WWE Hell in a Cell 2022 predviđanja

Ne pratim WWE produkt redovno, što više, ne gledam ga uopće, ali uvijek znam pročitate i rezultate i eventualno škicnuti na neki video isječak koji me zanima. No, odlučio sam napisati ova predviđanja čisto kako bih pokazao koliko je WWE u lošem stanju i koliko je ovaj PPV imao grozan build up, kao i sam match card.

Roman Reigns ne brani titulu već drugi PPV za redom. Na prošlom je bar nastupao, na ovome čak ni to. Inače bih rekao da mi je to grozno. No s obzirom da na vidiku stvarno nema relevantnog izazivača (osim Codyja kojeg očito još ne planiraju gurnuti ka tituli), možda je bolje da ne guraju nikoga pod Reignsa nego da mu daju neke besmislene i predvidljive mečeve. Malo je žalosno da tako izgleda follow-up meča kojeg su nazivali najvećim WrestleMania mečom ikada između Reignsa i Lesnara, no odavno su oni prestali stajati iza svojih praznih fraza, pa je tako i ta fraza se pokazalo još jednom – beznačajnom.

Intercontinental titula se po tko zna koji puta ne brani. Super je što smo u zadnji tren dobili US title meč, ali činjenica da su oni odlučili najaviti Gunther vs Ricochet za idući SmackDown, a PPV im je u nedjelju i IC titula se nije branila na PPV-u od tko zna kad, evidentno je da je to promašeni slučaj. Pogotovo ako uzmemo u obzir da je taj meč itekako dostojan PPV-a.

Brand split lagano tone u zaborav i sve se više brišu granicu između brandova, ali treba imati na umu da i dalje nekog vraga treba znati i da se neke stvari trebaju poštovati. Dokle god postoji ijedna titula koja je označena s Raw ili SmackDown, to znači da je brand split aktivan. S tim na umu, od sedam mečeva na cardu, svega je jedan pripao SmackDownu i to onaj koji nije mogao biti manje zanimljiv. To je stvarno grozno.

Gimmick eventi trebaju nestati. Ne svi. Kod nekih je još ostalo nešto relevantnosti. Money in the Bank na primjer. No, ovi ostali – TLC, Hell in a Cell, Extreme Rules i slični – moraju otići. Jer WWE kad slaže cardove za takve PPV-ove ne zna što radi. Ili nam ne da apsolutno niti jedan meč primjeren za PPV, kao što je bio slučaj s jednim Extreme Rulesom, ili apsolutno krene prostituirati cijelu stipulaciji i šakom i kapom dijeli gimmick mečeve svima. Ovaj card ima samo jedan HIAC meč, a moglo je biti prostora i za više. Ali činjenica je takva da treba prestati s gimmick PPV-ima jer se treba radije do ovakvih mečeva dolaziti organski, a ne zato jer eto sada imamo taj PPV.

Ovo je bio jedan generalni pogled na neke glavne probleme s PPV-om. Ima ih i još. Ali ići ću sada redom kroz mečeve pa reći o ostatku stvari.

Madcap Moss vs. Happy Corbin (No Holds Barred)

Kao što sam i rekao, jedini SmackDown meč na cardu. Sama stipulacija mi ulijeva trunku nade da ovo neće biti totalni kolaps i da će se nešto izvući iz meča, ali ovo je feud i meč koji nitko, ali baš nitko ne želi gledati. Corbin je bio zanimljiv puna dva tjedna dok je furao gimmick onog jadnika i to je to. A Moss je suviše generičan da bi od njega išta bilo. Nek pobijedi bilo tko, ali neka nestanu obojica s TV-a. Moja pretpostavka je da će Moss odnijeti pobjedu.

Ezekiel vs. Kevin Owens

Možda sam lud, ali je ovo valjda jedini meč na cardu koji me u suštini zanima. Ne zato što mislim da će meč biti odličan, nego zato što je priča toliko suluda i glupava da je zapravo zabavna. Vjerujem da je to do Owensa jer mislim da nitko drugi nema karizme na mikrofonu za ovakav tip feuda da to iznese na pravi način. Samo se nadam da će Owens pobijediti jer pobogu, ako izgubi ovaj meč, onda stvarno nema neke prevelike nade da će išta od njega biti u bližoj budućnosti.

