WWE Extreme Rules preview

Vrijeme je za još jedan WWE-ov PPV, ukupno četvrti po redu ove godine po nazivom ‘Extreme Rules’. Ovaj PPV se već održava šestu godinu zaredom, nekada na koncu travnja ili nekada na početku svibnja. PPV se zove Extreme Rules jer su ovom PPV-u karakteristični ekstremni mečevi te skoro svaki ima nekakvu stipulaciju. Sada ćemo proći kroz sve mečeve i vidjeti što se svega dogodilo na putu do Extreme Rulesa.

 

Kickoff

Tyson Kidd & Cesaro (c) vs New Day (Big E & Kofi Kingston) – WWE Tag Team Championship Kickoff Match

Na zadnjem Raw-u pred Extreme Rulesa, tim New Daya i novopridošlice iz NXT-a Lucha Dragonsi dobili su priliku postati prvim izazivačima za Tag Team Titule kojih posjeduju Tyson Kidd i Cesaro, no samo pobjednik toga meča je mogao dobiti to mjesto. Iako su nas Lucha Dragonsi impresionirali sa svojih nekoliko nastupa otkako su ovdje na glavnom rosteru i pobijedili u svakom meču, ovdje im to nije pošlo za rukom i New Day je uspio pobijediti u meču i postati prvim izazivačima za Tag Team titule, no ta pobjeda baš i nije bila bajna niti čista. New Day su u zadnje vrijeme promijenili sovj karakter i psotali negativci jer su se razočarali u fanove koji, umjesto da su zajedno s njima pljeskali, vikali ‘New Day Sucks’ svaki puta kada bi se ovi pojavili. To je izazvalo da New Day pokaže svoju prljaviju stranu, a ovdje m je to i uspjelo jer je Xavier Woods, treći član New Daya koji nije bio meču nego pokraj ringa, zavukao se ispod ringa i uzeo Sin Caru za nogu te ga tako spriječio da uđe u ring pa je tako sudac odbrojao Sin Caru i New Day je pobijedio. Izgleda da će Big E i Kofi Kingston predstavljati New Day jer su bili u ovome meču. Hoće li Kidd i Cesaro uspjeti obraniti svoje titule ili će New Day uspjeti svojom lošijom stranom nadmudriti i prvake, saznajte u nedjelju.

 

NikkiNaomi

Nikki Bella (c) vs Naomi – Divas Championship Match

Nakon što su cure prisilile Kanea da nešto poduzme u vezi njih i Divas titule kako bi se saznalo tko zapravo zaslužuje taj meč, Kane je odlučio napraviti Battle Royal kako bi sve cure dobile priliku, ali samo pobjednik bi postao prvim izazivačem za Divas titulu koju drži Nikki Bella. Iako je Paige pobijedila u svojoj zemlji dok je WWE bio u Ujedinjenom Kraljevstvu, ona ipak na Extreme Rulesu neće dobiti meč za Divas titulu jer ju je Naomi iznenada napala poslije Battle Royala te je Paige pretrpjela ozljedu i tako neće moći nastupiti u meču za Divas titulu na Extreme Rulesu, no njezino mjesto će preuzeti upravo Naomi. Ona ima nekoliko pobjeda protiv Nikki Belle u bližoj prošlosti te je svakako iza Paige sljedeća u redu za taj meč, no kako Paige nema, ona će preuzeti njeno mjesto. Hoće li Naomi uz pomoć svog novog i agresivnijeg karaktera moći nešto postići i osvojiti Divas Titulu ili će Nikki Bella nastaviti svoju dominaciju Divas divizijom, saznajte u nedjelju.

 

ReignsBigShow

Roman Reigns vs Big Show – Last Man Standing Match

Roman Reigns i Big Show su imali već jedno rivalstvo u vrijeme Royal Rumblea ovo vrijeme, no izgleda da se to rivalstvo nastavlja i ovo je vrhunac. Big Show je razlog zašto Roman Reigns nije pobijedio u Triple Threat meču za prvog izazivača za WWE titulu jer se umiješao u meč i koštao Reignsa prilike za osvajanjem WWE titule. Reigns je odlučio tražiti osvetu i sada će je dobiti na Extreme Rulesu, no Big Show je odlučio malo stvari začiniti. Prvo je na Raw-u u Londonu prebio Reignsa napravivši mu Chokeslam na auto što je bio kao mali pretpregled onoga što će mu se dalje dogoditi, a zatim je od Authority zatražio da se doda stipulacija u ovaj meč i na SmackDownu u Londonu je najavio kako će se on i Roman Reigns boriti u Last Man Standing meču. Hoće li se Roman Reigns uspjeti osvetiti Big Showu što ga je koštao još jedne životne prilike za osvajanjem WWE titule ili će Big Show pokazati svoju dominaciju, baš onakvu kakvu je pokazao kada je osvojio Andre The Giant Memorial Battle Royal na WrestleManiji, saznajte u nedjelju.

