WWE SmackDown Live (5.2.2019.) – pregled

Ovo izdanje SmackDowna nam se prenosi iz grada Everett u brdovitom Washingtonu, odakle je inače i naš WWE prvak Daniel Bryan.

Show je otvorila Charlotte koja proziva Becky zbog ozlijede i suspenzije od večeri prije. Zahtjeva da ona bude ta koja će se boriti protiv Ronde obzirom da je izgledno da Becky to neće moći. U tome je prekida Becky Lynch koja prilazi ringu iz publike. Njih dvije su se svađale, a to je sve prekinuo Triple H koji tjera Charlotte i odlučio je da razmijeni par riječi sa Becky. On traži od nje da ide doktoru kako bi je pregledao i osigurao da je dovoljno zdrava da nastupa na WrestleManiji. Iako mi je na Rawu bilo glupo što se Becky toliko protivila. Povreda ne djeluje toliko ozbiljno da je izbaci iz trke više od mjesec dana, eventualno mjesec i po, i do tada bi ozdravila u pravo vrijeme za match sa Rondom. Ovdje sam to nekako uspio prevariti i generalno mi se svidio segment jer su mi Becky i Triple H imali dosta bolju hemiju na mikrofonu. Becky proziva Triple Ha i on joj je uzvratio rekavši kako ona namjerno pokušava da upropasti priliku na WrestleManiji jer se boji Ronde, što je odličan smjer za čitavu ovu priču. Becky ga je zatim ošamarila, nasmijala mu se u lice i napustila dvoranu. Becky je izgledala jako ovdje. Dobar početak.

Uslijedio je tag team match između The Cluba i Nakamura/Rusev tima koji je postavljen još prošle sedmice. Rusev je uzeo pin ovdje i on i Nakamura su izašli kao pobjednici. Zašto, ni sam ne znam. The Club su establiran tim, dosta su over i ako želite izgraditi tag team diviziju, oni su jedni od lica koje moraju prezentirati u prvim redovima. Ali mi se sve više čini da oni ustvari i nemaju ništa u planu za tu tag team diviziju. Sanity još nema ni na mapi.

Usosi su imali dobar kratki promo za najavu da će učestvovati u McMiz TV segmentu naredne sedmice. Njima treba dati titule što prije. Miz i Shane par meni nikad nije ni legao, nekako mi djeluje preočito da Miz glumi i da će izdati Shanea prvom prilikom. Njihov rivalitet može biti zabavan, ali tag team titule nisu potrebne tu, dajte ih nekome ko je.. ne znam, stvarno tag team?

Vraćamo se akciji u ringu, uslijedio je match između Randya Ortona i Mustafe Alija. Meni je ovo bilo dosta zabavno. Kada bi im dali 15+ minuta na PPVu mislim da bismo vidjeli jako dobar match. Ali je dosta jako predstavljen, čak iako je izgubio. U nekim trenutcima se vidjelo kako je prostudirao Ortona i nalazi način da mu kontrira. RKO u završnici nije mogao predvidjeti i tu ga je Orton dobio na iskustvo i na lukavost koju posjeduje. Taj RKO je stvarno izgledao dosta kul. Nakon matcha je Samoa Joe ušao u ring i uspavao Ortona sa Koqina Clutch, a Alija je izbacio iz ringa. Osvetio se Joe za prošlu sedmicu, a i za Royal Rumble eliminaciju. Prije nego bi se Joe vratio backstage prekida ga Daniel Bryan. Joe je krenuo prema Bryanu, ali kako se pojavio njegov prijatelj Erick Rowan. Joe je shvatio da mu omjer 2:1 ne ide u korist i povukao se.

