WWE Payback 2016 recenzija

Payback je iza nas, prvi događaj ‘nove ere’ bit će stručno analiziran i probat ćemo vam odgovoriti na pitanje imamo li novu eru ili ne. I sami znate kako je odgovor ne, ali barem u recenziji pročitajte što mislimo o mečevima koji su se dogodili.

match_payback_1920x1080_romanstyles_NEW--ed1534b63a77b7adb6809ab5448c9743

Roman Reigns (c) vs AJ Styles – WWE World Heavyweight titula

Vedran Karlić: Neki bi mogli reći kako je ovo dobar meč i meni je bio do jednog trenutka – onoga kada je sudac izbrojao do 10.  Roman je ostao izvan ringa, AJ je dobio, a onda je došao Shane i rekao da meč neće tako završiti. Ostao sam u nevjerici zato što to nije imalo smisla. Meč se nastavio, AJ je dobio udarac u ‘nezgodno mjesto’ i sudac je dosudio DQ. Zatim je došla Stephani i rekla kako će se i to nastaviti. U tom trenutku bilo je 2-0 za AJa dok je Roman ‘plakao’ što je meč tako završio (iako je ostajao prvak). No čim je čuo kako se meč nastavlja Roman je prestao tugovati i odmah napao AJa koji se nije oporavio. Ako se prvi puta ostao u nevjerici, ovog puta je i moja nevjerica ostala u nevjerici. I tu je bilo jasno kako će meč završiti – Roman će dobiti. I to se dogodilo, nakon što je preživio tri Phenomenal Forearma, jedan 450, napad Gallowsa i Andersona te dobio jednim spearom. Jadno, otužno, žalosno. Ova priča je imala toliko puno potencijala, mogli su je završiti na sto različitih načina, a WWE je izabrao najdebilniji koji postoji. I onda se pitaju zašto UFCu popularnost i gledanost raste, a njima pada.

Alen Butumović: Što se tiče samog meča i akcije u ringu, ovo je bio veoma, veoma zabavan meč ispunjen odličnom akcijom i nekoliko suludih spotova. Fenomenalni forearm Stylesa kroz komentatorski stol je bio zaista fenomenalan, najbolji dio meča definitivno. I meč je bio zaista super sve do tog trenutka, onda su definitivno zabrljali. Reigns je izgubio odbrojavanjem, no još uvijek je ostao prvak. Shane je izašao i restartao meč. Nakon što je Reigns udario Low-blow Stylesu nekoliko trenutaka kasnije, izašla je Steph i još jednom restartala meč. Ovo zaista nije bilo potrebno. Trebali su na Kickoffu jednostavno staviti konfrontaciju Reignsa i Stylesa koji se dogovaraju na No DQ meč ako već ne mogu naći način kako da se Gallows, Anderson i Usosi upletu, a da to pritom bude legalno. I kraj je bio glup zato što je Reigns nakon jednog speara uspio srušiti Stylesa, a ovaj njega nije uspio pobijediti nakon što mu je udario jedan Forearm, pa su ga Gallows i Anderson pretukli, pa drugi forearm i onda 450 Splash. Razumijem da je Styles zapravo dvaput dobio Reignsa tijekom meča (DQ i odbrojavanje), ali to opet nije to. Nadam se da će Extreme Rules meč kojeg su najavili nakon meča biti bolji i logičniji. Ovo je moglo biti puno bolje da im je booking dopustio tako.

WWE Payback McMahon

McMahon sapunica

Vedran Karlić: Glupa priča je postala još gluplja. Cijeli segment je trajao puno puno predugo, bez da smo doznali išta konkretno. Kako će njih dvoje voditi RAW zajedno, po kojem principu i kojim pravilima? Ostavili su nas s ogromnim upitnikom, kojeg su probali odgovoriti u meču za titulu koji je bio odmah nakon. Jedino što sam ja tamo vidio je kako stvari neće funkcionirati, kako će proizvod zbog toga postati još lošiji i gluplji. Toliko lošeg sam vidio da neću vjerovati da će nešto biti drugačije samo zato što mi oni kažu kako će biti drugačije. I da, Steph je rasturila u ovom segmentu. Koji je i dalje bio predug.