 

ZigglerSheamus

 Dolph Ziggler vs Sheamus – Kiss me Arse Match 

Sheamus je napravio svoj dugo najavljivani povratak na Raw-u poslije WrestleManije nakon meča između Bryana i Zigglera. Dok je Barrett prebijao Bryana i Zigglera u ringu, Sheamus je došao u ring i izbacio Barretta, no iako se činilo da je on tu kako bi pomogao Bryanu i Ziggleru, no pokazalo se upravo suprotno. Nakon nekoliko trenutaka, Sheamus je napravio Brouge Kick i Bryanu i Ziggleru što je zahuktalo sve te stvari. Moramo i spomenuti kako je Sheamus promijenio frizuru, ali i ulaznu pjesmu otkako je došao i sada ima drugačiji karakter. Dok se Bryan ostao fokusirati na svome meču s Barrettom za titulu, Ziggler se odlučio pozabaviti Sheamusom te će njih dvojica imati meč na Extreme Rulesu, no to neće biti bilo kakav meč. Sheamus je na SmackDownu najavio kako će ovo biti ‘Kiss me Arse’ meč ili na engleskom ‘Kiss My Ass’ (no, WWE preferira onaj prvi naziv i njime se koristi) što znači da će gubitnik u ovome meču morati poslije meča poljubiti pobjednikovu stražnjicu. Tko će doživjeti ovu potpuno sramotu i morati poljubiti protivnikovu stražnjicu, saznajte u nedjelju.

 

AmbroseHarper

Dean Ambrose vs Luke Harper – Chicago Street Fight Match

Na WrestleManiji, Luke Harper je tijekom Ladder meča za Intercontinental titulu napravio Powerbomb Ambroseu iz ringa kroz ljestve. Nekoliko dana kasnije, na SmackDownu, nakon što je Kane stavio Ambrosea u meč s Harperom jer je bez dopuštenja koristio njegov WC, Harper je opet napravio Powerbomb Ambroseu, no ovaj puta je to bilo kroz komentatorski stol. To je bio razlog zašto je Ambrosea izbivao iz ringa cijeli idući tjedan, no kao što smo mogli i očekivati, Ambrose s Harperom nije gotov i želi osvetu za ono što mu je Harper napravio. Nad zadnjem Raw-u pred Extreme Rules, Ambrose i Harper su imali još jedan meč, no taj meč je nakon dvije minute prerastao u veliki brawl i Harper je Ambroseu uspio pobjeći, no kasnije na showu WWE je najavio kako će se na Extreme Rulesu Ambrose i Harper suočiti u Chicago Street Fight meču. Zove se Chicago jer će se Extreme Rules održavati upravo u Chicagu. Hoće li Harper još jednom pokazati dominaciju nad Ambroseom i možda čak učiniti mu i još nešto gore ili će se Ambrose osvetiti Harperu i tako odnijeti prvu pobjedu na PPV-u nakon što se SHield raspao, saznajte u nedjelju.

 

BryanBNB

UPITNO: Daniel Bryan (c) vs Bad News Barrett – Intercontinental Championship Match

Daniel Bryan je osvojio IC Titulu u Ladder meču na WrestleManiji, pobjedivši šest ostalih učesnika. Bad News Barret je, kao i očekivano, zatražio svoj revanš jer je do WrestleManije upravo on bio prvak. No, ne znamo hoće li se ovaj meč uopće dogoditi jer je Bryan navodno pretrpio ozljedu na live eventu dok su bili u Europi i poslan je kući prije nego što su ostali došli kak obi ga doktori mogli pregledati. Bryan je preskočio puno tjednih događaja i ne znam se hoće li moći nastupiti ovdje ili ne i je li ta ozljeda ozbiljna ili nije ništa strašno, no o tome ćemo više saznati kada dođe vrijeme za PPV no nadamo se kako s Bryanom nije ništa i kako će se ovaj meč ipak dogoditi.

