WWE Hell in a Cell 2017 recenzija

Hell in a Cell je iza nas i donio nam je dva prilično interesantna Hell in a Cell meča, pokojeg novog prvaka (ne, nije Jinder Mahal izgubio titulu) i nadajmo se dobrih mečeva. Jesu li bili dobri našim urednicima? Pročitajte u nastavku.

Hell In a Cell meč za SmackDown Tag Team titule: The New Day (c) vs. The Usos

Alen Butumović: Ovo je možda jedan od najboljih anti-spofest (ne znam kako to drugačije da kažem) Hell in a Cell mečeva ikada. Što znači da meč nije bio građen na tome da netko nužno mora proletjeti kroz stol nego su kroz agresivnost i brutalnost fantastično prikazali mržnju jedni prema drugima. Nije me briga što je publika htjela spot sa stolom (znali su da ako ga neće dobiti ovdje, dobit će ga u onom drugom meču 101%), nije bio potreban u ovom meču uopće. Bilo je near fallova svakako, ali ih nije bilo previše i došli su u baš pravo vrijeme. Slomljeno je stotinu kendo štapova, no što su sve radili s njima zaista je bilo brutalno. Ispričali su fantastičnu priču tu, više su išli pravim brutalnim street fight stilom meča nego spotfestom i to cijenim. Cijenim originalnost i kada je nešto drugačije u meču. Oni su napravili jedan totalno drugačiji meč koji nije ličio na spotfest, a svejedno je sadržavao tisuću dobrih spotova. No, baš zbog toga ovo im bora biti zadnji meč. Jer je fantastičan završetak feuda. Trebaju stati ovdje.

Emir Ahmethodžić: Ovo mi je bio najbolji match večeri, i ući će u uži krug moji najboljih matcheva godine. Storytelling je bio izvanredan, što je za mene uvijek bolje nego da rade nasumične, nepovezane spotove naokolo. Onaj dio kada su objesili Woodsa za stub i mlatili ga kendo stickovima je stvarno epski bilo. Woods je odlično prodavao svoju bol ovdje, pa i tokom cijelog matcha zapravo. Near fallovi su super izgledali i bilo je jako dramatično, što nije uvijek slučaj u ovakvim matchevima. Bilo je i genijalnih stvari, tipa kada su New Day zatvorili jednog od Usa kendo stickovima uz kavez. Te način na koji je on pobjegao, time što je truba koju je Woods bacio pri letu pomjerila jedan kendo stick koji mu je držao ruke… sjajno, iako vjerovatno slučajno. Usosi su uzeli, što sam i očekivao, ali sam ostao prezadovoljan. Stvarno je rijetkost da jedan rivalitet, gdje se titule izmjenjuju između boraca i pri tome traje skoro pola godine, ostane jako zabavan i originalan do samog kraja. Ovo je sve ono što je Sasha vs Charlotte rivalitet  trebao da bude.  – ****1/2

Vedran Karlić: Meč večeri i jedan od najboljih u godini. Imao je sve što sam htio. Bio je pametno osmišljen, sjajno su koristili oružja, uključujući i kavez kao oružje. Timovi su pokazali kako imaju sjajnu međusobnu kemiju, a sada su pokazali kako mogu sjajno ispričati priču o tome da je ovo postalo ‘osobno’, pošto je tako izgledalo. Odlično odrađeno, pogotovo uz tornado pravilo, a ne da imamo neko potpuno nepotrebno tagiranje.

Randy Orton vs. Rusev

Alen Butumović: Gledajte, dobili su više od 10 sekundi i čudo – napravili su kvalitetan meč. Meni se ovo svidjelo, bilo je zanimljivo cijelo vrijeme, nije trajalo predugo i to je to. Netko je morao izgubiti, ali drago mi je da su to napravili na čist način a da su onoga gubitnika zaštitili kvalitetnim mečom. Ortonu je možda čak bila i potrebnija pobjedu, ali Rusev nije izgubio mnogo ovdje.

