WWE Great Balls of Fire 2017 recenzija

Great Balls of Fire donio nam je nekoliko zanimljivih mečeva, događaja, situacija i segmenata, a ProHrvanje tim raspravlja o tome što im se od svega toga svidjelo, a što ne, u nastavku ovoga članka.

Neville (c) vs Akira Tozawa – Cruiserweight titula; Kickoff

Alen Butumović: Meč je bio jako zabavan i zapravo debelo iznadprosječan Kickoff meč, ali činjenica da su upravo ovaj meč stavili na Kickoff je odmah telefonirala da se ovdje apsolutno ništa bitno neće dogoditi. Bio je ovo zanimljiv meč, Tozawa je imao nekoliko sjajnih hope spotova i near fallova, no da, nitko nije očekivao novog prvaka ovdje. Tako da odmah niti meč nije bio niti toliko napet na kraju krajeva. A to si ne bi trebali dopuštati s obzirom na stanje u kojem je ova divizija. Neville je očekivano pobijedio i zadržao titulu, a s obzirom da je pobjeda bila malo prljava, ovo će se vjerojatno nastaviti s čim sam ja u redu.

Filip Stanković: Solidan meč gdje su napravili jako napetu završnicu. S obzirom na dosadašnje kickoff mečeve ovaj je bio odličan. Kraj je malo prljav i ove će se nastaviti. Sviđa li mi se to? Pa da, ne znam jeli ostao tko u CW diviziji, a da ga Neville nije dobio. Neville je zlato, trenutno najbolji prvak kojeg WWE ima.

Bray Wyatt vs Seth Rollins

Alen Butumović: Meč čak nije niti bio loš, bio je sasvim pristojan i zanimljiv opening meč. Radili su zabavne stvari, Rollins je izveo nekoliko lijepih highflying spotova, a Wyatt je bio izuzetno brutalan u svojim potezima, pogotovo mi se svidio onaj njegov Uranage sredinom meča. Šteta što je samo feud bio katastrofa pa je ovaj meč bio od vrlo malog značaja. Na svu sreću, otvorili su show pa je onda i ozračje u meču malo drugačije, da se ovaj meč dogodio u drugom satu showa, publika uopće ne bi bila zainteresirana i meč bi vjerojatno bio loš. Ovako je bilo pristojno. Wyatt je uzeo prljavu pobjedu, pretpostavljam da se ovaj feud nastavlja. Nisam optimističan oko toga baš jer nisu s njima ništa napravili u posljednjih nekoliko tjedana.

Filip Stanković: Priča je bila nikakva, ali je meč zato bio pristojan. Bolje nego što sam očekivao. Bray je dobio prljavo i vjerojatno ćemo gledati još jedan njihov meč na SummerSlamu. Trenutno nisam zainteresiran za to.

Vedran Karlić: Dobar meč, loš kraj. Ne želim ovakve stvari na PPVu.

Enzo Amore vs Big Cass

Alen Butumović: Što se tiče wrestlinga i in-ring akcije, ovaj meč naravno nije bio dobar. Ali mislim da nisu niti išli na to pa je bilo sasvim dobro za ono što je bilo. Nije bilo dugačko, Cass je uglavnom dominirao i uzeo čistu pobjedu. Ništa protiv ovakvog bookinga.

Filip Stanković: Cass je imao malo duži squash. Ne znam što misle dalje sa Enzom. Očito je da je loš u ringu i da neće moći funkcionirati kao pojedinac. Mislim da bi pronalaženje novog partnera bila dobra solucija za njega. Šteta bi bilo da postane jobber.

Vedran Karlić: Priče razvijajte na RAWu, dajte nam mečeve na PPVu.

Sheamus & Cesaro (c) vs Hardys – 30-minutni Iron Man meč za Raw Tag Team titule

Alen Butumović: Šteta što me nisu uspjeli dobiti u prvoj polovici meča koja je, izuzev nekoliko odlično odrađenih fallova, bila dosadna i monotona. Činilo se da uopće neće ubaciti u veću brzinu i da ćemo dobiti spor i dosadan meč do kraja. A to im sigurno nije trebalo. Na svu sreću, zadnjih desetak minuta su bili baš super, odlična timska akcija sa uzbudljivim near fallovia i napetosti. Jako mi se svidjelo kako su neki fallovi odrađeni u meču, pogotovo onaj prvi koji je došao odmah nakon par sekundi. Zatim onaj kada je Cesaro uspio učiniti da Hardyi izgube na odbrojavanje. Još je tu bilo izrazito dobrih stvari u finishing stretchu. Sve skupa, zadovoljan sam. Nije odličan meč kako su to komentatori prodali, ali je bio jako dobar i mnogo bolji nego što sam očekivao. Još da su imali čvršći početak bilo bi i bolje.

