WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs 2016 recenzija

Posljednji SmackDown PPV ove godine, TLC, je iza nas, a ProHrvanje kao i uvijek donosi recenziju dotičnog PPV-a. Pročitajte je u nastavku.

20161204_tlc_show_wyatt-9f90114a391629e3a132cc7e4b246373

Rhyno & Heath Slater (c) vs Randy Orton & Bray Wyatt – SmackDown Tag Team Titles

Alen Butumović: Meč nije bio najbolji mogući meč za otvoriti show ako ćemo gledati akciju i samu kvalitetu meča, no ono što mi se svidjelo oko ovoga je sam booking. Bilo je izvanredno. Orton i Wyatt su još jednom odradili svoj posao odlično, Harper se odlučio žrtvovati za Ortona što je korak unaprijed u novom storylineu, a onda smo na koncu svega dobili nove prvake nakon ne toliko dugačkog i prilično jednostranog meča. Booking za Wyatte nije mogao biti bolji i meni je apsolutno drago što su osvojili pojas. Ovo je prva titula za Wyatta u WWE-u, što je pomalo čudno za čuti, ali je istina. Baš me zanima kako će ih bookirati u nastavku. Odličnu stvar rade s Ortonom i Wyattom.

Emir Ahmethodžić: Bilo je kratko, ali nije niti trebalo biti duže. Išao je primjerenim tempom, odradilo je ono što se mora odraditi i to je to. Završni spot sa RKOom je bio dobar i super je što su Wyatti prvaci konačno. Svidjelo mi se i kako su i Bray i Randy dali obje titule Harperu. Pokazano je zajedništvo, a donekle i koliko Brayu znače ti pojasevi.

Filip Stanković: Meč je bio kratak, oko 6 minuta mislim, ali je booking bio dobar. Bray i Randy su postali prvaci, što nisam očekivao, ali mi je drago. Harper je imao udjela u pobjedi tako što je primio metak od Rhyna umjesto Randy i time pomogao njima dvojici. Segment poslije meč mi se svidio, pomislio sam da će Harper napasti Ortona, jer mu smeta što se on žrtvuje za njih dvojicu, ali nije bilo tako već su njih dvojica njemu dali titule. Znači, izgleda da Harper ostaje uz njih. Jedva čekam SmackDown da vidim kako će bookirati prvake.

20161204_tlc_show_womensnd-0d89e048421c8690d43075b533ab9924

Nikki Bella vs Carmella – No DQ Match

Alen Butumović: Bio je prosječan meč, možda sam očekivao malo više, ali valjda nisu htjele previše koristiti oružja pošto ćemo u nastavku PPV-a vidjeti još 4 gimmick meča. No, ono što mi je smetalo je odbrojavanje tu No DQ meču. To mi je potpuno glupo jer postoje No DQ mečevi kada nema niti odbrojavanja van ringa, a postoje i ovakvi mečevi kada ih ima. Predvidio sam pobjedu Nikki Belle koja bi lagano mogla u lov na pojas. No, nakon meča je Carmella izjavila kako je Natalya napala Bellu na Survivor Seriesu. Vjerojatno bismo onda prije toga mogli vidjeti feud između njih dvije.

Emir Ahmethodžić: Meni je bilo ok za dobiveno vrijeme. Koristile su kendo stick i aparat za gašenje požara, ne mnogo, ali napredak za žensku diviziju. Nikki je očekivano uzela. Drama na kraju s tim ko je napao Nikki mi je malo bezveze, nekako je očito bilo da je Natalya. Možda naprave swerve pa bude Eva Marie, ne znam, ali nisam baš investiran u ovu priču.

Filip Stanković: S obzirom na minutažu i stipulaciju kakvu su dobili meč je bio dobar. Nikki je dobila, s time nemam problema. Nadam se da će Carmella neće “pasti” u daljnjem bookiranje, jer je u ovom feud pokazala da je odlična kečerka i da joj bolje pristaje uloga negativke. Kao face je bila dosadna.

