WWE Royal Rumble 2018 recenzija

Iza nas je Royal Rumble PPV koji nam je donio čak dva takva meča, ali i jedan zanimljiv debi na kraju showa. Kako se ovaj show svidio urednicima ProHrvanje portala, koji su im mečevi bili najdraži sve skupa što dolazi s time u paketu pročitajte u nastavku.

WWE titula: AJ Styles (c) vs Kevin Owens & Sami Zayn

Alen Butumović: Malo me i iznenadila ova odluka da meč za WWE titulu otvori show, ali s obzirom kako je ostatak bio posložen, možda je ovo bila i dobra odluka. Ova tri čovjeka su jako kvalitetna, no stipulacija jednostavno nije dopustila da naprave bolji meč od ovoga što su imali. No, meni se ovo čak i svidjelo, bilo je i bolje nego što sam očekivao, definitivno je zagrijalo publiku za početak, ali opet, stipulacija ih je ograničila i bolje od ovoga nije moglo, barem je meni tako izgledalo, tako da su izvukli maksimum iz stipulacije. Da je ovo kojim slučajem bio Triple Threat, dečki bi apsolutno pokidali, no Handicap meč, pogotovo kada se radi o 2 na 1 meču gdje onaj koji je sam nema partnera kojeg može ubaciti u meč, jednostavno ne može biti nešto oduševljavajuće. Rezultat meča sam očekivao, a kraj je bio dobro odrađen, dobro će biti za nastavak feuda, ali molim vas, dajte nam na sljedećem PPV-u Triple Threat ili nešto takvo.

Filip Stanković: Što smo dobili iz ovoga? Apsolutno ništa. Jedino pozitivno je što je Styles ostao prvak. Ništa nije nastalo iz ovoga. Styles je čisto dobio. Nije bilo nikakvih eventualnih interakcija na relacija Owens/Zayn ili umješavanje Shanea i Bryana u meč. Meč nije bio loš jer su u meču bila tri sjajna performera, pa je bilo dobrih poteza, ali nije to ono što mi fanovi očekujemo.

2/3 Falls meč za SmackDown Tag Team titule: The Usos (c) vs Shelton Benjamin & Chad Gable

Alen Butumović: Od ovoga meča sam jako očekivao, mislio sam da će biti meč večeri i da će biti odličan meč, ali nije bio niti jedno od toga. Razočaravajuće. Čim su krenuli raditi onakve kickoute u prvom fallu, odmah mi je bilo jasno da ovdje nešto smrdi. Prvi fall je bio solidan, ali tek je izgledao kao uvertira za nešto više. I onda se dogodio drugi fall i to je trajalo dosta kratko, a kraj je došao samo odjednom. I dok je recimo u redu što je meč završio 2-0 i time izbjegao klasičnu klišej formulu ovakvih mečeva, ovaj se meč ipak trebao istaknuti kvalitetom, a ovdje nisu imali niti vremena niti prostora. Nije bilo baš dobro strukturirano, izgledalo je tek kao da se zagrijavaju i onda je došao kraj. Šteta, moglo je ovo mnogo bolje.

Filip Stanković: Krenulo je odlično. Do prvog pina meč je bio jako dobar. Da je tu završen meč vjerojatno nitko ne bi imao što za prigovoriti. Ja sam se ponadao da će biti tri pina( kao što se dogodi u 95 % slučajeva u 2/3 Falls mečevima), da će se meč podići na još veću razinu i da ćemo dobiti jedan odličan meč. Na veliko iznenađenje meč je završio naglo u drugom “meču”. Malo mi je to splasnulo dojam, ali kad bi gledao sve ukupno ostao sam zadovoljan. Jedan jako dobar meč.

