WWE je imao priliku, ali ju nije iskoristio

Petak popodne, dosada velika, što bi jedan wrestling fan mogao raditi tada? Naravno gledati WWE PPV odnosno house show koji se prikazivao na Networku bez obzira na to da su svi znali da su male šanse da će show ispasti dobar.

Jedan meč na cardu mi je zapao za oku. To je meč između Brocka Lesnara i Braun Strowmana. Mnogi će se zapitati zašto? Zanimalo me jako u kojem će smjeru krenuti nakon onoga što se dogodilo sa Romanom Reignsom. Smatrao sam da postoje dva načina na koji meč može završiti. Prvi je pobjeda Strowmana i njegovo okrunjenje kao novog Universal prvak. Drugi je taj da meč završi na bilo koji prljav način gdje se ne odredi pobjednik, a titula ostane vacantirana. Dogodilo se nešto treće. Lesnar je pobijedio i postao prvi 2xtime Universal šampion.

Bio sam siguran u to da on neće ovdje pobijediti zbog njegovog ugovora sa WWE-om. Brock Lesnar se već u ljetu pojavio na UFC eventu i imao sukob sa UFC heavyweight prvakom, Danielom Cormierom. Tu se vidjelo da UFC ima odmah velike planove za njega i da ga što prije žele u meču za pojasu. UFC najviše zanima novac, a Brock Lesnar je osoba koja je zanimljiva ljudima i koja će pomoći UFC-u da zaradi prilično dobar novac za PPV event na kojem on bude nastupao.

Kako prenosi Dave Meltzer, Lesnar je potpisao ugovor na još dva meča u WWE-u. Jedan će biti meč između njega i  AJ Stylesa na Survivor Seriesu, a drugi se ne zna. Pretpostavlja se da će to vjerojatno biti ili na Royal Rumbleu ili WrestleManiji 35. Lesnar je još pod suspenzijom od UFC- a do prvog mjeseca. Kruže glasine kako bi tada trebao imati meč protiv pobjednika meča Cormier/Lewis. Ako tako i bude, vrlo je vjerojatno da će izgubiti titulu već na Royal Rumbleu, ali postoje i šanse da se taj UFC meč ne dogovori, pa Lesnara gledamo i na WrestleManiji 35.

Gledao sam na live streamu meč između Strowmana i Lesnara. U trenutku kada je Lesnar izveo F-5 preko užadi, pukao mi je stream. Prije toga sam se nagledao i previše toga u meču. Vidio sam kako je Lesnar izveo tri F5-a, a Strowman je kickouto na sva tri. Sjetite se samo kako nitko nije kickouto ni na jedan  F5 prije meča Reigns/Lesnar na WM 34. To su sve bili top borci koje je Lesnar završao sa jednim F5-om: Aj Styles, Samoa Joe, Strowman(koliko je čovjek napredaovao da nakon nešto više od godinu dana može kickouta na čak tri F5-a).

Kada je pukao stream, bio sam skroz iznerviran. Počeo sam razmišljati mazohistički. Želio sam da vidim koliko nešto loše može biti. To vam je kao da vaš nogometni tim gubim 3:0, pa počnete navijati da se to zaokruži na 5:0.

Lesnar je ponovno prvak i ponovno ćemo gledati loše mečeve u main cardu

Izuzmimo sad Smackdown iz ove priče, oni su „Land of opportunity“. WWE sebi ono najbolje uzima sa Rawa. Kad kažem sebi, naravno mislim na to da nama ne casual fanovima je puno bolje gledati meč između između Bryana i Stylesa nego Lesnara i Strowmana. Najbolji primjer toga da im je Raw važniji je taj da SmackDown još nijednom u novoj eri nije imao meč u main eventu zajedničkog PPV-a. Podijelimo to ovako, na Rawu su poznatija imena, koji nisu najbolji wrestleri ili su stare WWE zvijezde, ali su interesantni casual fanovima(Lesnar, Ronda Rousey, Undertaker, Shawn Michaels). Na SmackDownu su top in ring wrestleri koji su interesentni publici koja prati wrestling na dnevnoj bazi(Aj Styles, Daniel Bryan, The Miz, Samoa Joe).

