WWE SmackDown (29/4/2022) pregled

WWE SmackDown 29/4/2022
2/10
Sending
User Review
5.5/10 (3 votes)

Ovotjedna epizoda SmackDowna bila je pre-taped, odnosno unaprijed snimljena i to još prošlog petka odmah nakon prošlotjednog SmackDowna. Razlog tome je vjerojatno UK turneja u koju su krenuli sredinom ovog tjedna. Dugo nije bilo SmackDown pregleda na portalu, pa evo jednog.

Uvijek je pohvalno za WWE kada show započnu mečom, a tako je ovdje bilo. Steel cage meč McIntyrea i Zayna otvorio je show. Cijeli ovaj feud, polu-feud ili kako god to hoćete nazvati, između Zayna i McIntyrea bio je grozan. Zayn vs McIntyre matchup u bilo kojoj drugoj kompaniji je kandidat za meč godine no ne i u WWE-u. Ovo je već treći ili četvrti tjedan za redom kako imaju meč, a svi prethodni mečevi su se sastojali od toga da je Zayn jednostavno pobjegao od Drewa. I zato je najprije bookiran lumberjack meč kojeg je Zayn svejedno uspio izbjeći, a onda i ovaj steel cage meč. Apsolutno grozno koncipiran feud iz kojeg je Zayn izašao kao potpuna budala, a McIntyre svim ovim silnim pobjedama nije dobio apsolutno ništa. Grozno, ali baš grozno.

Ovaj meč je bio vjerojatno najbazičniji steel cage meč koji ćete ikad vidjeti. Najprije je Zayn opet bježao od McIntyrea. Zatim ga je McIntyre uspio uhvatiti i malo ga je bacao u kavez. Pa je Zayn onda njega bacao u kavez. Između svega toga smo vidjeli pokoji solidan potez, ali sve skupa, ovo je i meč i feud koji se nije trebao dogoditi bilo kada, a kamoli feud koji je trebao pripremiti Drewa za Romana Reignsa.

Feud između Corbina i Madcap Mossa ne bi trebao biti dostojan ni NXT 2.0 showa koliko je grozan i nebitan, a kamoli biti feud koji će nositi midcard scenu na SmackDownu. Upravo to pokazuje koliko SmackDown ima tanak roster i koliko im fali ljudi. Nijedan ni drugi ne mogu biti manje bitni u ovom trenutku, a sav momentum Mossa koji je dobiven pobjedom u battle royalu, ako je uopće i postojao, već je izgubljen. Ovaj segment je bio bezvezan, Corbin je htio uništiti Mossov kip, ali ga je Moss preduhitrio i istukao. Vrlo inovativno, not. Činjenica da ćemo vidjeti njihov meč na Backlashu nije baš zadivljujuća.

Ricochet je obranio svoju Intercontinental titulu u 2-minutnom meču protiv tipa koji se zove Shanky. Sve je jasno. Da je ova titula pala na toliko niske grane, definitivno nisam mislio. Defintivno se kredibilitet IC titule srozao na samu nulu, a možda i ispod toga. Ovo je jednostavno grozan booking. Em imaš Ricocheta kao prvaka koji gubi u skoro svim mečevima koji nisu za titulu, em imaš izazivača koji se zove Shanky koji ne može biti više nebitan i irelevantan nego što je, em imaš meč od dvije minute. Ne znaš što je gore od toga. Ja sam tamo prije 3-4 godine mislio kako su tada IC titula i općenito WWE-ove midcard titule bile u groznom stanju, a sada kada usporedim, ti dani izgledaju kao zlatna era WWE-a.

Raquel Rodriguez je debitrala i pobijedila protiv Cat Cardoze. Jednostavan i efektivan booking, kratak meč i dominantna pobjeda. Napokon stvar na showu oko koje nemam što prigovoriti. Nadam se da će Raquel biti ozbiljno shvaćena jer može biti stvarno dobra akvizicija oslabljenoj i ustaljenoj ženskoj diviziji na SmackDownu.

RKBro i Usosi su trebali imati potpisivanje ugovora, ali kako to inače biva u ovakvim segmentima u WWE-u, potpisivanje ugovora se vrlo brzo pretvori u tučnjavu. Tu se pridružio i Roman Reigns, a dok je Romanu Reignsu trebalo sto godina da uđe u ring, Riddle i Orton su gledali u njega u čudu cijelo vrijeme umjesto da su tukli Usose u ringu. No, kako bi izjednačio snage, na kraju se pojavio McIntyre i stao na stranu Riddlea i Ortona te napao Reignsa. Kasnije je rečeno kako je meč za ujedinjenje tag titula između Usosa i RKBro-a promijenjen u six man tag meč u kojem će sada biti i Reigns i Drew, a titule više nisu na liniji.

