WWE Money in the Bank 2015 recenzija

Money in the Bank PPV je pred nama i ja vjerujem kako nas čeka jedna uzbudljiva i zabavna večer puna odličnih mečeva. Imamo dva Ladder meča, jedan za WWE titulu, jedan za MITB ugovor, imamo revanš Owensa i Cene i još nekoliko ostalih mečeva. Sedam mečeva je ukupno, jedan na kickoffu, ostalih šest na glavnom dijelu tako da će neki mečevi dobiti dosta vremena. Pa krenimo na recenziju tih mečeva.

 

King Barrett vs R-Truth (Kickoff Match) – *3/4

Prije meča R-Truth je imao promo i rekao kako mu kruna i plašt stoje dobro te je onda nazvao sebe kraljem – ‘King What’s Up!’. King Barrett se pojavio u nekoj čudnoj, izgleda kraljevskoj odjeći. Meč nije bio ništa posebno, no nisam puno niti očekivao od ovoga. Nisu niti dobili previše vremena, tako da niti nisu mogli puno toga napraviti. No, onda je došao kraj i pobjedi R-Truth Roll Up-om. Ono čega sam se bojao, to se i dogodilo. R-Truth je pobijedio King Barretta. Ja sam se nadao da će WWE dti jednu pobjedu Barrettu ovdje, no ipak se dogodilo ono što sam očekivao, a to je poraz Barretta. Izgleda da je WWE odlučio odustati od njega. Eh. A mogao je biti dobar kralj…

 

Na početku showa svi hrvači su izašli na stage i minutom šutnje odali počast preminulom Dusty Rhodesu. Klasično dobar potez WWE-a. Drago mi je da su na ovom PPV-u obilježili sjećanje na Dustya.

 

Roman Reigns vs Dolph Ziggler vs Sheamus vs Neville vs Randy Orton vs Kane vs Kofi Kingston (Money in the Bank Ladder Match) – ***3/4

Odličan meč puno kul spotova. Kao i uvijek moglo je možda i bolje i volio bih da su više koristili ljestve k oružja, a ne kao sredstvo za penjanje jer osim ona dva Powerbomba Reignsa niti jedan potez s ljestvama baš ne pamtim. Također je i falilo malo više diveova i malo više Nevillea u meču. No, svejedno bilo je nekoliko kul poteza i ja sam zadovoljan. Ja sam mislio da će Roman Reigns osvojiti kovčeg, no onda je došao Bray Wyatt i koštao ga meča te je na kraju Sheamus osvojio Money in the Bank kovčeg. Radujem se Reigns/Wyatt zavadi koja bi mogla biti vrlo dobra. Baš me zanima kako će se razviti priča i u kojem će smjeru ići. Sheamus kao pobjednik je sasvim sigurno zanimljivo i mislim da bi to moglo upaliti. Vidjet ćemo kako će to ići, no ja sam zadovoljan pobjednikom. Trebaju ga samo dobro bookirati i dati mu pobjedu na PPV-ima te će onda sve biti u redu.

 

Nikki Bella (c) vs Paige (Divas Championship) – ***

Ovo je bilo iznenađujuće DOBRO. Očekivao sam solidno u najveću ruku, no dobile su više vremena nego što inače dobiju na PPV-u i lijepo izgradile meča do kraja. Nekoliko kul zahvata od Paige. Belle su ovdje opet uradile ‘Twin Magic’ no ovdje im to nije upalilo i Paige je pobijedila tada Brie. No, Brie je priznala da ona nije Nikki i krenula vaditi papire iz grudnjaka! Prava Nikki je ušla i pobijedila Paige. Eh, još ništa od promjene titule. Šteta. No ova ‘Twin Magic’ fora je ovaj puta bila izvanredno odrađena moram priznat i ovo s papirima je odlično bilo.

 

Ryback (c) vs Big Show (Intercontinental Championship) – **

Miz je imao nekakav promo prije meča i ostao na komentatorskom mjestu. Izgleda da će ipak ostati povezan s ovom pričom. Ovo je bilo solidno za vrijeme dobiveno. Krenuli su dosta brzim tempom, onda su malo usporili no bio je u redu Big man meč. Inače volim ovakve mečeve gdje manji čovjek napravi nekoliko impresivnih poteza kao što je Ryback napravio onaj Suplex. No, Miz je napao Big Show, a zatim Rybacka te tako izazvao diskvalifikaciju. Big Show je pobijedio via DQ, no Ryback je ostao prvakom. Znači, ovo se nastavlja kako sam i predvidio i izgleda da će dodati Miza u miks. Ja sam u redu s time.

