WWE Extreme Rules 2017 recenzija

Vrijeme je za ekstremno dobru recenziju Extreem Rules 2017. PPVa koji je imao samo 6 mečeva na cardu i puno spominjanja nostalgije koja je odavno iza nas.

Dean Ambrose (c) vs The Miz – Intercontinental titula, prvak se mijenja i na diskvalifikaciju/odbrojavanje

Alen Butumović: Meni je ovo bio najbolji meč večeri. Lijepo su iskoristili stipulaciju i činjenicu da se prvak može dobiti i na DQ/odbrojavanje te se malo poigravali s nama s pojedinim napetim trenutcima gdje je umalo došlo do diskvalifikacije ili recimo kada je Miz pokušao udariti Ambrosea stolicom kako bi ga iritirao jer Ambrose ako to napravi gubi titulu. Isto tako mi je bilo dobro što sudac nije diskvalificirao Ambrosea nakon što je vidio da ga je Maryse namjerno udarila. To se nikako nije smjelo dogoditi i drago mi je da nije. Bilo je tu još odličnih detalja i sve u svemu, jako dobar. Akcija je bila sasvim dobra, publika je bila uključena u meč i sve skupa, kvalitetan opener. Nisam očekivao dobar završetak, no bio je. S obzirom na sve gluposti koje su mogli napraviti, bio je dobar završetak. I drago mi je da je meč završio pinom. Miz je novi prvak, što je sasvim dobra odluka jer ako je suditi po njegovoj prethodnoj vladavini, mogla bi i ova biti sjajna. Nadam se još jednom revanšu ove dvojice, ovaj puta s nekom boljom stipulacijom.

Vedran Karlić: Njihov zadnji susret, kada je Miz izgubio titulu i predao je svom današnjem protivniku, nije bio baš sjajan, no nisu imali ni šanse da budu sjajni kada su odlučili taj program ugasiti što je prije moguće. Sve što tada nismo dobili, sada jesmo. Meni je stipulacija bila malo glupa, no u konačnici, napravili su vrlo dobar meč, čak je i sudac (kojem su spomenuli ime, ne sjećam se kada je zadnji puta neki sudac poimenice spomenut) odradio dobro, nije pao na sve trikove koje su Miz i Maryse pripremili, no u konačnici, Ambrose je izgubio prilično čisto, što je mala zamjerka. Mogli su napraviti malčice bolji kraj, no to su sada detalji. Dobra psihologija, Miz je vrlo dobar negativac, a moram naglasiti kako mi se svidjela sredina meča kada su borci skakutali na jednoj nozi, pošto im je druga malo nastradala. Meč večeri? Nisam siguran, to i zadnji meč su mi tu negdje.

Edi Džindo: Sjajan meč! Često se žalimo na pretjerano bukirane mečeve koji gotovo uvijek uništavaju kvalitetu meča, ali u meču za IC titulu se dogodila jedna od rijetkih iznimaka. Svaka od ovih prebukiranih situacija vezana uz diskvalifikaciju dizala je napetost, a dizala je i publiku u Baltimoreu na noge. Zaista nepredvidiv meč, puno je sekvenci izgledalo kao završetak. U storylineu je Miz ispao jako pametan i lukav (što i treba biti), a Ambrose je ispao borben, ali ga je stipulacija previše dekoncentrirala s meča i zato je ostao bez titule. Jako dobar storytelling, a i po prvi put smo u ne znam koliko konačno vidjeli suca koji razmišlja. Na početku sam rekao da je sjajan meč, ali zapravo je meč večeri za mene.

Sasha Banks & Rich Swann vs Noam Dar & Alicia Fox

Alen Butumović: Nije me bilo briga za ovaj meč niti me je išta očarao. Bio je to meč koji nikako nije bio loš, ali nije biti niti dobar. Postojao je, dogodio se i to je otprilike to. No, molim vas, hajmo se sada maknuti od ove užasne ljubavne sage s trilijun zapleta i još toliko glupih segmenata. Dosta mi je više toga i ne želim to gledati na TV-u.

