WWE SmackDown (5.3.2019.) – pregled

Ove sedmice nam SmackDown dolazi iz Wilkes-Barre, deseti najveći grad u Pennsylvaniji.

Prvi segment je sa Danielom Bryanom, koji daje svoje mišljenje o razvoju situacije prethodne sedmice. Ove nedjelje će braniti titulu protiv Kevina Owensa. Govori kako Kofi Kingston nije lider, nije neko ko može zauzeti poziciju koja mu ne pripada i da je zato sklonjen iz title scene. Za Kevina Owensa kaže da je niko i ništa, kao i ostali fanovi. Ali isto tako kaže kako je opasan upravo zato što kao niko i nema šta da izgubi, dok je sav teret koju nosi ulogap lanetarnog šampiona na njegovim ramenima. Owens ga prekida i govori mu kako je na pauzi naučio kako biti fan i kao fanu mu je bilo užasno gledati Bryana kako se hvalisa i pravi važniji od svih ostalih. Kaže isto kako je onog trenutka kad je Bryan odbacio staru WWE titulu odmah znao gdje će se vratiti i po koga će da dođe. Razmjenjivali su uvrede i kad je Owens rekao da se Bryan krije iza Rowana, Bryan mu je rekao da bi i Owens imao ispomoć ali je otjerao sve svoje prijatelje. I dok se Owens slaže s tim, govori mu kako mu prijatelj neće trebati da ga pobijedi opet. Rowan se na kraju umiješao i on i Bryan su prebili Owensa. Moram reći kako je ovo bio odličan segment. I Bryan i Owens su bili sjajni na micu, i uspio sam kupiti Owensa kao facea. Čak i ne mogu primjetiti neke veće razlike u njegovim ulogama kao pozitivca i kao negativca, osim to što je naučio kako je biti fan i kako dijeliti njihova osjećanja dok je bio na pauzi, što mu je i motivacija za turn. Iznenađuje me da su ovako dobro izveli ovaj turn.

Slijedi naredni match između Jey Usoa i Miza. Usosi imaju kratki segmenti na početku gdje ismijavaju odnose Shanea i Miza. Najavljuju retain na Fastlaneu. Usosi su imali jedan jak promo ovdje. Match je bio sasvim ok, ali ništa posebno. Jimmy je pokušao pomoći bratu kod roll upa, ali ga je Shane kaznio za to. Kada je Jey izgubio koncentraciju, Miz je to iskoristio sa Skull Crushing Finaleom i uzeo pobjedu.

Charlotte je imala promo gdje nije djelovala kao da je ona baš usredotočena na ono što priča. Činilo mi se kao da je malo gubila konce dok je pričala. Pozvala je Becky da se pojavi u ringu da joj pokaže koliko je fizički spremna za njihov match na Fastlaneu.

R-Truth je imao solidan promo i rekao kako će i ove sedmice napraviti US Open Challenge. Lacey Evans izlazi, ali se po običaju samo vratila. Truth je ju je nazvao Evans seksi rukavicom i rekao je kako je i bolje što se vratila, ne želi ona probleme. Truth je super u ovoj ulozi komičara. Samoa Joe onda izlazi da odgovori na izazov, a iza njega ulaze Mysterio i Andrade. Izgleda da ćemo dobiti Fatal 4 Way. Kul mi je kako su radili predstavljanja pred match, to bi trebali pred svaki title match da rade jer odmah podsvjesno daje veće značenje. Match je bio dobar, sa Mysteriom i Almasom koji su najbolje izgledali sa svojom hemijom. Control segmenti Joea i Truthovo uplitanje kao underdog su mi isto dosta legli u ovom matchu. Joe je na kraju pinao Almasa nakon što je primio 619 i Uranage. Dobra stvar što je Samoa Joe osvojio titulu. Dići će joj kredibilitet automatski.

Dobili smo kratak video New Daya u Mumbaiju, Indija. Ništa posebno, samo su najavili kako će biti tu na Fastlaneu. Uz to smo dobili jedan kratak backstage intervju Joea nakon osvajanja titule. Govori kako su se svi molili da Joe nikad ne osvoji titulu, jer su svjesni na šta je spreman da osvojio titulu, i boje se pomisliti na šta je spreman da je zadrži.

