WWE Payback 2017 recenzija

Payback je iza nas, dobili smo šokantne nove prvake, iznenađujuću pobjedu, heel turn i još mnogo toga. Kako se sve to svidjelo vašim urednicima pročitajte u nastavku.

The Club vs Enzo & Big Cass – Kickoff

Alen Butumović: Bio je meč koji smo vidjeli već milijun puta, samo je ovaj puta rezultat bio drugačiji i to je to. Ništa niste imali prilike vidjeti ovdje.

Filip Stanković: Loš meč. Ništa posebno nismo vidjeli, Enzo i Cass su uzeli pobjedu čisto i tako gurnuli Club u još veću provaliju. Enzo i Cass su bili zabavni prvih 3-4 mjeseca na main rosteru, ali su onda odjednom postali jako dosadni.

Edi Džindo: Izmjenjivanje pobjeda između ova dva tima zaista nijednima ne koristi. Sjetite se samo koliki je bio hype i za jedne i za druge kad su tek počinjali, sad su, usudim se reći, sjena samih sebe ne zbog njihovih vlastitih grešaka, nego zbog bookinga, naravno.

Miz TV feat. Finn Balor

Alen Butumović: I ovo je bio segment koji se dogodio i završio onako kako sam predvidio da će ići – Balor je napao Miza i ostavio ga na podu. Mislim da je Miz otkako je došao na Raw u svakom okršaju završio na podu i to me pomalo živcira. Izgleda da su vraćamo u tu 2014 i 2015. godinu. Nisam fasciniran.

Filip Stanković: Segment mi se svidio. Posebno onaj dio kad je Balor rekao da se vratio da vrati ono što je njegovo(Universal titula). To sam očekivao da će se dogoditi odmah na povratku, ali bolje ikad nego nikad. Mislim da neće biti nikakve velike priče između Miza i Balora. Vjerojatno će ove nesuglasice riješit u jednom meču na Raw. Ovo je bila dobra podloga za to.

Edi Džindo: Što se Balora tiče – sve pet, nemam zamjerki, ali razmislimo malo o Mizu. Čovjek koji je bio jedan od otkrića Smackdowna nakon Brand splita je u samo 3 tjedna na Rawu uspio postati nebitna kanta za nabijanje, nadajmo se drugačijem toku situacije ubuduće.

Kevin Owens (c) vs Chris Jericho – United States titula

Alen Butumović: Jako dobar meč s iznenađujućim rezultatom kojeg nikad ne bih predvidio. Meč mi je bio zabavniji nego onaj na WrestleManiji iako je hype ovdje bio vidno manji, no uspjeli su izbaciti onaj dosadni dio u sredini i napravili jedan zaista pristojan i dobar meč. Veliki plus je taj što su napravili nama iznenađujuću odluku jer su svi mislili da će Jericho otići iz WWE-a na neko vrijeme, a sada izgleda da ćemo ga još malo gledati. Styles/Jericho meč bi se sada trebao dogoditi na Backlashu, ali ja mislim da će i Owens biti ubačen te će to postati Triple Threat. Volio bih da je Owens imao važniju vladavinu s US titulom jer je ovaj ‘face of America’ gimmick obećavao zato što ga je odlično odrađivao, no svejedno će situacija na SmackDownu oko US titule sada biti zanimljiva.

Vedran Karlić: Vrlo dobar meč sa pomalo iznenađujućim krajem. Nisam očekivao da će KO izgubiti titulu, no činjenica je jasna, Jericho ju je uzeo zasluženo. Od kada se vratio izrazito je zabavan, u jednom dobrom dijelu godine bio je jedina svijetla točka RAWa. Čak su i dobru priču u meču ispričali, za mene meč večeri.

Filip Stanković: Dosta dobar meč. Po mom mišljenju je bio bolji od onoga na WM. Ostao sam iznenađen kad je Jericho pobijedio. Ako su ga htjeli prebaciti na SmackDown mogli su to napraviti na shakeupu. Owens je ovako ispao luzer je je tapkao.

