5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 9

Na početku showa dobili smo izvlačenje štapića za predstojeći turnir za IWGP žensku titulu. Najavljene su prve dvije učesnice, a to su Alpha Female i Ava White. S druge strane kostura nastupit će četiri učesnice iz Stardoma, i sve će biti iz različitog stablea. U ring su ušle sve predstavnice svojih stableova, i prva je izvlačila Syuri međutim odabrala je krivo. Uslijedile su Utami i Mayu, te su njih dvije izvukle štapić s bojom što znači da će Queen’s Quest i STARSi imati učesnicu u turniru. Za kraj su izvlačile Giulia, Tam i Starlight Kid, a od njih tri Tam Nakano je izvukla onaj štapić bez boje. Koje četiri učesnice će biti u turniru ovisit će o plasmanu na 5 Star GP turniru.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Unagi Sayaka vs Mai Sakurai

Unagi je većim djelom meča bila u prednosti. Na sredini smo imali kratku razmjenu forearmova, a pa je iza toga Mai imala par ofenzivnih poteza s Missile Dropkickom. Na kraju Unagi postavlja Mai za Swing Reverse STO, međutim ona kontrira u Kishikaisei i pobjeđuje.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Hazuki vs Hanan

Baš onakav meč kakav smo mogli i očekivati. Hanan odmah napala Hazuki s Dropkickom, Famouserom i Knee Barom, a Hazuki je uhvatila uže. Hazuki se vraća s Running Big Bootom i stvara dobru prednost. Hanan je tu i tamo nešto uspjela kontrirati, međutim na kraju Hazuki radi Diving Senton a Hanan prima uže. Kraj meča je bio nakon Hazukinog Brainbustera. Hazuki i dalje ne poražena, a Hanan pružila još jednu dobru partiju.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Koguma vs Tam Nakano

Kratak meč. Rukovale se jesu, ali htjele su to iskoristiti u svoju korist. Koguma odmah stavila Tam u Camel Clutch Bear pose, pa je napravila DDT. Kratka sekvenca na užetu gdje Tam hvata Kogumu u Dragon Sleeper. U ringu Nakano pogađa Dropback Suplex, a nakon Spinning Kicka zalijeće se u Kogumu s Double Knee Strikeom. Koguma je tu pokušala ukrasti pin u međuvremenu, ali Nakano je na kraju bila uspješnija.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
SAKI vs AZM

Fantastičan meč. Otvaraju tako što SAKI trči na užad, a AZM odmah radi Azumi Sushi, međutim neuspješno. Kratka submission igra, a onda AZM udara jedan fantastičan high kick pa koji trenutak iza toga Diving Double Foot Stomp. SAKI se vraća s brutalnim Big Bootom. Kratka izmjena prednosti jer su obje bile jako izjednačene, te na kraju AZM hvata pobjedu s Azumi Sushiem.

Nakon meča AZM izaziva Fukigen Death i Hazuki u 3 way meč za njen High Speed pojas. Hazuki bi rađe singles meč, ali rekla je da će odraditi i 3 way.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Mayu Iwatani vs Mina Shirakawa

Mayu i Mina su odradile vrhunski posao ovdje. Otvorile izvrsnim high speedom koji Mayu prekida Spinning Kickom, ali Mina odmah uzvraća Spinning Forearmom. Mina zatim stvara prednost s dva dobra DDTa, a onda hvata Mayu u Headscissors. Mayu se izvlači i radi Dragon Suplex izvrstan Superkick, međutim prilikom penjanja na kut ringa Mina ju sustiže i radi fantastičan Spinning Backfist. Mina tu pogađa još poneki DDT i ide prema pobjedi s ofenzivom koju je imala, ali na njenu žalost Iwatani ju okreće na leđa i sudac odbrojava do 3 za Mayuinu pobjedu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Natsupoi vs Suzu Suzuki

Odličan meč, iako mi je početak bio nekako neprivlačan. Odmah su izašle iz ringa, i tamo Suzuki stvara prednost. Nešto poteza je bilo i na apronu, prije nego li je Natsupoi uspjela skočiti Crossbody s kuta. Drugi Crossbody Suzu izbjegava mostom. Tu tek meč počinje biti zanimljiv. Suzu taj drugi dio meča otvara fantastičnim high kickom. Zatim slijedi serija fenomanalnih German Suplexa, High Kickova, Spinning Kickova, stiff forearmova i Superkcikova. Tu su još bili jedan Suzukijin kroše i Natsupoin Twisted Splash, te na kraju Natsupoi završava meč Fairystrainom. Izvrsna završnica.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
MIRAI vs Ami Sourei

