WWE Money in the Bank predviđanja

Money in the Bank PPV je pred nama i kao i uvijek, i ovaj puta ProHrvanje.com donosi vam naša predviđanja za ovaj događaj. I ovog puta je tu anketa kako bi se i vaš glas čuo.

Dean Ambrose vs Seth Rollins – WWE World Heavyweight Championship

Emir Ahmethodžić: Borba koja bi inače mnogo obećavala, a uz dodanu stipulaciju, garantuje još i više! Sjajna razrada ovog rivaliteta, po meni mnogo bolja od njihovog rivaliteta prošle godine, samo povećava interesovanje. Očekujem da Rollins sačuva titulu, ali ne želim to pod bilo kojim uslovima. Rollins odlično igra ulogu kukavice koja se oslanja na druge da ostane prvak, međutim, tu i tamo treba pokazati da zaslužuje tu titulu (kao što je to uradio na Royal Rumbleu ranije ove godine). Čista borba, bez uplitanja Authoritya, J&J Securitya, Reignsa, bilo koga drugog i čista pobjeda Rollinsa bi bila najbolja odluka, jer i Rollinsu treba malo kredibiliteta za njegov predstojeći rivalitet sa Brock Lesnarom.

Alen Butumović: Ova dvojica nastavljaju biti odlični zajedno. Već sada Ambrose i Rollins imaju jedno izvanredno rivalstvo puno odličnih mečeva te se nadam da će to ovdje i nastaviti. Nema razlog da ovaj meč ne bude odličan. Otkud je Ladder meč, tu još neće biti nikoga od Authority pokraj ringa što dopušta ovoj dvojici da odrade jednu fer i čistu borbu bez ikakvih dosadnih i više puta viđenih upada. Malo sam podijeljen kod pobjednika. Iako mislim da će Seth Rollins zadržati titulu i ići protiv Brocka Lesnara u bližoj budućnosti, mislim kako bi Ambrose mogao ovdje dobiti titulu. Očekujem da ćemo vidjeti i nešto s pobjednikom MITB meča, tj. Po meni s Reignsom koji će pokušti napraviti cash-in ili tako nešto. Uglavnom, trebalo bi biti jako zanimljivo i zabavno.

Vedran Karlić: Njihov prošlogodišnji rivalitet mi je bio bolji nego ovaj, ali svejedno je dovoljno dobar da bih bez problema mogao uživati u njemu. Zadnji Raw je bio prekretnica, J&J pobjeđuje prvaka, čovjeka koji im je bio šef do prije par dana. Odluka koju sam pozdravio zato što daje meču dodatnu dubinu i priliku da dvoboj dobije ono što zaista treba – jedan na jedan borbu. Nikakvo uplitanje, nikakav Bray Wyatt hologram, samo dva sjajna hrvača koja će u ringu dati sve od sebe. Dean Ambrose mi je drag, volio bih da zadrži naslov kojeg je na EC ukrao, ali ne ovog puta. Ono što ja želim je da Seth dobije i onda krene uništiti Authority zato što ga je napustio i izdao.

Prvi prak kojeg će ganjati novi momak s kovčegom je...

View Results

Loading ... Loading ...

 

MITBLadder

Money in the Bank Ladder Match 

Emir Ahmethodžić: Borba koja izgleda tako jednosmjerna, da ne mogu a da ne očekujem iznenađenje. Nakon sjajne predstave Romana Reignsa na Wrestlemaniji i odličnu priču oko tog neuspjeha, WWE ga mora sada držati podalje od titule do sljedeće Wrestlemanije. Tek bi se tada u potpunosti smirile strasti oko Reignsa i dobio bi dovoljno iskustva i znanja da počne lagano preuzimati tron WWEa. Dati mu MITB sada bi bilo preočekivano i apsolutno nekreativno. Ali ko bi imao šanse onda? Kofi je tu samo da popuni mjesto. Orton je već imao tu priliku i ne treba mu još jedna. Kane nema nikakvih šansi, jer je i on tu samo da popuni mjesto. Neville još nije spreman. Ostaju onda Ziggler i Sheamus. Ziggler je već ranije osvojio, ali bi ovo bila dobra prilika da ponovno zapliva u velikim vodama glavnih zvijezda. Međutim, tu je Sheamus, koji nikada nije osvojio MITB, nedavno se vratio i to kao negativac, i mislim da je on glavni favorit za osvajanje kofera.

