WWE Roadblock recenzija

 

Roadblock je iza nas, Dean Ambrose pokušao je promijeniti WrestleMania planove i uzeti WWE titulu, no je li uspio? Sve to plus naša mišljenja o svim mečevima koji su se dogodili sinoć saznajte u nastavku ovoga članka.

20160312_roadblock_sheamusbarrett_newday_2--1efe9df5df7e6c8160a53c8726497b49

New Day (c) vs League of Nations – WWE Tag Team Championship

Alen Butumović: Ovo je bio prilično zabavan meč. Iako su oba tima negativci, publika je ipak odlučila navijati za New Day, što je bilo i očekivano. Meč nije trajao dugo, ali je trajao taman onoliko da zadovolji moja očekivanja. Nije bilo pretjerano dosadnih dijelova, akcija je bila zabavna i near fallovi su bili dobri. New Day je očekivano dobio te su njih trojica zadržali titule. Nisam niti htio da Liga Nacija uzme ovo, tako da sam sretan zbog ovoga rezultata, ali nekako mislim da ovo nije gotovo i da će se ovo nastaviti do WrestleManije.

Emir Ahmethodžić: Solidan otvarajući match. Nije bilo mnogo atraktivnih poteza, ali su dugodovštine New Daya bile interesantne. Moram pohvaliti i njihov promo prije matcha. Očekivano na kraju pobjeđuje New Day, nečisto sa intervencijom Xaviera.

20160312_roadblock_jerichoswagger_2--512de8d603ece7de58a4e3f88ba03166

Chris Jericho vs Jack Swagger

Alen Butumović: Moram pohvaliti Jerichov promo prije meča, potpuno je uspio okrenuti publiku protiv njega, iako su mu prilikom ulaska davali ogromne pozitivne reakcije. To može samo pravi negativac, a Jericho to i je. Što se tiče meča, bio je solidan, ali bilo je očito da publika nije marila za Swaggera tako da je rezultat bio predvidljiv. Akcija je bila solidna, nekoliko solidnih poteza, no to je otprilike to, mogli su Jericha bolje iskoristiti na ovome eventu.

Emir Ahmethodžić: Jerichov promo prije matcha je bio odličan. Nedostajao mi je ovakav heel Jericho. Ovaj turn mu je bio potreban, jer je već neko vrijeme postajao dosadan. Sada je i svjež i vratio se korijenima sjajnog negativca kakav samo on zna biti. Publika ga je booala jer je vrijeđao svoju domovinu Kanadu i rekao da je Toronto anus. Match protiv Swaggera nije bio nešto poseban, ali sasvim ok za dobiveno vrijeme. Jericho pobjeđuje.

20160312_roadblock_amorecassrevival_2--4268a9eb6884c6352a468eab05172b6d

The Revival (c) vs Enzo Amore & Colin Cassady – NXT Tag Team Championship

Alen Butumović: Vince McMahon je navodno rekao kako u hrvačima iz NXTa ne vidi nikakav profit, a ova dva NXT tima pružila su drugi najbolji meč na njegovom showu i natjerala publiku da po prvi puta tokom večeri govore ‘This is awesome.’ Pa ti sada reci je li on u pravu. Meč je bio zaista zabavan, dosta slično onome iz Londona, ali bilo je i novih stvari, akcija je bila prilično brza i imali smo nekoliko odličnih near fallova na kraju. Revival nije toliko poznat mainstream WWE publici koliko su Enzo i Cass, ali kako je meč tekao, uspjeli su pridobiti publiku koja je stvarno uživala u ovome meču i to je dobar znak. Dash i Dawson su na kraju uzeli pobjedu, što je bilo i očekivano. Mislim da će Enzo i Cass uskoro debitirati na glavnom rosteru sada kada je sigurno da neće držati NXT tag team titule.

Emir Ahmethodžić: Najbolji match na showu! Drago mi je što su Enzo i Cass over i sa main roster publikom, tako da ako im popularnost padne nekoliko mjeseci nakon debija na main rosteru, ne mogu koristiti izgovor kako nisu na velikoj sceni mogli postati over. Match je bio jako dobar. Osjećam malu nepravdu, jer se ne obraća mnogo pažnje na Dasha i Dawsona. Sjajan team zaista. Nikada ne mogu dovoljno hvaliti njihovu brzinu, agresivnost, psihologiju i stiff akciju. Nemam neku nadu da će uspijeti na main rosteru, i žao mi je zbog toga, ali su jako dobri. Na kraju su retainali titule, i to je sasvim ok. Nadam se matchu između njih i American Alpha za tag team titule na Takeover: Dallasu. 019_RB_03122016cm_2320--d148c598eda157ddb694b62e28bf8245

Charlotte (c) vs Natalya – Divas Championship

Alen Butumović: Ovaj meč mi se svidio. Početak je bio dosta spor, ali dobro su gradili meč, postepeno ubrzavali tempo te smo na kraju dobili jednu veoma uzbudljivu završnicu i iako vjerojatno nitko nije mislio da će Natalya pobijediti, ipak je bilo par dosta dobrih near fallova na koje sam par puta pao. Ovo naravno nije bilo ni blizu onoga meča s Takeovera 2014. godine, ali bilo je zabavno i bolje od 70 posto ženskih mečeva koje ćete vidjeti na glavnom rosteru.

