WWE Payback 2016 preview

Nakon WrestleManije, na redu je sljedeći WWE Pay-Per-View. Riječ je o Paybacku koji se održava već treću godinu za redom. Ovogodišnji Payback održat će se sutra, prvoga svibnja u Allstate Areni u Chicagu. ProHrvanje vam kao i uvijek dostavlja sve potrebne podatke i informacije o mečevima koji će se dogoditi na showu.

 

match_payback_1920x1080_romanstyles_NEW--ed1534b63a77b7adb6809ab5448c9743

Roman Reigns (c) vs AJ Styles – WWE World Heavyweight titula

AJ Styles pobijedio je Cesara, Owensa i Jericha u 4-Way meču na Rawu prije par tjedana te tako ostvario pravo borbe protiv Reignsa za WWE titulu. U međuvremenu, Stylesovi dobri prijatelji iz Japana, Luke Gallows i Karl Anderson, su debitirali za WWE i namjerili se upravo na Reignsa i njegove rođake Usose, a cilj im je pomoći Stylesu da osvoji titulu. Tako su u par navrata napali Reignsa i Usose. Iako su Reigns i Usosi sigurni kako je to sve Stylesova igra i kako im upravo ono naređuje da ih napadne, Styles jamči da on nema ništa s tim i da, upravo suprotno, želi vidjeti njih dvojicu što dalje od ovoga meča. No, Gallows i Anderson ne odustaju od svojeg nauma, tako da možemo očekivati njihovu pojavu tijekom ovoga meča. Glasine kažu kako bi se i Balor mogao pojaviti u ovome meču, tako da je rasplet same priče prilično neizvjestan te slobodno možete očekivati neočekivano.

20160411_match_payback_MizCesaro--87023364a0c978c18ace0700281eb67d

The Miz (c) vs Cesaro – Intercontinental titula

Kevin Owens je na Rawu prije par tjedana zatražio revanš za Intercontinental titulu koju je izgubio na WrestleManiji. Shane je odlučio dati Owensu šansu, ali pod uvjetom da pobijedi jednog čovjeka – Cesara. No, pošto je Cesaro bio taj koji slavio u meču, Shane je upravo njemu dao priliku protiv Miza na Paybacku. Miz je u međuvremenu dobio pojačanje na svojoj strani, a riječ je o njegovoj ženi, Maryse, koja sada prati Miza gdjegod ide, pa će tako biti prisutna i tijekom ovoga meča. Stoga se Cesaro treba paziti te zle žene ako želi pobijediti u ovome meču.

20160418_match_payback_ZaynOwens--40f631a3b4cbb9ca62d88a10052668ac

Sami Zayn vs Kevin Owens

Ima li se što za reći što prije nije bilo rečeno o ovome dugogodišnjem i neprekidnom rivalstvu? Njih dvojica su jednostavno osuđeni na doživotno rivalstvo. Sve je započelo prije mnogo mnogo godina kada njih dvojica još nisu bili u WWEu. Njih dvojica su bili najbolji prijatelji, Zayn je čak bio kum na Owensovom vjenčanju, no onda se u jednom trenutku to prijateljstvo raspalo. Kada su došli u NXT, njihova priča se nastavila i Owens je u dva navrata uništio Sami Zayna, uzeo NXT titulu od njega, te ga čak poslao na godišnji odmor ozlijedivši mu ruku. No, svi znamo kako Zayn nije onaj koji će odustati nakon prvog pokušaja te je odlučio tražiti osvetu protiv Owensa i na glavnom rosteru. Prvo mu se umiješao u planove na KOManiji u Ladder meču za Intercontinental titulu koju je Owens te večeri izgubio. Owens je iduće večeri na Rawu koštao Zayna prilike za WWE titulu jer se Zayn trebao boriti u 4-Way meču čiji bi pobjednik išao na Reignsa za WWE titulu. Nakon nekoliko tjedana konfrontacija, svađa i borbi, Shane je najavio kako će njih dvojica imati još jedan meč i to na Paybacku.

