WWE: SmackDown (15/01/2021) recenzija

Epizoda SmackDown-a rezervisana za rvanje. I to kvalitetno rvanje. Dobili smo barem naznake nekih singles push-ova koji me silno raduju. Reigns-ovo ponašanje je iz nedelju u nedelju sve bolje. Prosto mi je fascinantno kako ista kompanija koja ima onakav Raw program, može svake nedelje da odradi jako kvalitetnu epizodu plavog brenda. Bilo je tu i tamo nekih zamerki, ali otom potom. Otvaramo kao i obično sa Reigns-om.

Cela epizoda se vrtele oko ugovora vezanog za meč između Pearce-a i njega na Royal Rumble-u. U početku je Reigns zahtevao da bude „no dq“ meč i zahtevao da Paul to umesto njega završi.

Shinsuke Nakamura vs. Jey Uso

Jey je prvo imao standaradan promo gde govori kako svi treba da budu zahvalni što njegova porodica postoji, posebno svi koji su bili uključeni u prošlonedeljni gauntlet meč. Na to izlazi Shinsuke (sa starom muzikom), naziva ga „kučencetom“ i imamo meč.

Cesaro je bio na komentatorskoj poziciji tako da pretpostavljam da su ili obojica sada face ili da su još uvek heel-ovi, a da je ponašanje Shinsuke-a prošle nedelje bilo nešto abnormalno. To je implicitno i rekao Cesaro. Meč je bio jako dobar. Na nivou odličnog PPV meča. Jey je sve vreme pokušavao da „nadmudri“ Shinsuke-a, ali je on imao odgovor na sve. Imali smo i jedan pokušaj pin-a sa nogama oko konpoca, ali je sudija to video. Nakon toga usledio je „kinshasa“ i kraj. Rekao bih da je ovo velika pobeda za njega i nadam se da će konačno dobiti mesto na card-u kakvo i zaslužuje.

8/10

Ako ste zaboravili Sonya je sada neka vrsta GM na SmackDown-u. Videli smo je u promo segmentu između Pearce-a i Heyman-a. Pod velikim pritiskom Pearce pristaje na „no dq“ meč.

U backstage-u Jey Uso se svađa sa sudijom oko njegove „pobede“.

Profits-i su izgledali bezrazložno euforični s obzirom da su prošle nedelje izgubili tag titule. Od aktuelnih tag šampiona ni traga ni glasa. Naravno, najavili su da žele rematch. Pretpostavljam da će to biti na Royal Rumble-u, ali iskreno se ne radujem preterano s obzirom kako se odigrao njihov prethodni susret.

Vraća se Heyman Reigns-u sav euforičan. Njegov zahtev je izvršen. Evo sad jednog zanimljivog plot twist-a. Apollo Crews je tamo i razgovara o budućim taktikama sa Reigns-om. Ako zaista Crews postane deo njihove grupacije to će mnogo pomoći njegovoj karijeri koja je već dugo vremena u nekom limbu. No, Reigns još uvek nije zadovoljan. Predomislio se i želi „last man standing „ meč. Potpisivanje ugovora će biti naš završni segment.

Natalya vs. Liv Morgan

Ne ide WWE-u ovi pokušaji komedije, to ću samo da zaključim. Billie Kay se sada predstavlja kao „nezvanični“ član Riott Squad-a. Bila je nakratko na komentatorskoj poziciji. Hajde malo da reflektiramo o Vince-ovoj neodlučnosti povodom svega. Kay i Royce su bili jako dobar ženski tag tim. Ako me sećanje ne vara, jedan od retkih „čistih“ ženskih tag timova u NXT-ju. Navodno su razbijeni da bi Royce imala singles push. I šta sad? Royce je u bizarnom tag team-u sa Lacey Evans na Raw-u, a Kay radi ovo. Namerno kažem ovo jer je zaista nedefinisano šta ona zapravo radi. Meč je bio zadovoljavajuć. Obe su se za ovo kratko vreme dobro pokazale. Posebno Morgan sa njenom agilnošću. Kraj je bio naravno bullshit. Kay je nešto htela da odradi, verovatno ni ona ni WWE ne znaju u potpunosti i to je dalo priliku Natalya-i za roll up pin. Ironično je bilo što se Tamina drala Billie: „Šta radiš?“. Isto se pitam i ja za Tamina-u od kada je došla u WWE. Obično ne ocenjujem ovako kratke mečeve, ali ovo je bilo zabavno i pre svega solidno.

6/10

Rey Mysterio vs. King Corbin

Nije ovde kraj gostujućim komentatorima. Tu je sada bio Dominik. Poenta meča je bila da Corbin isprovocira Dominik-a, što je na kraju i uspeo da odradi. Ne mogu da vam opišem koliko mi se ne gleda feud između njih dvojice. Malo je falilo da ovo kategorizujem kao squash meč, iako nije imao tu minutažu. Pred kraj je Rey uspeo da se povrati, ali jako kratko. Uključio se i Dominik i nakon nesporazuma Corbin odnosi pobedu. Interesantno da se „vitezovi usamljenog vuka“ večeras nisu pojavili. Ne bi me čudilo da je WWE već odustao od te ideje. Ubedljivo najgori meč ove večeri. Corbin je strašno limitiran i na mikrofonu i u ring-u i to se ovde dosta videlo. Kad Rey Mysterio nije mogao makar prosečan meč da izvuče od njega, to mnogo govori. Priznaću da je reverse „619“ na „deep six“ lepo izgledao.