Kada pogledamo Raw main scenu u 2018. godini, očigledno je da WWE redovito gura tri imena. Roman Reigns, Braun Strowman i Brock Lesnar. U tablici možemo vidjeti kakva im je kvaliteta mečeva po Dave Meltzeru na PPV-ima u 2018. godini.

*U tablici nisu uračunati tag team i multi man mečevi

[wptg_comparison_table id=”12″]

Kao što vidite, prosjek ocjena sve trojice je prilično sličan i prilično nizak. Vrijedi li ih uopće uspoređivati sa mečevima Okade, Omege, Naita i ekipe? Nema potrebe, svi znamo rezultate.

Vrijeme je da novi ljudi dođu na tron

Trojac gore naveden ne pruža dobre mečeve i  ni po čemu nije zanimljiv. Situacija se prilično dobro otvorila. Roman Reigns će biti odsutan( želim mu što brži oporavak, ali realno gledajući njegova bolest je otvorila prostor u main sceni koji se može sjajno nadomjestiti). Lesnar je blizu UFC-a i nikako ovdje nije smio pobijediti. Nisam ljubitelj Strowmana jer je precijenjen samo zbog nekih segmenata u koje je odradio( prevnuo kola hitne pomoći, uništio ring zajedno sa Big Show-om, itd.). U njegovom bookiranju nema napretka, samo se dere i razbija sve pred sobom, a kad dođe neki bitan meč ostane kratkih rukava.

Čak bi pretrpio to da Strowman bude prvak, ali na kratko jer je vrijeme za neke nove ljude

Seth Rolins je stalno vruća roba. Sjajan in-ring performer, sjajan na mikrofonu, imamu karizmu, čovjek je kompletan pro-wrestler. Već dugo u mid-cardu radi savršen posao i vrijeme je da dobije još bolji tretman. Krenuli su pričati opet priču između njega i Ambrosea. Nadam se da će pružati odlične mečeve gdje će i onaj koji izgubi izaći kao pobjednik.

Dean Ambrose je napokon napravio ono što se od njega već duže očekuje, a to je heel turn. Turn je sjajno tempiran. Ostaje nam da vidimo kako će se njegovo bookiranje kao heela odvijati. Siguran sam da će njemu ta uloga odlično stajati.

Finn Balor nikako na zelenu granu otkako je ozlijedio ruku u meču sa Rollinsom na Summerslamu 2016. godine. Do tog Summerslam je sve izgledalo savršeno. U istoj večeri je pobijedio u Fatal 4-way meču sa top borcima i Roman Reignsa u singlesu meču. Kasnije je naravno i osvojio titulu u spomenutom meču sa Rollinsom. Otkako se vratio je stalno izgubljen negdje u mid cardu. Nije imao niti jedan dobar feud. Većinom je nastupao u nasumičnim mečevima na Rawu. U njemu vidim veliki potencijal i stalno se nadam da će ga napokon gurnuti u main scenu. Navodno je trebao ići na Lesnara na Royal rumbleu 2018, ali se WWE ipak odlučio za Kanea. Sjajno.

Drew McIntrye, velik, jak, snažan. Baš po Vinceovoj mjeri. Kao i Rollins, on je komplentan wrestler. Volio bi da ga bookiraju slično kao i u NXT-u.

Za tu četvoricu smatram da trebaju biti ta spomenuta nova imena u main sceni.

Zaključak za kraj

Strowman, Lesnar i Reigns nisu zaslužili da ih se toliko gura, Reignsova leukemija i Lesnarov ugovor su trebali biti okidač za promjene na vrhu Rawa, ali se WWE ipak odlučio za Lesnara.

Be the first to comment on "WWE je imao priliku, ali ju nije iskoristio"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*