WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs 2017 recenzija

TLC je iza nas, a ProHrvanje vam donosi naša mišljenja o svemu što se dogodilo na PPV-u. Svoja mišljenja možete ostaviti i vi na našem forumu i to u ovoj temi.

Asuka vs. Emma

Alen Butumović: Dobar odabir za početni meč – meč je trajao dovoljno dugo, nije bio squash meč, Emma je dobila ponešto dobre ofenzive, Asuka se pokazala jako dobrom u debiju, publika ju je prihvatila i ja sam zadovoljan ovime.

Edi Džindo: Prepodjednak meč za nekog tko je imao veći neporaženi niz od Goldberga. Da, dobro vidite – GOLDBERGA! Podatak da je Emmi ovo prvi singles meč na PPV priredbama dovoljno govori o tome koliko je bitna u kompaniji, pa činjenica da je imala više od pola meča s Asukom u ofenzivi ne zvuči nimalo prirodno. Velika greška koja će se, kao i u slučaju sunarodnjaka Nakamure, nažalost, negativno odraziti na karijeru Asuke. WWE baš ne zna bookirati japanske talente.

Cedric Alexander & Rich Swann vs. Jack Gallagher & Brian Kendrick

Alen Butumović: Eto što se dogodi kada Cruiserweighti dobiju nešto više vremena i to na PPV-u. Vrlo zabavan meč s iznenađujuće uključenom publikom, vrlo uzbudljivom i brzom akcijom koja je bila konstantna od početka do kraja. Jako sam zadovoljan ovime jer su uspjeli nadoknaditi za nekvalitetan meč za CW titulu. Što se tiče pobjednika, bilo mi je svejedno, tako da sam u redu s ovom odlukom.

Edi Džindo: Trebao bih sad reći da su me ova četvorica iznenadila jer su pružila puno više nego inače. Međutim, tako bi trebalo biti stalno. Valjda su sad Vince i društvo konačno shvatili da segmenti i promo borbe nisu ono što čine cruiserweighte posebnima. Jednostavno im dajte više vremena u ringu kako bi i više nego nadoknadili nedostatak priče i builda prije meča i svi će biti potpuno zadovoljni.

Raw Women’s titula: Alexa Bliss (c) vs. Mickie James

Alen Butumović: Bilo je prilično dobro i agresivno. Nisu napravile Bog zna što meč, ali je bio dosta bolji od većine main roster mečeva žena ove godine, tako da je to za pohvalu. Alexa je zadržala titulu, što je potpuno ispravan potez. Nadam se da će Alexa sada dobiti nekog drugog izazivača.

Edi Džindo: Dobar meč. Ono što upravo meč za titulu na takozvanim B-nivo priredbama treba biti. Ne pretjerano dobar, ali ne nepotreban i loš. Snažna priča, uvjerljiva izazivačiva i iznimno kvalitetna prvakinja koja brani svoj naslov i ide dalje, zaista nemam zamjerke.

WWE Cruiserweight titula: Kalisto (c) vs. Enzo Amore

Alen Butumović: Nije bio baš kvalitetan meč, no to sam i očekivao. Enzo je jednostavno loš, a Kalisto tu nije mogao pomoći. Ne sviđa mi se što je titula opet promijenila vlasnika, ali eto. No, dokle god je Enzo pri vrhu, mečevi će ostati ovakve kvalitete.

Edi Džindo: Svi se bune oko ove odluke, no ja sam jedna od crnih ovaca u ovoj situaciji. Drago mi je što je Enzo osvojio titulu, jer ako ništa, čovjek zna držati cijelu diviziju bitnom. Sad ga treba držati što je duže moguće kako bi divizija dobila toliki interes da svi fanovi kolektivno žele da ga netko konačno prebije, pobijedi i uzme naslov. Kvaliteta mečeva će nažalost trpjeti, no u dugoročnom planu bi se moglo isplatiti, zasigurno više nego Kalisto, koji je možda i najgori character na trenutnom rosteru. Da se razumijemo, meč je bio katastrofalan.

