WWE SmackDown (26.2.2019.) – pregled

Ovo izdanje SmackDowna nam dolazi iz grada Flairovih – Charlotte, North Carolina!

Segment koji otvara ovaj show se tiče WWE titule. Daniel Bryan već čeka u ringu, zajedno sa Stephanie i Shaneom koji će nadgledati potpisivanje ugovora za Fastlane. Shane na početku hvali Kofija i polahko mu sumira karijeru, i kako Shane to radi iz nekog razloga nam se na ekranu pojavljuju slike Kofijeve karijere za IC i US titulama, Royal Rumble momentima i New Dayom. Pomalo je predugo trajao ovaj uvod, postajalo je neugodno da budem potpuno iskren. Ali nakon 5-6 minuta konačno se pojavljuje Kofi Kingston. Kofi je prvo proslavio sa publikom što je konačno dobio priliku za WWE titulu i obećao je da će nakon 11 godina čekanja iskoristiti tu priliku i uzeti WWE titulu na Fastlaneu. Taman kad je Kofi trebao potpisati ugovor, prekida ga Vince. Vince govori kako cijeni Kofija i sve što je napravio u proteklih 11 godina, ali da je on zadužen da pojača kompetetivnost na rosteru, i on smatra da Kofi nije prikladan protivnik za Bryana. Time mu oduzima mjesto izazivača i daje to osobi za koju on smatra da to zaslužuje više – Kevin Owens. Owens ulazi u ringu i potpisuje ugovor. Woods i Big E pružaju neki otpor, ali se Kofi Kingston tiho i razočarano povlači. Slična stvar se dešava ovdje kao i sa Charlotte i Becky. Čitao sam kako bi ovo moglo započeti Vince/Shane i Stephanie rivalitet u borbi za prevlast, gdje bismo mogli vidjeti kako Vince polahko napušta svoju poziciju šefa i prepušta to svojoj djeci i Triple Hu. Moram priznati da sam zainteresiran ako idemo ovom rutom, pogotov ako to spoje sa Batista vs Triple H rivalitetom i odmaknu se od WWE i Raw Women’s title priča.

U backstageu Kevin Owens razgovara sa Shaneom i Stephanie. Owens govori kako je svjestan da oni nisu ništa znali o tome, i da je svjestan da je ofiju krivo zbog svega, ali predlaže da naprave match sa Kofijem i Owensom protiv Bryana i Rowena, jer želi da im skine samouvjeren osmijeh sa lica. Owens na površini djeluje kao face ovdje, ali mislim da je ovo samo fasada i da će se njegovo pravo lice otkriti tek poslije. Nagovještaj za to mi je dala njegova izjava kako Kofi zaslužuje match protiv Bryana jednako kao i on. Pomalo mi zvuči kao heel, jer je Kofi pinao WWE prvaka dva puta do sad sa odličnim nastupima u Gauntlet i Elimination Chamber matchevima, dok je Owens proveo pola godine oporavljajući se od povrede. Ali ovo bi svakako trebalo značiti da bismo mogli gledati triple threat na WrestleManiji, i uzbuđen sam zbog toga.

Pri match večeri je između Hardya i Bara. Pričalo se kako bi Matt Hardy mogao napustiti kompaniju uskoro, ali evo ga. Najavljeni Cesaro vs Gargano match se neće desiti. Ne znam zbog čega ali sam razočaran. Match je bio ok. Jeff Hardy odnosi pobjedu sa Swanton Bombom. Izgleda da će Matt Hardy biti tu redovno, tako da ovo nije one-off.

Honky Tonk Man je najavljen za ovogodišnju Hall of Fame infukciju. Najduži IC prvak iz jedne vladavine ikada, ako se ne varam. Čestitke!

R-Truth se konačno pojavljuje na SmackDownu sa US titulom. Govori kako je od malena želio biti kao John Cena, iako je definitivno stariji od Cene četiri-pet godina. Kaže kako se ugleda u Cenu i želi da vrati US Open Challenge. Brzo na to odgovara Andrade, a zatim i Rey Mysterio. Truth govori kako je sad u dilemi, i kad se nađe u ovakvim dilemama obično se zapita ‘Šta bi John Cena uradio?’, i zaključak je da bi se Cena borio sa obojicom. Truth iznenađeno govori “Obojicom? Pa on je hrabar”. Meni je R-Truth sjajan kao komičar na mikrofonu. Truth na kraju odlučuje da učini svog heroja ponosnim i imamo match. Mysterio i Andrade su imali odličnu hemiju i ovdje. Djeluje kao da će njihov rivalitet prenijeti na Maniju, samo se nadam da ih neće staviti u previše matcheva zajedno do tada, jer bi onda na Maniji mogli ostati bez ičega novog da pruže. Truth je napraivio Five Knuckle Shuffle u toku matcha. Truth je retainao na kraju uradivši roll up kad je Mysterio pokušao napraviti 619. Match je bio dosta solidan, ali je ovo već treći put u dvije sedmice da rade roll up pobjedu. Trebali bi postati maštovitiji sa tim pobjedama. Postoji više načina da nekog zaštititš u porazu a da nije roll upom.

