WWE No Mercy 2016 predviđanja

No Mercy se održava večeras i donosi nam nekoliko veoma zanimljivih mečeva, a naša predviđanja o svemu što će se dogoditi na PPV-u pročitajte u nastavku.

20160923_nomercy_ajambrosecena-e7e44cdb51df417dc72e6268177b05df

AJ Styles (c) vs Dean Ambrose vs John Cena – WWE World Heavyweight titula

Alen Butumović: Ako ćemo gledati s kayfabe strane, razlog zašto je Cena u ovome meču je nepoznat. To što on želi postati prvak po 16. puta je želja, ne razlog. No, nemam apsolutno nikakvih problema s time što je u meču. Cijeli ovaj feud je izvanredno odrađen. AJ je čak ostavljen po strani ovdje, a Cena i Ambrose su svoj posao sjajno odradili preko Talking Smacka i međusobnih konfrontacija na showu. Očekujem odličan meč i vjerujem da ću ga i dobiti. Bit će jako zanimljivo jer nema diskvalifikacija niti odbrojavanja, tako da bismo mogli dobiti ludnicu od meča. Što se tiče pobjednika, nekako mi je očito da Styles neće izgubiti titulu tako rano i da će Cenino osvajanje šesnaeste svjetske titule biti na nekom većem PPV-u. Jedino što me zabrinjava je to da i Cena i Ambrose navodno odlaze nakon No Mercya snimati film, tako da će SmackDown na neko vrijeme ostati bez glavnih zvijezda, što nije baš dobro.

Amer Jusić: Mislim da će AJ Styles ovdje odbraniti titulu, i to je ono što želim. Ne bih se bunio ni da Dean Ambrose dobije mada sumnjam u to. Što se tiče Cene, ne želim ga vidjeti kao šampiona trenutno, mislim da je Styles puno bolji prvak nego što bi Cena bio. I svi pričaju o tome kako će Cena jednom oboriti čuveni rekord Ric Flaira, a ja jedini sjedim u uglu i razmišljam kako bi bilo sjajno da taj rekord ostane nikada ne oboren.

Vedran Karlić: Bilo je ovo sjajno građeno, svaki od sudionika imao je svoje trenutke. I to vrelo dobre trenutke. Titula može otići u bilo koju od tri direkcije, a ja se nadam da će otići u AJ ruke, to jest da će zadržati naslov. To govorim zato što bi trenutna situacija bila najbolja kada bi napravili tranziciju u Ambrose protiv Cene – to bi mi se jako svidjelo. Tri čovjeka u ringu trebala bi onemogućiti potez pin, a ako tako bude mogli bi imati meč koji će kandidirati za meč godine.

Emir Ahmethodžić: Promoi između njih su bili dosta dobri. Bazirali su sve na to da stvore heat između Ambrosea i Cene, što je ok, jer sa Stylesom ionako već imaju sasvim dovoljno. Mislim da neće biti kao ostali veliki Cena matchevi, i da će umjeriti malo korištenje velikih poteza. Styles bi trebao retainati, i držati titulu malo duže, možda da je tek ispusti na Rumbleu. Imao je veliku pobjedu, osvojio je i tu čuvenu WWE svjetsku titulu, treba hajpati to dok mogu.

Novi ili stari face that runs the place?

View Results

Loading ... Loading ...

20160926_nomercy_mizzig-0c68821c170e826f60cba340c6a94dc8

The Miz (c) vs Dolph Ziggler – Intercontinental titula

Alen Butumović: Vratimo se u 2014. godinu kada su ova dvojica imali feud upravo za Intercontinental titulu u vrijeme oko SummerSlama i kada je njihov feud bio standardan za to vrijeme, što znači jako prosječan, bez mnogo hypea i neke posebne priče. Preskočimo dvije godine vremena i njih dvojica opet imaju feud, opet za Intercontinental titulu i situacija je trenutno čista suprotnost onome od prije dvije godine. Ne samo da su odlično izgradili rivalstvo segmentima, nego su to potkrijepili odličnim mečom na Backlashu, a onda su stavili i ovako ogromnu stipulaciju na ovaj meč. Veće od ovoga ne može i zato sam neizmjerno zadovoljan što se Intercontinental titula tretira kako je trebala svo ovo vrijeme. The Miz je trenutno jedan od najboljih na mikrofonu, a Ziggler je pokazao dosta borbenosti u zadnje vrijeme, iako njegov booking nije najbolji. Zaista ne znam tko bi mogao uzeti, pogotovo kada je karijera Zigglera na liniji, ali mislim da nas očekuje spektakl od meča.

