WWE SmackDown (19.2.2019.) – pregled

Ovaj SmackDown nam dolazi u sezoni gripe iz grada domaćina WrestleManije 30 – New Orleans, Louisiana.

Shane McMahon ovog puta otvara SmackDown govoreći o dobrom Elimination Chamber PPVu dvije noći prije i impresivnim debijima Gargana, Ciampe, Blacka i Ricocheta na Rawu, te je najavio da će spomenuta četvorka biti tu i na SmackDownu. Miz brzo prekida Shanea i ispričao mu se zbog toga, ali je želio da kaže nešto što ga je držalo budnim danima. Miz govori kako ga je iskoristio jer je znao da je Shane osjetljiv na daddy issues, što upravo njih dvojica i dijele. Miz je rekao kako mu je otac prvi put rekao da je ponosan nakon što je osvojio titule sa Shaneom jer je to prvi put uradio pošteno i iskreno. Izvinio se Shaneu jer ga je razočarao na Chamber PPVu. Zamolio je Shanea da sredi rematch sa Usosima i da mu dopusti da se iskupi. Usosi ga prekidaju i govore Shaneu da mu je bolje da nađe novog partnera jer je Miz razočarenje. Na ovaj način su vjerovatno htjeli da izvrše pritisak na Shaneu da pristane na zahtjev za rematch. Shane je na kraju to i uradio, te ćemo na Fastlaneu gledati Usos vs Miz&Shane za tag team titule, i to u Mizovom rodnom gradu Clevelandu. Nisam nešto zainteresiran za ovaj rematch, ali je Miz odlično odradio ovaj promo. Mislim i da imam neku ideju kako će se stvari odviti na Fastlaneu, i ako bude kako sam zamislio onda bi trebao biti jako dobar momenat.

Slijedi nam SmackDown debi Aleister Blacka, i to protiv velikog NXT rivala – Andradea. Meni je glupo što su svu četvoricu ovako naglo bacili na main roster, jer će biti jako teško kežualcima da se priviknu na njih. Ono što me raduje je što i dalje koriste nameplate NXTa, što meni nekako sugerira da su ovi njihovi debiji tu samo kako bi testirali kako ih poznaje publika, te da naprave neki nagli skok u ratinzima. Oni imaju još nerazjašnjenog posla na NXTu i nema razloga da ih sad odmah pred WM uvedu na main roster kada će najvjerovatnije odsustvovati sa Manije. Mislim i da je Black dosta bolje predstavljen ovdje nego na Rawu. Tom Philips je rekao kako postoji dobro i zlo, a Aleister Black je tu negdje između. Dosta bolje od Coleovog predstavljanja Blacka kao neko promjenjivog raspoloženja. Match nije bio ništa posebno. Prikazano je nešto više od 5 minuta matcha i služilo je kao predstavljanje Blacka široj publici. On je ispucao sve velike poteze, dobro se pokazao i pobijedio je, tako da je poslužilo svrsi.

Gargano i Ciampa su backstage i imali su kratki promo, nakon čega ih prekidaju Cesaro i Sheamus. Malo me šokiralo koliko je Cesaro visočiji od Ciampe. Razmjenili su par riječi i izgleda kako bismo mogli vidjeti match između ova dva tima na showu.

Upravo taj match slijedi! Match je bio solidan. Svrha je isto bila da se DIY predstavi široj publici i predstavi jako, što su uspjeli napraviti. Gargano je pogotovodobio dosta sjaja. Bio je trenutak u matchu kada je Ciampa napravio powerbomb na Sheamusu i ovaj mu je pao ravno na koljeno. To je moglo lose da zavrsi, ali na svu sreći, izgleda da nije. Pobjeda je otišla DIYu kad je Ciampa napravio roll up na Cesaru. Nadam se da će Gargano i Ciampa dobiti priliku da zaokruže priču na NXTu prije nego zvanično ijedan od njih pređu na main roster.