Alen Butumović: Učesnici mi se sviđaju, osim naknadno dodanog Kanea koji mi se baš i ne uklapa ovdje, no to nije razlog da ovaj meč ne bude izrazito zabavan. Imamo svašta pomalo, od highflyera do powerhousea i to mi se sviđa. Ovdje nema dvojbe da Reigns osvaja meč. Nitko osim Reignsa nema toliko velike šanse da osvoji, a pošto Reigns još uvijek nije osvojio WWE titulu, on ovo sigurno dobiva.

Vedran Karlić: Dopustite mi da ostanem skeptičan. Na WM me ladder meč za IC titulu malo razočarao, isto se ponovilo za istu titulu na EC. Strah me je da ću ponovo imati prevelika očekivanja za meč s puno ljudi i ostati pomalo razočaran. Znamo koliko kofer ima važnu ulogu i koliko može pomoći nekom hrvaču, pogledajte samo trenutnog prvaka. Volio bih da ga negativac ugrabi, puno bolje može izvasti pokvareni napad kada protivnik nije spreman. Imajući to na umu, kladit ću se na Sheamusa, a navijati za Zigglera.

Uz čije će ime stajati Money in the Bank pobjednik

View Results

Loading ... Loading ...

 

Owens_Cena

John Cena vs Kevin Owens 

Emir Ahmethodžić: Njihov spektakl sa Elimination Chambera bi se mogao ponoviti i na Money in the Bank PPVu. WWE je tada donio ispravnu odluku i dali su čistu pobjedu Owensu, međutim, to bi sve moglo doći na naplatu u nedjelju. Bojao sam se da će srediti ovu borbu nakon Owensove pobjede zbog toga što vjerovatno WWE neće pustiti Owensa da tek tako izađe iz rivaliteta sa Cenom kao apsolutni pobijednik već će htjeti dati Ceni osvetu, i upravo se to desilo. Da li je WWE konačno skupio dovoljno hrabrosti da im novajlija potpuno razori Cenu? Ne vjerujem. Očekujem pobjedu Cene.

Alen Butumović: Ovo bi moglo biti jako zanimljivo. Priča je odlična i njih dvojica su imali super konfrontacije tokom zadnjih par tjedana, no bit će zanimljivo i neizvjesno gledati tko će pobijediti ovaj meč. Kevin Owens je pobijedio Cenu ČISTO na Elimination Chamberu, stoga mislim da se to neće ponoviti. Ne da mislim, nego sam potpuno siguran. No, iako normalan WWE booking bi išao tako da ovdje John Cena ostvari pobjedu, ja mislim da se Cenina pobjeda neće dogoditi. Po meni, to bi bilo glupo. Stoga, nekakav DQ završetak ili prljava pobjeda Owensa bi bilo super. Očekujem još jedan odličan meč, naravno.

Vedran Karlić: Sjajan Elimination Chamber meč očekivano je dobio uzvrat. I sve je išlo dobrim putem dok Cena nije progovorio na prvom Rawu nakon poraza. ‘Vidiš dečka s majicom koja kazuje da se bori protiv raka? E to su oni koji vjeruju u mene,’ čime je praktički kazao kako u slučaju pobjede Owens ne želi da klinac ozdravi. Ne! Apsolutno ne! Dosta s tim ‘ako nisi za mene onda si protiv svih ovih ljudi’. Zbog toga ne očekujem čist meč, nisam siguran tko će na kraju meča biti službeni pobjednik, ali navijam za to da Owens izađe široka osmjeha iz meča.

D čemp iz hijr dva?

View Results

Loading ... Loading ...

 

TagTeamTitle

New Day vs Prime Time Players – WWE Tag Team Championship 

Emir Ahmethodžić: Iako su PTP dosta zanimljiv tim, New Day će najvjerovatnije sačuvati titule jer su mnogo zanimljiviji i pri tome imaju val momentuma iza sebe. Veliki napredak New Daya od kada su postali negativci.

Alen Butumović: Iako sam predvidio Lucha Dragonse kao iduće izazivače za Tag Team titule, i Prime Time Playersi su dobar izbor. Young i O’Neil su trenutno vrlo zabavni od ovih nekoliko mečeva kojih su imali kao tim u zadnjih par tjedana, stoga mislim kako bi ovaj meč trebao biti vrlo zabavan. New Day nastavljaju biti izvanredno prvaci i jedni od čak najbolje bookiranih prvaka u zadnje vrijeme i to mi je drago. Ne vjerujem da će titule promijeniti ruke, no kako će se ova priča nastaviti i PTP bi mogli osvojiti titule na idućem PPV-u.

Vedran Karlić: New Day sux! Neka, samo neka zadrže naslov pošto su trenutno vrlo zanimljivi.

Tag Team pojase oko pojasa nosit će...

View Results

Loading ... Loading ...