Vedran Karlić: Dogodilo se. Kao da se nije ni dogodilo. Ako već želite imati ovakve mečeve, dajte im bolju priču i priliku da pokažu kvalitetu u ringu. Ovako svima štetite, i sebi, i ljudima u ringu i nama publici.

Edi Džindo: Ako se već morao dogoditi, ovaj meč se trebao dogoditi na Kickoffu. Treba maknuti Sashu iz ovog undercard smeća, zaslužuje puno bolje.

Alexa Bliss (c) vs Bayley –  Kendo Stick on a Pole meč za Raw Women’s titulu

Alen Butumović: Što manje komentirati ovo je bolje. Ovo je bio užasan meč koji je još više unakazio Bayley kao karakter, a bome je bila unakažena i prije ovoga meča. Glupa borba oko štapa nikada neće imati smisla u meču koji je No DQ kada možeš uzeti neki drugi. Ovo je bilo bolno za gledati i tako mi je drago što je trajalo za kratko. Nadam se da Bayley odlazi od titule na neko vrijeme dok nešto ne naprave s njenim karakterom jer ovo je prilično zabrinjavajuće s obzirom na njeno vrijeme u NXT-u.

Vedran Karlić: Bayley je prije meča imala promo u kojem je gledala neke legende kako koriste kendo palice… I dok je to moglo funkcionirati dok je gledala HHH-ove mečeve dok je bila povrijeđena u NXTu, u razvojnom programu. Ovdje je to idiotski preko svake mjere. Cura koja je do jučer bila šampion se priprema za meč gledajući snimke starih mečeva? Ne možda treniranjem i proučavanjem protivnice. Vrijeđate nju, njenu i našu inteligenciju, a ujedno i nas kao publiku. Izgleda kao da je neka nasumična cura iz publike došla u meč. Koji je bio loš. Grozan. Kriminalan. S glupom stipulacijom. Ekstremno glupom. I bio je ekstremno grozan. Barem nešto ekstremno na showu.

Edi DžindoOvaj meč je postao loš najavom stipulacije prije nekoliko tjedana na Rawu i već od tad ga ništa nije moglo spasiti, kao što se vidjelo i na showu. Bayley, što se tiče trenutnog storylinea i stanja, ne zaslužuje biti ni blizu ženske main-event scene, što je zaista žalosno. Jedina pozitiva koju mogu izvući je dominacija Alexe Bliss nakon što je uzela kendo palicu. Očito joj pripremaju kredibilitet za Niu Jax.

Hardyz (c) vs Sheamus & Cesaro – Steel Cage meč za Raw Tag Team titule

Alen Butumović: Prvo moram istaknuti da mi je jako drago što nisu radili regularan tag team meč jer ovako je bilo mnogo zanimljivije i uzbudljivije. I meč je bio dobar, bolji nego što sam očekivao. Radili su neke divne bumpove i bacanja u kaveze. No, meni najveći problem oko tog meča je bilo ono Jeffovo ponovno ulaženje. Kakvog to ima smisla recimo? Lijepo si izašao iz kaveza i odradio svoj dio. Točka. U tom trenutku nemaš veze s mečom. Možeš se ponovno uplesti jer meč nema diskvalifikacije ali ovu glupost još nisam vidio. Previše je forsirano izgledalo jer su htjeli napraviti taj big spot Jeffa bez kojeg ne bismo mogli živjeti danas. Ako uzmemo i one standardne nelogičnosti prosječnog Steel Cage meča kada u jednom trenutku kada je gusto idu na vrata, a onda kada su im vrata doslovno otvorena, idu se penjati po kavezu, ne mogu dati ovom meču više od tri zvjezdice. Plus još taj završetak je bio glup. Meni je zapravo drago što smo dobili nove prvake jer budimo iskreni, braća Hardy su postali upravo ono što smo se pribojavali da će postati odmah kad su došli. Sada su samo Hardy Boyz koji žive ne reputaciji koju su stvorili tamo još 90-ih godina.