John Cena vs Kevin Owens (Non-Title Match) – ****

Čovječe, ovo je bilo izvanredno. Ja sam sucker za ovakve mečeve. Još jedan izvanredan meč ove dvojice. Fantastično. Odlična akcija, puno super poteza, kontri, izvanrednih near fallova i nekoliko callback spotova na prošli meč. Owesovo korištenje Ceninih ‘Five moves of Doom’ je bilo super također. Cena je napravio nekoliko novih poteza također. Završnica uzbudljiva kao i u njihovom prošlom meču. Volio bih da su malo manje finishera koristili, no u redu. Cenina pobjeda me i nije iznenadila. Izgleda da su se ipak odlučili na tu varijantu. Kako god, segment poslije meča je popravio taj dojam. Cena i Owens su se rukovali, no onda je Owens dao Ceni Apron Powerbomb. Odličan segment i drago mi je da je Owens taj koji je ostao zadnji stajati unatoč tome što je izgubio. Uglavnom, izvanredan meč, na razini prvoga. Tu je ulogu odigrala i atmosfera koja je bila još bolja ovdje. Publika je bila super tokom cijelog meča.

New Day (c) vs Prime Time Players (WWE Tag Team Championship) – **1/4

Prije meča Woods i Big E su imali promo kako je Kofi preveran. Onda se Woods naživcirao jer je publika vikala ‘New Day sucks’. Bio je solidan meč. Publika je malo zamrtvila nakon što su bili izvanredni u prijašnjem meču, no to se i očekivalo. Tako uvijek bude. Akcija je bila solidna tokom cijelog meča i Titusov Hot Tag je opet bio zabavan. Prime Time Playersi pobjeđuju i osvajaju WWE Tag Team titule nakon što je Titus pinnao Woodsa sa svojim Sit-out Spinebusterom. Nisam očekivao promjenu titule ovdje, nekako mi je još rano. No, Prime Time Playersi su dobri i vjerujem kako će biti u redu prvaci, premda su mi New Day zabavniji sa svojim gimmickom. Vidjet ćemo.

Seth Rollins (c) vs Dean Ambrose (WWE World Heavyweight Championship Ladder Match) – ****1/4

Još jedan odličan meč ove dvojice. Ovaj Ladder meč nije ispao onako kako sam ga zamišljao da će biti. Očekivao sam spotfest, no nisu se oslanjali na nasumične spotove nego je ovaj puta u meču bio prisutan odličan storytelling. Rollinsov leg work je bio super i Ambrose ga je dobro sellao. Psihologija u meč je bila izvrsna također. Onda je došao malo brži i brutalniji dio te je bilo nekoliko odličnih poteza s ljestvama. Kraj je bio brutalan kada je Rollins udario tri Powerbomba Ambroseu, i iako mi je zasmetalo što se Ambrose poprilično brzo ustao i popeo se na ljestve, taj kraj je dobro odrađen i zaštitio je Ambrosea koliko god je to moguće iako je završetak bio čist. Ja sam čak mislio da bi Ambrose mogao dobiti ovaj meč, no eto Rollins je vratio WWE titulu u svoje ruke i barem jednom stao na svoje dvije noge, dominirao cijelim mečom i barem jednom se pokazao pravim, zaslužnim i vrijednim WWE prvakom što jako cijenim jer je njegovo bookiranje vrlo slabo iako mi se sviđa njegov karakter. Uglavnom, izvanredan Main Event, još jedan odličan meč ove dvojice, i za razliku od MITB meča, ovdje su ljestve koristile kao oružje, a ne samo kao sredstvo za penjanje. Rollins je imao odličan leg work, Ambrose je to dobro prodao…sve pet.

 

 

Vrlo dobar Money in the Bank PPV. Dva potencijala kandidata za meč godine i nekoliko u redu mid-card mečeva. 7.5/10

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Money in the Bank 2015 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*