WWE SummerSlam 2015 recenzija

Centralni događaj WWEa, SummerSlam, je iza nas i ProHrvanje.com kao i uvijek donosi vam recenziju. Je li SummerSlam ispunio očekivanja drugog najvećeg događaja godine? Saznajmo.

 

 

Brock_Taker thumb2

Undertaker vs Brock Lesnar – Singles Match

Vedran Karlić: Baš kao u bejzbolu, treći promašaj bio je previše. Prva dva su bila ranije, no do toga ćemo doći. Lesnar i Taker pružili su začuđujuće dobar meč koji je imao sjajnih momenata i ok psihologiju, recimo ono manijakalno smijanje jedan drugome u lice, no netko je odlučio napisati finale kakvo je napisao. U ringu se nešto događalo i odjednom se čulo zvono, a tim zvonom nije bilo urlika navijača borca koji je dobio nego sveopći muk. Što se dogodilo? Paul Heyman počeo je slaviti, sudac se svađao s momkom koji je udario u zvono prije nego je započeo meč od samog početka. Taker je to iskoristio, prljav udarac, zahvat, srednji prst protivnika prije nego je ostao bez svijesti. Tog trena šteta će već napravljena. Tko će se sjećati svega onoga dobroga kada ovo loše strši k’o bubuljica na licu najzgodnije cure u školi? A mogli su imati no-dq meč, pokazati kako će Taker varati samo kako bi dobio mlađeg borca koji je u punom naponu snage. Mogao je i ‘slučajno udariti sudca’ i dobili bi isti efekt, no oni su se odlučili na ogromnu debilanu i ostavili mi gorak okus u ustima. Ako želim gorak okus potegnut ću za pelinom.

Alen Butumović: Ovo je bio iznenađujuće vrlo dobar meč i puno bolji nego njihov okršaj na WrestleManiji prije godinu i pol dana. Undertaker je bio bolji nego što sam očekivao. Ipak je uspio preživjeti meč a da ne zadobije nekakvu ozljedu. Bilo je odličnih trenutaka u meču, a Lesnarovo krvarenje je puno pomoglo da ovo izgleda kao prava tučnjava pošto nismo imali stipulacije. Drago mi je što nisu bazirali na wrestling nego su se jednostavno tukli. Ovolika doza finishera je bila očekivana, ali ne bunim se. Tako je svaki Lesnarov meč otkako se vratio izgledao, zašto bi ovaj bio drugačiji? Kraj mi se svidio donekle iako je bilo manjih stvari koje nisu bilo logične. Lesnar je zaštićen koliko god je mogao biti i to mi se sviđa. Nije mi žao što je Undertaker ovdje dobio, pogotovo nakon što je udario Low Blow. Izgleda da bismo mogli vidjeti još jedan meč ove dvojice u budućnosti. Potpuno sam za tu ideju, no nadam se da ćemo tada pak imati stipuaciju.

 

20150824-kevin-owens-cesaro-summerslam-642

Kevin Owens vs Cesaro – Singles Match

Vedran Karlić: Owens i Cesaro imali su dobar, ali prilično nezahvalan meč. Nakon skoro tri sata programa oni su došli na red, u terminu kada svi samo čekaju meč koji će biti iza njih. Bilo mi je dobro, premda i predvidljivo pošto nisam vjerovao kako će Owens izgubiti dvije večeri za redom, nakon poraza od Cene to bi moglo ozbiljno naškoditi njegovoj WWE karijeri. Nešto mi je falilo, ali ne mogu točno reći što kako bih ovaj meč smatrao boljim od dobrog.

Alen Butumović: Svaki meč koji se dogodi neposredno ispred Main Eventa kojeg se nestrpljenjem očekuje uvijek pretrpi nezainteresiranost publike, pa je tako i ovaj meč bio jedan od njih. Cesaro i Owens su imali zabavan meč i očekivano su dobro radili jedan s drugim, ali publika jednostavno nije marila nego je čekala meča Lesnara i Undertakera. Da je bio ranije na showu, vjerujem kako bi puno bolje ispalo. Svejedno, akcija u meč je bila dobra, sredina je bila malo sporija, ali početak i kraj su bili dosta dobri. Drago mi je da je Owens ovdje osvojio pobjedu, pogotovo onu čistu. Cesaro neka je vrati na sljedećem PPVu i ja ću biti super zadovoljan ovime.

SSDivas3

Team B.A.D. vs Team Bella vs Team PCB – Three Way Trios Elimination Match

Vedran Karlić: Kada je Team B.A.D. pobrao pin nakon nekoliko minuta meni je interes za borbom drastično pao. Stalno pričaju o toj revoluciju, volio bih da je jednom pokažu. Nadao sam se kako će se sva tri tima boriti do pred sam kraja kada će se u velikom finalu sve odlučiti. Dodatno me čudi odluka nakon što su večer ranije NXT cure ukrale show. Prije nego što odem, moram još ovo skinuti s duše – neću navijati za Brie Bellu samo zato što izvodi poteze svog muža. Ili barem dok on i njegov Yes pokret ne postanu zlikovci.