20160418_match_payback_AmbroseJericho--732ea5979abb212ff0acf9d44de3e6d4

Dean Ambrose vs Chris Jericho

Dean Ambrose i Chris Jericho započeli su svoje rivalstvo na Rawu prije par tjedana kada je Dean Ambrose zamijenio Highlight Reel sa svojim Ambrose Asylum showom prema naredbi Shanea McMahona. Ako ćemo detaljnije gledati, njihova priča započela je još na Night of Championsu 2015. godine kada je Ambrose bio taj koji je odabrao Jericho da bude njegov i Reignsov partner u meču protiv Wyatt obitelji. Jericho se u tome malo precijenio pa što je odlučio uzeti stvar u svoje ruke, no to je njegov tim koštalo pobjede. Nakon meča, Jericho je ramenom udario od Ambrosea što nas je nekako navelo na pomisao da je ovo početak njihova rivalstva. I ništa se nije dogodilo sve do prije tih par tjedana gdje su Ambrose i Jericho imali konfrontaciju u kojoj je Ambrose prvi potegao potez i udario Dirty Deeds. Idući tjedan je Shane najavio kako će se njih dvojica sukobiti na Paybacku. Jericho, ako želi dokazati da je najbolji na svijetu, mora pobijediti Dean Ambrosea. S druge strane, Ambroseu bi pobjeda nad Jerichom dobro došla kao povratak na pravu stazu nakon poraza od Brock Lesnara na WrestleManiji.

20160418_match_payback_EnzoColinVaudevillians--dac5dad8213e2bb38d0e60164eea2af3

Enzo & Big Cass vs The Vaudevillains – Finale tag team turnira

Shane je odlučio popraviti stvari u Tag Team diviziji te je tako napravio turnir sačinjen od 8 timova, no samo su dva uspjela proći u finale, a to su uprave dva tima koja se se tek nedavn0 pojavila na glavnom rosteru, Enzo i Big Cass te Vaudevillainsi. Enzo i Cass pobijedili su u prvom kolu Ascensione, a onda u polufinalu Dudley Boyze. Vaudevillainsi su pobijedili Goldusta i Fandanga u prvom kolu, dok su u polufinalu bili bolji od Usosa. Pobjednik ovoga meča dobit će pravo borbe protiv trenutnih prvaka, New Day, u budućnosti.

20160418_match_payback_DolphBaron--4c7a540edd9b9137ea3766723061ca13

Dolph Ziggler vs Baron Corbin

Nakon što je Corbin osvojio Andre The Giant Battle Royal na WrestleManiji, Corbin se iduće večeri na Rawu borio protiv Zigglera. Taj meč je završio dvostrukim odbrojavanjem nakon što su se krenuli boriti u publici. Taj meč je započeo jedno zahuktano rivalstvo između ove dvojice gdje smo vidjeli mnogo tuča, napada i svega ostaloga, ali sve nesuglasice će biti riješene upravo u ovome meču na Paybacku kada će Corbin i Ziggler imati još jedan meč.

20160418_Payback_CharlotteNattie--458dac70f8f854c92142af79d616b614

Charlotte (c) vs Natalya – Women’s titula

Charlotte je na WrestleManiji uspješno zadržala titulu protiv Becky Lynch i Sashe Banks u Triple Threat meču. Te iste večeri, nova ženska titula je bila predstavljena. Zamijenili su Divas titulu Women’s titulom. No, već iduće večeri na Rawu, Natalya je bila ta koja se odlučila suprotstaviti Charlotte sljedeća. Njih dvije su imale meč na Rawu prije par tjedana i iako je Charlotte čak tapkala na Sharpshooter, Ric Flair je spasio svoju kćer od poraza tako što je izvukao sudca iz ringa i to je označilo diskvalifikaciju. Zbog toga što meč nije imao čist završetak, Natalya će ponovno dobiti priliku i to na Paybacku, ali kako bi spriječila upade Ric Flaira, odlučila je u svoj kut tijekom meča dovesti svoga ujaka Bret Harta.

20160425_match_payback_KalistoRyback--32e493c175e2be0b9cf8a0bb46faab8c

Kalisto (c) vs Ryback – United States titula; Kickoff

Ryback i Kalisto su imali meč i na WrestleMania Kickoffu gdje je Kalisto bio uspješniji te je uspio zadržati titulu. Mjesec dana kasnije, imamo isto stvar. Kalisto i Ryback ponovno će imati meč i ponovno na Kickoffu. Zašto? Jer je Ryback pobijedio Kalista na SmackDownu prije par tjedana. Osim toga, apsolutno ništa drugo se nije dogodilo između ove dvojice u zadnjih par tjedana.

20160425_match_payback_McMahons--fd773edab87f5a5ee283fdb8f8bb6a1f

Vince McMahon će odrediti tko će voditi Raw 

Iako je Shane izgubio od Undertakera na WrestleManiji, ipak je dobio ono što je htio, tj. Vince mu je dao dopuštenje da vodi Raw nakon WrestleManije. Zbog pozitivne reakcije s društvenih mreža, Vince je odlučio dati Shaneu da vodi sve Rawove između WM i Paybacka. No, na Rawu ovaj tjedan, Stephanie McMahon se pojavila i informirala Shanea da će Vince na Paybacku dati konačnu odluku i odrediti tko će voditi Raw u budućnosti.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Payback 2016 preview"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*