WWE: WrestleMania Backlash 2021 recenzija

Zarad razbijanja monotonije praćenja AEW/NJPW-ga, odlučih da odgledam najnoviji WWE PPV. I znate šta ima novo? Opet su uspeli da razbiju neku donju granicu koju imam što se kvaliteta mečeva tiče. Ali otom potom, krenimo redom.

WWE RAW Women’s Triple Threat Match: Rhea Ripley (c) vs. Asuka vs. Charlotte Flair

Znao sam da će Asuka biti pinovana, samo je bilo pitanje ko će to odraditi. Mislio sam da će to biti Charlotte, ali su odlučili da sačekaju sa tim. Već sam komentarisao kako se WWE ponaša prema Asuka-i u recenziji WrestleMania-e (koju možete pročitati ovde), pa se ne bih ponavljao. Meč je bio zabavan, iako su odlučili da odlože direktnu konfrontaciju između Charlotte i Ripley. Nekolicinu poteza koje su razmenile su bili samo „privju“ onoga što nas očekuje. Jasno je da je Asuka bila „filler“ izazivač, ali mnoge žene na roster-u su mogle tu ulogu da odigraju. Nije da je Asuka nekavalitetna, već je bilo previše monotono. S tim u vezi, Charlotte je bila pravo osveženje. Za razliku od njenih mečeva na Raw-u, ovde se prilično potrudila i uradila je sve što je bilo potrebno da Rhea izgleda dominatno (sem što nije primila pin). Radujem se neizbežnom meču između njih dve, no strepnja u meni vlada da slučajno Charlotte ne pin-uje (ponovo) Rhea-u. Mislim da bi to bila prava šteta jer im je sad idealna prilika da stvore novog ženskog main eventer-a. Tako nešto je trebalo ženskoj diviziji jako dugo.

8/10

WWE SmackDown Tag Team Title Match: Dirty Dawgs (Dolph Ziggler and Robert Roode) vs. Rey Mysterio and Dominik Mysterio

Šta mislite, koja je najjeftinija taktika koja bi, u idealnom ambijentu, izazvala velike ovacije publike? Povratak povređenog face-a u meč nakon „povrede“. WWE trenutno nema neki plan za mlađanog Dominika, pa je jedini „plan“ da ga cementiraju kao face-a. U toj nameri su, valjda, uspeli. Pre početka meča, pokvareni heel tag team napada mlađanog junaka. Mlađani junak nije sposoban da bude u meču, pa se njegov otac žrtvuje da bi spasio ugled porodice Mysterio. Šta je problem sa ovakvim pristupom? Prvo, u epitetu mlađan. Koliko god Dominik bio sposoban za svoje godine i iskustvo, teško da bi bilo ko uspeo u njegovim godinama da „proda“ povredu kako treba. Drugi problem je njegov stil rvanja tj. to što je high flyer. Svaki high flyer mora da bude 110% zdrav da bi meč bio uspešan. Skoro svaki delić tvog tela „radi“ i prosto je nemoguće da valjano izvedeš poteze (i u stvarnosti i u kayfabe-u). Ako izuzmemo taj očevidan problem, meč je bio zabavan. Rey Mysterio je odradio dobar deo posla, sa ili bez sina. S druge strane Roode i Ziggler su konačno funkcionisali kao kvalitetan tag team, pa mi je iskreno čudno zašto bi im sada skidali titule. Na kraju dana, ovakve tag tim mečeve i očekujem od WWE-a, s obzirom u kakvom su deficitu što se „pravih“ timova tiče. Tim nepotizam pobeđuje i idemo dalje.

7/10

Lumberjack Match: Damian Priest vs. The Miz

Tročasovni format PPV-a u korona eri mi je prijao, posebno zbog toga što su tome pristupali kao nekoj vrsti mesečnih specijala. Uvek je bačen akcenat na priči, a ne samo na rvanju. I šta nam je WWE pripremio što se priče tiče u ovom PPV-u? Zombije. Voleo bih da se šalim. Sve je počelo jednim tvitom omiljenog nam Batiste.

„Army of the Dead“, novi film Zack-a Snyder-a stiže na Netflix za nekoliko dana i glavnu ulogu igra nezvanični hall of famer Batista. WWE se „potrudio“ da promoviše ovaj film tako što će lumberjack-ovi biti zombiji. Nekolicina ljudi, našminkanih kao zombiji (između ostalog i Scotty 2 Hotty) su okružili ring i konstantno pokušavali da „pojedu“ učesnike ovog meča. Možda bih mogao da pređem preko toga (sa velikim akcentom na možda) da je ovo bio zaista meč. Njet. Imali smo konstantno prebacivanje kamera (kao na Maniji), komentatore koji beže od zombija, Morrison koga ubijaju zombiji (kako li će to da objasne) i finish gde i Miz strada. Ne bih da preterujem, jer još malo mora da razmislim, ali ovo je jedna od najvećih cringe budalaština koju je proizveo WWE. Podsetilo me ja na dve, takođe kranje debilne stvari.

