WWE Elimination Chamber 2017 recenzija

Elimination Chamber je iza nas. Vidjeli smo 8 mečeva, nekoliko novih prvaka i zanimljivih trenutaka, a kako se to sve nama svidjelo pročitajte u nastavku.

Mojo Rawley vs Curt Hawkins (Kickoff)

Alen Butumović: Standardan Kickoff meč koji nije bio ništa previše posebno. Nisam očekivao mnogo, nisam dobio mnogo, bio je tu da popuni vrijeme, Mojo je uzeo pobjedu i to je otprilike bilo to u ovom meču. Nisam više mogao očekivati od meča koji je nasumično najavljen dva dana prije PPV-a.

Becky Lynch vs Mickie James

Alen Butumović: Očekivao sam da će netko od cura otvoriti show s obzirom kako smo imali čak tri njihova meča. Meč mi je bio prilično dobar. Becky je bila odličan face u ovom meču, publika je dosta reagirala na njenu ofenzivu i povratke u meču, a Mickie je pokazala da i dalje može pružiti kvalitetan meč. Ostao sam malo iznenađen pobjedom Becky, mislim kako je Mickie možda malo više trebala pobjedu ovdje, iako je ova pobjeda potrebna i Becky nakon nekoliko uzastopnih poraza od Alexe Bliss. Ovo će se vjerojatno nastaviti, zapravo moralo bi se nastaviti jer još nisu dožvijeli klimaks ove priče.

Vedran Karlić: Nije mi se svidio meč, bio mi je malo dosadan i spor. Pred kraj se akcija popravila, no to je otprilike to što imama kazati. Nije pomoglo što je publika bila kao na sprovodu. Možda sam naprosto očekivao više.

Dolph Ziggler vs Kalisto & Apollo Crews (Handicap meč)

Alen Butumović: Iako sam meč nije bio ništa posebno, način na koji su ovo bookirali bio je interesantan. Svidjelo mi se to što je Ziggler napao Kalista prije meča, odmah se postavio kao negativac u cijeloj ovoj priči, iako je i dalje kroz meč dobivao pozitivne reakcije, što me sada malo buni jer kada je bio pozitivac bilo je dosta negativnih reakcija. Većinom smo vidjeli singles meč Crewsa i Zigglera što je bilo prilično dosadno sve dok se nije pojavio Kalisto unatoč ozljedi leđa i pomogao Crewsu da uzme pobjedu. Nakon meča je Ziggler ponovno demolirao Crewsa stolicom i ozlijedio mu nogu. Kad malo bolje razmislim, niti jedan od njih trojice nije imao pretjerano velike koristi od ovoga meča, iako mi je drago da je Crews uzeo pobjedu na PPV-u. Ziggler je vratio heata na sebe nakon meča, no mislim kako je on trebao pobijediti ovdje.

Vedran Karlić: Još jedan meč koji nije bio zabavan, a imao je potencijala. Svidjelo mi se je što je Ziggler odmah napao Kalista, no nije mi se svidjelo način na koji se Kalisto vratio u meč – uz povredu leđa koju je prodavao nije trebao izvoditi tako akrobatske poteze. Hendikep meč gdje negativac mora ići protiv dva pozitivca nije isto pomoglo, no barem je ono nakon meča bilo dobro. Moram reći kako mi je ovo izgledao kao veliki segment, a ne kao meč.

American Alpha (c) vs The Vaudevillains vs The Usos vs The Ascension vs Rhyno & Heath Slater vs Breezango (Turmoil za Tag Team titule)

