WWE No Mercy 2016 recenzija

  • 7/10
    WWE No Merxy 2016 ocjena - 7/10
7/10
Sending
User Review
7.5/10 (4 votes)

No Mercy dogodio se sinoć, a moja mišljenja o mečevima i svemu ostalome što se dogodilo na PPVu pročitajte u nastavku.

 

007_nm_10092016dg_0246-5adf24ed4391339ef79e5b44ae897904

American Alpha & Hype Bros vs The Ascension & The Vaudevillains

Standardan Kickoff meč koji je trajao koju minutu, bio je zabavan i ispravan tim je odnio pobjedu. Alphe će sada u lov na titule, tako da im je ova pobjeda potrebna.

20161009_nomercy_p_cenaambrosestyles-94397576a13fdfb966f1c3c023c02dfa

AJ Styles vs Dean Ambrose vs John Cena – WWE World Heavyweight titula

Iznenadili ste se sigurno kada se doznali kako je meč za WWE titulu bio početni meč na showu. Ovdje se upravo to dogodilo, no ja nemam apsolutno nikakvih problema s time. Ponekad je dobro izmiješati stvari da se showu dadne drugačiji osjećaj. Ovo je bio jedan od najboljih openera jednog WWE PPV-a za koje se sjećam. Upravo ono što sam očekivao, konstantna akcija s mnogo odličnih poteza sa svih strana, vrlo malo do ništa glupih trenutaka, izbjegli su onu formulu gdje se dvojica tuku a jedan leži pokraj ringa većinu meča, što mi se izrazito svidjelo. Kraj je bio dosta kompliciran. Prvi dio mi se svidio kada su Cena i Ambrose natjerali Stylesa da tapka u dvostrukom zahvatu. Takav završetak ne vidimo često, ali ovdje to čak nije niti bio završetak meča nego samo jedna vrsta zapleta, tako da apsolutno nemam nikakvih problema s time. Jedino što mi se nije svidjelo je istinski završetak meča. Udarac u leđa, pogotovo na jednom Johnu Ceni je preslab kao završetak meča. Razumijem što su htjeli postići – Styles je jedini bio pametan pa je uveo oružje u meč, ali neki brutalniji potez sa stolicom bi bio bolji završetak meča. Iako mi to ne oduzima puno od kvalitete meča, ali moglo je malo bolje biti odrađeno.

082_nm_10092016hm_2033-6091fe7cba31111f48f44cbffff823c3

Nikki Bella vs Carmella

Čak i za nijansu bolje od očekivanog, nekoliko prilično lijepih poteza, dobar heel work Carmelle te nekoliko povrataka Nikki. Očekivana pobjeda za Nikki Bellu koja će vjerojatno sada u lov na titulu. Sviđa mi se novi karakter Carmelle, definitivno je benefitirala u ovom feudu s Nikki. Nemam ništa puno reći o meču, samo da je bio solidan, a to je ono što sam i očekivao, tako da sam ostao zadovoljan.

20161009_nomercy_p_tagteam-82029da024af0662821e9e58b12c6a4d

Heath Slater & Rhyno vs The Usos – SmackDown Tag Team titule

Baš kao i na Backlashu, prilično dobar meč s pomalo dosadnom sredinom, ali jako uzbudljivim završnim minutama. Publika obožava Slatera i Rhyna, tako da je atmosfera bila dosta dobra kada su oni dominirali na kraju. Pobjednik me pomalo iznenadio, mislio sam da su Slater i Rhyno tranzicijski prvaci i da će ovdje izgubiti titule, ali ipak ne. Po meni bi titule Usosima bile mnogo potrebnije, ali neću se previše žaliti na ovakav rezultat pošto su Slater i Rhyno zaista zabavan tim.

154_nm_10092016dg_3306-364b42be3c1c590995d4c838c2ddd74c

Baron Corbin vs Jack Swagger

Nešto bolje nego onaj meč na SmackDownu. Meč je bio ispunjen dobrim arm workom Corbina što je Swagger dobro prodao. Akcija nije bilo nešto posebno atraktivna, ali uvijek je fora vidjeti Corbinov End of Days, kojim je bilo i riješeno pitanje pobjednika. Očekivana pobjeda za Corbina ovdje, kojeg za sada jako dobro grade. Volio bih da Swagger pokupi malo momentuma na SmackDownu jer može biti solidan mid-card igrač. Iako je dosta teško mariti za njega u 2016. godini.