Emir Ahmethodžić: Solidan match. Nisam ni očekivao bolej iskreno. bilo je nekoliko lijepih kontri. Rusev je na sjajan način uspio da se izvuče iz pokušaja RKO u pokušaj Accoladea. ali je Orton dokrajčio sa RKOom. Žao mi je što je Rusev osuđen na jobbanje main eventerima i upper midcarderima. Da je rođen na kontinentu Amerike, vjerovatno bi stvar bila drugačija, i možda bi već imao jednu world titulu. – **3/4

Vedran Karlić: Nakon otvaranja ovaj meč nije imao šanse za išta više od toga što je pruženo. Bio je ovo prilično dobro odrađen meč uz dosta kvalitetnog hrvanja i par dobrih ideja. Sigurno bolje nego glupost koju su nam pružili zadnji put.

WWE United States titula: AJ Styles (c) vs. Baron Corbin vs. Tye Dillinger

Alen Butumović: Hajde, neka su ubacili Dillingera, to je bilo potrebno i logično u ovoj priči/meču. I odmah je meč bio mnogo bolji nego što bi bio bez njega. Treći najbolji meč večeri, odmah nakon mečeva u kavezu. Trajao je dosta dugo, tako da sam se i iznenadio minutažom. Kvaliteta jako dobra, dosta lijepih sekvenci sa svom trojicom. Malo se jedino sredina gdje je Corbin dominirao previše odužila, da su to ubacili koju protuofenzivu Stylesa i Dillingera, bilo bi i bolje. No, neću se žaliti jako sam zadovoljan ovime. Kraj isto odlično odrađen, Corbin je uzeo jeftinu pobjedu, Styles je zaštićen, a Dillinger je taj preko čijih je leđa sve ovo išlo. Jako lijepo odrađeno.

Emir Ahmethodžić: Ovo je bio dobar match zapravo. Styles je bio fenomenalan kao i uvijek. Predvodio je match, dok ga je Dillinger slijedio i Corbin radio svoj uobičajeni kul schtick. Mislio sam da će match biti dosta kraći. Dillinger je poslužio onome za što su ga i ubacili u match, kako bi popio pin od Corbina. To je meni ok. Prerano je još za Dillingera, trebaju raditi dosta više s njim. Nadam se da će se i Styles ubrzo vratiti u WWE title scenu. – ***1/2

Vedran Karlić: Htjeli su skinuti titulu s AJa, a da pri tome ne pobere pin. Napravljeno. Corbin kao prvak je jedan vrlo zanimljiv odabir, pogotovo nakon što mu je kovčeg propao. On puno bolje funkcionira u mečevima gdje je više ljudi, gdje par njih mora surađivati kako bi ga privremeno eliminiralo. To su bili sjajni trenutci meča, oni u kojima je Corbin bio jedan na jedan nisu bili toliko dobri. U konačnici, vrlo zabavan meč koji je imao nekih svojih mana.

SmackDown Women’s titula: Natalya (c) vs. Charlotte Flair

Alen Butumović: Nezanimljiv meč. Imali su neke dobre ideje s leg workom Natalye, ali nisu baš uspjeli to prenijeti na publiku i mene. Bilo je dosadno jednom riječi. Ali završetak mi se jako svidio, odlično će poslužiti za nastavak ovoga feuda. Dobro je došao takav završetak pošto njihov program do ovoga trenutka nije bio ništa posebno. Ovo će dodati malo edgea, malo intenziteta u njihov feud. Ja sam čak očekivao da će Charlotte uzeti pobjedu, ali čak mi je u redu što će se to vjerojatno odgoditi za još mjesec dana.

