WWE Hell in a Cell 2016 predviđanja

Danas su na redu naša predviđanja o ovogodišnjem Hell in a Cell PPV-u. Pridružiti nam se možete vi glasajući na ponuđene ankete u članku.

 

20161005_hiac_match_sasha-db732d9daef5ab45184204c9bc65546f

Sasha Banks (c) vs Charlotte – Hell in a Cell meč za Raw Women’s titulu

Alen Butumović: Ne znam, jednostavno ne znam. Već sam rekao kako mi je način na koji su došli do ovoga meča potpuno užasan, ali eto, vidjet ćemo prvi ženski meč ovoga tipa, što je valjda drugačije, a drugačije znači svježe. Ne bih imao ništa protiv da budu main event, ali ne želim imati visoka očekivanja za ovaj meč jer on može biti i odličan, ali i upravo suprotno od toga na kraju krajeva. Tako da treba sjesti i vidjeti kako će se cure snaći u meču. No, ja mislim kako ćemo dobiti u najmanju ruku zabavan meč i to je ono što očekujem pošto su ovo dvije ponajbolje žene u WWE-u. Baš me zanima hoće li biti nekakvih ludih spotova i koliko brutalni će oni zapravo biti. Predviđam pobjedu Sashe Banks pošto mislim da bi bilo malo nelogično skinuti titulu s nje po drugi puta tako rano.

Amer Jusić: Njih dvije će definitivno ukrasti show, u to sam siguran. Očekujem jedan spektakl, s puno akcije i, nadam se, dobro bookiranim krajem meča. Što se tiče mog odgovora na pitanje ko će uzeti titulu, ja mislim da će to biti Sasha Banks. Uzeli su joj titulu na SSlamu, što je bila grozna odluka. Nisu baš dobro bookirali svu ovu priču, ali se nadam kako će Sasha imati jednu dovoljno dugu, a još bitnije, dobro bookiranu vladavinu kao Women’s šampionka. Veselim se vidjeti jedan klasik ženske divizije.

 

20160926_hiac_match_owensrollins-5487b1660b002501cca7915b002670c4

Kevin Owens (c) vs Seth Rollins – Hell in a Cell meč za Universal titulu

Alen Butumović: Baš kao i na Clash of Championsu, ne osjećam ovaj meč uopće. Znam da se radi o dva dobra hrvača, ali njihov meč na Clash of Championsu mi je bio čisti prosjek, ako ne i niže od toga. A ovdje mislim da nas očekuje jako velik overbooking, s obzirom da meč nema diskvalifikacije. To ne mora nužno biti loše, ali s obzirom kakav su završetak meča imali na Clash of Championsu, bojim se da tako nešto neće i ovdje ponoviti. Nekako čak mislim i kako bi se Triple H opet mogao pojaviti ovdje, prevariti Rollinsa, što bi postavilo njihov meč za Royal Rumble. Ovaj feud mi je postao dosta ustaljen, a Owens je već pao u zaborav. Mislim kako će ovo uzeti on i zadržati titulu, ali stvarno bi mu trebala jedna jaka pobjeda koja će mu dati kredibiliteta s obzirom na onaj sramotan završetak Triple Threat meča na ovotjednom Rawu. Mislim da Rollins porazom neće biti oštećen pošto je u periodu od CoC-a pa do ovog PPV-a nanizao pobjeda i pobjeda. Meč će biti solidan, nadam se.

Amer Jusić: Nadam se boljem meču od onog sa Clash of Champions, koji je bio solidan ali i dalje ne toliko dobar za sjećati ga se. Sva ta priča me nekako ne tjera da željno isčekujem ovaj meč i sav moj hype koji sam imao od onog trenutka kada je Owens uzeo titulu, sada ne postoji. Obojica imaju potrebne vještine i mislim da će odraditi dobar meč ali im fali nešto, a to nešto je dobra priča. Ovdje se uglavnom radilo o tome da Seth ne vjeruje Stephanie i misli kako mu ona i njen muž rade iza leđa te kako žele da Owens bude lice kompanije. Previše su opetljali Chris Jericha i Stephanie McMahon, što je loše jer nisu pustili Owensa i Rollinsa da sami grade priču međusobno. Ja se držim toga da Owens bude šampion do WM33 gdje gubi od Finn Balora koji se vraća na Royal Rumble i osvaja Royal Rumble meč. To je ono što želi. Ukratko, Owens zadržava titulu.

20160926_hiac_match_romanrusev-7238b685bd5a4b2882196aa1622b51ab

Roman Reigns (c) vs Rusev – Hell in a Cell meč za United States titulu

Alen Butumović: Ovo je čak feud koji bi u teoriji trebao završiti Hell in a Cell mečom, ali s obzirom kako je on građen i koliko su njihovi mečevi bili ispod očekivanja, ne mogu se uzbuditi za ovaj ovdje. No, ako budu pratili formulu Wyatt/Reigns meča od prošle godine, onda bismo mogli dobiti jedan prilično zabavan Hell in a Cell meč PG formata, s čim ja bio zadovoljan jer bi taj meč bio bolji od bilo čega što su napravili do sada u ovih par mjeseci. Mislim kako Roman ovdje neće izgubiti pojas pošto ga je tek i osvojio.