Alen Butumović: Ovo je bilo razočaravajuće, a očekivao sam da bude dobro. Barem je onaj tim kojeg sam htio da pobijedi pobijedio. Ne sviđa mi se što je Team B.A.D. ispao. Zašto? Jer je u njemu Sasha Banks. Dobro je pa ona nije dobila pin, onda bih bio još ljući. Team Bella je trebao prvi ispasti jer je cilj ove priče istjerati Belle s vrha divizije. Uglavnom, razočaravajuć meč gdje se ništa posebno nije dogodilo. Možda je to što sam samo noć prije gledao fantastičan meč za NXT Women’s titulu, ali možda i nije.

rollins_cena_1

John Cena vs Seth Rollins – Title vs Title Winner Take All Match

Vedran Karlić: Drugi promašaj bio je Jon Stewart. Imao je sasvim solidno otvaranje, jedan upitan razgovor s Heymanom i žicanje potpisa na majicu za sina, ali bez imena kako bi imala veću vrijednost prilikom preprodaje. Moj problem je taj što su od svih ljudi i zvijezda koje su mogle prekinuti taj meč (koh koh Sheamus koh koh) oni izabrali njega. To je bilo kao grom iz vedra neba, osim što je bilo potpuno predvidljivo kako će udariti Cenu. Ima čak i način da to objasne, nakon što mu je završen Daily Show on je lagano ostao bez prihoda i prihvatio je nemoralnu ponudu Authoritya. Meč? Bio bi dobar kada bi broj pokušaja pinova sveli na samo trećinu viđenih.

Alen Butumović: Meč mi se svidio, ali to je bio samo još jedan meč u nizu dobrih Cena/Rollins mečeva kojih su dosada imali u WWEu. Rollins je stvarno zasjao jer mu se dopustilo da zapravo hrva u ovome meču i dobio je slobode kao nikad dosada. On i je napravio ovaj meč dobrim. Bio je nevjerojatno zabavan. Cena? Cena je bio tipičan Cena u ovakvim mečevima. Nekoliko novih poteza i to je to. Kraj je bio zanimljiv i nisam očekivao Stewarta da bude taj koji će odlučiti o rezultatu meča. Ima i neke logike pošto su Stewart i Rollins bili u zavadi ranije ove godine kada se Stewart pojavio na Raw-u. Od toga će možda i izvući nekakav razlog zašto se ovo dogodilo. No, jako mi je drago što je Rollins osvojio titulu. Ali ako ga sad budu bookirali kao i dosada, onda će ovo biti potpuni promašaj. Nadam se da neće to napraviti.

 

shield-article

Roman Reigns & Dean Ambrose vs Bray Wyatt & Luke Harper – Tag Team Match 

Vedran Karlić: Obitelj protiv obitelji mi je ostao malo kratak, kao večera kod škrtog člana familije koji je kupio manje riba i kruha nego Isus, a pozvao više ljudi. Najveća zamjerka koju sam imao ide na Romana Reinga i njegovih nekoliko uzastopnih Superman udaraca, to mi je nekako pokvarilo meč. Samoanac i dalje ima problem što ga dio publike ne voli, a u Velikoj jabuci to je bilo dosta izraženo zvižducima. Pokušavaju to kompenzirati tako što su ga opet stavili uz Deana, ali čak ni tada reakcije nisu kakve žele da budu. Možda je vrijeme za turn? Mislim kako bi mu to dugoročno pomoglo, kao što mu je pomoglo to što nije osvojio naslov na WM.

Alen Butumović: Ovo je bilo dobro kako sam i očekivao. Vrlo zabavan početak s mnoštvom dobrih poteza i back-and-forth akcije. Sredina je bila tipična gdje su Wyatt i Harper dominirali, no onda je kraj opet bio zanimljiv i uzbudljiv. Pomalo je upitno što je Bray Wyatt pretrpio pin ovdje, ali u redu, to je kao osveta Reignsa za Battleground. Prilično sam siguran kako će se ovo nastaviti jer su sad izjednačeni u pobjedama.

SS15_Photo_164

Ryback (c) vs Big Show vs The Miz – Intercontinental Championship Match

Vedran Karlić: U ovom meču se nije ništa dogodilo, osim kada je Miz pokušavao napraviti šest uzastopnih pinova, što je bilo prilično zabavno. Ovo je trebao biti predzadnji meč večeri, što neumanjene zabrinutost za IC titulu.

