AEW Collision #3

AEW World title meč na Collisionu!? Kako je izgledao novi i unaprijeđeni BC Gold? Dobijamo li dugo očekivani CM Punk vs Samoa Joe IV!? Sve to i još po nešto pročitajte u današnjoj recenziji AEW Collision!

Otvaramo na sad već prepoznatljiv Collision način, promoima učesnika najavljenih mečeva koje puštaju prije same uvodne špice showa.

Očekivan squash meč lokalnog tipa, te izazivanje bilo kog’ hrvača iz Hamiltona na title shot, „ne znajući“ da je Ethanov Page rođenu ovom gradu.

Page cutuje savršen promo, u kom’ usput upakuje shoot za kompaniju i njegov tretman u istoj.

Fokus meča je bio na pogađanju Ego’s Edgea koji je predstavljen kao oružje koje Max ne može prevazići. MJF radi na Ethanovom koljenu duž čitavog meča i tako onesposobljava izvođenje Pageovog finisher. Korištenje half leg craba je poslužilo priči na više nivoa, em je u skladu sa fokusom na koljeno, em je dat shoot na Canada’s own Lance Storma, što je dalo dodatni heat kod publike. Ipak Max uspijeva pogoditi heat sincker i sačuvati triple B u svom vlasništvu. 3.5*

Hobbs ima jedan od najljepši entrancea u AEW. Jako me začudila komeptitivnost ovog meča i koliko se Hobbs mučio da pobjedi vremešnog Rhodesa. Vrhunac apsurda je njegov kickout na Spinebuster i to na 1… I u završnici su učinili Hobbsa slabim, jer je pobijedio uz pomoć QTa… zaista totalan promašaj od bookinga. 2.0*

Promobackage koji podiže hype za Joe vs Roddy, pohvala za pacing showa ponovo. Sve je izgledalo nekako kompaktno.

Miro imao produzeni squash meč, nadam se da će stati sa ovim i dati mu ozbiljnije protivnike. To je neki AEW sindrom bookanja bigmana, ‘daj mu hrpetinu squash mečeva, sedmicu iza sedmice’. Jako lijen i dosadan booking, ima toliko boljih načina za predstaviti powerhouse figuru na showu.

Meni je ovo bilo odlično. Gunnsi su se savršeno uklopili u BC Gold identitet i čini mi se kao da je završni dio slagalice za kompletiranje ovog stable konačno tu. Jay je apsolutno zlato na micu i lijepo nam je zagolicao maštu sa Punk – White feud slutnjama.

Punkov shoot na Maxa sa replica belt lajnom je posijao sjeme za nastavak feuda. Čitava BC vs Punk boys priča nije razočarala i zasluženo je centralna figura showa.

Šta očekivati od dva pitbulla u ringu nego hard hitting akciju. Nije bila neka ljepotica sa tehničkog aspekta, ali je bila vidna ta netrpeljivost i mržnja među učesnicima, gdje se stiče dojam da se zaista ne podnose i žele nauditi jedan drugom, što je mnogo doprinijelo daljnoj priči i nastavku storylinea. 3.25*

Aura oko TNT titule je ponovo privlačna otkako je Cage njeno lice. Interesantna interakcija sa Spersom, zaista me zanima šta nas čeka na sljedećoj epizodi sa TNT pričom što je suludo za čuti, ako pogledamo koliko bezlično su izgleda priče oko nje, proteklih reignova.

Veličina protiv brzine. Kris se, zbog historije povreda, svakako treba fokusirati na powerhouse stil hrvanja, a i generalno izgleda nikad masivnije. Dosta problema u fulidnosti i dosta miss comunication trenutaka tako da ukupan dojam o ovoj predstavi nije baš sjajan. 2.5*

Andrade van sebe zbog krađe maske. Drago mi je da storyline nije suho ‘bolji sam od tebe, zelim te pobjediti’ već imamo i neku simboliku u svemu, što očekuješ od HoB priča.

Punk, na komentatorskoj, uzeo dosta realističan pristup, komentarisao u maniru njegovog sljedećeg sukoba i kako se sprema za taj meč. Roddy u ulozi underdoga koji na momente uspjeva dobiti neki momentum, ali ga čudovište u ljudskom obliku vrlo brzo stavlja na svoje mjesto. Hard hitting akcija, korektno sa tehničkog aspekta i savršen kraj sa napadom na Roddya nakon meča. Punk – Joe faceoff i najjava njihovog IV sukoba je sjajan način za završiti epizodu. 3.75*

Ukupan dojam 7/10

Show koji ima glavu i rep, sjajan paceing i koji ne srlja sa bookingom random mečeva već nastoji nastaviti priču sa prethodnoh epizoda i u skladu sa tim imati mečeve. Trenutno moj omiljeni sedmični show za pratiti upravo iz ovih razloga.

 

Be the first to comment on "AEW Collision #3"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*