Smiješno sve skupa. Segment kao segment je bio tipičan WWE kuršlus kada su u pitanju potpisivanja ugovora. A ovu promjenu meča ne bih najradije ni komentirao, ali što ću, moram. Dakle najaviš na papiru ogroman meč za ujedinjenje tag titula koje su čak ajmo reći i jedne od relevantnijih titula na main rosteru budući da proizvode solidne mečeve i prvaci nisu loši. I onda samo odjednom to poništiš, baciš u smeće, najaviš novi meč koji je iteracija tog postojećeg i odjednom meč postaje običan six man tag gdje titule više nisu na liniji. Ne bi me iskreno čudilo da su naglo odustali od ideje da još uvijek ne unificiraju titule jer tko zna što se vrti u glavi velikog vođe i najvećeg masterminda pro wrestlinga u svijetu. A još jedan problem taj što Drew očito ide na Reignsa nakon ovoga, a kao što sam već rekao, ovaj feud sa Zaynom je učinio sve samo ne to da ga se pripremi za Reignsa. Tako da ako McIntyre u ovom meču na Backlashu ne uzme pobjedu, neće biti dobro.

Eto, čitam neki dan izjavu Becky Lynch kako cure u WWE-u dobivaju puno više vremena nego ove u AEW-u i kako je WWE-ova ženska divizija daleko prestižnija, poznatija, krcatija zvijezdama i slično. A evo, Naomi i Baszler dobile ni tri minute. Trebala bi Becky pogledat ovaj show pa preispitat ono što je rekla. Natalya i Baszler me ne zanimaju ni najmanje, tako da ih nemam volje gledati kao sljedeće izazivače za tag titule.

Xavier Woods pobijedio je Ridgea Hollanda u prosječnom meču. A da to ne bi bilo sve, nakon toga smo dobili impromptu meč Sheamusa i Kofija. Zašto ovaj feud još traje i zašto on nije završio na WrestleManiji. Šteta, New Day nikada nije bio nezanimljiviji nego što je sada, a Sheamus i Butch, odnosno Pete Dunne, se koriste na potpuno krivi način. Zaslužuju mnogo više od ovakvih gluposti. Dunne pogotovo, nisam nikad mislio da će biti ovako nebitan na main rosteru kao što je sada. Ovaj gimmick ga predstavlja na svaki način, samo ne dobar i prikladan, a njegove wrestling sposobnosti nažalost nikad neće doći do izražaja. A onda s druge strane za IC titulu izaziva jedan Shanky. A Dunnea nigdje. Eh.

Ronda i Charlotte će imati I Quit meč na Backlashu za Women’s titulu. A kako bi se dobro pripremile za taj meč, svaka je na ovom showu imati vlastiti I Quit meč i to u beat the clock modeu gdje je cilj što brže pobijediti svoju protivnicu. Već viđen koncept, imam osjećaj da za svaki I Quit meč koji je WWE ikad imao, da su u buildu imali ovo. Ronda je pobijedila Shotzi za gotovo dvije minute, dok Charlotte nije uspjela srediti Aliyah u to vrijeme tako da je Ronda pobijedila u ovom izazovu. Plus Drew Gulak je nakon meča pokupio batine od Charlotte što je izgledalo apsolutno grozno i ponižavajuće za Gulaka. Baš degutantan kraj koji je valjda trebao predstaviti Charlotte kao neku opasnu curu koja tuče momke, a zapravo nemam pojma kome je to tako zazvonilo u glavi osim osobi koja je to bookirala. Loše loše loše.

I eto što mi dobivamo za main event SmackDowna. Dva 2-minutna meča koja nisu napravila apsolutno ništa da me zainteresiraju ni za njihov meč na Backlashu ni za njihov feud u globalu koji je definitivno ogroman flop. Nisam imao neka očekivanja od toga, ali nisam mislio da će ovako loše kliknuti njih dvije međusobno, a onda i sa publikom. I da, opet se referenciram na Becky i njene izjave i ovdje. Nek provjeri koliko su ovi mečevi dobili vremena pa nek preispita svoje izjave. Bolje imati jedan ženski meč na showu koji traje 8 minuta nego četiri koja traju svaki po dvije minute.

Uh kako je ovo bio grozan show. Ne znam što je gore od čega. Spasite si sat i pol vremena i nemojte gledati ovo. SmackDown nikad nije bio na nižim granama što se tiče kvalitete showa i debljine rostera. A nisam siguran kako spasiti situaciju jer WWE je otpustio toliko ljudi u zadnje dvije godine da jednostavno nemaju više koga poslati ovdje. Jedina opcija je ukidanje brand splita, a koliko je to izvjesno, stvarno nisam siguran. Grozan show sve u svemu, ako želite vidjeti sve nekvalitete koje ima SmackDown i main roster u globalu, evo vam primjer prima vista.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE SmackDown (29/4/2022) pregled"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*