 

ICTITLE

Rybck vs Big Show – Intercontinental Championship

Emir Ahmethodžić: Nakon sjajne borbe između Big Showa i Roman Reignsa na Extreme Rulesu, Big Show se vratio i želi Rybackovu titulu. Kvalitet borbe teško da može biti i blizu Extreme Rules okršaja, ali ne bi trebala mnogo razočarati. Ryback najvjerovatnije napušta MITB i dalje Vaš i naš Intercontinental prvak.

Alen Butumović: Možda sam među rijetkima, no meni se ovo sviđa. Big Show je savršen protivnik za Rybackovu prvu obranu IC titule. Veći je od njega i pobjeda Rybacka nad Big Showom čisto će biti super za njega. Prič je ovdje bila u redu i njihove konfrontacije su mi se dosta svidjele. Vjerujem kako će meč biti dobar jer su njih dvojica na Raw-u 2013. imali jedan dobar meč kojeg se još sjećam. Kao što sam i rekao, Ryback ovo dobiva jer jednostavno nema nikakvog smisla staviti titulu na Big Showa. Možda čak i bude nekakav prljav završetak da bi se ovo nastavilo, no Ryback sigurno zadržava titulu.

Vedran Karlić: Big Show je sada dosadniji od lokalnih ustaško-partizansko-četničkih prepucavanja, a to nije mala stvar. Jasno mi je kako je tu samo kako bi pomogao Rybacku, baš kao što je pomogao Romanu, al to ne znači da imam ikakvog interesa za tim. Osim toga, uvijek postoji strah da mu netko da titulu. Očigledno ima neke opake slike s kojima nekoga ucjenjuje.

Big guy ili giant?

View Results

Loading ... Loading ...

DivaasTitle

Nikki Bella vs Paige

Emir Ahmethodžić: Iako bi mi u bilo kojim drugim uslovima Paige bila favoritkinja, situacija između WWEa i CM Punka/AJ Lee mi govori da Nikki napušta MITB sa titulom i kreće po obaranje rekorda najduže Divas prvakinje ikada.

Alen Butumović: Paige MORA dobiti. Mora. Ne znam stvarno dokle misle imati Nikki kao prvakinju jer je užasno dosadna i stalno mijenjaju njen i sestrin karakter. Prvo su pozitivke, pa su negativke, pa tako stalno u krug bez ikakve najave. To mi je izrazito glupo. S druge strane, Paige mi je trenutno favorit na i glavnom rosteru i koliko toliko je razvila svoj karakter, stoga ona mora ovo dobiti. Meč bi trebao biti solidan ako dobiju vremena, no ne očekujem ništa pretjerano dobro.

Vedran Karlić: Nije me briga. Nije bilo ničega zanimljivoga po pitanju priče. Osim toga, meč će trajati otprilike onoliko koliko vam treba da pročitate ove moje rečenice. I da, Nikki će dobiti – ovaj tjedan je vrijeme da bude face. Big Show, čuvaj se, pokušava oboriti tvoj turn rekord.

Isti meč stoti puta ovog puta dobiva

View Results

Loading ... Loading ...

Kickoff

Bad News Barrett vs R-Truth

Emir Ahmethodžić: Zasigurno ne možemo mnogo očekivati od ove borbe, ali jedno čemu se ja nadam je da će prestati potkopavati Barretta i da će mu, barem u preshow borbi protiv R Trutha, dati pobjedu. WWE uvijek krene dobro graditi Barretta (Nexus, Winds of Change, Bad News) i ništa ne naprave od toga, baš kao što i njegov lik kralja vodi ka tome. WWE mora ovdje uspjeti.

Alen Butumović: Nemam prevelika očekivanja za ovaj meč. Ova dvojica su u bližoj prošlosti imali nekoliko mečeva koji nisu bili Bog zna koliko dobri, tako da ne vjerujem ni da će ovaj biti pretjerano dobar, no mogao bi biti barem solidan ako dobiju vremena što vjerujem da hoće. Ono čemu se nadam je to da Barrett ne izgubi. On je postao King of the Ring prije samo mjesec dana i otada je izgubio možda desetak puta. Stoga, ova pobjeda bi mu nužno trebala jer u zadnje vrijeme previše gubi, no siguran sam kako će se R-Truth dobiti, i iako nemam s tim problema jer je R-Truth zabavan u zadnje vrijeme, Barrettu ovdje pobjeda treba više.

Vedran Karlić: Bit ću tužan ako Barrett ovo izgubi. Zaista je jadni kralj.

 

Meč za kojeg je malo koga briga...

View Results

Loading ... Loading ...

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Money in the Bank predviđanja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*