Asuka se konačno pojavila na SmackDownu! Pitali su je da li se osjeća kao da je izgubila pozornost zbog Ronde. Asuka je reklada želi nove izazove i izašla je Mandy Rose. Ajoj… ima bar pet osoba na spisku koje bih radije da izazovu Asuku prije Mandy. Lacey Evans je prekinula match nakon pola minute ‘akcije’ i Rose je iskoristila to da preuzme inicijativu u matchu. Kad je Asuka vratila kontrolu, Rose se pravila da je povrijedila oko, i iskoristila je to da napravi roll up za pobjedu. Bezveze, ako su željeli da izgrade Mandy to su mogli na dosta bolji način. Osjeti se da je SD ženska divizija dosta slabija kako su Charlotte i Becky prešle da se takmiče za Raw žensku titulu. Mandy će vjerovatno biti izazivač protiv Asuke na Fastlaneu, ali za WM moraju naći ozbiljnijeg izazivača. Po meni bi to trebala biti Naomi.

Charlotte ima kratki promo gdje se osvrnula na napade Becky Lynch zadnjih nekoliko dana. Rekla je kako se Becky treba prestati miješati tamo gdje ne pripada da ne pravi sebi situaciju gorom. Rekla je da se Becky i ostali trebaju pomiriti da će na WM biti Ronda vs Charlotte u 1v1 matchu i da će biti main event jer je ona u njemu. Dobar kratki promo.

Ricochet dobija svoj egzebicioni match protiv Erica Younga. Young je igrao klasičnu heel ulogu prizemljivanje protivnika i ubijanje brzine matcha, dok je Ricochet oanj high-flying face koji će se vratiti i svojim atraktivnim potezima odnijeti pobjedu. Tako je i bilo. Bezveze match, ali solidno predstavljanje Ricocheta i njegovih poteza.

New Day je imao dosta zabavan promo. Govorili su o Kofijevom nastupu na Chamberu i kako je to rezultat 11ogodišnjeg napornog rada. Kako bi predstavili šta znači 11 godina, Xavier je rekao kako Instagram nije ni postojao prije 11 godina, a Big E je za mene imao najbolju rečenicu večeri kad je rekao da serija Empire nije ni postojala tada a svi znaju kakve su lude priče pravili kako bi održali ikakav interes za nju. Kofi se zahvalio svojoj braći i rekao im da su oni najzaslužniji za njegov uspjeh, te je rekao kako je momentum na njegovoj strani. Odličan promo.

Za main event nas očekuje 3v3 tag team match, na jednoj strani Kofi Kingston, AJ Styles i Jeff Hardy, a na drugoj Daniel Bryan, Randy Orton i Samoa Joe. Prije nego je match počeo dobili smo Kevin Owens promo. Izgleda kao da bi mu ovaj novi gimmick mogao biti dosta zabavan, ali stvarno ne želim da on bude taj koji će se boriti protiv Bryana na Maniji. Ovo je Kofijevo vrijeme. Match je bio solidan, ali je mogao biti duži. Akcija je bila dobra za vrijeme koje su imali. Imali smo i jedan dobar call back prije nego je Kofi napravio Boom Drop Ortonu, kada se derao i govorio ‘stupid’, slično kao kad je Orton to uradio njemu 2009. U haosu zadnje dvije minute ostali su Kingston i Bryan, i na kraju je Kofi odnio pobjedu sa Trouble in Paradise uz oduševljenje publike. Dok su pobjednici slavili u ringu, Shane McMahon je izašao i najavio da će Daniel Bryan braniti WWE titulu protiv Kofija Kingstona. Dobra završnica.

Kvalitet samog showa me nije baš zadovoljio. Previše su stvari pokušali da ubace u malo vremena, i opet se vraćamo na to da je jako teško graditi četiri zvijezde odjednom, i to na istom showu. Tag team matchevi su bili solidni, Asuka vs Mandy prilično bezveze, a ostala dva matcha su bili kratki sa svrhom da predstave debitante jakim, ne da budu kvalitetni. Miz i New Day su imali dobre promoe, Charlotte je isto imala solidan promo ali ništa novo u razvoju njihove priče. Asuki su pregazili momentum nakon pobjede protiv Becky, samo kako bi stvorili nakratko izazivača za jedan mali PPV koji je ionako suvišan u ovom rasporedu. Lošije od prošle sedmice, trebaju dati manje matcheva ali im dati vremena. Da su recimo samo Blacka doveli na main roster, mislim da bi dosta jače predstavljanje bilo da je imao odličan 20ominutni match protiv Andradea. Ali dobro, mislim da je ovo samo bila testna faza i da ćemo njihov zvanični prelazak na main roster vidjeti tek nešto kasnije. SmackDown može bolje.

Be the first to comment on "WWE SmackDown (19.2.2019.) – pregled"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*