I sada izlazi osoba koja je dobila naziv po gradu domaćinu – Charlotte. Charlotte objašnjava zašto je Vince baš nju izabrao da bude u main eventu WrestleManije. Govori o tome kako je Becky Lynch kriminalac, a Ronda Rousey nepouzdana. Njih dvije nisu osobe koje mogu nositi kompaniju na leđa, radeći sve što ide uz to – pojavljivanje u medijima, boreći se u main eventima, dobrotvorne akcije itd. Smatra kako je ona zlatni standard i da se njih dvije boje. Kritikuje Rondu zbog toga što je predala titulu na Rawu, ali govori kako će se pojaviti na narednom Rawu da pokupi titulu koju je Ronda ostavila i na koju suspendirana Becky ne polaže prava. Ovo je bio jedan jako dobar promo. Jednostavan i učinkovit sa dobrom izvedbom Charlotte, ne bih mogao zahtjevati više od ovoga.

Black i Ricochet izlaze kako bi se borili sa Rusevom i Nakamurom. SmackDown komentatori dosta bolje predstavljaju Blacka nego su to radili na Rawu. Već je to postalo konzistentno solidno predstavljanje njegovog lika. Već na početku matcha mi je palo na pamet kako bi Nakamura vs Black bio sjajan match na NXTu. Match je bio ok, ništa posebno u cijelini. Mada moram pohvaliti Ricochetov hot tag, standardno kul sekvence sa Ricochetom. Black je pinao Nakamuru sa Black Mass za pobjedu. Pitam se je li njih dvojicu planiraju drćati skupa dugoročno ili je ovo samo neko vrijeme dok ih publike upozna.

Imamo intervju backstage sa AJ Stylesom. Kayla mu govori kako je nakon godina dominacije na SmackDown rosteru prvi put Styles u ničijoj zemlji, ne radi ništa, ne moće biti izazivač, fali mu program. Styles govori kako je on sam sebe razočarao i da je on kriv što je Bryan postao uspješan kao prvak, jer nije uspio da pruži ono najbolje od sebe kako bi ga zaustavio. Styles obečava kako prestaje slušati kritičare i ide tražiti nove izazivače kako bi dokazao koliko vrijedi iznova. Orton se onda pojavljuje i provocira ga. Izgleda da dobijamo temelje za njihov WrestleMania match.

Dobijamo video kojim se podsjećamo kako je Roman na Rawu prethodne večeri najavio svoj povratak u ring. Čestitke od mene, drago mi je da je pobijedio tu bitku sa leukemijom opet. Još ne djeluje 100% oporavljeno, ali će imati vremena. Polahko ga bookirati, svaki drugi Raw naprimjer.

Slijedi main event – Kingston i Owens se bore protiv Bryana i Rowana. Ono što primjećujem jeste da je Owens proširio moveset kako sada hrva u stilu pozitivca. To me raduje, jer me je bio počeo smarati sa rest holdima kako bi skupio heat. Solidan je bio match. Rowan je dobio manje fokusa u odnosu na ostalu trojicu, ponajprije Bryana i Kofija, što je dobra odluka. Kofi je dobijao da taga Owensa, ali je Owens tagao njega i ušao u match. Bryan je kick outao iz Pop-Up Powerbomba, što mi je bilo jako čudno na startu, ali kad sam vidio da je završio match sa Stunnerom, jasno mi je kako mu mijenjaju finisher. Powerbomb vjerovatno sad ostaje samo kao signature potez. Šteta, jer je dobar potez, ali je opet i dobra odluka jer ovakve sitnice osvježavaju nečiji lik, a Owensu je to bilo potrebno. Owens je na kraju pinao Bryana za pobjedu.

SmackDown mi je bio dobar ove sedmice. Imali smo odličan opening segment sa sjajnim radom New Daya, zatim jako dobar promo Charlotte, dva solidna i jedan okej match. Mogao bih cijepidlačiti kod nekih sitnica tipa roll up pobjede koje su prečeste na sedmičnim showovima, ali mi nije baš toliko smetalo da mi uništi dojam. Dobar show.

Be the first to comment on "WWE SmackDown (26.2.2019.) – pregled"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*