Emir Ahmethodžić: Ne znam zašto su im matchevi na main rosteru dosta dosadni, dok su na NXTu imali onaj sjajan match. Vjerovatno zato što je svaki match koji su imali bio sa nekim screwy finishom, koji je bezveze izgledao. Ovaj i nije toliko bezveze izgledao, ali u suštini nije probudilo nikakvu emociju u meni. Nije baš da je Natalya zaustavila neki spektakl pa da sad pokupi heat od mene. Kako god, vidjet ćemo kakav je nastavak. – **

Vedran Karlić: Meč mi je bio dosadan, nisam mogao kupiti ništa što su prodavale, a kraj mi je bio kriminalan te je dodatno pokvario utisak.

WWE titula: Jinder Mahal (c) vs. Shinsuke Nakamura

Alen Butumović: Postoje dvije stvari koje prezirem – smrt i Jindera Mahala kao WWE prvaka. Jedna od ovih stvari je neizbježna, a drugu WWE nama čini neizbježnom. Nažalost. Možda nekada postanu pametni. Možda. No tko zna hoće li to biti za moga života ili života mojih potomaka.

Emir Ahmethodžić: Svaki put kada Jinder Mahal retaina titulu, anđeo izgubi svoja krila. Jedva čekam da konačno ova biblijska pošast ispusti tu jadnu titulu i vrati se u undercard gdje zaslužuje da bude. – DUD

Vedran Karlić: Loš meč. Vrlo loš meč. Ne kao Punjubi prison loš meč.

Bobby Roode vs. Dolph Ziggler

Alen Butumović: Ovo je kao trebao biti odušak između dva velika meča. Problem je bio taj što onaj meč koji se dogodio prije ovoga nije bio velik meč nego je bio jedna velika količina izmeta. Ovo je bio solidan meč koji je mogao postati dobar, ali ipak mu je falila malo jača sredina. Svejedno, bilo je vrlo zabavno pri kraju. Kraj je dobro odrađen, možda se čak i ovo nastavi nakon ono što smo vidjeli na završetku. Možda čak i ne bih imao ništa protiv toga, pokazali bi time da ne smatraju ovo samo filler feudom.

Emir Ahmethodžić: Match je bio dosta dosadan zapravo. Publiku nije bila briga uopće. Slična stvar je bila sa Nakamurom kada je debitirao, a evo sada je slučaj i sa Roodeom. Zajednički subjekt ovdje je Ziggler. Slučajnost ili ne? – **1/4

Vedran Karlić: Zašto Ziggler mora imati šahovsku borbu sa svakim novim koji dođe? Dajte čovjeku da radi brze mečeve, s hrpom oversella. Bit će bolje nego ovo. Publika nije pomogla, ali ih ne krivim nakon prethodnog meča. Čudi me kako je uopće ostala u dvorani.

Hell In a Cell Falls Count Anywhere meč: Shane McMahon vs. Kevin Owens

Alen Butumović: Za početak usporedit ću ovo s Hell in a Cell mečom između Shanea i Undertakera od prije godinu i pol dana. Oba meč su trajalo jako dugo, ovaj čak i duže. Shane je imao identičnu ulogu tada i ovdje i odradio ju je s identičnom kvalitetom – dosta dobro. Čak bih rekao da je ovdje bio i bolji. No, njegov posao se sastojao od identičnih komponenata i bumpova kao što su Coast to Coast, padovi s polovice kaveza i skok sa samog vrha kaveza…No, Kevin Owens je stvorio ogromnu razliku u ovome meču. On je odradio svoju ulogu izvanredno. Imamo scenu gdje Shaneova djeca stoje u prvom redu i gledaju kako njihov tada dobiva batine dok Owens pleše njegov ples i prkosi djeci. Ma to je izvrsno bilo. Owens je tu najbolji. On u meč zapravo unese sve ono što su oni pokušali ovim programom ispričati. To je njegova posebnost. Meč je trajao čak i duže, ali nije se činio niti približno toliko dugim. Pametno su iskoristili vrijeme, napravili su odličnu dramu, potezi su sadržavali veliku dozu intenzivnosti i brutalnosti i sve skupa, uživao sam u ovome. I onda završetak – Zaynovo pomaganje Owensu da ostvari pobjedu. Ne znam je li bih ovo nazvao heel turnom. Nije mi još potpuno jasna slika. Ali ni ne treba biti jasna slika. Kada je odmah jasna slika, manje je zanimanje za sljedeći show. Ja sada imam ogromno zanimanje za sljedeći SmackDown da vidim što je to Zayn htio reći ovim činom. Sve skupa, da ne duljim, ovo je bilo izvrsno odrađen. Sam meč je bio drugi najbolji na showu, malo ispod prvog Hell in a Cell meča, ali oba su bila posebna na svoj način. Bravo.

