WWE Extreme Rules 2017 preview

Extreme Rules PPV je pred nama. Hoće li on ove godine biti baš toliko ekstreman, koje su stipulacije, koje su priče i koji su mečevi pročitajte u nastavku.

Roman Reigns vs. Seth Rollins vs. Finn Bálor vs. Bray Wyatt vs. Samoa Joe – Extreme Rules Fatal 5-Way meč za izazivača za Universal titulu

Brock Lesnar je osvojio Universal titulu na WrestleManiji i otada nismo vidjeli niti njega, a s njime niti tu crvenu titulu. Mjesec dana se ništa nije spominjalo oko toga tko će biti sljedeći izazivač za titulu sve dok Kurt Angle nije najavio da će se pet top hrvača na Rawu brandu – Reigns, Rollins, Balor, Wyatt i Joe boriti za titulu u 5-way meču. No, neće to biti bilo kakav meč nego Extreme Rules meč. To je meč u kojem je apsolutno sve dopušteno, a pobjednik se naravno određuje pinom ili submissionom. Nema diskvalifikacija, nema odbrojavanja, a samo je jedan pobjednik. Možemo očekivati mnogo akcije svugdje po dvorani, mnogo nereda i korištenja oružja.

Dean Ambrose (c) vs The Miz – Intercontinental titula, prvak se mijenja i na diskvalifikaciju/odbrojavanje

Ambrose i Miz su nakon WrestleManije obojica prebačeni na Raw. Ranije ove godine imali su kratak feud na SmackDownu u kojem je Ambrose uzeo Mizu upravo IC titulu. No, njihovo se rivalstvo nastavilo i ovdje na Rawu kada je Ambrose prekinuo Miza dok je ovaj održavao promo povodom svog prelaska na Raw. Njihove konfrontacije su se nastavile u sljedećim tjednima, a onda je Miz pobijedio Balora i Rollinsa te si tako osigurao pravo borbe protiv Ambrosea za titulu. Njih dvojica su imali taj meč na Rawu prije nekoliko tjedana, no Miz je ondje dobio diskvalifikacijom jer ga je Ambrose udario u međunožje, iako je zapravo Miz to prvi htio učiniti. Zbog toga je Miz zatražio od Anglea da njihov revanš na Extreme Rulesu ima tu stipulaciju da Miz može osvojiti titulu čak i ako pobijedi diskvalifikacijom ili odbrojavanjem.

Alexa Bliss (c) vs Bayley –  Kendo Stick on a Pole meč za Raw Women’s titulu

Alexa je na Paybacku pobijedila Bayley i tako već u svom prvom pokušaju i nekoliko tjedana nakon što je prebačena ondje, osvojila svoju prvu Raw Women’s titulu. Alexa je u ovih nekoliko tjedana omalovažavala Bayley ismijavajući ju zbog njenog mlakog i plašljivog karaktera jer nije dovoljno hrabra čak ni da udari Alexu štapom kada je imala priliku napraviti to. Alexa je zapravo prva uvela štap u cijelu ovu priču i udarila Bayley s tim te je tako najavljeno da će njih dvije imati Kendo Stick on a Pole meč za titulu. Štap će biti obješen na koncu u kutu ringa i prva koja ga skine imat će pravo udariti svoju protivnicu s njime.

Hardyz (c) vs Sheamus & Cesaro – Steel Cage meč za Raw Tag Team titule

Braća Hardy su na Paybacku imali meč protiv Sheamusa i Cesara gdje su ih pobijedili na jedan čist i pravilan način. No, nakon meča, Sheamus i Cesaro se nisu baš pomirili s porazom i time da nisu osvojili titule te su napali braću Hardy i ostavili ih na podu, što je označilo heel turn za njih dvojicu. Sheamus i Cesaro morali su još jedan meč za titule zaraditi pa su pobijedili gotovo cijelu Raw diviziju u Turmoil meču na Rawu prije nekoliko tjedana. Braća Hardy već nekoliko tjedana pokušavaju osvetiti se Sheamusu i Cesaru, a tu će priliku sada napokon i dobiti. No, ovaj puta će to biti unutar Steel Cagea. Naime, Matt Hardy je na Rawu prije nekoliko tjedana pobijedio Sheamusa i time ostvario pravo biranja stipulacije za njihov meč. Oni su zatim odabrali Steel Cage meč kao nešto što će im pomoći da Sheamus i Cesaro ovaj puta ne pobjegnu tako lako.

Neville (c) vs Austin Aries – Submission meč za Cruiserweight titulu

Austin Aries već mjesecima lovi Nevillea i njegovu Cruiserweight titulu. Najprije je na WrestleManiji izgubio nakon što je Neville iskoristio njegovo ozlijeđeno oko, a onda je na Paybacku Aries pobijedio, ali diskvalifikacijom što mu nije donijelo titulu. U međuvremenu je TJ Perkins postao Nevilleov pomagač u svemu, pa ga tako možemo čak i očekivati u ovom meču barem u nekom obliku. S druge strane, Aries na svojoj strani ima Gallaghera koji je očigledno stao uz Ariesa u borbi protiv Nevillea i Perkinsa. Neville i Aries će imati Submission meč u kojem će moći pobijediti u meču jedino ako natjeraju protivnika da tapka. Preostaje vidjeti hoće li efektivniji biti Nevilleov Rings of Saturn ili Ariesov Last Chancery zahvat.

Rich Swann & Sasha Banks vs Noam Dar & Alicia Fox

Romanca između Noama Dara i Alicije Fox traje već mjesecima, a u međuvremenu se u nju umiješao i Rich Swann koji je krenuo kupovati poklone Aliciji Fox, samo da bi ju posvađao s Darom i kasnije nasamario. U sve to se iz nekog razloga uplela i Sasha Banks koja je zadnjih tjedana imala nekoliko mečeva s Foxicom. Sve će ovo kulminirati u ovom mixed tag team meču.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Extreme Rules 2017 preview"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*