Alen Butumović: Predugačak i nepotreban segment koji se jednostavno mogao odraditi u nekom puno kraćem backstage segmentu ili čak prošli tjedan na Rawu. Ovo je bilo dvadeset nepotrebnih i dosadnih minuta, nismo saznali ništa konkretno i ništa posebno se nije dogodilo. Vince je najavio kako će i Steph i Shane voditi Raw što mi je pomalo glupa uloga. I ne znam zašto nisu ubacili SmackDown u cijelu ovu priču, žele ga učiniti relevantnim i onda ga u ovakvim situacijama uopće ne spominju. Trebali su Shaneu dati Raw, Stephanie SmackDown i to je to. Ovako je ispalo bezveze.

20160418_Payback_CharlotteNattie--458dac70f8f854c92142af79d616b614

Charlotte (c) vs Natalya – Women’s titula

Vedran Karlić: Nije ovo bio najbolji meč koje su njih dvije imale, no još bi to bilo dobro da nije bilo debilnog kraja. Odlučili su ponoviti Montreal screwjob – nešto što je bilo organsko i ikonsko. Napravili su to loše, publika nije u prvi mah shvatila, a kada i je nije im se svidjelo. Ako ništa, bilo je lijepo vidjeti kako Ric Flair tapka u ringu kao mala curica.

Alen Butumović: Meč je imao svojih trenutaka, i iako nije bio njihov najbolji meč do sada, bio je solidan. No kraj mi se nikako nije svidio, zaista mi se ne sviđa što pokušavaju odigrati nešto što se dogodilo prije dvadeset godina i onda misle da će to izvući pozitivnu reakciju iz publike. Charlotte je jednostavno trebala pobijediti čisto i da se ovo više završi a sada imam osjećaj da će se ovo nastaviti do Extreme Rulesa, što ne bih nikako volio vidjeti.

20160418_match_payback_AmbroseJericho--732ea5979abb212ff0acf9d44de3e6d4

Dean Ambrose vs Chris Jericho

Vedran Karlić: Bio je meč. Nije bio dobar, nije bio loš. Bio je meč. Nešto mi je u njemu falilo, iako je imao svoje momente. Baš zbog toga to što je Ambrose dobio mi nije imalo neku veliku ulogu.

Alen Butumović: Prilično dobar meč koji je ispunio moja očekivanja. Iako sam veliki Ambrose obožavatelj, nisam očekivao da će ovo biti odličan meč ili nešto toga tipa jer je današnji Jericho znatno slabiji od nekadašnjeg Jericha, a Ambrose nije netko s kim bi on mogao imati odličan meč, barem ne u ovakvim uvjetima. Prvi dio meča nije bio previše dobar, bilo je sporo i akcija nije bila dosljedna, ali završnica je uspjela popuniti te praznine i nadoknadila je kvalitetu, pa je meč ispao dobar. Ambrose je uspio pobijediti što je dobro. Predviđam nastavak ovoga rivalstva koji će rezultirati mečom na Extreme Rulesu s nekakvom stipulacijom.

20160411_match_payback_MizCesaro--87023364a0c978c18ace0700281eb67d

The Miz (c) vs Cesaro – Intercontinental titula

Vedran Karlić: Početak meča bio je jako dosadan, u sredini je postalo puno brže, a kraj mi je bio vrhunski (i tu sam vjerojatno u manjini). Kevin Owens je komentirao meč i radio je sjajan posao, toliko sjajan da je sam meč (a time i titula) pao u drugi plan. A to se potvrdilo kada je doletio Sami Zayn kako bi ga prebio – to je itekako važno zato što je njihov kaos koštao Cesara pobjede. Meni se to jako svidjelo zato što ne treba biti sve sterilno, oni ga nisu namjerno omeli, oni se jednostavno mrze i nije ih briga za svijet oko njih. A onda je tu bio Miz koji je to iskoristio. Odlično. Cesaro će dobiti svoju drugu priliku i nadam se da će je iskoristiti. Jedva čekam.

Alen Butumović: Meč je ispunio moja očekivanja, zadovoljan sam kvalitetom. Cesaro je napravio većinu posla, bio je sjajan u meču, no niti Miz nije bio loš. Cesaro je čak dobio mnogo više ofenzive nego Miz, dominirao je većim dijelom meča, što je odlično pošto je izgubio na kraju svega. Nekoliko odličnih poteza s njegove strane. Događanja van ringa su bila jednako zanimljiva kada je Zayn napao Owensa koji je bio na komentatorskom mjestu. Odlično bookiran kraj, Miz se uspio izvući, a da Cesaro nije izgledao slabo, Zayn i Owens nastavili su svoju priču, a pritom su cijelom ovom situacijom postavili mogući 4-Way meč za IC titulu, što bi trebalo biti vrlo dobro. Zadovoljan sam cijelom ovom situacijom.