20161204_tlc_show_miz-f63ad84608ce253f3d87e5332585f3e3

The Miz (c) vs Dolph Ziggler – Intercontinental Championship Ladder Match

Alen Butumović: Bio mi je super meč. Nisu išli na spotfest tip meča nego su lagano, ali dosta dobro gradili meč s odličnom psihilogijom, slow burn akcijom, jako dobrim sellingom i uzbudljivošću. Ni sam ne znam koliko je Miz napravio Dropkickova tijekom meča, ali je imao izvanredan leg work sredinom meča iz kojeg bih izvodio onaj fantastičan Figure Four uz pomoć ljestava. Završetak je dosta dobro odrađen, Miz je odlučio na lakši način doći do pobjede, ali sve što je napravio bilo je legalno, dok je Dolph u neku ruku zaštićen u porazu. Nadam se da je ovo gotovo, a sada me zanima tko bi mogao ići na Miza.

Emir Ahmethodžić: Prilično dobar match. Onaj sa No Mercya im je bio bolji doduše, ali svejedno dosta dobro. Miz je još jednom imao dobru predstavu, i dobro je koristio ljestve. Pobijedio je clean, što me raduje, jer je sada Miz u usponu na kojem se i zaputio ljetos. Što se Zigglera tiče, pa… izgleda da će sačekati još malo.

Filip Stanković: Drugi najbolji meč večeri za mene. Da krenemo od početka, da mi je neko rekao u u drugom, trećem mjesecu 2016. godine da će ova dvojica napraviti jedan od najbolji feudova godina, rekao bih mu da nije normalan. Evo oni su to upravo napravili. Ovaj meč je bio savršen kraj feuda. Ne smeta mi što je Miz dobio jer bolje bookiraju njega kao negativca nego Zigglera kao pozitivca. WWE općenito ne zna bookirati face prvake. Meč je bio dobar što se tiče psihologije, napetosti samog meča i sellanje Miza u jednom trenutku je bilo fantastično. To su stvari koje su učinile meč vrlo dobrim.

20161204_tlc_show_corbin-0fa0497a961436c4c555e46689d386e7

Baron Corbin vs Kalisto – Chairs Match

Alen Butumović: Ovaj meč me je potpuno iznenadio kvalitetom i to u veoma pozitivnom smislu. Chairs mečevi znaju biti dosadni. To je normalan No DQ meč, samo što se koriste stolice kao oružja. No, onda ima mečeva poput ovoga kada se u meč unese toliko inovacije. Svaki drugi spot u meču sadržavao je stolicu i to je odličan pokazatelj koliko je ovaj meč dobar bio. Selling je bio na mjestu, storytelling je bio izvrstan – Corbin je podcijenio Kalista i zato ga je ovaj umalo dobio. Odlično su izgradili završnicu u kojoj je Kalisto u par navrata umalo ostvario pobjedu. Ipak, kako sam i predvidio, Corbin je uzeo. Zaista sam ostao iznenađen kvalitetom meča. Očekivao sam dobar meč, ali ovoliko dobar ne. Ubjedljivo najbolji Chairs meč ikada.

Emir Ahmethodžić: Ne mogu vjerovati koliko je ovo dobro bilo. Stvarno sam iznenađen. Za mene najbolji chairs match ikad. Storytelling je bio jako dobar, Corbin je prikazan kao zvijer, a Kalisto je odlično zauzeo underdog ulogu. Bio je jako impresivan, a i Corbin je sa agresivnom snagom. Stolice su isto inovativno korištene, za razliku od prijašnjih – udarac stolicom u leđa, pa pet minuta pauze, pa onda još jedan udarac u leđa. Dobro je da je Corbin pobijedio, njemu je više trebalo. Zanima me šta će dalje raditi sa njim. Nadam se da neće biti još jedan Ziggler vs Corbin rivalitet, smučilo mi se to proljetos.