Edi Džindo: Drugi najbolji meč večeri. Odlična priča s prstom, fascinanto odrađeno. Animozitet koji je nedostajao na Wrestlemaniji je tu itekako postojao. Vraćanje snage Walls of Jerichu me najviše razveselilo u ovom meču jer se ne sjećam kad se zadnji put netko na to predao, ali ipak mi je žao što je to bio Owens jer ova priča “Face of America” je zaista imala strašan potencijal, a sada pada u vodu i zato mi je ovaj meč “tek” drugi najbolji meč večeri.

Neville (c) vs Austin Aries – Cruiserweight titula

Alen Butumović: Bio bi mi ovo meč večeri da nisu imali onako glup i besmislen završetak. Zaista su pokazali da mogu u ringu i publika je bila uključena od početka do kraja, akcija je bila potpuna fluidna, zanimljiva i napeta, ali se onda dogodio taj završetak koji nikom ne ide u korist. Što točno Neville dobiva ovakvim načinom zadržavanja titule? Što točno Aries dobiva ovakvom pobjedom? Nijedan ni drugi nisu ništa dobili, a samo su trebali odraditi čist kraj i nečiju pobjedu bez ikakvog mudrovanja, bilo bi mnogo bolje. Ovako su uništili potencijalno sjajan meč, dobili smo završetak koji je sad cijeli njihov feud učinio tako besmislenim. Pa neka je i Aries izgubio, što sad, bilo bi sigurno bolje od ove gluposti. Oni su pokušali zaštiti obojicu i pritom ostaviti titulu na Nevilleu, no nisu to postigli.

Vedran Karlić: Da nije bilo užasno glupog završetka u kojem je sudac sebe stavio u glavnu ulogu, važnijeg od titule, ovo bi bio meč večeri. Sjajne sekvence, odlični potezi, zabavan i meč. Imali smo svega, sve do kraja. To pak znači kako ćemo imati još jedan meč. To je pozitivno, pošto napokon želim vidjeti meč do kraja.

Filip Stanković: Vrlo dobar meč, malo mi je bio slabiji od njihovog WM meča. Završetak je bio glupo odrađen. Nemam problema s time da Neville zadrži titulu nepošteno, ali onda trebaju to izvesti na neki bolji način. Ovaj mi je bezveze. Aries još nije izgubio čisto od Nevillea što mi se sviđa. Možda ćemo sad dobit meč sa nekom stipulacijom između njih dvojice. Jasno mi je zašto odugovlače sa ovim feudom jer nema osim Ariesa na 205 Liveu dostojnog protivnika za Nevillea. Perkinsu trebaju još izgraditi novi karakter.

Edi Džindo: Meč večeri, bez dvojbe! Svi se bune na odluku suca i na takav booking, ali ja nimalo. Iako neke logičke stavke nalažu suprotno, gospodin sudac je sudio striktno po pravilima jer čovjek ne želi dobiti otkaz i želi prehraniti svoju obitelj. Mislim da zaista ima smisla. To na stranu, ako ovakve priče budu pričane u ringu, ali ne samo od Nevillea i Ariesa, možemo se radovati reinkarnaciji cruiserweightsa. Fantastično!

Hardy Boyz (c) vs Cesaro & Sheamus – Raw Tag Team titule

Alen Butumović: Ovaj meč je bio prilično zabavan. Čak i bolje nego što sam očekivao, oba tima su do tog meča bili pozitivci i dobru su to ovdje upakovali, vidjeli smo elemente iz njihovih singles mečeva na Rawu u zadnjih nekoliko tjedana, no ovaj puta u jednom meču i onda još više. I nemam problema s time što su braća Hardy pobijedili, ne smeta mi. Heel turn nakon meča je bio dobro odrađen i potreban ako žele nastaviti ovaj feud. Iako zapravo sada nema smisla da Cesaro i Sheamus izazovu ponovno jer su čisto izgubili. Ali ne treba se zamarati time, to su ipak detalji u koje WWE ne zalazi kada bookira. Jer ih nije briga.