Theory (c) vs. Mustafa Ali (United States titula)

Bar smo dobili meč za US titulu na PPV-u. Ali to je praktički jedina pozitivna stvar oko ovoga meča i tužno je što moraš takvo nešto deklarirati kao pozitivno da bi imao išta dobro reći o meču. Theory je za mene dosadan, bezvezan i kao prvak prilično ništavan. Radije bih gledao Alija kao prvaka, ako ništa drugo, bar bismo imali zabavne mečeve. Ne očekujem nešto pretjerano puno od meča, a ne očekujem ni da će predugo trajati. Theory zadržava titulu.

Bobby Lashley vs. Omos & MVP

Što više budu odugovlačili s ovim, time će više Lashleyev momentum pasti, ako ga uopće i ima. Lashley bi trebao ovo dobiti za otprilike tri minute i to bi bila jedina ispravna odluka. Druge nema. Super je što su stavili MVP-a s Omosom, potrebniji je nego Lashleyu. Ali i dalje ne postoji apsolutno nijedna stvar oko njega koja me interesira.

Finn Bálor, AJ Styles & Liv Morgan vs. The Judgment Day 

Možda je ovo moglo ići s HIAC stipulacijom. Čak bih prije ovom feudu da tu stipulaciju nego Rollinsu i Codyju. Imaju taj neki element koji Rollins/Cody feud nema. Ovako me meč jednostavno ne zanima. Užasno mi je drago što je Liv Morgan dobila mjesto na PPV-u i to u jednom od viših mečeva na cardu. Super za nju i nadam se da će nastaviti u tom trendu. No ne očekujem od meča nešto previše. I zapravo mi je čudno što očekujem još jednu pobjedu za Edgea, odnosno treći poraz za Stylesa u njihovom feudu. Ja se osobno ne bih bunio kada bi Styles ovdje pobijedio jer mislim da bi mu dobro došla pobjeda, ali nekako sumnjam da Judgment Day gubi u prvom meču na PPV-u, ne bi to bio dobar booking.

Bianca Belair (c) vs. Asuka vs. Becky Lynch (Raw Women’s titula)

Vjerujem u dobar meč, ali ovo mi je sve toliko zbrkano. Očekivao sam malo ozbiljniji feud za Becky Lynch i Asuku. Jesi li uopće imale neki relevantan meč? Nadam sam se prvo njihovom meču na PPV-u pa tek onda da Asuka izazove Belair za titulu. Ovako mi je to sve zbrzano. I previše je povijesti između Asuke i Lynch (sjetimo se da je Lynch uručila Asuki titulu prije nego je otišla) da bi to sada bio neki throwaway TV feud koji će postaviti title meč. No očekujem dobar meč i nadam se da će dostaviti. Htio bih vjerovati da će Lynch biti ta koja će pretrpjeti pin i da će Asuka nastaviti izazivati za titulu, ali nešto sumnjam u to.

Seth Rollins vs Cody Rhodes (Hell in a Cell)

Ovo je lose-lose situacija samo takva. Nije smjelo doći do trećeg meča. Rollins ne smije izgubiti jer ako izgubi, to znači da je popušio tri poraza u tri PPV-a za redom. To se za jednu od glavnih zvijezda na rosteru ne smije dogoditi. A s druge strane, ako Cody izgubi, to je doslovno smak svijeta za njega. Jer će se onda sve što je Rollins govorio obistiniti i Codyju ove dvije pobjede do sada neće ništa značiti jer ga je Rollins u konačnici uspio pobijediti. Očekujem jako dobar meč i vjerujem da će dostaviti borbu dostojnu stipulacije, ali nekako ne vidim kako će obojica iz ove situacije izaći neoštećeni. Nadam se da WWE-u neće pasti nikakve fix ideje na pamet kao u slučaju Rollins/Fiend meča.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Hell in a Cell 2022 predviđanja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*