Meč kao meč nije loš bio, ali falilo je ono nešto. Dok s druge strane priča mi je bila super. U početku su se čuvale i nisu išle svom snagom jedna na drugu jer su tag team partnerice, a na kraju su se stiff poubijale od MIRAInog Lariata, pa sve do zadnjeg Sitout-Piledrivera. Nekako kao da su predugo gradile taj kraj, nepotrebnim mat wrestlingom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Risa Sera vs Himeka

Solidan powerhouse meč. Himeka malo bolje otvara i pokušava uhvatiti Risu Seru u Boston Crab, ali ne uspijeva. Risa se vraća s dobrim Side Slamom i Boston Crabom, a onda ju baca kut Powerbombom. Risa je bila dominantnija u ovom djelu meča, pa sve dok se Himeka nije vratila dobrim Lariatom i Torture Rack Facebusterom. Risa Sera pred kraj pogađa par dobrih poteza, međutim Himeka tu uspijeva ponešto i kontrirati te na kraju s Running Powerbombom završava meč.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Utami Hayashishita vs Maika

I prije meča sam imao neki osjećaj da će Maika u ovom meču pobijediti daleko favoriziranu Utami. Sveukupno jako dobar meč. Jedan od boljih na ovom turniru. Nakon početnog mat hrvanja, Utami izbacuje Maiku iz ringa pa joj radi Bodyslam. Natrag u ringu Utami nastavlja s prednošću Sliding Lariatom i još par poteza prije nego li ju je Maika prekinula s Crucifix Slamom i Armbreakerom. Uslijedila je jako dobra Lariat sekvenca iz koje Hayashishita stvara sve veću prednost. Sredina meča dosta izjednačena, ali Utami kao da je za dlaku vodila glavnu riječ, a dobili smo pregršt Powerhouse poteza. Na kraju Maika na opće oduševljenje svih, hvata pobjedu s Michinoku Driverom II.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Starlight Kid vs Giulia

Ovo je bio skoro pa savršen meč za ovaj turnir. Giulia odmah na početku meča počinje trgati masku od Starlight Kid, a zatim je izbacuje iz ringa. Tu dolazimo do jedine loše stvari, a to je da je iako je bila brojčano u zaostatku, Giulia je ipak uspješno izdominirala protiv Oedo Taia. Jedino je na kraju ipak primila chair shot u leđa od Kid. Starlight Kid radi Springboard Moonsault, a ulaskom u ring dobili smo najjači Headbutt što sam vidio i čuo. Toliko opasno, a toliko dobro. Sredina je bila nekako izjednačena s solidnim izmjenama poteza, ali svaki potez je sve više i više stiff. Giulia nastavlja s trganjem maske. Starlight Kid nekako zauzima bolju poziciju s Bodyslamom i Moonsaultom, a onda ona vraća svoj stiff Headbutt Giuliji. Opet ću ponoviti, toliko opasno ali toliko dobro. Na kraju Starlight Kid pokušava pogoditi Tiger Suplex, međutim Giulia se izvlači i s brzim ali zanimljivim pinom osvaja dva boda.

Sveukupno: Jako dobar show. Vjerojatno najbolji do sada. Zadnja dva meča su bila vrhunska. AZM fantastična, a MIRAI i Sourei odradile dobru priču.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Hazuki714
2.Ami Sourei58
3.Saya Kamitani46
4.Mayu Iwatani46
5.Giulia56
6.MIRAI66
7.Momo Watanabe66
8.Natsupoi66
9.Mina Shirakawa44
10.Starlight Kid54
11.Suzu Suzuki30
12.Saya Iida40
13.Hanan70
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.AZM610
2.Utami Hayashishita68
3.Himeka68
4.Risa Sera56
5.Syuri56
6.Maika56
7.Mai Sakurai66
8.Koguma76
9.Tam Nakano34
10.SAKI54
11.Saki Kashima54
12.Unagi Sayaka50
13.Momo Kohgo60

Be the first to comment on "5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 9"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*