AEW-ov pokušaj cementiranja legacy-a!?

U hrpi ogromnih obavijesti vlasnika AEW Tony Khan-a, koja su vremenom poprimila meme reputaciju, desilo se jedno koje opravdava nošenje te etikete. AEW radi show u Velikoj Britaniji i to ni manje ni više nego na legendarnom Wembley stadionu čiji kapacitet, u wrestling uslovima, može iznositi i preko 90k. Da vam je neko, prije nekoliko godina, rekao da će neka wrestling kompanija čije ime nije WWE pokušati ispuniti takav zadatak, vjerovatno bi ismijali tu kompaniju kao i čovjeka koji vam je to rekao.

Ono što doprinosi još većoj simbolici ove zaista uzbudljive vijesti jeste i sam naziv koji nosi ovaj PPV, a to je All In. Vraćamo se nekoliko godina unazad, tačnije u 2018. godinu kada su Cody Rhodes, Young Bucks i Kenny Omega pokušali da ostvare nešto što je izgledalo preambiciozno i  neostvarivo. Opkladiti se na sebe i napuniti arenu od 10k kao samostalna grupa hrvača. Cilj koji je naišao na mnogobrojno ismijavanje i pesimizam diljem industrije, ali koji je na kraju ipak bio postignut i to mnogo lakše nego se očekivalo. Taj show je bio nacrt zamisli o stvaranju WWE alternative koja se poslije ostvarila u vidu AEW.

Sada, u 2023.g., AEW kao glorifikovana kompanija i svojevrstan brand u svijetu profesionalnog hrvanja se ponovo kladi na sebe, ali na daleko većem nivou. Zalogaj koji ponovo izgleda kao nešto što se ne može dostići što je, svakako, prilično česta pojava koja prati AEW od samog početka. Za ovaj podvig AEW mora iskoristiti sav arsenal koji posjeduje, čak i ako je on jako težak za upravljanje. CM Punk je, nedvojbeno, i dalje najveće potpisano ime koje imaju, te je njegovo učešće neminovno za ostvarivanje zacrtanog cilja. Svakako da ohrabruju skorašnji članci koji ukazuju na povećanu mogućnost njegovog povratka i rada sa „zaraćenom“ stranom u vidu Elite.

Tu je svakako i igranje na kartu domaćih heroja, kojima želiš dati taj veliki momenat pred domaćom publikom (nešto što WWE nije dostavio u skorašnjoj ekskurziji po UK) poput Will Ospeay-a, Jamie Hayter, PAC i ostali supertalentovani Britanski hrvači. Važnost uspješnosti ovog događaja  za AEW je ogromna. Ovo može biti njihov trenutak upisivanja u knjigu historije profesionalnog hrvanja, cementiranja legacy-a i dobijanja tog PPV-a koji je Wrestlemania kalibar po značaju i uticaju u industriji, kao i preuzimanja primata na UK tržištu. Jedno je sigurno, All In 2023 će biti dobar pokazatelj i reper gdje se AEW zaista nalazi na mapi prowrestling industrije i da li je san o približavanju velikom gigantu samo maštanje ili nešto što će se ostvariti „down the road“.

 

Be the first to comment on "AEW-ov pokušaj cementiranja legacy-a!?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*