Amer Jusić: Što se tiče kakav ćemo meč gledati, ne želim sumnjati da će biti odličan. Odlično su izgradili ovo rivalstvo i imali odličan meč na Backslashu gdje je Miz, očekivano zadržao titulu. Nemam ništa protiv toga da Dolph Ziggler ovdje dobije mada mislim kako je Miz trenutno možda čak i najbolji heel te kako bi trebao zadržati titulu ovdje. Odlična stipulacija i odlično građeno rivalstvo su znaci da ćemo gledati spektakl.

Vedran Karlić: Sve što tražim od ovoga je da dobijemo kraj kakav ova zavada zaslužuje. Bilo da to bude Miz koji okončava karijeru svog protivnika, ili Ziggler koji podiže naslov. Sve do ovog trenutka bilo je apsolutno fantastično, onog trenutka kada je Ziggler stavio svoju karijeru prošli su me trnci i bez imalo problema ću kazati kako je u mom subjektivnom dojmu ovo najbolja zavada koju je WWE imao ove godine. Doprinosi i to što nije telefonirano tko će dobiti. Da, govorili su o tome kako bi Ziggler možda krenuo u stand-up vode, no nakon ovoga, i sjajnog rada kojeg je pružio, zašto ne očekivati njegovo uzimanje titule. Miza sam već mnogo puta hvalio, tako da neće biti nimalo čudno ako zadrži naslov – na mikrofonu je sjajan, a ako ga ljudi prestanu gledati kroz prizmu vremena kada je bio glavni šampion kompanije, možda i vide koliko se je popravio u ringu. Očekujem spektakl, očekujem nešto što ću pamtiti – da nije meča za naslov ovo bi bez problema mogao biti main event. I uz sve što sam kazao, i činjenicu kako volim oba hrvača, želim vidjeti Zigglera kako dobiva otkaz.

Emir Ahmethodžić: Ovo bi moglo ukrasti show. Ziggler i Miz imaju dobru hemiju, i pošto je ovo moguće posljednji nastup za Zigglera, siguran sam kako će dati sve od sebe da mu ovo bude najbolji match u karijeri. Siguran sam da Miz uzima, i da će Ziggler preći na nešto drugo. Navodno bi mogao i u backstage da radi kao producent. Kako god, zahvalan sam na svemu što je do sada uradio i želim mu sve najbolje. The Miz nakon ovoga mora dobii jakog protivnika, jer će pokupiti dobar heat.

Zigglerova pobjeda ili Mizova pobjeda i završetak Zigglerove karijere?

View Results

Loading ... Loading ...

20160923_nomercy_lynchbliss-6068d143b053e93e1be77ec361d696d4

Becky Lynch (c) vs Alexa Bliss – SmackDown Women’s titula

Alen Butumović: Dok ja ovo pišem, upitno je hoće li se ovaj meč dogoditi ili ne, ali ja bih itekako volio da se dogodi i da Becky i Alexa pruže jedan kvalitetan meč, što vjerujem da mogu. Zaista je šteta što se Becky ozlijedila prije PPV-a, ali nadam se da nije toliko ozbiljno kako glasine govore da je i da će Becky nekako nastupiti na PPV-u. Najgore bi sada bilo da mora vakantirati titulu pa da opet tražimo prvaka.

Amer Jusić: Ukoliko su glasine o tome da se Becky povrijedila lažne, bit će mi drago gledati malo kvalitetnog ženskog hrvanja. Becky je tek osvojila titulu i ne vidim razlog da je odmah izgubi. Zaslužila je malo dužu vladavinu svojim izvanrednim mečevima.

