WWE: Raw (21/12/2020) recenzija

It’s time, It’s time, It’s time. It’s Raw time. Stara ljubav zaborava nema. Tokom velike većine godine sam uspeo sebe da iskontrolišem i da ne odgledam skoro pa ni jednu epizodu regularnog WWE programa. Kreće nam nova godina, pa rekoh da bacim pogled šta mi rad Raw ovih nekoliko meseci. Moram da priznam da me je i interesovalo kako su se poneli prema spaljivanju Fiend-a. Svaka čast što su uspeli da me zainteresuju. Šta matori Vince voli više nego razbijanja tag timova? Disfunkcionalne tag timove i to može da bude podnaslov cele ove epizode. Pa hajde da krenemo lagano sa nekoliko disfunkcionalnih tag timova u prvih 15ak minuta.

Vratila nam se kraljica, zar niste uzbuđeni? Kao što sam već pretpostavio u recenziji TLC-a, tag pojas je dobila samo da bi u jednom trenutku pokrenula feud između nje i Asuka-e. Čak je i htela da to već prokomentariše da je nisu prekinuli nekoliko disfunkcionalnih tag timova. Na prvom mestu je Shayna Bejler (pošto je Flair odlučila da bude dislekisčna) i Nia Jax, a nakon toga Mandy Rose i Dana Brooke. Vau kakav kombo, Mandy i Dana. Do čega je to dovelo? Pa Flair je odlučila (kao pravi GM) da sastavi jedan meč između dva tima koji traže tag titule i otišla je da sedne sa tag partnerkom na komentatorsku poziciju.

Nia Jax and Shayna Baszler vs. Dana Brooke and Mandy Rose

Kada Asuka vrišti dođe mi istog trenutka da prekinem program. U početku je možda bilo simpatično, sada je već naporno. Naravno to nikakve veze nema sa ovim mečom. Šta nam je meč pružio? Jedno veliko ništa. Dana i Mandy su limitirane u ring-u (ugred 1 disfunkcionalni tag tim koji ćemo videti ove večeri), ali su pružile zabavan meč shodno njihovim mogućnostima. S druge strane, Nia se nije uključivala (dobro je) pa je sav postao prepušten drugarici Bejler. Nešto ih je Nia bacakala van ring-a, ali to je zaista nebitno. Ispodprosečan meč, ali nije ni čudo kad Vince odlučuje da random uparuje kečere na main roster-u.

4/10

Hurt Business/Hardy and Riddle promo segment

Hurt je proslavio svoju monumentalnu pobedu na TLC-ju tako što su pozirali za kameru. Pojavio se i R-Truth pa ga je gomila „kandidata“ za 24/7 titulu jurila. Vreme je da se ova titula ugasi, ali nećemo sad o tome. Imali smo nagoveštaj 2 disfunkcionalnog tag tima jer je Cedric prekinuo Benjamin-a u pola rečenice i krenuo da se hvali kako je on najbolji (podsetiću samo da se sam tag-ovao u TLC meču). To nije sve, imamo još jedno random uparivanje poznato i kao Hardy Bros. Riddle i Jeff Hardy. Nećete verovati, ali mislim da je ovo smislen potez. Riddle je već bio u priči sa tag titulama dok je bio u NXT-ju, a Hardy je mnogima sinonim za tag diviziju. No čini mi se da Vince nije shvatio (kao ni mnoge stvari u životu) šta je srž Matt Riddle-a pa smo čuli jedan „zanimljiv“ promo Matt Riddle-a ravan nadrogiranim brucošima Filozofskog fakulteta. Čuo sam priče da je Vince „zainteresovan“ za Riddle-a, ali ako je ovo ta njegova zainteresovanost bolje čovek da iskulira.

Miz TV: gost AJ Styles

Ah Miz. Od kada je imao onaj hvaljen promo na Talking Smack-u pre koju godinu sa Daniel Bryan-om, čovek svaki put ima isti promo. Svađanje i prepiranje, ista stvar se vrti od kada je AJ postao heel. Prosto sam bio šokiran booking-om Morrison-a. Pa jel su ga zato doveli? Čovek završava Miz-ove rečenice. Ovakav talenat koji se mnogo poboljšao na mikrofonu od kada je prethodni put bio u WWE-u završava Miz-ove rečenice. Kao što često ponavljam, da nije tužno bilo bi smešno. Još jedna ingeniozna stvar se desila. Naša omiljena faca Omos je zaključio da tehnički gledano Miz nije keširao kofer već je to uradio za njega Morrison. Kao što ste do sada možda i čuli, to se zaista sada gleda, ali o tome drugom prilikom. Trio fantastiko ima meč sa triom Drew/Sheamus i Keith Lee pa je ovo, očigledno, 3 disfunkcionalni tag tim.