Vedran Karlić: Bio sam prilično jasan – meni su ovakvi Hardyi dosadni. Samo nostalgija, ništa više. Broken svijet je ono što ih je oživjelo, zapalilo vatru u fanovima wrestligna diljem svijeta, u konačnici je to bio razlog zašto ih je WWE vratio. I sada su tu gdje jesu. U meču grozne stipulacije, koji je bio zapravo vrlo zabavan i bolji nego što sam očekivao. Ako zanemarim činjenicu da ne vidim zašto tim ne bi jednog protivnika pustio van, ubio drugog na mrtvo i onda izašao? Pravila sam shvatio tek tokom meča, onog trena kada sam shvatio da nema sudca u ringu, te da je izlazak jedini način. Ok… ako vi tako kažete. Drago mi je što su Cesaro i Sheamus dobili, a ja idem odgledati Final Deletion. Kada su Hardyi bili zanimljivi.

Edi Džindo: Očito da od Extreme Rulesa pa nadalje imamo nova pravila u tag team mečevima u steel cageu. Meč se doslovno temeljio na tome da će Jeff skočiti s nečeg visokog. Solidan spotfest meč i zaslužena pobjeda Shesara, jer kako sam već i rekao u predviđanjima, heel turn s Paybacka ne bi imao smisla da su ovdje izgubili, a isto kako sam rekao u predviđanjima, nadam se da ovaj poraz počinje stvarati zanimljivu dinamiku između Matta i Jeffa (ili pak Neroa).

Neville (c) vs Austin Aries – Submission meč za Cruiserweight titulu

Alen Butumović: Nije ovo bio loš meč, ali ni po koju cijenu mi nije bio odličan ili čak vrlo dobar. Bio je meč koji se tek zagrijao u zadnjih par minuta. Pokušali su oni raditi zanimljive stvari u meču na početku, ali publika, pa čak niti ja, ne želim gledati ovakav tip meča na Extreme Rules PPV-u. Da su jednostavno dobili FCA stipulaciju, koliko bi bilo bolje. Arm i leg work u meču nipošto nije bio loš, ali to sam već vidio i želio sam nešto drugo. Njihov feud je imao sve elemente da ovdje dobiju neki hardcore meč, ali su se oni ipak odlučili za glupu stipulaciju. Završetak mi je bio jako dobro odrađen, svidjelo mi se što je Neville tapkao na podu van ringa, to je zaštitilo Ariesa u porazu jer je ipak pokazao da može natjerati Nevillea da tapka, no ovo je bilo na krivom mjestu. Red Arrow je opet tu i sviđa mi se što ga ovako rijetko rade jer ovdje je izgledao jako posebno. Pobjeda Nevillea je u redu, ali trebaju nešto napraviti novo oko ove titule.

Vedran Karlić: Mislim kako su pružili solidan meč, sa stipulacijom koja je dosta ograničavala, no da su napravili sjajan posao kako bi nastavili program dalje. Dati im još jedan meč, sa sjajnom minutažom, i mogli bi imati kandidata za meč godine. Imaju odličnu kemiju i odlični su u ringu. PS: sviđa mi se kako su to postavili, tako da je Neville tapkao, pokazavši kako nije nedodirljiv, ali u trenutku kada ne gubij pojas pošto su van ringa.

Edi Džindo: Drago mi je da se ovim srazom pokazalo da cruserweightsi ne moraju samo letjeti. Zašto? Zato što ako ograničite diviziju na jedan stil wrestlinga ubrzo će postati ustajala, a ovakvim potezima možemo se nadati da cruiserweightsi neće biti samo lutke za akrobacije, već postati najbolji mogući wrestleri u određenoj težinskoj kategoriji, što bi i trebali biti. Što se storytellinga tiče, opet maestralno odrađen meč koji Ariesa ne izbacuje iz priče za naslov.