20161009_nomercy_p_dolphmiz-15760f617adf0830385dca44dc50b98e

The Miz vs Dolph Ziggler – Intercontinental titula

Meč večeri u svakom slučaju! Ziggler i Miz su imali sjajan feud u ovih nekoliko mjeseci i ovdje su ga podigli na još višu razinu. Zigglerova karijera je bila na liniji, a to automatski znači da je meč bio od velikog značaja za obojicu, i publika nije imala izbora nego biti na nogama za vrijeme posljednjih minuta. Dosta dobro su gradili meč, svidjelo mi se kako je Ziggler iskorištavao svaku priliku i napadao Miza iz svakog kuta, da bi ga Miz sredinom meča uspio usporiti. Završnica je bila fantastična i još više od toga. Kickouti na finishere su bili očekivani, ali to mi nije smetalo. Iskoristili su ih u najboljim trenutcima, nisu izgledali bezvrijedno i bespotrebno i samo su izgrađivali meč. Pojava Spirit Squada i uplitanje Maryse samo kako bi ih se Ziggler jednim potezom riješio, otjerao ih u backstage i onda još pobijedi Miza je nevjerojatno. Ziggler je ovime nadoknadio barem pola loša bookinga i svih tih silnih poraza u zadnje vrijeme. Ispao je jako, osvojio je ključan meč i sada je prvak. Glasine su kazale kako Ziggler napušta WWE, ali to nije slučaj i drago mi je zbog toga. Svaka čast Mizu i Ziggleru, definitivno jedna od najsvjetlijih točaka za wrestling u 2016. godini. Tko bi rekao.

204_nm_10092016dg_4921-01596883f0771cecdafb24000e74c9cb

Alexa Bliss vs Naomi

Ipak se meč između Becky i Alexe nije dogodilo, što me pomalo razočaralo, ali što je tu je. Alexa je imala dosta dobar promo i lijepo je iskoristila to što se Becky nije pojavila kao činjenicu da se nije htjela pojaviti jer se boji da će joj ova uzeti titulu. Naomi kao zamjenski protivnik je bio solidan odabir, ali meč nije bio tako dobar. Publika nije marila, a nisam niti ja, bio je to samo jedan meč dodan u zadnju sekundu. Naomi je ostvarila pobjedu, što znači kako bi se i ona mogla uplesti u priču za titulu. Zaista je šteta što se Becky ozlijedila i što će morati izbivati iz ringa mjesec dana, ali bolje se odmoriti sada nego hrvati pod ozljedom što može imati dugoročne posljedice.

20161009_nomercy_p_ortonwyatt-5456fad5e73f3d967fc0551a4f96cf32

Randy Orton vs Bray Wyatt

Potpuno je čudna i zbunjujuća odluka to što je ovo bio main event. U nekim drugim okolnostima, to uopće ne bi bilo loše, ali uz činjenicu da ovaj feud nije dosegao neku granicu genijalnosti da bude dostojan main eventa, imali smo tako ogroman meč između Zigglera i Miza koji je samo tako mogao dobiti ovo mjesto, tako da ne razumijem u potpunosti zašto se to nije dogodilo. Ovaj meč mi je bio prilično dobar, ali sam samo čekao kraj jer sam znao da ako su ovo stavili u main event, da moraju nešto napraviti dobro. Sama akcija nije prešla na neki sljedeći nivo, publika nije bila tako glasna jer meč nije bio zanimljiv sve do zadnjih pet minuta. Ali kraj mi se svidio, Harper se pojavio i Wyatt je pritom ostvario pobjedu, a Orton je time ostao zaštićen. Harper je mnogo potrebniji ovdje na SmackDownu, tako da mi je drago što se vratio ovdje. Zanimljiv nastavak priče koja bi trebala postati bolja u nastavku. Valjda će imati nekakav meč sa stipulacijom u budućnosti.

Ukupno mišljenje:

Dobar PPV. Dva odlična meča (IC i WWE titula) su definitivno nosili show, ali imali smo nekoliko zabavnih mečeva u mid-cardu. Jedino je main event bio malo ispod očekivanja, a i da su Becky i Alexa imale meč, mislim da bi dojam bio dosta bolji. Svejedno, SmackDown je imao još jedan uspješan PPV.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE No Mercy 2016 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*