Vedran Karlić: Zabavno, no ništa više od toga. Izgledalo je kao bolji RAW meč. Ono što mi ipak malo smeta je to što se heel turn dogodio nakon meča, nakon što su Cesaro i Sheamus već izgubili. Mislim da je njihov potencijal loše iskorišten. Od kada su upareni polako su mi prirastali srcu, no nikada nisu imali priliku, prvo zato što je New Day morao oboriti rekord, a sada zato što su braća Hardy tu. I sada nakon još jednog poraza da imaju ponovo priliku za naslov? To je ipak malo previše, što znači da će se vjerojatno dogoditi.

Filip Stanković: Kvalitetan meč što se tiče kvalitete wrestlinga. Hardy Boyzi nisu nešto puno zanimljivi bez Broken gimmicka. Nužno im je potreban. Glavna točka ovoga je bio heel turn Shemusa i Cesara. Nisam siguran kakav će Cesaro biti kao heel. On je meni odličan kao face. Tko im je kriv kad ga ne znaju koristiti.

Edi Džindo: Meč iznad mojih očekivanja, ali i dalje ništa posebno. Sheamus i Cesaro su, po mojem mišljenju, samo uzrokovali da Matt i Jeff postanu broken. Možda ovo čak i nije bio heel turn.

Bayley (c) vs Alexa Bliss – Raw Women’s titula

Alen Butumović: Ovo je bio jedan od zabavnijih singles mečeva za Bayley u zadnje vrijeme, uglavnom jer je Alexa znala kako kontrolirati mečom i pritom ne biti dosadna. Alexa je bila sjajna ovdje, svaki puta je digla publiku i natjerala ih da joj skandiraju, to je ono u čemu ona stvarno uspijeva. Nije ni Bayley bila loša, možda ju je potaklo to što je u svom gradu pa je imala dobro izdanje. Bilo je dosta dobrih poteza u ringu kao onaj Sunset Flip Powerbomb Alexe ili kada je Bayley glavom udarila u stup. No, pobjeda za Alexu me najviše oduševila od svega, Bayley mi se nije nimalo sviđala kao prvak, dok je Alexa u ovom trenutku možda i najzabavnija žena na rosteru.

Vedran Karlić: Dobar meč. Ispravna odluka oko pobjednika. Bayley ima grozan karakter od kada je prešla s NXTa na RAW. Na tome trebaju poraditi, pošto nije dobro kada navijam protiv jednog od najvećih pozitivaca.

Filip Stanković: Meč večeri za mene. Jako sam ga emotivno proživio. navijao sam iz sveg srca za Alexu da spasi žensku Raw diviziju od propasti. Nadam se da će od sada krenuti nova era. Era sa Bayley kao šampionom je bila grozna. Najviše mi se svidjelo što su stvorili dobru napetost u meču. Bayley je skočila sa užadi i udarila laktom Alexu i Alexa je kickoutovala. S time potezom je Bayley pobjedila Charlotte na WM, tako da sam ja mislio da je u tom trenutku da je gotov meč.

Edi Džindo: Charlotte zna raditi moonsault gotovo kao Kurt Angle, Sasha se zna bacati između uža koliko god može, Bayley može raditi Frankensteinere s lakoćom, ali nitko ne može imati publiku u šaci svojom kontrolom priče kao što to može Alexa Bliss. Odličan meč, Alexa je zvijezda večeri i, naravno, zaslužena titula!

