WWE Royal Rumble 2017 preview

Prvi WWE-ov PPV ove godine je pred nama. Royal Rumble ove godine održava se pred čak nešto više od 50 tisuća ljudi, a očekuje nas nekoliko vrlo zanimljivih mečeva. Što se sve dogodilo na putu do ovog PPV-a pročitajte u nastavku.

Royal Rumble meč

Ovogodišnji Rumble meč je po mnogima jedan od zanimljivih u zadnjih par godina. Glavna priča oko meča odvijala se na Rawu gdje smo vidjeli povratke Goldberga, Lesnara i Undertakera koje su glavne zvijezde u ovome meču i jedni od favorita za osvajanje. Uz njih, imamo Strowmana, Corbina, Ambrosea, Miza i još mnoge koji se smatraju potencijalnim prijetnjama također. Glasine kruže kako bi Samoa Joe i/ili Tye Dillinger mogli napraviti svoj debi za glavni rosteru upravo tijekom ovog meča. Postojala je i glasina da će Kenny Omega doći u WWE i napraviti svoj debi upravu u ovom meču, ali najnovije informacije kažu kako je on odlučio ostati u NJPW-u. Dvadeset jedno mjesto je popunjeno, devet je još ostalo praznih, tako da će nekih iznenađenja sigurno biti.

WWE titula: AJ Styles (c) vs John Cena

John Cena je pri kraju 2016. godine napraviti svoj povratak na SmackDown i najavio kako će izazvati WWE prvaka na Rumbleu. Te iste večeri je AJ Styles pobijedio Corbina i Zigglera te tako zadržao pojas, što je značilo da ćemo vidjeti još jedan njihov meč. Cena i Styles su u zadnjih par tjedana imali nekoliko konfrontacija gdje je Styles izrazio svoje nezadovoljstvo upravom SmackDowna koja je dodijelila Ceni taj meč za titulu samo zato što je on John Cena. Cena je pak odgovorio kako je Styles jedan od onih indy hrvača koji pokušava skinuti Cenu s vrha WWE-a, ali kako se to neće dogoditi. Upamtimo, ako John Cena ovdje osvoji titulu, izjednačit će se s Ric Flairom u broju osvojenih svjetskih titula.

No DQ meč za WWE Universal titulu: Kevin Owens (c) vs Roman Reigns

Roman Reigns nije uspio osvojiti Universal titulu na Roadblocku jer se umiješao Chris Jericho i došlo je do završetka meča diskvalifikacijom, što je značilo da Owens zadržava titulu. Iduću večer je najavljeno kako će Reigns dobiti još jednu priliku za pojas na Royal Rumbleu, ali će Jericho ovaj puta biti u kavez u koji će se nalaziti iznad ringa i spriječit će da se Jericho umiješa u meč. Reigns je u međuvremenu izgubio United States titulu i to upravo od Jericha te u ovaj meč ipak ulazi bez te titule na svom ramenu.

Raw Women’s titula: Charlotte (c) vs Bayley

Nakon što je Charlotte završila svoj feud sa Sashom, dobila je novog rivala, a to je Bayley koja ju je pobijedila na Rawu prije nekoliko tjedna. Ta je pobjeda poništena jer je Charlotte podnijela istragu za taj meč jer se video snimci pokazalo da završetak meča nije bio ispravan te da je Charlotte napravila kickout. Bayley je ipak uspjela zaraditi svoj meč za pojas koji će se dogoditi sutra. Charlotte je ismijavala Bayley zbog njene strasti za WWE-om od svojeg djetinjstva, dok je Bayley rekla kako će to upravo biti razlog zašto će joj uzeti pojas na Rumbleu.

Cruiserweight titula: Rich Swann (c) vs Neville

Na Roadblocku je Neville napravio svoj povratak i napao Swanna koji je tada zadržao titulu u meču protiv Kendricka i Perkinsa. Neville se zatim proglasio kraljem Cruiserweighta i odlučio krenuti u lov na pojas. Pobijedio je u gotovo svim mečevima koje je imao u ovih nekoliko tjedana, a jedna pobjeda je upravo protiv prvaka Swanna, zbog čega je Neville i i zaslužio ovaj meč. Vidjeli smo nekoliko veoma intezivnih tučnjava njih dvojica u posljednjih nekoliko tjedana, ponajprije jer Swann ne vjeruje u ono što Neville govori. Njih dvojica će se napokon sukobiti sutra na Rumbleu.

Kickoff meč za Raw Tag Team titule (dva sudca): Cesaro & Sheamus vs Luke Gallows & Karl Anderson

Gallows i Anderson dobili su meč za pojas prije nekoliko tjedana na Rawu, ali je meč završio bez pobjednika jer je došlo do komplicirane završnice u kojoj je sudac morao zaustaviti meč. U sljedećih nekoliko tjedana vidjeli smo nekoliko singles mečeva između ove četvorice i svi mečevi su također imali prljave završetke. Zbog toga je najavljeno kako će ovaj meč sadržavati čak dva sudca kako bi se održao red tijekom ovog meča i spriječio sličan završetak.

Kickoff meč: Alexa Bliss, Mickie James & Natalya vs Nikki Bella, Becky Lynch & Naomi

Ovdje imamo dvije paralelne priče. Jedna je između Natalye i Nikki Belle koja je započela još na Survivor Seriesu kada je netko napao Nikki. Nakon nekoliko tjedana se ispostavilo da je to zapravo bila Natalya koja je ljubomorna na Nikki jer se pojavljuje na svim posterima i fotografijama samo zbog Cene. Nikki nije htjela potvrditi te tvrdnje nego je rekla kako je ona svoju poziciju zaradila. S druge strane, Becky i Alexa su u rivalstvu već nekoliko mjeseci i Alexa je na TLC-u uzela SmackDown Women’s titulu. No, u priču se uplela i La Luchadora, maskirana žena, koja je stala na stranu Alexe Bliss i pomogla joj u nekoliko navrata da zadrži titulu. Tijekom Steel Cage meča između Becky i Alexe, ispostavilo se da je La Luchadora Mickie James koja je napravila svoj povratak na SmackDown zbog jednog razloga – da zaustavi svu ovu priču o ženskoj revoluciji za koju su zaslužne Becky i ekipa te da podsjeti sve kako je i ona zaslužna za dosta toga što su žene postigle u WWE-u. Naomi je ovaj tjedan također napravila svoj povratak na SmackDown i imala verbalni okršaj s Alexom. Nakon svega toga, najavljen je ovaj Six Man Tag meč na Kickoffu.

Kickoff meč: Nia Jax vs Sasha Banks

Sasha Banks nije uspjela zadržati titulu na Roadblocku protiv Charlotte. Iduće večeri se pojavila na Rawu, ali ju je tada napala Nia Jax i dokrajčila već njeno ozlijeđeno koljeno. Sasha je zbog toga bila na odmoru na kratko vrijeme, ali će dobiti meč protiv Nie na Rumble Kickoffu gdje traži osvetu.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Royal Rumble 2017 preview"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*