Filip Stanković: Meč večeri za mene. Nisam baš bio sretan odabirom ove stipulacije jer sam mislio da će trajati cijelu vječnost, a da nećemo vidjeti ništa posebno. E pa tako nije bilo. Meč je prvih 20 minuta bio dosta solidan. Akcija u ringu je bila cijelo vrijeme, a onda zadnjih 10 minuta je bio urnebes. Fantastična završnica. Mnoštvo dobrih near fallova. Cesara su bookirali u meču kao pravog MVP-a meča. Dva ili tri puta je u zadnji tren stizao da spriječi braću Hardy u izvršenju pina nad Sheamus i na kraju je donio pobjednički pin. Navijao sam ovdje za Sheamusa i Cesara jer su mi zabavniji tim u ovome trenutku od braće Hardy. To dokazuje onaj prvi pin u meču kojeg su odlično napravili.

Vedran Karlić: Iako čudno konstruiran, bez imalo dvojbe meč večeri. Nadam se da je to kraj ovog programa, što je previše je previše.

Alexa Bliss (c) vs Sasha Banks – Raw Women’s titula

Alen Butumović: Dobar i agresivan meč upropašćen glupim završetkom. Imali su baš zanimljiv meč s odličnom dozom brutalnosti, agresivnosti i stiff poteza i onda su sve upropastili glupim krajem. Znate što bi imalo više smisla? Da su ono što su napravili nakon meča iskoristili kao sam završetak meča. Neka odu iz ringa, neka se potuku po stageu, po komentatorskom stolu i neka na taj način obje budu odbrojane. I imate i dalje podlogu za nastavak priče. Ovako je bilo malo glupo. Sam brawl nakon meča je bio zanimljiv i Meteora s komentatorskog stola je izgledala kul. I baš me zanima je li ono Sasha nakon toga namjerno i pravo udarila Alexu nogom u stomak. Lako je moguće pošto se njih dvije uopće ne vole.

Filip Stanković: Vidio sam brojne pohvale po internetu za ovaj meč, ali je on meni bio čisti prosjek. Kraj je bio loše odrađen, ali mi je drago da je Alexa ostala prvakinja. Također sam čuo da je ona ovdje trebala pobijediti čisto i onda ići u feud sa Niaom Jax, ali je WWE promijenio odluku par sati prije showa. Moguće da ćemo sada gledati 3 way meč na SummerSlamu.

Vedran Karlić: Ovo je bilo dobro, i bilo je prilično jasno kako se njih dvije baš ne vole, nisu se štedile. Iako, kraj meča je bio loš, no barem je ovog puta služio za nešto nakon meča. Izbaciti to DQ pravilo.

The Miz (c) vs Dean Ambrose – Intercontinental titula

Alen Butumović: Meč je bio solidan i zanimljiv u završnici, ali previše uplitanja je bilo i više ne mogu gledati mečeve od ove dvojice. Molim vas, neka je i ovaj feud gotov, neka više dobije nove protivnike, tako im to nužno treba, već su postali ustaljeni obojica. Otkud su ovaj feud započeli još u 12. mjesecu prošle godine, nakon toga stali na mjesec dana i opet nastavili. Ovo nije bio njihov najbolji meč niti blizu, malo je Dean bio nekonstantan u sellanju noge. U redu je što je Miz uzeo pobjedu i zadržao titulu, moj jedini zahtjev je sada da se udalje jedan od drugoga i dobiju nove protivnike jer im to nužno treba.

Filip Stanković: Nisam se nikako mogao uživiti u ovaj meč. Previše stvari su stavili u ovo rivalstvo. Od Mizovih i Marsyevih nesuglasica, novog stablea, plišanog medvjeda, Rhyna i Slatera pa sve do porodice Ball. Mislim da ovdje priča treba stati, premda ne vjerujem jer je Miz prljavo pobijedio uz pomoć Curtisa i Bo Dallasa. Na SmackDownu je njihov feud kratko trajao, ali je bio puno bolje bookiran od ovoga na Rawu.

Vedran Karlić: Može li Ambrose jednom shvatiti da ide u meč jedan na četiri? Nemaju dovoljno dobru kemiju u ringu, nema potrebe ovo dalje nastaviti.

Roman Reigns vs Braun Strowman – Ambulance meč

Alen Butumović: Službeni dio meča je bio jako dobar. Ne, odličan, ali jako dobar. I dok u tom dijelu nisu ništa radili prebrutalno sve dok nisu došli do rampe pri kraju, bilo je solidno i zanimljivo jer su se ipak udarali onako muški i nisu štedjeli. Na rampi smo imali nekoliko dobrih spotova, kao onaj kada je Strowman opet bacio Reignsa od kola, a onda kada je i Reignsa ga gurnuo u stage. I meč je završio na odličan način. Sve to skupa do tog trenutka je bilo jako dobro i ostao sam zadovoljan uglavnom. No, ono što se dogodilo nakon toga je bilo nešto najbolje ikada. Kakav su samo brawl imali u backstageu, kako je moćno samo ona scena s kolima izgledala i kako je sve to realno i brutalno napravljeno. Kapa dolje na tome doista, dobili su me. Još su i dodali krv tu na Strowmana i učinili situaciju još realnijom. Sad želim vidjeti još jedan meč njih dvojice, ali meč u kojem će se baš brutalizirati. Jer ovaj meč i nije bio toliko brutalan, mnogo brutalniji je bio onaj dio nakon meča. Baš me zanima kako će se ovo nastaviti. Ali svaka im čast na ovome nakon meča.