Amer Jusić: Ne krijem da nikada nisam volio Romana tako da ću ovdje ukratko reći ono što mislim. Reignsa kao US prvak je… okej odluka mada ima i boljih izbora. Reigns će vjerovatno ovdje zadržati titulu samo se nadam da njihov meč neće biti uspavanka kao na Clash of Champions, nego puno bolji.

20161010_hiac_match_cruiserweight-3297dfdc871f4c848a8188772ac90db8

TJ Perkins (c) vs Brian Kendrick – Cruiserweight titula

Alen Butumović: Drago mi je da postoji neka priča ovdje i sviđa mi se što rade s Kendrickom. Nadam se da će njihov meč biti bolji od onoga što smo vidjeli na Clash of Championsu jer Cruiserweight divizija nužno treba jedan dobar meč kako bi opravdali taj hype u čemu do sada nisu baš uspjeli. Mislim kako bi Kendrick čak i mogao uzeti ovo, s obzirom da predstavljaju ovaj meč kao njegovu posljednju priliku za postizanjem uspjeha.

Amer Jusić: Dobro građena priča, sviđa mi se. Ovdje će vjerovatno Brian Kendrick uzeti titilu, što je po meni okej.

20160926_hiac_match_newdaysheamuscesaro-df7f4af509eb87612e54f634f3690584

New Day (c) vs Sheamus & Cesaro – Raw Tag Team titule 

Alen Butumović: Dali su nam ovaj meč na TV-u prije samo šest dana, a tada je ovaj meč već bio najavljen, što govori mnogo o tome koliko su njihove booking odluke čudne i nerazumljive. Imali su zabavan meč na Rawu, a nešto to očekujem i ovdje. S obzirom da su Cesaro i Sheamus pobijedili New Day prije šest dana, ne očekujem njihovu pobjedu ovdje. Barem ne za sada, ali čini mi se kako će se ovaj feud nastaviti i dalje nakon PPV-a.

Amer Jusić: Nisu trebali bookirati onaj meč na RAW-u, to je bila katastrofalna odluka. New Day kao šampioni su dosadili svakom ko ima iole mozga i ko zna procijeniti gdje se talenat stvarno nalazi. Pa ako zabavljaju publiku neka to rade i bez titula. Cesaro i Sheamus zaslužuju titule više nego New Day ali će dosadna trojica likova koji misle da imaju smisla za humor, pokopati još jedan tim.

 

20161017_hiac_match_enzocassgallowsanderson-ecd5a911dc11bef5bc2496b89b24dc10

Enzo Amore & Big Cass vs Luke Gallows & Karl Anderson

Alen Butumović: Teško je biti zainteresiran za ovaj meč kada su Gallows i Anderson na razini Golden Trutha, a Enzo i Cass su izgubili taj hype kojeg su imali. Ovaj meč bi recimo bio mnogo zvučniji da se dogodio prije četiri mjeseca, ali sada nikoga nije briga za njega, a i zašto bi ikoga i bilo? Meč može biti solidan, ali ono što ja želim je da Gallows i Anderson napokon ostvare tu pobjedu. Ako izgube, onda se mogu komotno pozdraviti s ikakvim uspjehom u WWE-u u idućih nekoliko mjeseci. Enzo i Cass su u toj poziciji da im i pobjeda i poraz jednako znače, tako da neće dobiti mnogo koristi ako pobijede, a ako izgube neće im se mnogo toga oduzeti.

Amer Jusić: The Club previše poraza. Enzo i Cass gube, tome se nadam.

 

20161025_hiac_match_danabayley-df865bd07df67eb1c22c6734856b82ed

Dana Brooke vs Bayley

Alen Butumović: Evo što se dogodi kada se fokusirate na samo dvije žene, a cijelu diviziju potpuno zaboravite. Sasha Banks i Charlotte jedine imaju spotlight. Bayley samo gubi otkako je došla na roster, a Brooke je zaboravna. Nia Jax se više ni ne pojavljuje na TV-u, a ostali dio divizije sam zaboravio jer se nisu niti pojavili otkako je započeo brand split. Ovaj sam meč neće biti ništa više od prosjeka. Bayley treba pobijediti.

Amer Jusić: Dajte Bayley pobjedu i momentum prema tituli. Bolje to nego da netalentirana Dana Brooke dobije šansu.

 

20161025_hiac_match_kickoff-191ba5e940545f1a9c4700160755a5a2

Cedric Alexander, Lince Dorado & Sin Cara vs Drew Gulak, Tony Nese & Ariya Daivari (Kickoff)

Alen Butumović: Bit će zabavan meč, ali to je otprilike to. Previše likova su uveli u tu diviziju u jednom trenu i sad ne znaju što s njima. Ja niti ne znam koji je polaritet ovih ljudi zato što se samo bore u nasumičnim mečevima, a publiku nikada nije briga za njih.

Amer Jusić: Nisam siguran ko dobija, vidjećemo još. Kako su predstavili ovu Cruiserweight diviziju, sumnjam da će izaći na dobro.

Be the first to comment on "WWE Hell in a Cell 2016 predviđanja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*