Seth Rollins vs Samoa Joe

Alen Butumović: Bio je ovo dobar meč, no mogu oni i mnogo bolje od toga. Rollins možda još nije sto posto spreman, a onda ni Joe u toj situaciji ne smije dati sto posto od samoga sebe. Meč je bio svoje trenutke, stiffness u udarcima i chopovima mi se jako svidio, no publika mi je nekako zaspala tijekom ovog meča, a bili su prilično živi inače. Nije mi se svidio niti čist poraz Joea, jednostavno u ovom trenutku to nema smisla, a ni ova pobjeda sigurno neće značiti mnogo za Rollinsa jer ovaj feud, kao niti samu pobjedu, nisu predstavili kao nešto ogromno. Joe je nepotrebno izgubio ovdje, Rollins ionako sada neće na Universal titulu, tako da je bolje Joe mogao nastaviti biti dobro građen.

Vedran Karlić: Spor i dosadan meč s groznim izborom pobjednika na još gluplji način. Rollinsu ne odgovaraju spori mečevi u kojima prodaje koljeno, niti na WM nije, niti sada. Joe je trebao ostati životinja i dobiti ovaj meč.

Filip Stanković: Očekivao sam savršen meč, ali ga nisam dobio. Dobio sam jedan vrlo dobar meč. Rollins je možda i dobra odluka za pobjednika jer bi se porazom dosta pokopao, ovako je još spada među najbolje wrestlere na Rawu. Mislim da jedan poraz Joeu neće puno naštetiti.

Edi Džindo: Najveće razočarenje večeri! Ispodprosječan meč za ovakve talente, ali me muči i izjeda činjenica što je Joe pojeo pinfall. Imati takvo čudovište na rosteru i ne štititi ga kao višu silu je neoprostiv grijeh.

Randy Orton vs Bray Wyatt – House of Horrors meč

Alen Butumović: Prvi dio meča je meni bio dobar, bilo mi je zabavno što se događalo u kući. No, svejedno mi je taj prijelaz iz kuće u ring bio glup. Zašto bi Wyatt sad trebao doći u ring kako bi pobijedio? Zar nije sve moglo biti odrađeno ondje i to je to? Ovako je taj prijelaz bio nekako glup i besmislen, no nisu htjeli imati cijeli meč sniman ranije, a ne live. Kad su došli u ring, bio je to meč koji nije trajao drugi i onda se dogodio još jedan glupi kraj gdje su Singh braća i Mahal napali Ortona i Wyatt je uzeo pobjedu. Joj. Bolje da nije niti pobijedio, ovo je samo glupa pobjeda koja nema značaja i smisla i koja ne daje nikakav momentum Wyattu. Zar nije mogao čisto pobijediti? Neka ga je Orton uhvatio na prepad kad se pojavio iza njega, ali jedna nagla kontra u Sister Abigail bi Ortona više zaštitila nego ova glupost. Wyatt ništa nije dobio ovom pobjedom, a što je najgore, idući feud protiv koga god da bude imao, će izgubiti samo tako. I to je tužna strana ove priče, njegovih par mjeseci slave blijede i nestaju.

Vedran Karlić: Loše. Dosadno. I ne pretjernao zabavno. Niti prvi, a niti drugi dio. HoH dio je bio dosadan, zašto se hrvaju umjesto da se mlate? Ionako nema sudca niti ičega drugoga. Osim kamermana… no hej… ajmo se praviti kako njega nema. Najbolje mi je bilo kada je Wyatt srušio frižider na Ortona, a tren kasnije se jasno vidi da Ortona više nema tamo. Onda neka loša tranzicija u meč te u konačnici Jinder Mahal #outofnowhere. Loše, lijeno. Ovo je bilo veliko finale jednog od najboljih programa koje je WWE imao unazad zadnjih par godina? Pogledajte Final Deletion i shvatit ćete zašto je to bilo zabavno. Ili pogledajte kada su se Stone Cold i Booker T mlatili u supermarketu. To su zabavne stvari. Ovo ne. Samo loša kopija svega i svačega.