Rick Steiner koji se „sukobljava“ sa Chucky-jem.

I naravno, ECW Zombie.

Dok pišem ovu recenziju, razmišljam se da li da dam ocenu. Ovo niti je bio meč, niti je bilo zabavno. Ista ocena kao i za Fiend/Orton meč.

-5/10

WWE SmackDown Women’s Title Match: Bianca Belair (c) vs. Bayley

Šta ga znam, moglo je bolje. Bianca i Bayley imaju višemesečno rivalstvo i meč za titulu je prilika za odličnu kulminaciju. Posebno mi se svidela ova „promena“ kod Bayley, gde je još luđa i opasnija nego pre. Bayley je odličan izbor za filler izazivača, jer čak iako smo svi mogli da pretpostavimo da neće sada uzeti titulu, iza sebe ima neverovatan rezime, pa su mečevi s njom uglavnom neizvesni. Bayley je ovde odradila sjajan posao. Skoro sve što je uradila je bila ili defanziva ili kreativna kontra i napravila ambijent da Bianca izgleda jako. Problem je pak, što se Bianca nije najbolje pokazala. Meč na nivou malo dužeg SmackDown meča.

7/10

WWE Title Triple Threat Match: Bobby Lashley (c) vs. Braun Strowman vs. Drew McIntyre

Neočekivano najlošiji meč (ako ne računamo abominaciju zvanu Miz/Priest). Kao i u prvom meču, sasvim je bilo jasno ko će primiti pin, samo što ovde nisam imao sumnje da će Lashley ostati šampion. Počelo je mnogo bolje nego što sam se nadao. Kratka alijansa između McIntyre-a i Lashley-ja je izgledala ubedljivo, a nakon toga je konfrontacija između njih dvojice bila solidno. Problem je nastupio kada su „eliminisali“ Lashley-a i kada se borba svela na McIntyre-a i Kamiona. Kamion se ni trunku nije poboljšao od kada se pojavio na main roster-u, pa su svi mečevi sa njim kratki, predvidljivi i nezanimljivi. U to ime su morali da iskoriste no dq deo triple threat meča. Ne mogu da kažem da je bilo zabavno. Na kraju, finish je nastupio prilično iznenada, mada sam očekivao kako će se završiti. „Spear“ je prilično bullshit finisher, mada je ovde okej to odrađeno (pre svega zbog „claymore kick“-a pre toga). Šokantno mi je sazanje da je ovaj meč bio najkraći od svih mečeva za titulu. Nisam imao taj utisak kada sam gledao. McIntyre nije pin-ovan, što znači da se feud sa Lashley-jem nastavlja. Više bih voleo da su se odlučili za filler izazivače sve do SummerSlam-a, pa da tad eventualno menjaju šampiona. Razočaranje.

6/10

WWE Universal Title Match: Roman Reigns (c) vs. Cesaro

Jako dobar meč. Očekivani MOTN. Neverovatan podatak, ali ovo je prvi Cesaro-ov main event i prvi put je u meču za neku world titulu od kada je u WWE-u. Zaista se nadam da će ovo biti dugoročni push, a ne neki mini random push koje smo viđali u velikom broju proteklih par godina. Prvi mi na pamet pada Shinsuke Nakamura, kada govorimo o tom problemu. Prelepo su kliknuli. Svidela mi se odluka da Jey Uso ne bude u uglu, pa je ovo bio verovatno najčistiji Reigns meč do sada. Meč je, figurativno rečeno, podeljen u etape od sukoba snage do sukoba tehnike i Roman je uspeo da savlada Cesaro-a u svakoj od tih pojedinačnih kategorija. Impresivno. Pošto nam je Cesaro-ovo tehničko umeće poznato, u ovom meču su se potrudili da prikažu njegovu snagu i rekao bih da su u tome uspeli. Ogroman broj kontri koji je izveden u ovom meču, na čistu snagu, je prilično impresivno. Zadovoljan sam kako je ovo prošlo, i kao što sam napomenuo u početku, nadam se da sa Cesaro-om neće stati.

9/10

Napad Jay Uso-a i Seth Rollins-a nakon meča banalan i nepotreban. Neverovatno da se odmah nakon meča vraćaju rivalstvu između Cesaro-a i Rollins-a koje traje od kada se Rollin vratio sa „porodiljskog“.

Ukupni utisak:

O Miz/Priest meču ne bih više da komentarišem. Što se ostatka mečeva tiče, bilo je uglavnom i više nego okej. Bilo je zabavno i mislim da je ovo prvi WWE PPV gde se slažem sa izborom pobednika za svaki meč.

7/10

Be the first to comment on "WWE: WrestleMania Backlash 2021 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*