Jeff Hardy and Matt Riddle vs. Bobby Lashley and MVP

Uz sve negativne strane ovonedeljne epizode, mora se desiti i nešto pozitivno. I ovaj tag meč je bio i više nego solidan. Riddle i Jeff imaju prirodnu hemiju u ring-u i izgledaju kao jako lep tag tim. Isto važi i za njihove protivnike, pa je ovo bila jedna velika svetla tačka ove epizode. Doduše, Lashley je u jednom trenutku tako krvnički bacio Hardy-ja da sam mislio da se zaista povredio, ali uspeo je da nastavi meč bez problema. Nadam se samo da neće čim pre da razbiju Hurt ili barem da isključe Cedric-a iz grupe. Kao što sam rekao na forumu, oni su jedna od velikih svetlih tačaka na Raw-u od kada su osnovani.

7/10

Randy Orton/Alexa Bliss promo

Zbog ovoga sam i gledao celu epizodu. Ajmo malo da rezimiramo Fiend-ovu karijeru. Šta je poenta Fiend-a? Da menja ljude. To smo videli na protivnicima poput Seth Rollins-a i Braun Strowman-a. Nisu isti ljudi. Zdravorazumskog dedukcijom biste imali za pravo da zaključite da to važi i kod Orton-a? Još jednom, ne. Ipak, Orton je imao jako lep promo. Čak bih rekao i sjajan. Čovek zaista zna šta radi na mikrofonu. Nije se pojavio Bray, već je tu u njegovo ime bila drugarica Alexa. Nakon par jeftinih fora oko gorenja, rekla je nešto što smo svi očekivali. „Ne znam đe je, al kad se vrati će viš ti.“ Interesuje me da li će vratiti Fiend-a kao lika ili će se odlučiti za nešto novo. Mislio sam da nema gde više nakon pojave Fiend-a i da su konačno uspeli da urade nešto sa njim, ali kao po običaju pogrešio sam.

Asuka and Charlotte Flair vs. Lacey Evans and Peyton Royce

Mislili ste da je kraj disfunkcionalnim tag timovima? Njet, reče Vince. Peyton Royce i Lacey Evans. Već od promo-a pre meča, jasno je bilo kako će se ovo odviti. Uzged, ako ste se zabrojali ovo je 4 disfunkcionalni tag tim. I što je najstrašnije, ima još. Peyton i Lacey su se neprestano međusobni tag-ovali, malo su uspeli da izmlate Asuka-u, hot tag Flair odnosi pobedu. Maltene isto kao i TLC meč za titule, samo još gore. Dok su se one rvale Nia i Bejler su ih motrili na ekranu. Tu je negde kao i početni ženski tag meč.

4/10

Holiday Street Fight: Drew McIntyre, Sheamus and Keith Lee vs. AJ Styles, Miz and John Morrison

Main event deco. Znamo da se heel-ovi ne podnose, ali nismo znali da se i (valjda) face-ovi ne podnose. Rivalstvo između Keith Lee-a i Sheamus-a je bio jedini motiv u ovom meču i ujedno 5 i poslednji disfunkcionalni tag tim ove večeri. Primetio sam da nije dozvoljeno Keith Lee-u da bilo šta uradi, što je jako tužno i sve sve svelo na Drew-a i Sheamus-a protiv AJ-a. Suv prosek od meča, uradili su nekoliko svojih glavnih poteza i idemo kući. Za kraj ove epizode Sheamus udara Keith  Lee-a brogue kick-om, na nezadovoljstvo Drew McIntyre-a.

5/10

Ukupni utisak:

Reči zaista lete kad komentarišem sve što (ne)valja kod WWE-a. Nije mi bio plan da ovo bude ovako opširno, ali šta je tu je. Pozitivne strane su bile Orton-ov promo i Hurt/Riddle and Hardy meč, negativno je bilo sve ostalo. 5 disfunkcionalnih tag timova u epizodi koja je rezervisana za tag mečeve, to samo WWE može da uradi. Priznaću, nije mi bilo dosadno. Davno nisam gledao nedeljni program pa mi je zaista proletelo. Zato verovatno ova epizoda dobija veću ocenu nego što je objektivno zaslužila.

4/10

Be the first to comment on "WWE: Raw (21/12/2020) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*