Slijedi nam tag team match između novog tima Ricocheta i Aleistera Blacka protiv The Bara. Black i Ricochet će dobit ititle match protiv Revivala na Fastlaneu, to je upravo najavljeno. Sheamus i Cesaro su održali kratak promo koji je isti kao i sa DIY, omalovažavanje protivnika jer su amateri iz NXTa. Dobili smo jedan sasvim solidan match, gdje je Ricochet uzeo pobjedu pinajući Cesara. Nakon matcha su Rusev i Nakamura uletili i napali pobjednike, a njih dvojicu su otjerali braća Hardy.

Mandy Rose ulazi sad za svoj match protiv Naomi. Usput su nam spomenuli kako je Torrie Wilson najavljena za ubacivanje u Hall of Fame ove godine. Match je bio bezveze, jako kratak i Rose je dobila prilično jednostavno. Asuka je na kraju napala Mandy i Sonyu sa leđa i osvetila se za prethodnu sedmicu.

U backstageu su pitali Stylesa za mišljenej o Kingstonu. Orton se umiješao i kritikovao Stylesov pristup, govoreći o tome kako je glupo da Styles govori o tome kako je neko drugi zaslužio title match umjesto da govori o svome položaju. Na kraju je dodao kako nije ni čudo što mu je trebalo 15 godina da dođe u WWE. Ubrzo nakon toga su najavili Mysterio vs Andrade na Fastlaneu u preshowu. Malo m iej glupo što je preshow, ali bi mogli dobiti više vremena nego inače, pa je ok.

Owens vs Rowan je naredni match. Bryan je na komentatorskoj poziciji govorio kako Owens ne zaslužuje match za titulu jer je lijen i kukavica, kakav je i bio čitavu karijeru. Owens ga je napao, a Rowan ga je onda odvukao nazad u ring. Bryan se upleo i dobili smo brzu diskvalifikaciju. Match bezveze, kao da nije ni postojao. Segment je bio dobar doduše, dobar razvoj priče. Kad su Bryan i Rowan htjeli da dovrše Owensa, Mustafa Ali se vratio na SmackDown da pomogne Owensu. Owens i Ali su onda otjerali Bryana i Rowana i slavili zajedno u ringu. Drago mi je da se Ali vratio, ali se pitam zašto su ga vratili baš u ovom segmentu? Očekujem da na Maniji izazove Joea za titulu, što mi čini ovaj segment još čudnijim.

Na kraju showai mamo sučeljavanje Charlotte i Becky pred njihov PPV match, gdje Becky mora pobijediti kako bi dobila triple threat na Maniji. Dok je Charlotte nju izazivala, Becky je govorila o tome kako je uspjela da psihički savlada i Charlotte i Rondu, kako je na Rumbleu pobijedila Charlotte na jednoj nozi, i da neovisno o svojoj fizičkoj spremi učiniti isto na Fastlaneu. Charlotte je nju napala sa štakom koju je Becky držala, a Becky je njoj uspjela kontrirati i napraviti Dis-Arm-Her. Sudije su razdvojili njih dvije i imamo posljednji staredown za kraj showa.

SmackDown je bio prilično dobar i ove sedmice. Opening segment je bio odličan, imali smo jedan dosta dobar match, i završni segment je bio dosta solidan. Ostalo je isto bilo u najmanju ruku ok. SD Womens title segment je bio bezvezan, ali je barem Asuka vratila malo momentuma. Čitav ovaj rivalitet je tako filler, a ne grade izazivačicu za Maniju. To je ogroman minus sa moje strane. Isto ne znam kuda idu sa Reyom i Andradeom. Da, i jedan i drugi imaju dobre matcheve zajedno, ali ne znam da li ih buildaju za Maniju ili ne, jer su već do sada imali tonu matcheva zajedno. Solidan build imaju za Orton vs Styles, ali je vrijeme da imaju više interakcija od 20 sekundi sedmično. Moram ih doduše pohvaliti što WWE title rivalitet odlično grade za sada, tu stvarno nemam zamjerki.

Be the first to comment on "WWE SmackDown (5.3.2019.) – pregled"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*