zaboravili ko je on, jedan od generacijskih talenta, i bez stida rekavši budući AEW WH šampion.

Ok segment i ništa više od toga, malo me brine što se priča sa Bucksima i reDRagonom ne nastavlja, ali vjerovatno bi i to trebali uskoro prikazati na Dynamite-u.

Jade Cargill promo (2.5⭐)

Generičan Jade promo uz klasične poštapalice, ali djevojka se popravlja u svakom segmentu. Očito da dobija podršku fanova, jer je na prošloj epizodi Rampage-a imala ‘pomjeranje igle’ kada je broj gledaoca tokom njenog meča u pitanju, što je i spomenula u promo-u. Posvećeni su Jade i za sad radi odlično, nadam se da će sa godinama i taj in-ring aspket biti znatno bolji nego sada.

Sammy Guevara vs Isiah Kassidy (3.5⭐)

Jedna atletska parada, showcase gimnastičarskih sposobnosti što je za oko ugodno, ali generalno kao wrestling meč daleko od nekog klasika. Isiah dobija već, čini mi se, par puta priliku za TNT titulu, iako je u svakom title shotu bilo preočito da nema nikakve šanse dobiti meč, pa to u startu kvari ukupan dojam istog.

Međutim, on je svaki svoj singles meč odradio prilično dobro tako da, ovo može biti neka potvrda da bi se snašao i kao singles star u budućnosti. Nakon Sammy-eve uspješne odbrane pogađanjem GTH-a Andrade se pojavljuje sa svojim asistentom. Činilo se kako je Sammy nadjačan, ali mu u pomoć pristiže Darby. AHFO ekipa se ‘kupi’ iz ringa, a Darby ne može skolniti pogled sa TNT tititula. Potapšao je Sammy i eventualno naznačio nam neki feud u budućnosti.

QT-HOOK video paket (4.0⭐)

I dalje je čudno da su uspjeli od meme-a napraviti jednog od najvećih mladih zvijezda u čitavoj industriji tako da sve u vezi HOOK-a je odlično odrađeno. Po zvaničnom posteru za Revolution HOOK će biti dio samog PPV tako da me jako zanima ko će biti njegov protivnik u prvom PPV meču. QT se čini kao logičan izbor, a ljudi svakako žele vidjeti kako ga HOOK ‘ubija’.

Leyla Kris backstage segment (2.5⭐)

I dalje mi je ovo nepotrebno traćenje Kris koja je predodređena za velike stvari. Također, sam storyline da djevojka od 150cm teroriše znatno impozantniju Kris mi baš i ne pije vode. Nisam fan ovoga, ali moguće da će Leyli donijeti neki vid kredibiliteta.

Mercedes Martines vs Thunder Rosa (3.25⭐)

Rosa iskazuje svoje ‘ring general’ kvalitete kontrolišući sam tempo meča u startu, sve dok Mercedes nije okrenula momentum na svoju stranu pogodivši spinebuster. Rosa je bila pomalo u podređenom položaju sve dok nije uspjela da sa par dropkickova i DDT-om skoro odnose pobjedu.

Akcija se nastavila i van ringa gdje je Rosa zakucala Martinez u čelične stepenice. Međutim, Martinez u očaju izvlači steel pipe i udara Rosu po glavi što je automatski diskvalifikuje i donosi Thunder pobjedu. Ne rade DQ finish-e često, čak je i Jericho na komentatorskoj poziciji naglasio da je ovo možda prvi DQ finish na Rampage-u ikad. Tako da, poslužilo je daljnoj priči koja se odmotala u segmentu nakon meča.

Mercedes-Britt-Jamie segment (4.0⭐)

Ispostavlja se da je Britt unajmila Mercedes tokom njenog upada u TBS turnir meč između Jade i Rose, želeći da Rosi onemogući put do titule. Jamie je jako iznenađena sa ovim, jer nije ništa znala, dok joj Britt prebacuje da je sve nastalo iz razloga što ona nije mogla da odradi svoj posao kako treba i eliminiše Thunder iz turnira. Inace Hayter-ica ima taj Hampshire-ski naglasak koji je jako prijatan sa uho i lijepo artikulisan tako da bi je rado slušao češće u nekim promoima. Dodatno se pali vatra između ove dvije djevojke, jako sličan feud Wardlow-MJF samo u ženskom obliku.

Pored toga opet je platila Martinez da je pobjedi i povrijedi kako se ne bi mogla takmičiti za njenu titulu, ali nije zadovoljna što je Mercedes to uradila putem DQ finisha te tako omogoućila Rosi poboljšanje skora i približavanje poziciji #1 contendera. Međutim, Martinez tvrdi da je posao urađen i da je odradila kako su se dogovorile. Baker zahtjeva da je dokrajči sledeći put, inače će se zadržati kraće u AEW nego što je u WWE-u. Mercedes se ovo nije svidjelo i kreće da joj se unese u facu, ali Jamie se ispriječila i imaju faceoff koji bi nam mogao biti i natuknica za njihov potencijalni meč, u budućnosti.

Ricky Starks vs Jay Lethal (4.25⭐)

Prije svega uobičajni intervju pred main event, ali ovoga puta desilo se nešto što je učinilo priču meča boljom i istovremeno pokazalo koliko je Ricky zapravo dobar u igranju svog charactera. Zaista zaslužuje push ka nekoj ozbiljnijoj tituli od FTW, rekao bih da je idealan za TNT nakon Sammy-evog reigna.

Jay pokušava igrati mind games sa Starksom pitajući se šta li bi mu Taz rekao ukoliko izgubi titulu večeras i da li bi taj ego i samopouzdanje koje sada pokazuje počinjalo polahko da nestaje. Tokom entrance-a Starks nije samouvjeren i energičan kao i obično , već se na njegovom licu može vidjeti taj tračak sumnje, iako ga je pokušavao sakriti.

Meč je bio jako dobar. Ne želim da ga spoilujem previše, jer preporučujem da se pogleda. Jay je pokazao da je sa 36 godina (što nije tako mnogo za wrestling) apsolutni veteran ovog sporta uz nevjerovatnu količinu iskustva. Starks iako nije najatraktivniji hrvač kojeg će te vidjeti uvijek isprati svoje protivnike na pravi način i sposoban je imati dobre mečeve što uz njegov nevjerovatan promo je put ka velikim stvarima. Završni spot je bio fenomenalan, kontriranje Lethal Injection-a u Roshambo savršeno izvedeno i dalo je final touch samom meču

Ukupni dojan (7/10⭐)

Osim prvog meča, svi ostali su bili prilično solidni i vrijedni pogleda, uz to jako dobra priča koja nam potencijalno donosi Rosa vs Britt na Revolutionu učinili su ovaj show vrijednim preporuke za pogledati.

Be the first to comment on "AEW Rampage #27 (04/02/2022) Recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*