Roman Reigns vs. Seth Rollins vs. Finn Bálor vs. Bray Wyatt vs. Samoa Joe – Extreme Rules Fatal 5-Way meč za izazivača za Universal titulu

Alen Butumović: Možda ću biti najviše kritičan oko ovoga meča i najviše ću pljuvati po njemu, ali on po meni ne zaslužuje više od ***1/4. Nimalo. Ušao sam u ovaj meč s ogromnim očekivanja. Ovo je zapravo bio jedini meč na cardu koji je mogao opravdati očekivanja samog naziva PPV-a. I opet nije. Meč je dobio ogromno puno vremena i imali su hrpu toga za napraviti, zapravo mogli su napraviti sve i svašta jer s ovakom stipulacijom i količinom ljudi u meču nisu imali ograničenja. No, oni nama nisu ponudili nešto novo. Sve što se dogodilo u 95% meča sam već vidio prije u ovih nekoliko tjedana na Rawu. Doslovno se ništa nije dogodilo. Najveće oružje u meču bila je stolica. A moglo je biti toliko više i toliko bolje. Dva velika spota dogodila su se na kraju meča, ali tada je bilo prekasno i nedovoljno da zanemarim totalno bezveze 3/4 meča prije toga. Zaista su bezveze ovo izveli i duboko sam razočaran iskreno. Što se tiče pobjednika, nisam optimističan. Nisam siguran koliko će Joe dobiti kredibiliteta u ovom feudu s Lesnarom ili će ga Lesnar smrviti na PPV-u jer mu se neće dati raditi.

Vedran Karlić: Vrlo dobar meč koji je imao puno akcije, ali isto tako i puno nedostataka. Osim početnih deset sekundi mislim da niti jednom nismo imali svih pet ljudi u ringu – to je najveća zamjerka. Puno previše jedan na jedan akcije, ili dva na jedan kada su Wyatt i Joe imali privremeno savezništvo. Druga zamjerka je što na kraju meča nije postavljena nikakva podloga za dalje. Nisu stvorili niti jednu novu zavadu, ili pomakli već postojeću- Najviše su napravili po Wyatt i Joe pitanju, no kako će Joe na Lesnara, taj program ionako nećemo gledati. Van toga, zabavno, puno zanimljivih poteza, no ništa što odskače. I još moram kazati kako je Balor izgledao kao najveći pozitivac koliko je batina primio, te kako ne podnosim padanje u nesvijest kao kraj meča. Samo će se budala prije onesvijestiti nego predati meč – molim vas, izbacite to.

Edi Džindo: Hvala ti Vince što si odlučio povući okidač i dati nam nešto novo. Vjerojatno znate ovu činjenicu, ali možda ju niste uspjeli primjetiti. Od svih natjecatelja u glavnom meču večeri Samoa Joe je jedini koji nikad nije držao glavni WWE pojas. Prvi izazov za pojas ne može biti veći i bolji, Great Balls of Fire sigurno ima moju punu pažnju (koliko god to dvosmisleno zvučalo). Svi su blistali u ovom meču i svi su imali priliku, u pobjedi ili u porazu, izgledati kao zvijeri i uspjeli su. Joe vs. Lesnar – NE MOGU DOČEKATI!!!

Ukupni dojam: 

Alen Butumović: Meni je ovaj PPV bio bezveze. Najbolji meč je ujedno bio i početni meč i onda nakon toga ništa nismo vidjeli bolje od toga. Neki mečevi su bili užasni, neki mečevi su bili prosječni, neki su prošli očekivano, a neki debelo ispod očekivanja. Ovaj PPV treba doživjeti nekakvu reformu prije nego doživi potpuni propast.

Vedran Karlić: Zadovoljan. Ništa me nije razočaralo, imali smo 4 dobra meča, od šest koliko ih je bilo na cardu. Ova godina je do sada bila toliko slaba da u njoj ovo izgleda kao jedan od boljih PPVova.

Edi Džindo: Osim što naziv i sinoćnja prezentacija ovog eventa nemaju baš nekakve veze, PPV je zapravo bio jako dobar. Joe je izašao s eventa kao legitimna zvijer, Alexa je izašla kao izrazito dominantan prvak, Hardy Boyzi s velikim potencijalom za kvalitetne priče, a Miz kao najinteligentniji član rostera. Ako se zaboravi ime eventa, mogu reći da je ovo kvalitetno odrađena noć wrestlinga i storytellinga.

U kojem meču ste najviše uživali na Extreme Rulesu?

View Results

Loading ... Loading ...

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Extreme Rules 2017 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*