Muški Royal Rumble meč

Alen Butumović: Joj, kad sam shvatio da je ovo sljedeće na redu i da će ženski meč biti main event, bilo me je pomalo strah da neće nešto totalno glupo ondje napraviti, ali o tome više u nastavku. Idemo na ovaj meč koji je bio…wow! Prošlih godina sam imao takva očekivanja od ovih mečeva i onda sam dobio jedno veliko ništa. Ove godine, totalno suprotno. Ovo je izgledao kao jedan od potencijalno najgorih Rumble mečeva po uzbuđenju i nisam imao nikakva očekivanja, a dobio sam nešto sjajno! Idemo od početka – meč na početku je bio nešto najjače ikada po pitanju komediju. Prvo uđe Rusev koji je podigao atmosferu odmah na meču. Slater je postao glavna atrakcija meča kada su ga jadnog svi istukli. Corbin je brzo eliminiran, ali njegov napad na sve van ringa je bio genijalan. Onda NXT-ovci. Odličan odabir da se dva čovjeka o čijim se mečevima nakon Takeovera dosta pričalo, pojave ovdje u meču i budu dobro bookirani. Povrataka nije bilo baš tako puno ali su bili značajni! Hurricane je brzo ispao, ali ga je bilo zakon vidjeti natrag u ringu, no SuperCena je ipak veći heroj od njega i morao ga je izbaciti. Mysterio je pak sjajno izgledao u svojem povratku, fluidno je sve izvodio i ja ne bih imao problema da se vrati na neko vrijeme. Završnica je meni bila napeta. Dobro, onaj dio kada su ostali Shin, Finn, Cena i Roman je bio malo suhoparan, ali kada su ostali Roman i Shin, onda je postalo jako napeto jer su fanovi bili spremni poludjeti ako bi Roman uzeo meč. Po meni su odlično izgradili završnicu i nakon ne znam ni ja koliko godina napokon imamo pobjednika kojeg smo baš mi htjeli vidjeti. A da ne govorim o najavi nakon meča – Shinsuke Nakamura protiv AJ Stylesa. Ovo je valjda prvi puta u ne znam ni ja koliko da su nas jednom poslušali i dali nam što želimo. Ali nećemo previše pričati, još će do WM skinuti titulu sa Stylesa i staviti je na recimo Mahala pa neka se mi zadovoljimo time.

Filip Stanković: Ostao sam šokiran kada sam vidio da će ovo biti treće meč na showu. Provjeravao sam na videu da nisam slučajno otišao na kraj. To je utjecalo na mene i nisam se mogao uživiti u meč. Mislio sam da će ovo biti jako loše i da nećemo vidjeti neka velika iznenađenje pošto je meč dobio ovu satnicu. Dobio sam upravo suprotno. Jedan jako zabavan Rumblea sa jako dobro odrađenim iznenađenjima i nekim sekvencama. Kao što sam rekao, nisam se mogao uživiti na početku pa početak nisam doživio kao nešto posebno, premda je bilo super stvari poput Corbinovog razbijanja ljudi i Slatera. Kako je meč tekao tako mi se meč sve više i više počeo sviđati. Završnica je odlično odrađena. Rey Mysterio se vratio. Nisam mogao doći sebi kad sam ga vidio.Nikakvih, ali baš nikakvih glasina nije bilo da će se vratiti.  Malo sam se razočarao kad sam poslije čuo da je potpisao ugovor na jednu noć. Svidio mi se na prvu povratak Zigglera, ali kad sam malo bolje razmislio, nisam zadovoljan. Čovjek se odrekao samo tako US titule, vratio se sad pod brojem 30 i nisu ništa napravili s njim. Udario je par dobrih Superkickova i to je to. Nije morao pobijediti, ali mogli su stvoriti neku priču, ovako nismo dobili ništa. Odabir zadnje četvorke nije mogao biti bolji. Ostali su oni koji su imali najveće šanse za pobjedom. Tako da smo dobili jednu ultra napetu završnicu. Ispravan odabir pobjednika. WWE se može pokopati ako ne stave Nakamura vs Styles kao main event.

Raw Tag Team titule: Seth Rollins & Jason Jordan vs The Bar

Alen Butumović: Meh, nisam uživao u ovome. Nije imalo mnogo energije, pokušavali jesu učiniti nešto, ali sve smo to već dosad vidjeli, tako da ništa novo nismo niti dobili. A uz to smo ponovno dobili nove prvake, što je jednostavno postalo neprobavljivo. Nadam se da će sada napokon neki novi tim krenuti prema titulama jer je ova divizija postala apsurdno dosadna u zadnje vrijeme.

Filip Stanković: Jako nezahvalna satnica. Publika totalno mrtva nakon jako dobrog Rumblea. Struktura je bila ta da se samo Rollins borio većinu meča. Tako da je meni ovo djelovalo kao neki angle. Nadam se da će priča oko Jordana nastaviti svojim tempom jer mi se jako sviđa.