3/10

Porodica Mysterio se nakon meča raspravlja.

Heyman saopštava Pearce-u ono što je Roman malopre rekao.

Ding Dong Hello! gost: Bianca Belair

Bayley obučena kao John Lennon. Ulepša mi dan. Ovaj ceo „talk show“ segment se graničio između genijalnosti i ludila, ali je ipak imao više pozitivnih nego negativnih strana. Kad god da se odluče za meč između njih dve biće spektakularno. Trenutno mislim da će neko od njih dve pobediti ženski rumble meč. Bilo je tu i tamo nekih cringe momenata. Najavljena je neka vrsta testa izdržljivosti između njih dve sledeće nedelje. Može biti zabavno ako se uradi kako treba.

Pre sledećeg meča imamo backstage promo materijal između Bryan-a i Cesaro-a. Još uvek ne odustaju od ovog random uparivanja Otis-a i Gable-a sa Bryan-om. Jako čudno, što je primetio i kolega Cesaro, pa smo eto dobili meč između njih dvojice.

Daniel Bryan vs. Cesaro

Ne samo da je ovo bio neverovatan singles meč Cesaro-a (posle ni sam ne znam koliko godina), već bih rekao da je ovo njegova najveća pobeda u karijeri (ili barem jedna od većih). Meč je bio izvanredan za TV standarde. Fenomenalna akcija, implementirali su sve što znaju od tehničkog rvanja do nekih high flying poteza. Oduševljen sam samom činjenicom da možda Cesaro dobije neki singles push. I više nego odlično.

9/10

Jedino pojavljivanje ženskog šampiona je u ovom kratkom promo segmentu sa Carmella-om. Rekla joj je da će joj dati meč za titulu na Rumble-u, ako sledeće nedelje ima meč sa onim njenim menadžerom/mučenikom. Od početka njenog run-a sa titulom mi je Sasha delovala neubedljivo, ali ovo je to cementiralno. Vidi se da WWE ne zna šta da radi sa njom kada nije u feud-u sa najboljom/najgorom drugaricom. Da ne spominjem da bi bilo nebulozno da Carmella ponovo izgubi meč za titulu na PPV-u, a tek se vratila.

Sami Zayn vs. Apollo Crews

Obnovljeni Apollo Crews uzvraća udarac. Sada kada je primio sve znanje ovog sveta kreće u novi poduhvat. Big E je ušuškan u kauč bio komentator ovog meča. Ženski singles meč nisam posmatrao kao squash, ovo već jeste. Sami Zayn je kontrolisao meč do jednog trenutka kada je sudija primetila da drži Apollo-a za gaće, pa nije uvažila njegov pin. I onda Crews hvata Sami-ja za gaće toliko čvsto da mu je pola dupeta ispalo, što naravno sudija ovog puta nije primetila. I tako, gledamo sledeće nedelje meč od prošle nedelje. Apollo Crews vs. Big E za Interconitnental titulu. Nadam se da će sada biti barem koliko toliko normalan meč. Obojica to mogu da izvedu.

/

Adam Pearce/Roman Reigns završni segment

I za kraj, ponovo Roman. Nivo pasivne agresije je izvenredan (kao što sam rekao u prošloj recenziji). Ali to nije sve. Iako je Pearce potpisao ugovor, nema dozvolu da ima meč (navodno zbog kolena). Odabrao je svoju zamenu i to je, nećete verovati, Kevin Owens. Tačno sam znao da nećemo gledati Pearce/Roman na Rumble-u, ali za šta su se odlučili pre bih gledao taj meč. Tragikomično je kako često WWE upada u ovakve situacije. S jedne strane, nelogično je da Owens (ponovo) ima meč u kayfabe smislu. Čovek je imao meč i rematch i to bi trebalo da je to. Jeste da je u oba puta bio „prevaren“, ali to je u potpunosti nebitno. S druge strane, realne, jel moraju baš Owens-a neprestano da pokopavaju? Već sam rekao da je ispao glup što mu niko nije čuvao leđa, ali ovde se o drugom problemu radi. Nelogično je da pobedi, a nelogično je i da izgubi. To je ta pat pozicija o kojoj sam pričao. Razlozi za ovaj moj zaključak su samoočigledni.

Ukupni utisak:

Tačno je da mi se ne gledaju Carmella/Banks i Reigns/Owens na Rumble-u i Big E/Crews sledeće nedelje, ali ova epizoda je bilo odlična. Sama činjenica da je Cesaro pobedio u ovako bitnom singles meču mi je mnogo poboljšala kvalitet cele epizode. Dosta dobro rvanje (uglavnom) i solidni promo segmenti. Još uvek sam šokiran kako su SmackDown epizode konstantno kvalitetne.

8/10

Be the first to comment on "WWE: SmackDown (15/01/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*