WWE: Raw (28/12/2020) recenzija

Vraćamo se redovnim recenzijama Raw-a i SmackDown-a. Ova epizoda je bila dosta bolja od prethodne. Tu pre svega mislim na kvalitet samog rvanja. Naravno, ovo ne bi bio WWE da nisu imali jednu od najdebilnijih odluka u poslednje vreme, doći ćemo do toga. Sve u svemu, zadovoljan sam epizodicom. Krećemo Raw, kako to obično biva, promo materijalom.

Drew McIntyre/Sheamus/Keith Lee promo

Ah da, sećate se prošlonedeljne epizode i brogue kick-a na kraju? Logičan sled događaja je meč za titulu, šta kažete? Koliko god mi je cela priča oko Keith Lee-a i Sheamus-a stupidna da bi se uopšte razmatrala za titulu, drago mi je što ćemo konačno gledati meč za titulu na Raw-u. Bilo je i vreme. Drew je ovde bacio jedan klasičan face promo gde se zahvaljuje svim fanovima, ništa novo od njega. Šta se desilo sa Keith Lee-om? Zašto onako čovek radi promo-e? Svaku reč duplo sporije akcentuje. Ne znam koja je fora sa tim, no nebitno.

WWE Title #1 Contendership Match: Sheamus vs. Keith Lee

Gledam ovaj meč i razmišljam se čemu. Sheamus je preuzeo ulogu tehničkog rvača (to je novo), a Keith Lee pošto evidentno nije po standardima matorog igra ulogu snažnog, masivnog tipa. Nije mi jasno zašto ovakav pristup što se Keith Lee-a tiče. Nisam gledao Raw jako dugo, ali se sećam da je na meču protiv Orton-a bio drugi čovek. Svakako, ni jednom ni drugom to ne stoji, ali je meč bio sasvim pristojan. Sledeće nedelje gledamo Lee/Drew za WWE titulu.

6/10

The Miz vs. Gran Metalik

Poenta ovog meča je bila da pokaže kako je Miz besan. Drugim rečima Miz je u ovom meču bio jobber. Uradio je dva poteza, malo se nešto drao i izgubio. Gran je za razliku od njega izgledao jako lepo. Showcase meč, ali nemam problem da gledam ovako nešto zarad veće priče. S obzirom da je squash ne dobija ocenu.

/

ALI, to nije sve od Miza ove nedelje. No, no, no. Znate šta se desilo? Miz je dobio kofer nazad. Onaj argument Omos-ov je zaista upalio. MIZ JE PONOVO MR. MONEY IN THE BANK. Razumem da ne znaju šta će sa koferom, razumem da Vince u svojoj matoroj glavici misli da je Miz smešan, sve je to meni jasno, ali opet, ljudi, aman. MitB je nekada bio prestiž i uvek se znalo da će Mr. MitB da dobije titulu (u nekom trenutku). Još debilniji potez bi bio da Miz-u daju titulu, ali ako se to kojim slučajem nekad desi, pričaćemo o tome. Ogroman minus ne samo za Raw nego za ceo WWE u 2020-oj godini. Uspeli su pred kraj da dodaju nešto novo.

Alexa Bliss/Randy Orton Firefly Fun House promo

„Pitaju me, pitaju, mila, gde si?“ Na prvo pitanje ne možemo dati odgovor, ali imali smo u čak dva navrata da vidimo sav opseg Orton-ovog sadizma. Ovoga puta je napao Firefly Fun House na oči mučene Alexa-e. Sam promo je bio dosta dobar (kao i prošli put) i čak mi se i svidelo kako je pobacakao lutke u kućici. Mislio sam da će da zapali Fun House, ali doći ćemo i do novog (eventualnog) paljenja. Prvi promo s njih dvoje ove večeri je bio odličan.

AJ Styles vs. Elias

Ili sam poludeo, ili se Elias drastično poboljšao. Totalno neočekivano dobar i zabavan meč. Kad sam video da su ga uparili sa Ryker-om uhvati me jeza, ali meč je bio na nivou. Dobar deo meča je Elias držao sve pod kontrolom i radio neke poteze koje od njega nisam video (hodanje po rope-u). AJ je preuzeo tehničku rutu i u tom domenu on nema konkurenciju. Filler meč svakako, ali lepo su popunili tih 15ak minuta.

7/10

Charlotte Flair vs. Nia Jax

Ni m od meča. U prethodnih nekoliko recenzija sam hvalio činjenicu da nismo morali da gledamo Nia-u singles mečevima i onda se ovo desi. Skoro pa da sam ubeđen da bio ovo bio gori meč da je sa bilo kim drugim. Dosta botch-ova, sporo, isforsirano pravljenje bilo kakve tenzije u meču i pre svega dq finish. Nia bi izgubili obrni okreni (jer ju je Charlotte uhvatila u figure 8) pa ne vidim potrebu da ulazi Shayna i spašava stvar. Ubedljivo najlošija stvar ove večeri.

2/10

Jeff Hardy, Riddle and The New Day (Kofi Kingston and Xavier Woods) vs. The Hurt Business (Bobby Lashley, Cedric Alexander, MVP and Shelton Benjamin)

Za kraj (barem što se mečeva tiče) imali smo jedan sasvim solidan 8 man tag. Oba tima su lepo funkcionisala i bilo je dosta zabavno (poput prošlonedeljnog meča). Kad je Kofi uradio hot tag, u potpunosti se pretvorilo u spotfest. Izolacija Benjamin-a je jako lepo odrađena i sviđa mi se kako bacaju fokus na Lashley-a u ovakvim mečevima. Čovek radi ono što je trebao od kada se vratio u WWE. Pored toga, moram da pohvalim kako štite njegov finisher „Hurt lock“. Do sada nisam imao prilike da vidim da se neko iz tog poteza izvuče. Ništa posebno, ali kao što već rekoh jako zabavno.

7/10

Randy Orton/Alexa Bliss završni promo

Melodrama se nastavlja. S jedne strane mi se sviđa što je ovo duža priča koja će verovatno imati konkluziju tek na PPV-u, s druge strane liči malo na špansku seriju. Ispada da im je ovo jedina dugoročna priča od TLC-a pa na ovamo. Alexa je htela da se pridruži Fiend-u u „paklu“ i zahtevala da je Orton zapali. Opet, Orton ovu ulogu igra savršeno, ali ne vidim dugoročno šta imaju u planu što je jako dobro. Program se završio ovom slikom koju vidite iznad, tako da ću svakako da odgledam i sledeću epizodu da vidim šta imaju u planu u rivalstvu Fiend-a i Orton-a. Iako melodramatičan, zanimljiv završetak ove epizode.

Ukupni utisak:

Rvanje je skoro sve vreme bilo na nivou, ništa nije bilo loše osim Nia/Flair meča. Indiferentan sam prema sagi o Fiend-u i Orton-u, iako mi je zanimljivo, ali ne bih mogao to da svrstam ni u pozitivne ni u negativne strane. Ogroman minus dobija ova epizoda zbog idotske situacije sa koferom. Što se meča između Drew-a i Lee-a tiče, trenutno ne znam šta da mislim, ali kako su prezentovali Lee-ja od kada je došao sa NXT-ja, ne bih polagao velike nade u taj meč.

7/10

Be the first to comment on "WWE: Raw (28/12/2020) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*