Emir Ahmethodžić: Ovo je isto bilo super. Shane je dokazao da je najbolji non-wrestler koji hrva u ringu na rosteru. Radi dosta poteza zapravo, vježba ih, uči, radi sumanute spotove, i na kraju uvijek njegov protivnik ide over. Promijenio sam ploču u potpunosti od njegovog rivaliteta sa Stylesom. Shane je itekako neko koga hrvači mogu voditi kroz match, samo što Undertaker više nije ta osoba, zbog čega je i ispaštao njihov match na WrestleManiji. Bilo je dosta ispoljavanja brutalnosti u kavez takođe, posebno kada je Owens trljao Shaneovo lice u kavez pred djecom. Bilo mi je samo presmiješno kako je Shaneov najmlađi sin to sve ispratio sa osmijehom i oduševljenjem, a trebao je sa tugom i strahom. Međutim, nebitno je to. Akcija na kavezu isto jako zabavna, očekivao sam da će neko propasti kroz kavez u ring. Na kraju je Owens pao kroz sto sa polovice kaveza, Shane se popeo i bacio sa vrha, ali je Zayn izvukao Owensa sa stola. Šta li bi ovo moglo značiti? Bile su glasine da će Zayn turnati, ali mi nije izgledalo tako ovdje. Bit će zanimljivo na SmackDownu svakako. – ****

Vedran Karlić: Kolege su sve kazale. Ja ću samo kaziti kako je cijeli dio programa na vrhu kaveza bio perfektno odrađen. Publika nije bila u diliriju, bila je pomalo i zabrinuta, zato što je opasno što su radili. Tako i treba biti, to je poanta HiaC meča. No prava stvar je kada je Owens gledao skočiti sa kaveza ili ne, ispričali su strašnu priču o tome tko ima cojones, a tko ne, pogotovo kada je stariji Shane kasnije skočio. Zaynov povratak mi je zanimljiv, ja recimo ne bih bookirao dio kada postavi Owensa preko Shanea, ostavio bih pitanje o tome da li je nakon svega što mu je Owens rado on takav da ne želi da njegov prijatelj nastrada. Al sve u svemu, vrhunski meč.

Ukupni dojam: 

Alen Butumović: Napokon se SmackDown vratio u stilu sa svojim možda i najboljim PPV-om ove godine. Dva odlična meča, jedan jako dobar i jedan dobar. Uz to moram istaknuti i Fashion Files. Jako sam zadovoljan kvalitetom mečeva i bookingom jer nisu pokušavali napraviti neke sulude eksperimente sa katastrofalnim završetcima nego su sve pojednostavili i na kraju ponudili sjajan plot twist. Da je onaj smor izgubio titulu bilo bi još i bolje, ali izgleda da tražim previše.

Emir Ahmethodžić: Dobar show zapravo. HIAC matchevi su bili sjajni, triple threat prilično dobar, pa čak i Rusev v Orton je bio ok. Ostalo prilično slabo ili loše.

Vedran Karlić: Jedan nakon kojeg mi nije ostao gorak okus u ustima. Znači bolji od preko pola PPVa ove godine.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Hell in a Cell 2017 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*