Vedran Karlić: Uh. Ako je Becky ozlijeđena bilo bi zbilja šteta – ne bi bilo dobro skinuti naslov s nje tako brzo. No ako je, Alexa je najbolja osoba na koju bi mogli staviti naslov. Dajte Alexi mikrofon i imat ćete zlato – njoj treba dati priliku. Stoga, puno ovisi o tome koliko je teška ta ozljeda. Nadam se da ne pretjerano, pošto želim gledati ovaj meč, želim vidjeti kako Becky zadržava pojas, ali na način da se zavada nastavi – makar to značilo DQ.

Emir Ahmethodžić: Sve je izglednije da Becky ipak nastupa večeras, jer WWE ne šalje nikakve objave o otkazivanju. Navodno je ozlijeda blaga, te može progurati ovu večer. Nakon toga će odmarati malo od nastupa u ringu. Match će biti jako zabavan, siguran sam. Ovo je dobra prilika da Alexa pokaže da i ona zna napraviti dobar match, jer ih u NXTu nije imala previše. Bila je u sjeni Horsewomena, ali je krajnje vrijeme da izađe iz te sjene.

Tko će pobijediti? (ako se meč dogodi)

View Results

Loading ... Loading ...

20160923_nomercy_tagteam-1a25538ba9d61ae2589cf59d1de81343

Rhyno & Heath Slater vs The Usos – SmackDown Tag Team titule

Alen Butumović: Novi gimmick Usosa je fantastičan. Doživjeli su jednu jako brzu evoluciju, ali su se uspjeli snaći u novoj ulozi koja im pristaje mnogo bolje nego da imaju onaj tipičan babyface karakter. Očekujem još jedan zabavan meč ova dva tima i predviđam da će Usosi ovdje uzeti titule, što bi bio dobar potez. Nemam ništa protiv Rhyna i Slatera, drago mi je da su prvaci i da su osvojili titule, ali one su trenutno potrebnije Usosima.

Amer Jusić: Ovaj heel turn kao da je preporodio Usose. Odlični su negativci i mnogo im bolje pristaje ovaj gimmick nego da budu pozitivci koji, ako dobiju meč na Kickoffu nekog PPV-a, skaču od sreće. Ovako će se više pojavljivati i više pobijeđivati. Mislim kako će uz American Alphu biti top tag team na SmackDownu te mislim kako će ovdje uzeti titule.

Vedran Karlić: Slater i Rhyno su bili sjajna priča, no nisam vjerovao da će biti išta više od tranzitnih prvaka. Smatram kako je vrijeme da dođe do te tranzicije – Usoi izgledaju sjajno u novoj ulozi, titula bi im dobro došla, a onda gledati kako ih Alfe love.

Emir Ahmethodžić: Volio bih da Usosi uzmu titule. Bilo je kul i fino, ali sad je vrijeme da titule pređu na legitimniji tim, a to su Usosi, koji su jako zabavni kao heelovi. Poslije toga, neka ih American Alpha izazovu i imamo dobar rivalitet za titule.

Beauty & The Man Beast ili Usosi?

View Results

Loading ... Loading ...

20160927_nomercy_ortonwyatts-498f36e0b8cca37730d60fade0265382

Randy Orton vs Bray Wyatt

Alen Butumović: Sve do zadnjih nekoliko tjedana, njihov feud mi je bio totalno prosječan, ali su uspjeli stvoriti nekakav pomak u priči u zadnja dva tjedna. Ne znam točno što očekivati od meča, mogao bi biti zabavan, ali poznavajući njih dvojicu, može biti i dosadan. Wyattu je pobjeda u ovome meču potrebna i nadam se da će uzeti je jer gubiti od Kanea u 2016. godini je užasno. Trebaju mu dati jednu pobjedu i ovo bi bila sjajna prilika. I nadam se da će nastaviti s pričom od ovotjednog SmackDowna te da ćemo napokon ugledati Abigail, a ne da to bude samo još jedna nedovršena priča.

Amer Jusić: Bray Wyatt je totalno loše korišten talenat. Odličan je na mikrofonu i mislim da mu treba jedna pobjeda ovdje, te će je vjerovatno i dobiti. Očekujem dobar meč iz razloga što su obojica dobri u ringu.