Filip Stanković: Bilo je jako puno kritika na chairs mečeve koji u povijesti nisu baš bili dobri. Ovaj je bio prilično zabavan. Pobjeda Corbina, ali je Kalisto pružio dobar otpor. Koliko god to glupo zvučalo, mislim kako je ova ozljeda Kalistu dobro došla. Bio je nakon što je izgubio US titulu, ali sad WWE ima priliku učiniti ga relevantnim ponovno. Corbina vjerovatno spremaju za titulu jer od brand splita još nije pinan.

164_tlc_12042016ej_3020-a71caabc3fb5f29026433fe404e501c2

Becky Lynch (c) vs Alexa Bliss – SmackDown Women’s Championship Tables Match

Alen Butumović: Tables mečevi su ograničeni mečevi. Oni su bazirani na jednom spotu i to završnom spotu u kojem jedna osoba mora proletjeti kroz stol. Sve dotad, imate normalan meč u kojem se pokušava stvoriti drama i napetost tako što se rade lažni završni spotovi, ali to se treba jako dobro odraditi da ispadne dobro na kraju. Cure su odradile solidan posao. Mislim da bi imale bolji meč da je bio normalan jer kao što rekoh, bile su dosta ograničene ovdje, ali svidjela mi se agresivnost s obje strane, akcija je bila na mjestu i završni spot je bio dosta dobar. Dobili smo novu prvakinju, s čim sam ja apsolutno zadovoljan. Alexa je odlična i definitivno zaslužuje titulu.

Emir Ahmethodžić: Pa, ostao sam razočaran. Očekivao sam dosta više od ovoga. Nije baš lagano napraviti sjajan match sa Tables stipulacijom, ali je itekako moguće, samo nije toga bilo ovdje. Bilo je previše praznog prostora između poteza, što je umrtvilo publiku, pa je onda bilo glupih dobacivanja grupice pijandura iz publike. Ovo bi trebalo dosta bolje. Nadam se da će imati još jednu priliku da se iskupe. Kul je što je Alexa Bliss dobila, ali je Becky imala kratak i ne baš impresivan reign. Niti jednom nije odbranila titulu clean.

Filip Stanković: Nisam ni sumnjo da će ovo biti loš meč. Naravno, bio dosta dobar. Kraj malo nagao i nisam očekivao pobjedu Alexe. Malo mi je krivo što Becky nije duže držala titulu, ali siguran sam da će Alexa biti isto odličan prvak. Vjerojatno će imati revanš gdje će bit zanimljivo vidjeti hoće li Becky povratiti ponovno titulu ili će to biti kraj feuda.

205_tlc_12042016ej_4165-7db86e24eda82a9d788ce93bac3a469e

AJ Styles (c) vs Dean Ambrose – WWE World Champions TLC Match

Alen Butumović: Uvjerljivo najbolji meč večeri. Ovo što su ova dvojica napravili bilo je jednostavno predivno. Meč je trajao dosta dugo, ali ja ga ne bih nazvao dosadnim niti u jednom trenutku. Početak je očekivano bio pomalo spor, ali ubrzo su prešli na brawl po cijeloj areni što je bio odličan način da se već pridobije publika u početnim minutama meča. I onda su krenuli oni veći spotovi, od kojih bih izdvojio onaj Ambroseov Elbow Drop, a onda i Stylesov 450 Splash. Izvanredni spotovi. Uz sve to dobili smo hrpu manjih spotova, uzbudljivu akciju, napetu završnicu i sve u svemu jedan predivan TLC meč. Sve što su radili bilo je čisto i odrađene do skore savršenosti. I ne, nemam problema sa završetkom. Ellsworth je došao i pomogao Stylesu da pobijedi. To nije nelogično. Možda je jednostavno shvatio da ga je Ambrose iskorištavao kako bi s uvukao Stylesu pod kožu. Bit će zanimljivo vidjeti gdje će Ambrose ići dalje, a tko će sljedeći ići na Stylesa za pojas. Izvanredan main event, sve u svemu.