Emir Ahmethodžić: Prvo, moram priznati da mi Charlotte djeluje dosta atraktivniaj od kada je turnala. Drugo, nikada neću shvatiti mržnju koju dobija od nekih fanova. Djevojka je jako dobra u ringu, i to je neosporivo. Ponovno je dokazala to protiv Natalye, i pružile su jedan sasvim dobar match. Natalya je uglavnom jako dobro sellala povredu noge i Charlotte se dobro centrirala na tu nogu kako bi pobijedila sa Figure 8. Kick out iz Natural Selection mi je malo pokvario dojam, kao i kraj matcha, koji smo vidjeli sto puta do sada, ali i dalje dobar match.

20160312_roadblock_lesnarwyatts_2--261a10a4a36b1904f5fa7216d7fedb64

Brock Lesnar vs Luke Harper & Bray Wyatt

Alen Butumović: Booking ovoga meča me malo zbunio. Najavljen je meč između Wyatta i Lesnara i onda se to odjednom promijenilo u Handicap meč, ali u tome handicap meču Wyatt uopće nije nastupio nego je cijelo vrijeme pratio meč pored ringa, tako da smo praktički dobili meč između Harpera i Lesnara. No, bilo je zabavno, Harper je bio zvijezda u meč, njegovi udarci na početku su bili super i njegovi bumpovi German Suplex su izgledali odlično. Lesnar je pobijedio nakon četiri minute, a Wyatt je pobjegao. Pitam se što li je ovime postignuto.

Emir Ahmethodžić: Bezveze. Lesnar je jako dobar i može se koristiti u odlične svrhe, ali ovo squashanje i spamanje suplexa je već odavno postalo dosadno. Dream matchevi koja može imati će biti pokvareni zbog ovakvog bookiranja, kao i onaj protiv Rollinsa. Bilo je 2v1, s tim da Wyatt nije nikako uticao na match, a Harper je pregažen. Niko od ovoga koristi nema i ovakav sistem matcha smo gledali milion puta, da više nije zanimljivo. Uopće.

035_RB_03122016cm_2922--f3488c6fb80eabf6d08a08bff736bd79

Sami Zayn vs Stardust 

Alen Butumović: Ovo je bio užasan meč. Možda nećete vjerovati jer kada vidite da je Zayn bio u ovome meču, sigurno biste pomislili kako ovo ne može biti užasno, ali bilo je. No, nije Sami Zayn je kriv nego je kriv onaj tko je bookirao ovaj meč. Stardust je dominirao većim dijelom i to je bilo skroz dosadno, Zayn je imao hrpu hope spotova, ali je Stardust to uvijek presijecao svojim užasnim potezima. Nitko nije pomislio da Stardust ima ikakve šanse tako da je publika bila skroz tiha i to je opravdano. Zayn je na kraju očekivano dobio. Mogli su iskoristiti Zayna na milijun boljih načina, no oni su mu dali Stardusta. Bravo.

Emir Ahmethodžić: Match mi uopće nije bio toliko loš, mada sam očekivao mnogo više, pogotovo kada se uzme u obzir dobiveno vrijeme. Stardust je davno prestao biti over, i vrijeme je već da Cody Rhodes vrati svoju staru personu. Zayn će biti u redu i poslije ovoga. Dobit će priliku da impresionira na Wrestlemaniji.

044_RB_03122016cm_3554--ed5e05c8ff6fc2f97d9f1d359f838aaa

Triple H (c) vs Dean Ambrose – WWE World Heavyweight Championship

Alen Butumović: Ovo je bilo mnogo bolje nego što sam očekivao, a očekivao sam da će biti dobar meč. Znači bio je prilično odličan. Dobili su ogromnu minutažu, tako da se nisu žurili na početku. Nešto solidnog mat wrestlinga na početku smo vidjeli, sredinom je Triple H dominirao i onda su u zadnjih 10 minuta dosta ubrzali akcija i stvorili prilično veliku napetost i uzbudljivost s obzirom da nitko nije vjerovao kako će Ambrose odnijeti pobjedu. Onaj Near fall! Gledao sam ovo uživo i kada je Ambrose udario Dirty Deeds, i praktički pobijedio HHHa, skočio sam sa stolice i pomislio kako su nas ipak sve iznenadili i dali Deanu pobjedu, ali onda je sudac pokazao da je Deanova noga bila ispod užeta. Koliko god sam razočaran što Ambrose nije pobijedio, ovaj near fall je genijalno odrađen, publika je skočila na noge i drastično se probudila i svi su pomislili kako će Ambrose uzeti titulu, no ipak nije. Triple H je udario Pedigree i zadržao titulu. Odlično bookiran meč, jako dobar wrestling, Ambros je bio odličan u meču, a Triple H je pokazao kako je u izvrsnoj formi što je dobar znak za WrestleManiju.

Emir Ahmethodžić: Meni je bilo solidno. Početak nije nadahnuo, ali sredina i kraj su nadoknadili sve to. Ambrose je bio jako dobro prikazan ovdje. Pinao je Triple Ha, ali je navodno imao noge ispod konopaca, i činjenica da nisu prikazali na snimku da li je sudija imao pravo bi mogao postati dio priče. Ambrose je imao dobar bump kada se Triple H izmakao sa stola i Ambrose prošao kroz njeg. Triple H je onda u ringu napravio brzu kontru za kraj i retainao. Ništa iznenađujuće, ali prilično solidno odrađeno.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Roadblock recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*