Universal titula: Brock Lesnar (c) vs Braun Strowman vs Kane

Alen Butumović: Meč koji bi prema svojoj strukturi u nekim drugim okolnostima bio i jako dobar, ali kada imate Kanea u main eventu i kada je publika totalno nezainteresirana za meč jer znaju da Lesnar dobiva i da Strowman nema apsolutno nikakve šanse, ovo je onda prilično bezveze meč. Dosta se toga desilo u meču, tu nema dvojbe. Samo što ništa od toga nije imalo pretjeranog značaja. Bacali su se kroz stolove, polomili su valjda 5-6 stolova, ali nijedan spot nije imao pretjerano puno heata, sve je nekako izgledalo nepovezano, kao da samo žele nešto tu zbrzati i onda što prije završiti meč. A to nije dobro, pogotovo kada Lesnar tako rijetko nastupa. Šteta kakav tretman dobila ova titula.

Filip Stanković: Uspoređujući Cole/Black meč i ovaj vidi se očita razlika. Ovdje nije bilo nikakve psihologije. Samo su ispucali poteze i spotove. Pobjednik je bio očit, tako da smo dobili ono što smo i očekivali. Da sam nešto previše razočaran,nisam.

Ženski Royal Rumble meč

Alen Butumović: Mislio sam da spremaju neku enormnu glupost kada su najavili da će ovo biti main event, ali je na kraju meč i bio dobar. Jako dobra mješavina trenutnog rostera i zanimljivih povrataka. Možda bi ti povratci bili još i jači da nismo većinu cura vidjeli na Rawu 25. No, akcija u ringu je bila zanimljiva, ove legende koje su se vratile nisu izgledale tako loše, pogotovo Lita koja je odradila prilično solidan posao. Svi su zapravo odradili okej stvari, svi osim možda Kelly Kelly koja je izgledala tako izgubljeno i nije se snašla baš najbolje. Bile su samo dvije NXT-ovke i mislim da su napravili dobar odabir. Kairi nisam očekivao i drago mi je da se ovdje pojavila. No, Ember je odradila jedan jako dobar nastup i pritom prodala odlično ozljedu od meča s Takeovera. Čekao sam samo da se Stephanie pojavi i da uzme spotlight svima, ali to se na sreću nije desilo. Staviti Belle na kraj je bila čak i ispravna odluka, pogotovo kada je Nikki izbacila Brie, onda sam pomislio da ona ima ozbiljne šanse da osvoji ovo. No, na kraju pobjednik je bio onaj tko je u toj priči nekako bio najviše – Asuka. Nemam ništa protiv te odluke, ali imam protiv onoga što se dogodilo nakon meča kada se pojavila Ronda. Nisam siguran što žele postići s njom sada, ali ako Asuka izgubi svoje pravo borbe na WrestleManiji zbog nje, onda će to biti najveća debilana ikada. Asuka mora ići na WrestleManiju, a Ronda mora dobiti neku drugu ulogu. I da, Stephanie nije bila toliko iritantna za komentatorskim stolom.

Filip Stanković: Sad mi je žao što tako loše bookiraju tu diviziju i što su napravili jako loš build. Ja sam se jako uživio u meču. Stavili su ovo u main event, premda nije trebalo biti, stalno su spominjali “first ever”, “first ever” i to ja valjda utjecalo na tu moju uzbuđenost u meču. Malo mi je smetalo što je bilo puno veteranki, a malo NXT zvijezda. Trebalo je biti skroz suprotno. Od veteranki su trebale biti samo one najpoznatije kao Lita, Phoenix, Stratus. Litin ulazak me je jako iznenadio. Nisam to nikako očekivao, ali mi se svidjelo. Od povrataka je jedina kvalitetna bila Nikki. Kad je Becky ispala, a Nikki ušla, bilo je očito, ili Asuka ili Nikki. Drago mi je da su onda njih dvije ostale zadnje dvije. Kao i u muškom Rumbleu, dobili smo ispravnog pobjednika. Na Rondu sam totalno bio zaboravio tijekom meča. Što se nje tiče, ne mogu nešto puno reći, vidjet ćemo kako će ju koristiti.

Ukupni dojam: 

Alen Butumović: Sve skupa, ja sam zadovoljan. Dobio sam jedan odličan Rumble meč i jedan dobar, što nisam nikako očekivao. Ostali mečevi i nisu bili nešto posebno, bilo je i par bezveze stvari, ali kao neki ukupni dojam, nije bilo loše.

Filip Stanković: Iz nikakvog builda dobili smo jedan solidan PPV. Dva glavna meča su bila kvalitetna(Dva Rumblea), ostatak carda nije ponudio nešto posebno, ali nije bilo ni loše.

Najbolji meč na showu?

View Results

Loading ... Loading ...

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Royal Rumble 2018 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*