Emir Ahmethodžić: Fenomenalan match! Nikad neću naći dovoljno riječi koji će opisati koliko se divim Stylesu kao hrvaču. Stvarno sa svakim može napraviti dobar match. Sporo su počeli, sa malim brawlom, i dosta hodanja po areni. Styles je odlično bumpao kroz cijeli match, a i ofanziva mu je isto bila najbolji dio. Phenomenal forearm Ambroseu na ljestvama, suplex kroz sto i springboard 450 kroz sto su fenomenalni bili. Onaj kraj sa Elsworthom mi je tako glup. Nije da nema logike što je Elsworth izdao Ambrosea, ali:

 1. Ne želim više Elswortha da se petlja u glavnu priču. Nepotreban je, i nije više zanimljiv kao što je bio prije nekoliko mjeseci.
 2. Ako je već želio da Styles uzme pobjedu, zašto je prekinuo njegovo sigurno osvajanje? Čemu to? Mogao je doći do ringa i spriječavati Ambrosea da se vrati u ring dok Styles ne uzme.

Sve u svemu, pravit ću se da se to sve nije niti desilo. Ovo je za mene najbolji match godine, a konkurencija nije uopće lagana.

Filip Stanković: Sjajan main event, ovo će vjerojatno konkurirati za meč godine i za feud godine, svidjelo mi se što na početku nije bilo dosadnog naguravanja nego su se odmah krenuli ganjati po cijeloj dvorani. Što je bilo odlično izvedeno, posebno ono kada je Ambrose Stylesu nabio kantu za smeće na glavu. Onda poslije su krenuli koristiti odlične spotove. Najbolji je bio Stylesov 450 Splash. Korištenje Elswortha u meču mi nije bilo baš jasno, zašto mi neko prvo AJ spriječio da uzme titulu pa onda Ambrosea, sve dok nisam pogledao Talking Smack gdje je James rekao da je već tri puta pobjedio Stylesa i da bi onda bilo njega lakše pobjediti nego Ambrose. Nemam problema s time što je Elsworth koštao na kraju Ambrosa meča. Bit će zanimljivo vidjeti što će se dogoditi u utorak.  Završnica super uzbudljiva i napeta.

Ukupni dojam:

Alen Butumović: Jako dobar PPV. Ništa ne bih nazvao lošim, booking je bio jednostavan, ali dobar, mečevi nisu razočarali, neki su čak bili bolji nego što sam očekivao, a show smo zatvorili izvanrednim main eventom. Bolje nisam mogao tražiti.

Emir Ahmethodžić: PPV mi je bio super. Niti jedan match me nije toliko razočarao, a imali smo priliku vidjeti dva jako dobra matcha i jedan odličan. Prezadovoljan sam.

Filip Stanković: Vrlo dobar PPV. Nije bilo lošeg bookinga što je najbitnije, ni jedan meč nije razočarao, a neki su i bili bolji od očekivanog. Main event je bio na razini kako mu i dolikuje.

Koji meč je bio najbolji na TLC-u?

View Results

Loading ... Loading ...

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

2 Comments on "WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs 2016 recenzija"

 1. Nemam posebne zamjerke na nijedan meč osim onog između Alexe/Becky i Deana/Aj-a.Becky je mogla zadržati titulu duže,ne vidim razloga zašto je morala ovako rano izgubiti.
  Samo da se ovo ne pretvori u Sasha/Charlotte,a što se tiče ovog drugog meča,Dean je trebao biti heel i razbiti Ellswortha,jer je bilo očito da:
  1.Aj neće izgubiti titulu u ovoj godini i ne od Deana
  2.da će se netko umiješati u meč,ali očekivao sam Cenu,ne Jamesa jer je očito da će ga ili Aj ili Dean pretući.Ali nije se trebao ovoliko dugo pojavljivati jer nema smisla.
  Moja ocjena:C (zbog glupog Ellsworthovog pojavljivanja)

  • Ellsworth je trenutno stvar ukusa, meni opet nije smetao, nekima je. I to je sasvim ok – barem nije univerzalo loš.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*