Vedran Karlić: Realno gledano – niti Orton niti Wyatt ne bi smjeli izgubiti ovaj meč. Wyatt je grozno korišten, a Orton je pretrpio meč s Lesnarom i ono groznu odluku koja je uključivala lakte u glavu. Ovo znači samo jedno – nakon svih priča koje smo imali, misterioznosti i ludosti – treba nastaviti zavadu pričom. Abigail? Zašto ne. Orton koji ujedinjuje snage s Wyattom? Isto tako, zašto ne. Samo nam dajte meč u kojem i jedan i drugi izađu jači nego što su ušli.

Emir Ahmethodžić: Segmenti mi se nisu nešto naročito svidjeli. Za ovakav horor gimmick moraju koristiti snimane segmente, kao što je bio brawl između New Daya i Wyatta. Zašto su prestali s tim kad je bilo tako dobro? Wyatt će izgubiti ovo vjerovatno, a poslije toga ne znam ni ja šta će s njim. Feud sa Crewsom djeluje kao nešto što bi mu pristajalo u tom trenutku, jer kao pretender za nekog većeg sigurno nije.

Tko će biti bolji u igri nadmudrivanja ovaj puta?

View Results

Loading ... Loading ...

20160927_nomercy_briecarmella-a57bca04a8aa419165b776e0fb93667f

Nikki Bella vs Carmella

Alen Butumović: Ovo rivalstvo mi se svidjelo, priča je jednostavno i dok se pritom nije dogodilo ništa odlično, nije se dogodilo ni ništa loše. Ne očekujem tako dobar meč od ove dvije, ali mogle bi imati solidnu izvedbu. Mislim kako će Nikki uzeti pobjedu pa lagano krenuti prema tituli.

Amer Jusić: Čekaj, koja je tema ovog rivalstva? Carmella želi pretući Nikki Bellu na svakom SmackDownu i PPV-u? Zašto? Hmm, ne znam ali mislim kako će Nikki i Carmella pružiti neki solidan meč. Nikki je sljedeća izazivačica za SD Women’s titulu i to je to.

Vedran Karlić: Mislim kako će Nikki ovo dobiti, Carmella je još uvijek zelena.

Emir Ahmethodžić: Carmella je dosta zabavnija kao heel. Mislim da će Nikki pobijediti, ali bih volio da Carmella iznenadi nekom prljavom pobjedom. Nadam se da će barem Carmellu prikazati kao brutalno agresivnu, koja zaista želi ponovno razvaliti Nikkin vrat. Tako bi i u porazu izašla izgledajući mnogo bolja.

#NikkiWinsLOL?

View Results

Loading ... Loading ...

20161003_nomercy_swaggerbaron-a463723b262a04de796b353878700e89

Baron Corbin vs Jack Swagger (Kickoff)

Alen Butumović: Njihov meč na SmackDownu nije bio ništa posebno, ali mislim kako su se čuvali da nam ovdje pruže kvalitetan meč, iako je na Kickoffu. Corbin je odlično građen u zadnje nekoliko mjeseci, a drago mi je da je Swagger na SmackDownu jer će ovdje biti bolje korišten. Očekujem pobjedu Corbina.

Amer Jusić: Dajte pobjedu Corbinu, Swaggeru ne treba. Baron Corbin je odličan negativac i mislim kako će ovdje dobiti.

Vedran Karlić: Swagger se čini kao jako čudan izbor za ovaj meč, ali ja u ovom slučaju želim vjerovati dulje od par dana. Točno, bio je grozno bookiran. Ali isto tako je bio i Ziggler kada je izabran da bude prvi izazivač za titulu nakon brand splita. I pogledajte koliko je momentuma dobio od tada do danas. Zašto ne vjerovati kako Swagger neće dobiti isti tretman? Ja ću se kladiti na njega, u ovom meču. U idućem će Corbin dobiti.

Emir Ahmethodžić: Ovo me ne zanima baš. Swagger je tek došao na SD, tako da očekujem da će on uzeti pobjedu preko Corbina, što mi se ne sviđa. Ništa sa Corbinom nisu uradili od Manije, a imali su priliku podići kredibilitet Andre the Giant Battle Royalea.

Patriot ili Vuk?

View Results

Loading ... Loading ...

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE No Mercy 2016 predviđanja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*