WWE United Kingdom Championship turnir – recenzija (1. dan)

Prvi dan turnira za United Kingdom titulu je iza nas. Vidjeli smo svih 8 mečeva prve runde, a moja mišljenja o događanjima pročitajte u nastavku.

Trent Seven vs HC Dyer – **3/4

Prilično dobar početni meč ispunjen solidnom akcijom koja se uglavnom bazirala na stiff udarce. Seven je bio favorit u ovom meču, osobno sam s njime više upoznat nego s Dyerom, tako da sam očekivao njegovu pobjedu i to se i dogodilo.

Jordan Devlin vs Danny Burch – **1/2

Smatrao sam Burcha velikim favoritom u ovom meču s obzirom da je dugo vremena proveo u ringu, ali onda sam doznao kako je Devlin Balorov učenik što mu je odmah veliki plus. Dosta sporiji meč od prethodnog u početku, ali je pri kraju postalo dosta solidno. Devlin je na moje iznenađenje bio heel u ovom meču, mislio sam da će biti obrnuta situacija. Ali dobro je što su odredili polaritete wrestlerima, bit će zanimljivije večeras. Kraj je bio jako čudan, ali drago mi je da nisu pobjegli od one situacije je li to bio 3 ili ne nego su čak pokazivali i usporene snimke kako bi odredili je li sudac dobro odlučio ili ne. Devlin je pokupio ogromne negativne reakcije, pobijedio je, još je nakon meča udario Burcha nakon što su se rukovali i imao prilično dobar promo. Mislim kako mu je onakav završetak jako pomogao, ulazi u sljedeću fazu turnira kao veliki heel.

Sam Gradwell vs Saxon Huxley – *1/2

Nikoga baš nije bilo briga za ovaj meč jer je bio dosadan. Publika je ovih 5 minuta pokušavala učiniti zanimljivim barem. Završni Headbutt kojim je Gradwell uzeo pobjedu je jedini potez u meču vrijedan spomena. Zaista me bilo briga tko će ovdje proći, niti jedan niti drugi me nisu nešto impresionirali.

Pete Dunne vs Roy Johnson – ***

O Dunneu se najviše čulo prije turnira, najviše ga se hvalilo i mnogi ga smatraju favoritom u ovom turniru, tako da mislim da je ovdje trebao imati dobar performans kako bi opravdao svoj hype onima koji ga možda nisu gledali na indy sceni. Mišljenja sam kako je to i napravio. Moram prvo reći kako je Johnson bio prilično solidan, izveo je nekoliko lijepi poteza, ali prava zvijezda u meču je bio Dunne. Unikatni zahvati, pametan arm/finger work i dosta fluidni potezi. Ostao sam dosta zadovoljan ovim mečom.

Wolfgang vs Tyson T-Bone – ***1/4

Jako mi se svidio ovaj meč, borba dva naizgled heavyweight hrvača, ali je bilo mnogo više highflying poteza nego što biste ikad mogli zamisliti, ponajprije od Wolfganga koji je bio sjajan u meču. T-Bone je bio solidan, ali me Wolfgang poprilično impresionirao. Super akcija tijekom cijelog meča, trajao je baš onoliko koliko je trebao, bez ikakvih stanki u meču ili dosadnih trenutaka. Drago mi je da je uzeo pobjedu, a ne bi mi bilo žao niti da uzme cijeli turnir.

James Drake vs Joseph Conners – **3/4

Malo mi je početak bio dosadan, ali su u završnici podigli tempo, svidjela mi se agresivnost s obje strane, određeni udarci i potezi su bili dosta intezivni, a to sam otprilike i očekivao od jednog Connersovog meča. Očekivano je Conners pobijedio.

Mark Andrews vs Dan Moloney – ***

Jako zabavan meč, odličan showcase za Andrewsa koji je dosta impresionirao u meču. Moloney je bio solidan, no baš ko i u Dunneovom meču, Andrews je ispao kao zvijezda, imao je odličnu izvedbu s dosta jako lijepih highflying poteza. Također jedan od favorita za osvajanje titule, a dosta je popularan i kod publike.

Tyler Bate vs Tucker – ***3/4

Sjajan meč za zatvoriti show, ali i prvu rundu ovoga turnira. Dobili su najviše vremena od svih ostalih i isplatilo se. Bate je još jedan od onih wrestlera koji svojim stilom hrvanja me oduševio, sjajni udarci, unikatne i pametne kontre. Meč nije bio dosadan niti u jednom trenutku, jako su lijepo rasporedili akciju i u samoj završnici stvorili fantastičnu atmosferu i napet kraj meča. Drago mi je što je Bate osvojio, iako mi je malo žao Tuckera, bio je dobar u ovom turniru, a vidjeti nekoga poput Gradwella da je prošao, a on je pomalo glupo. Ali ovaj meč je bio potreban showu, sjajna završnica prve runde.

 

Za kraj su predstavili mečeve koji će se odviti večeras, a onda napravili jednu jako zanimljivu završnicu gdje je Dunne udario svog protivnika Gradweella da je čak Regal morao reagirati i odgurnuti. Sjajno što su već nakon prvog dana ljudima dali karaktere. Sjajan segment, odličan twist za kraj koji me samo tjera da pogledam večerašnji show što apsolutno hoću.

Sjajan show sve u svemu. Nisu svi mečevi bili tako dobri, ali nisam to niti očekivao. Ovo je bila runda koja je služila da postavi onu drugu, izgradi karaktere i pruži preview za spektakl koji slijedi večeras. No, svejedno smo dobili dosta dobrih mečeva. Prezentacija showa bila je super, dvorana je bila unikatnog izgleda, ali je izgledala fantastično. Cole i Nigel su odradili izvanredan posao na komentatorskom mjestu, sjajno su predstavili svakog wrestlera tijekom meča.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE United Kingdom Championship turnir – recenzija (1. dan)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*