 

CenaRusev

John Cena (c) vs Rusev – United States Championship Russian Chain Match 

Još na Fastlaneu Rusev je dobio Cenu, no na WrestleManiji, Cena mu je vratio istom mjerom pobjedivši Ruseva, osvojivši US Titulu i postavši prvi čovjek koji je pobijedio Ruseva u WWE-u. No, Rusev i Lana misle da ta pobjeda ništa ne pokazuje i kako Rusev može pobijediti Cenu, pa im je Cena, kao borbeni prvak, kako se on voli nazivati, dao revanš za US titulu. Cena je u svom kratkom, ali značajno reignu s US titulom već puno puta branio US titulu na tjednim događajima jer je pokrenuo tzv. ‘US Open Challenge’ te bilo koja osoba je mogla izaći i suprotstaviti se Ceni. Cena ih je, na kraju, sve preživio i sada ide na najveći izazov, Ruseva. Na Raw-u u Londonu, Rusev je napao Cenu s leđa i Lana je otkrila kako su ona i Rusev zatražili od Authority stipulaciju za meč, a ona će biti Russian Chain meč. Rusev i Cena će biti vezani lancem, a pobjedu će ostvariti tek kada dotaknu sva četiri kuta uzastpuno. Ovo je prvi Russian Chain Match u WWE-u koji će se emitirati na TV-u. Hoće li Rusev iskoristiti svoju možda čak i zadnju priliku da povrati US titulu u svoje ruke ili će Cena dokazati da je ona pobjeda s WrestleManije bila stvarno pobjeda i kako se Rusev mora suočiti s tom činjenicom, saznajte u nedjelju.

 

RollinsOrton

Seth Rollins (c) vs Randy Orton – WWE World Heavyweight Championship Steel Cage Match (RKO zabranjen, Kane čuva vrata kaveza)

Na WrestleManiji, Seth Rollins je uspješno unovčio svoj Money in the Bank kovčeg i postao novi WWE World Heavyweight Prvak. No, Randy Orton je pobijedi oSeth Rollinsa u meču koji je bio također na WrestleManiji, no nešto ranije te on misli kako zaslužuje meč za WWE titulu jer ga je pobijedio. No to nije jedini razlog zašto Orton zaslužuje meč za titulu. Drugi je taj što Orton još uvijek nije dobio svoj revanš za WWE Wolrd Titulu nakon što ju je izgubio još na WrestleManiji 30 prije godinu dana. Randy Orton je pobijedio Rybacka i Roman Reignsa na Raw-u u meču čiji će pobjednik postati prvim izazivačem za WWE titulu. Pošto je ovo Extreme Rules, PPV, mogli smo i očekivati da će stipulacija biti dodana. Na idućem Raw-u, Rollins i Orton su stavljeni u zasebne mečeve i ako pobjede mogli su izabrati stipulacije. Randy Orton je pobijedio Tyson Kidda i Cesara u Handicap meču. Rollins je također pobijeido svog protivnika, no na malo drugačiji način. Rollins je trebao ići na Zigglera, no htio si je olakšati posao pa je nagovorio Kanea da stavi sebe u meč i legne na pod kak obi ga ovaj mogao pobijediti bez problema. Kane je, uz puno dvoumljenja, top ipak napravio. Kasnije na showu, oni su obojica mogli izabrati stipulacije. Rollins je prvo izabrao da će Randyev finisher RKO biti zabranjen u tome meču kako bi oduzeo njegovu najjaču kariku, no Orton je isto tako odlučio uzeti Rollinsovu najjaču kariku, a to je Authority, uzevši Steel Cage match kao stipulaciju. Na zadnjem Raw-u prije Extreme Rulesa, Triple H je dodao još jednu stipulaciju u meč, a to je da će Kane čuvari vrata Steel Cagea. Pošto Kane i Rollins u zadnje vrijeme nisu u dobrim odnosima jer je Kanea razljutilo to što je morao leći Rollinsu kako bi ga ovaj pobijedio, bit će sasvim zanimljivo vidjeti hoće li doći do kakvih nesuglasica među članovima Authority. Hoće li Rollins nekako sačuvati titulu ili će Orton opravdati svoju pobjedu s WrestleManije, saznajte u nedjelju.

 

 

To je to. Ima osam mečeva s tim da je jedan na Kickoffu. Stvari se naravno mogu promijeniti, kao i taj meč s Bryanom i Barrettom te ako Bryan ne bude mogao raditi meč, možda nekakav drugi meč bude umetnut umjesto njega. No, ako se išta promijeni da samog PPV-a, obavijestit ćemo vas.

Kako vam se čine najavljeni mečevi? Od kojih mečeva očekujete najviše, a od kojih najmanje?

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Extreme Rules preview"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*