Alen Butumović: Big Show je napravio Second Rope Senton. Moj život sada ima smisla. Bezveze meč, nisu ništa posebno radili, na kraju su napravili finisher i on kickoute na njih, što je bilo potpuno nepotrebno u ovako nebitnome meču. Dobro je što nije trajalo dugo jer mi se ne bi dalo gledati. Ryback je očekivano dobio, sada mu treba dati nekog boljeg protivnika jer je ovo sve dosadno i nezanimljivo

amell-stardust-summerslam-642

Neville & Stephen Amell vs King Barrett & Stardust – Tag Team Match

Vedran Karlić: Amell se trudio, bio je sasvim solidan u ringu, čak je i napravio jedan lijepi skok van ringa. No dodatno su pokopali kralja i prašinu. Neka to rade drugi hrvači, ne i filmske zvijezde.

Alen Butumović: Bilo je dobro za što je bilo. Amell je bio solidan u ringu, odradio je svoj posao kako treba. Nije bio loš uopće. Jedini problem je bilo prodavanje poteza koje nije dobro radio zato što nije dobro bumpao. Očekivano je da su on i Neville dobili, no drago mi je da je Neville bio taj koji je ostvario pobjedu. Sada ga treba malo gurnuti.

SS15_Photo_107ARTICLE

Rusev vs Dolph Ziggler – Singles Match

Vedran Karlić: Prvi promašaj večeri bil je dupli countout u ovom meču. Mogli su komotno Ziggleru dati pobjedu, ionako je na 10.1 ušao u ring. Mogli su podsjetiti publiku da je na isti način Rusev ispao na prošlom Survival Seriesu. Ovako su ubili do tada sjajnu publiku, a nije pomogao niti segment nakon meča kada su se Summer Rae i Lana uključile u hrvanje. Mogao je ovo biti jedan solidan meč, ovako i on ostavlja gorak okus. Pelinkovac bi trebao biti WWEov sponzor.

Alen Butumović: Lana je izgledala dobro u onom. Kao neka cura iz ranih 90-ih. Ovo je bilo onako kako sam i očekivao. Zabavan meč iako je ovo djelovao kao nekakav usputni meč jer sam prilično siguran kako se ovo nastavlja. Akcija u meču je bila dobra, Ziggler je bio zabavan. Završetak s dvostrukim odbrojavanjem je napravljen kako bi se ovo moglo nastaviti. Više bih preferirao nekakvu prljavu pobjedu Ruseva jer sam siguran da ćemo na Night of Champions vidjeti pobjedu Zigglera

SS15_Photo_073article

Prime Time Players (c) vs New Day vs Lucha Dragons vs Los Matadores – WWE Tag Team Championship Match

Vedran Karlić: Za mene meč večeri ide u tag tim smjeru, ponajprije zato što je bio veoma zabavan i nije bilo nikakvih glupih odluka. Bilo je nekoliko loše izvedenih poteza, sreća u nesreći je ta što su čak i kao takvi izgledali kao dio borbe. A sve je počelo onom genijalnošću na samom početku, kada se je Big E ubacio i probao pinati svog timskog kolegu kako bi time odmah ukrali titule. Na kraju su i uzeli, a slavlje je bilo kao da su stavili zastavu na Reichstag. PS: dok je Woods kraj ringa komentatori bi trebali šutjeti (trebali bi i inače kada smo već kod toga) pošto je zabavniji od sve trojce zajedno.

Alen Butumović: Promo New Days prije meča je bio izvrstan. Ovo je bilo zabavano kao i svaki ovakav meč dosada. Većina meč je bila dobra i brza s konstantnom akcijom. Svi timovi u meču su bili dobri, neki manje neki više. Kalisto je zasjao na početku meč s nekoliko dobrih poteza. New Day je napokon vratio titule. Hvala WWE. Nemam ništa protiv Prime Time Playersa, ali New Day je najzabavniji tim u WWEu i grijeh je ako titule nisu na njima.

SS15_Photo_041

Sheamus vs Randy Orton – Singles Match

Vedran Karlić: Izveli su sve poteze, imali smo dobar RKO i na kraju je Sheamus dobio. Jeste da je praktički repriza prošle borbe, al nitko od vas ne traži pamćenje dulje od zlatne ribice.

Alen Butumović: Malo mi je čudno što je WWE započeo dva PPVa zaredom istim mečom. To je nekad dobro, ali nekad i ne. Solidan meč otprilike iste kvalitete kao i na Battlegroundu, no očito je da ova dvojica ne mogu napraviti previše dobar meč jer nemaju tu kemiju zajedno. Početak i sredina su bili spori, no završnica je bila dobra. Drago mi je da je Sheamus ostvario pobjedu ovdje. Ova pobjeda mu je nužno trebala da dobije momentuma.

 

2 Comments on "WWE SummerSlam 2015 recenzija"

  1. Zaboravio sam rewatchati Raw prije SSa ali nisam u potpunosti siguran da je Seth Rollins potpisao onaj ugovor.

    • To su mnogi govorili. No, ako pogledaš Backstage segment na početku Raw-a s Rollinsom (dogodio se nakon Sheamus/Owens-Orton/Cesaro meča) možeš čuti Rollinsa kako je spomenuo kako samo Cena treba potpisati ugovor i to je riješeno.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*