Filip Stanković: Sam meč je bio solidan, ali ja sam očekivao više. Mogli su puno više stvari i poteza iskoristiti u meču. Strowman je uzeo pobjedu što i nisam baš očekivao, ali je to dobra odluka. Segment poslije meča kad je bio fenomenalan. Digao je publiku na noge. Kurt Angle je bio odlično prodavao osjećaje zabrinutosti. Čak sam se i ja uplašio u jednom trenutku jeli Braun dobro. Sa ovim segmentom su me zainteresirali za daljnji nastavak priče. Jeli ovo bio heel turn Romana?

Vedran Karlić: Nije mi kliknuo ovaj meč. Izvodili su poteze, no to je otprilike sve što su imali. Jedino dobro je bilo ono nakon meča. Po svim zakonima zdravog razuma ovo je heel turn. Napad nakon što je potpuno pošteno izgubio.

Curt Hawkins vs Heath Slater

Alen Butumović: Nisam ni sam siguran što je ovo bilo, ali što manje komentiram, izgleda da je to i bolje. Čak nisu niti prikazali kraj meča. Predivno.

Filip Stanković: Dobra odluka da Slater pobjedi. Nisam vidio, ali sam čuo što je najvažnije.

Vedran Karlić: WWE – whatwhatever

Brock Lesnar (c) vs Samoa Joe – Universal titula

Alen Butumović: Joj, kako je ostalo malo vremena do kraja showa bilo, ali kako je samo dobro krenulo. Napad Joea prije meča je izvanredno odrađen i Uranage kroz stol je bio predobar. Stvorila se takva drama i napetost odmah, a pogotovo ako pridodamo izvrstan booking Joea tijekom ovog feuda, mislim da je ovo bio najbolji početak Lesnarovog meča u zadnjih nekoliko godina. Stvorila se to da Joe odjednom ima ogromne šanse za pobjedom, pa makar one bile i prividne. Ali bilo je napeto i to je najvažnije. I onda sam ostao razočaran dužinom meča. I načinom na koji je on završio. Jednostavno je ovo trebalo trajati 15 minuta, pa makar Joe i izgubio, ali bilo bi mnogo bolje. Da se razumijemo, meni je ovo bilo dobro, ali stvorili su šansu da idu u nedogled s ovim mečom i da naprave pravi spektakl, i onda to nisu iskoristili nimalo. Šteta. Završetak je bio preslab u odnosu na cijeli ovaj feud i u odnosu na ono što se zbilo do tog trenutka u meču. Mislim da jedan F5 nije trebao dovršiti meč. Dobar meč na kraju, a mogao je biti i odličan.

Filip Stanković: Bilo je lijepo dok je trajalo, ali nije nažalost trajalo dugo. Samo 6 minuta. Svaka čast za priču, bila je jedna od najboljih u 2017. godini. Pobjeda Joea bi ju još više ukrasila. Kao što sam rekao, odličan meč u tih 6 minuta, ali mislim da je trebao potrajati makar još toliko s obzirom da je priča bila odlična.

Vedran Karlić: Kriminalno. Joe je napravio prije meča, napravio low blow te i dalje izgubio. Svaka čast. Najgore bookiran meč na showu.

Ukupni dojam: 

Alen Butumović: Mislim da je ovo bio najbolji Raw PPV od brand splita. I dok nismo dobili niti jedan odličan meč, bilo je puno odličnih stvari. Najbolja stvar na showu je bio Reigns/Strowman brawl. I ako tome pridodamo mnoštvo zabavnih i jako dobrih mečeva, iznenađujuće ispravne booking odluke, dobijemo jedan kvalitetan PPV. Jednom da i kažem to, bravo Raw!

Filip Stanković: Meni je show bio prosječan sve do zadnje dvije stvari na showu koje su ga učinile iznadprosječnim. Uz te dvije stvari pohvalio bi još i Iron Man meč koje bio meni meč večeri. Ostale stvari su bile prosječne. Ono što je najvažnije gotovo ništa nije bilo loše.

Vedran Karlić: Great gubitak vremena fajaaaaaa. Ništa nije bilo loše, no malo toga je bilo zaista dobro.

U kojem meču na Great Balls of Fire PPV-u ste najviše uživali?

View Results

Loading ... Loading ...

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Great Balls of Fire 2017 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*