Filip Stanković: Prvi dio meča mi je bio fantastičan. Ne viđamo to često u WWE pa kad se pojavi bude odlično. Glupo je bilo što je najavljivačica rekla koncept meča da će se prvo tući u kući pa da će se onda preseliti u ring. Kako oni znaju da će se to dogoditi? Drugi dio meča mi je bio solidan, Orton je dominirao i onda su ga Bollywood Boyzi i Mahal koštali pobjede. Wyatt je ovdje pobijedio pošto titula nije bila u igri( to mi je također glupa odluka) i pobjeda će mu vjerojatno pomoći u daljnjoj karijeri. Orton je ovdje ispao moralni pobjednik jer je preživio Wyattovu kuću straha i na kraju je bio bolji u meču.

Edi Džindo: Vince, imaš Matta Hardyja na rosteru za ovakve stvari!!!

Roman Reigns vs Braun Strowman

Alen Butumović: Ja sam više ostao impresioniran onime što se dogodilo nakon meča i tijekom Raw talka. Sam meč nije bio loš, ušli su dobro u njega, ali je vrlo brzo to postao tipičan njihov meč koji su imali na Fastlaneu. Drago mi je da je Strowman uzeo čistu pobjedu i što je još prebio Reignsa nakon meča, no silno želim vidjeti meč sa nekom stipulacijom. Ovo je samo bio usputni meč koji je bio svugdje, imali smo svega u meču i više je izgledao kao preview onoga što nas čeka na Extreme Rulesu. Tako da, na kraju bi ovaj meč mogao biti totalno nebitan, pogotovo ako Roman uzme pobjedu na Extreme Rulesu.

Vedran Karlić: Čim je Roman došao omotan bilo je prilično jasno kako će u konačnici izgubiti meč. Kako će to biti njegova zaštita. Način na koji je Strowman dobio je bio ok i dobru priču su ispričali. Sada nastavite tako dalje, maknite ga s ekrana na neko vrijeme da prodaje to što mu se dogodilo.

Filip Stanković: Ovo nisam ni u najluđem snu mogao sanjati da će Roman Reigns izgubiti čisto od Brauna. Vjerojatno će sad dobiti stipulaciju. Meč mi nije bio ništa posebno. Nisam se nikako mogao uživiti u njega. Priča mi ne leži najbolje.

Edi Džindo: Konačno možemo vidjeti građenje nove zvijezde. Braun je izgledao fantastično u meču i sad kad je ovoliko uloženo u njega ne smije se stajati, pod bilo koju cijenu. Romana se opet treba otpisati s TV-a na 2-3 tjedna radi legitimnosti svih ozljeda. Ukoliko se to napravi, ovaj main event je vrhunski odrađen.

Ukupni dojam: 

Alen Butumović: PPV je bio zabavan što se tiče in-ring dijela. I dok nije bilo fantastičnih mečeva, gotovo svi su bili zabavni i dobri. Neke odluke i završetci mečeva mi se nisu svidjeli, no neke odluke jesu. Tako da, s obzirom na hype, iznadprosječno i solidno.

Vedran Karlić: Ništa nije bilo izrazito dobro. Nema niti jednog meča koji je u globalu vrijedan spomena. Izgledalo je kao RAW epizoda sa malo duljim (i boljim mečevima) sa manje praznog hoda između. Mislim da bi PPV trebao ponuditi više.

Filip Stanković: Dosta solidan Raw PPV. Zadnja 3-4 su bila katastrofa, ovaj je bio dobro osvježenje. Najviše ću pamtiti Alexino i Jerichovo osvajanje titule. Wrestling kvaliteta je bila vidljiva u mečevima. Nije bilo part-timera koji narušavaju tu kvalitetu.

Edi Džindo: Zasigurno bolje nego što Raw PPV-ovi inače pružaju. Zabavna večer wrestlinga, no ništa više od toga. Unatoč dobroj večeri, i dalje zamjeram pinfall na Joeu.

U kojem meču na Paybacku ste najviše uživali

View Results

Loading ... Loading ...

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Payback 2017 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*