Finn Balor vs. AJ Styles

Alen Butumović: Odličan meč sa sjajnom atmosferom od početka do kraja. S obzirom da je ovo bila odluka donesena u zadnju sekundu, svaka im čast na izvrsno planiranom meču koji je bio stvarno dobro građen od početka do kraja i sadržavao je atraktivne poteze, kontre, near fallove i agresivnost. Što se tiče pobjednika, netko je morao pobijediti, ali drago mi je da je završetak bio čist i bez ikakvih gluposti.

Edi Džindo: Hvala vam, legende na ovom predivnom iskustvu gledanja! Nismo svjesni kakvu smo simfoniju predivno korigiranih pokreta imali priliku vidjeti u ovom meču iz snova. Jedan od kandidata za meč godine, uzevši u obzir da dvojac nije imao priliku izgraditi ni rivalstvo, ni priču te pogotovo uzevši u obzir da je Styles tek dan prije doputovao iz Južne Amerike kako bi uskočio i pripomogao. Zaista fenomenalno, kako meč tako i odluka da Balor pobjedi jer zaista mu je više trebala.

Elias Samson vs Jason Jordan

Alen Butumović: Glupost, idemo dalje.

Edi Džindo: Pročitaj u Alenovoj recenziji ovog meča.

Handicap TLC Match: Kurt Angle, Dean Ambrose, Seth Rollins vs. Braun Strowman, The Miz, Cesaro, Sheamus, & Kane

Alen Butumović: Meč je bio zabavan u najveću ruku. Krenuli su brzo i onda nepotrebno usporili. Meč se vrtio oko onoga oko čega se nije trebao vrtjeti, a to je postavljanje podloge za Strowman-Kane feud. Stvar s Angleom je čisti klišej i nešto što smo već par puta vidjeli ove godine. Stvarno, da su izbacili onu totalno dosadnu sredinu, fokusirali se na nešto bitnije, meč je mogao biti puno bolji jer su prve i zadnje minute bile stvarno odlične, no eto, kako je tako je. Od početka mi se nije sviđala ova 3 na 5 stipulacija.

Edi Džindo: To je tipičan primjer glupog i zabavnog nereda i meča u kojem kvaliteta nije bitna i ako se mene pita, ovaj meč je uspio. Treba biti puno ekstremnih, čudnih, nelogičnih i spektakularnih stvari da bi ovakav meč opravdao svoju stipulaciju i svoj status. Kurt nije previše riskirao svoje zdravlje što mi se svidjelo i isprva tijekom meča mi se nije sviđao u Shieldovoj opremi, no što više vrijeme ide to mi se vizualno ta slika više sviđa, vjerojatno zato što podsvjesno mislim da neću morati gledati Romana. Sve u svemu ovo je bio odličan nered, i da, Miz je definitivni MVP ovog meča. Nevjerojatno podcijenjen talent.

Ukupni dojam: 

Alen Butumović: Da je main event bio bolji, ovo je mogao biti i dobar PPV. No, pošto main event, koji je jedini imao stipulaciju, nije ispunio očekivanja, ovo pripadao onoj skupini ‘okej’ PPV-ova.

Edi Džindo: Kad vam se neke stvari ne poklope, morate krpati rupe na najbolji mogući način, a to je WWE u ovom slučaju učinio maestralno. Da se nisu dogodile promjene, smatram da bi ovaj PPV bio znatno lošiji i nadomak rasulu, a ovako ga mogu nazvati dobrim PPV-om, no ništa više od toga. Tretman Asuke i meč između Enza i Kalista su dosta snizili moju ocjenu TLC-a, no najviše zapravo boli što Universal titula, Interkontinentalna titula i Tag Team titule uopće nisu bile branjene. Zato je unatoč mojim brojnim pohvalama gore u mečevima TLC na kraju “samo” dobar.

Najbolji meč na TLC-u?

View Results

Loading ... Loading ...

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs 2017 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*