20160418_match_payback_ZaynOwens--40f631a3b4cbb9ca62d88a10052668ac

Sami Zayn vs Kevin Owens

Vedran Karlić: Apsolutno meč večeri. Sve što se dogodilo bilo mi je super. Malo mi je falilo začina njihovoj priči u prethodnim tjednima, no to je sada kompletno ispravljeno. U ringu su sve to nadoknadili. Bilo je svega i svačega. Ako nešto morate pogledati s ovog showa onda je to ovaj meč. Kevin Owens je jedan od najboljih negativaca kompanije. Zbilja ga je užitak gledati u ringu, a bit će užitak gledati kako mu Zayn želi vratiti za to u tjednima koji dolaze.

Alen Butumović: Definitivno najbolji meč večeri. Nije bio na razini nekih njihovih prijašnjih mečeva iz NXTa ili ROHa, ali je bilo vrlo zabavno, uspjeli su probuditi publiku nakon šokantnog događaja s Enzom i odvući im pažnju od toga. Bilo je mnogo odlične back and forth akcije, potezi su bili dobri, priča je bila dosljedna i tempo je bio konstantan. Nekoliko uzbudljivih near fallova kojih je u određenim trenutcima bilo malo previše, ali to ne odmaže toliko meču. Nedostajalo je tu nekoliko izmjena i malo povezanih sekvenca kako bi ovaj meč bio stvarno odličan, no niti ovo nije nikako loše, pogotovo kada znamo da nas očekuje još koji meč njih dvojice u bližoj budućnosti. Owens je pobijedio što sam i predvidio. Iznenadio sam se što je pobjeda čista, no to uopće nije loše. Njegov intervju nakon meča je bio fantastičan.

20160418_match_payback_EnzoColinVaudevillians--dac5dad8213e2bb38d0e60164eea2af3

Enzo & Big Cass vs The Vaudevillains – Finale tag team turnira

Vedran Karlić: Meč nije završio, Enzo se na prvi pogled prilično gadno ozlijedio, premda kasnije informacije kažu kako nije ništa strašno. Šteta, mogao je ovo biti super zabavan meč.

Alen Butumović: Ne mogu dati opširnije mišljenje iz očitih razloga. Zaista šteta što je ovaj meč prekinut i što se Enzo ozlijedio. No, bitno da je on dobro i da nema nikakvu ozbiljniju ozljedu jer je ta situacija izgleda užasno i mogla je biti kobna za njega. Ne treba se kriviti Gotcha jer on nije kriv za to. Pitam se što će sada s ovim turnirom i tko će ići na New Day. Vjerojatno će to biti Vaudevillainsi. Nadam se da će se Enzo i Cass brzo vratiti u igru.

20160418_match_payback_DolphBaron--4c7a540edd9b9137ea3766723061ca13

Dolph Ziggler vs Baron Corbin

Alen Butumović: Veoma zabavan meč koji je trajao manje od minute, ali su uspjeli dosta toga ugurati u kratko vrijeme. Kalisto je bio luđi nego inače, ali je umalo nastradao kada je radio Corkscrew planchu van ringa, imao je sreće što ga je Ryback uspio uhvatiti na vrijeme. Završne minute su bile vrlo dobre, zaista su dokazali da je mjesto ovome meču trebalo biti na glavnom showu, a ne na Kickoffu i to već drugi puta za redom. Kalisto je zadržao titulu. Kada bi ga barem krenuli ozbiljno bookirati bilo bi mi drago, ovako ne znam baš. 

20160425_match_payback_KalistoRyback--32e493c175e2be0b9cf8a0bb46faab8c

Kalisto (c) vs Ryback – United States titula; Kickoff

Alen Butumović: Solidan kratki meč koji je na kraju završio na Kickoffu iako je trebao biti dio glavnoga dijela showa. Ništa posebno nije se moglo vidjeti ovdje, par dobrih poteza, no to je otprilike to. Iznenadila me Zigglerova pobjeda jer sam mislio da će Corbin uzeti. Predviđam nastavak ovog rivalstva koji će rezultati još jednim mečom na Extreme Rulesu.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "WWE Payback 2016 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*