AEW All-Atlantic titula, totalni promašaj ili pogrešno korištenje!?

Kada su predstavili All-Atlantic titulu u junu 2022. godine neki generalni utisak je bio „ne još jedna titula u AEW“ i obzirom na broj istih u kompaniji, ne mogu reći da me iznenadio takav stav publike. Sada kad smo već zagazili u vise od 200 dana njenog postojanja, možemo podvući crtu i prokomentarisati da li je imalo smisla uvesti je i kakve je prednosti odnosno nedostatke sa sobom donijela, te da li je booking ekipa uspjela koristiti je na način i šta treba popraviti. Krenimo po redu.

Prije svega, ne mogu a da ne istaknem samu falingu u imenu titule koja se teritorijalno kosi sa njenim nazivom, al’ to je zaista zanemariv problem u odnosu na ostale propuste. Moje shvatanje koncepta ove titule je branjenje iste na različitim kontinetima, zemljama, promocijama i imanje tog multinacionalnog matchup-a u svakoj odbrani. Nešto od čega su vrlo brzo odustali, pa smo dobijali USA vs USA mečeve i naravno sve to na Rampage ili Dynamite nikako van okvira AEW.

Obzirom na inflaciju titula u AEW vrlo lako se pogubiti u masi pogotovo kad izgubite tu specifičnost koja bi vas odvojila od mase i jednostavno postaneš samo još jedna u nizu generičnih lower midcard titula, sa istina jako dobrim mečevima, ali bez neke specijalne aure oko iste i povoda da se zainteresujete za njen program. Orange Cassidy je vrhunski hrvač i karakter, ali mislim da on nema šta raditi u ukozi vlasnika ove titule, jer jednostavno nije zamišljena za takav profil hrvača.

Trebaju se okrenuti njenoj istinskoj svrsi i staviti je na nekog hrvača koji će raditi svuda po svijetu i braniti je u raznim promocijama protiv različitog profila up-and-coming hrvača koje želiš skautirati. 

Svaki All-Atlantic title shot treba, na neki način, biti casting za neku mladu nadolazeću zvijezdu koju želiš potencijalno dovesti u AEW. Također, samom činjenicom što puštaš svog All-Atlantic prvaka da radi u nekoj drugoj promociji uspostavljaš prijateljski poslovni odnos sa istom i sebi omogućavaš privilegiju i prednost u ‘otimanjau’ nekog talenta iz te promocije u odnosu na konkurentskog giganta (čitaj WWE).

Tako da, kad povučemo crtu, titula ima svoj smisao (koji se istina pogubio, ali vrlo lako se mogu vratiti istom) i nije totalno beznačajna, uz nekoliko korekcija. Ključ je, svakako, u booking-u i ispravnom usmjeravanju što će nadam se biti ispravno postavljeno u budućnosti. Pridružite nam se na forumu i iznesite vaše mišljenje o ovoj temi!

 

Be the first to comment on "AEW All-Atlantic titula, totalni promašaj ili pogrešno korištenje!?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*