Daniel Bryan je održao promo pred svojom domaćom publikom. Jako mi je drago što se ponašao kao face sa njima, jer je jako dobro naglašavati porijekla svojih hrvača. CM Punk je uvijek bio face u Chicagu, i da je u nedjelju priznao da je orkestrirao napad na blizance 2001. godine, narednog dana na Rawu bi i dalje dobio gromoglasnu podršku. Ne treba bježati od toga, štaviše ovo može biti jako dobro nekad u budućnosti kad se PPV održava u tom gradu, pričati o prednosti koju ima hrvač kao domaćin. Bryan nije rekao mnogo, ali je promo i dalje bio prilično dobar. Rowan je bio onako… ali sasvim ok za ulogu koju ima. Nova WWE titula meni izgleda prilično lijepo moram priznati.

Poslije ovog smo dobili backstage promo između Hardya i Stylesa. AJ je prozvao Jeffa kako nije prava osoba da predstavlja baštinu WWE titule zbog njegove historije. Jeff mu je uzvratio da nije ni on obzirom da ne može da pobijedi Bryana. Ovo mi je bilo pomalo čudno da budem iskren. Ne znam zašto je baš AJ taj koji proziva Jeffa zbog njegove prošlosti sa alkoholizmom i drogama, ali eto. Šta je tu je, kratak promo nije imao puno više uloge osim da malo hajpa Hardy-Bryan match koji će biti main event.

Treći match večeri je triple threat tag team match između IIconicsa, Fire & Desire (novo ime za Mandy Rose i Sonya Deville) i Carmelle/Naomi (koje su zvanično dodane u Elimination Chamber match i popunile to prazno mjesto). I ovaj triple threat je konstruiran kao 1v1 gdje se jedan tim suši, mrsko mi je više ponavljati koliko je to glupo. Mandy je pinala Naomi za pobjedu. IIconic nemaju nikakav momentum za sada a skoro pa su jedini pravi tim u tom Chamberu.

Almas i Zelina su imali solidan kratki promo pričajući o uništavanju jednog mita zvani Rey Mysterio. Djeluje kao da će nastaviti sa njihovim rivalitetom i da bi ovo moglo lahko otići na WrestleManiju, što nije loše. Hair vs Mask stipulacija djeluje kao suđena za ovakav match, ali ne znam koliko će biti voljni uraditi tako nešto. Luchadori imaju neko zeznuto pravilo za te maske, mislim da sam negdje čitao da eventualni gubitak maske u nekoj stipulaciji znači da se ne smiju više nigdje pojavljivati sa njom ukoliko to ne odobri njihov odbor i da je upravo njih morao da moli kad je izgubio masku u WCWu. Običan singles match neće biti dovoljan nakon serije matcheva na SmackDownu zadnjih nekoliko sedmica.

Main event između Hardya i Bryana je bio solidan match. Hardy je umalo pobijedio kada je napravio Swanton Bomb, ali ga je Rowan izvukao iz ringa i prebio, izazvavši diskvalifikaciju. Samoa Joe je pokušao iskoristiti trenutak nepažnje i napao je i Rowana i Bryana. To je izazvalo Ortona i Alija da se pridruže i osvete Joeu za napad ranije te večeri. Na kraju je došao i AJ Styles da rasčisti ring dok je Bryan pobjegao u backstage.

Zaključak: Nije mi se baš svidio SmackDown. Uvodni promo je bio dosta dobar, kao i Orton v Ali match, ali ostalo je djelovalo razvodnjeno. Bilo je mnogo promoa, par njih bespotrebno ubačeni. Ono što hoću da pohvalim jeste da je cijeli show izgledao dosta dobro uvezan, na način da je jedan promo vodio drugom, koji je vodio matchu koji je vodio trećem promou. Nije izgledalo isprekidano, već kao pravi program. Tag team scena izgleda slabo, neću reći očajno baš kao Raw, ali slabo. Asuka nije bila tu, ne znam šta sa njom planiraju ako išta. Pitanje je hoće li se Ember Moon oporaviti do Manije, mislim da bi to bio super match za obje. Očekujem bolji go home show za Elimination Chamber.

Be the first to comment on "WWE SmackDown Live (5.2.2019.) – pregled"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*