Alen Butumović: Jako mi se svidjelo kako su ovo bookirali. Prvi dio sa Slaterom, Rhynom i Breezangom je bio jako dobar, trajao je duže nego što sam očekivao i bilo je zabavnih poteza. Zatim smo vidjeli Vaudevillainse, koje su Rhyno i Slater riješili po kratkom postupku, no onda su došli Usosi i eliminirali ih. Tek je tada nastupila prava drama kada su došli prvaci i obnovili svoje rivalstvo s Usosima. Jako mi se svidio taj njihov dio, Usosi su bili izvanredni negativci, a samim time su Alphe dobile odlične reakcije i imali su par sjajnih hope spotova, da bi na kraju ostvarili i pobjedu. Usosi su ih pak napali nakon meča i osigurali posljednjem timu Ascensionima da lako uzmu pobjedu, no Alphe se nisu predale i uzele se pobjedu u meču. Ovo mi se svidjelo iz nekoliko razloga. Usosi su predstavljeni kao top heelovi i dobili su velike negativne reakcije te iako su izgubili, dobili su mnogo heata nakon što su napali Alphe nakon meča. Alphe su bile u ulozi underdogova u meču i publika je bila zainteresirana za njih što je lijep znak. No, što je najbolje, ne biste nikada očekivali da Ascensioni imaju neke velike šanse u meču, no oni su onim post-match napadom Usosa stvorili prividne šanse za Ascensione koji su imali pobjedu u svojim rukama, no nisu iskoristili. Po meni odličan booking u meču, jako lijepo su postavili daljnji feud Usosa i Alphi i nadam se da ciljaju na to.

Vedran Karlić: Šest timova i meč koji je imao prilično lošu dinamiku. Više meča mi je bilo dosadno nego zabavno. Mogu cijeniti što su probali uraditi, ali ja nisam jedan od onih kojima se ovo svidjelo. Shvaćam kako su htjeli pokazati i postaviti sve za Uso vs Alfa meč, no u mojim očima nije mi se svidjelo što što Usoi nisu uspjeli eliminirati ih iz meča i tako ih koštati naslova. Ako su već išli tom rutom trebali su pokazati kako ih ne žele koštati naslova kako bi baš oni imali priliku boriti se idući za njih. Ovako je Ascension uspio izgubiti dobiveni meč i izgledao slabije nego kada su ušli. Bilo bi bolje da su (na kratko) stavili titulu na njih.

Natalya vs Nikki Bella

Alen Butumović: Prilično dobar meč koji je bio pomalo spor na početku kada sam mislio da možda ovo neće ispasti tako dobro, no kasnije su ubrzali s akcijom, intezivnost u potezima i udarcima je bila jako izražena i svidjela mi se izmjena zahvata u pojedinim sekvencama. Sviđa mi se onaj modificirani STF od Nikki, čak mi mnogo bolje izgleda od onoga što Cena radi. Kraj bez pobjednika je po meni dobra odluka, nalaže da će se ovo nastaviti i da ćemo dobiti još jedan meč između njih dvije koji će nadam se dobiti stipulaciju, tako da bismo pravu kulminaciju feuda tek trebali dobiti. Tučnjava nakon meča i kasnije u backstageu je bila zabavna.

Vedran Karlić: Iako je meč imao svojih slabijih trenutaka, u globalu ga moram pohvaliti. Ispričali su sjajnu priču kako se Nikki i Natalya ne vole, od samog početka su krenule snažno, a kraj bez pobjednika je bio dobar pošto je sjajno postavio temelje za dalje. Moja zamjerka je ta što je taj 10 count bio tako blizu ringa, bilo bi bolje da se to dogodilo malo dalje, pošto je publika dala prilično negativne reakcije kada je sudac dosvirao kraj, pošto su smatrali kako je time oštetio Nikki koja je praktički već ušla u ring. Tuča nakon bila je isto super odrađena, imamo se pravo veseliti njihovom idućem meču.

Luke Harper vs Randy Orton

Alen Butumović: Drugi najbolji meč na showu. Mislim kako je ovo bio odlučujući meč za Harpera pošto je dobio priliku u singles meču na PPV-u protiv jedne od najvećih zvijezda u kompaniji te se trebalo vidjeti može li dostaviti u ovom meču…a što se mene tiče bome je. Zaista zabavan meč s dobro razvijenom pričom i psihologijom. Harper je bio odličan tijekom meča, nekoliko sjajnih poteza poput onog Suicide Divea koji su podigli publiku na noge toliko da su vikali kako je meč zakon. Orton je također bio u dobrom izdanju i sve skupa ovo je bilo jako dobro izmiješano. Orton je pobijedio, ali Harper nije izgubio u porazu, dosta je toga zaradio u meču, gledali reakcije od publike ili količinu momentuma, ima svega dovoljno što je dobro jer se sada bliži WrestleManija i trebali bi sada ovo što su započeli s njim sada iskoristiti.

Vedran Karlić: Veoma zabavan meč i odlična priča u meču. Harper je dobio svoju priliku i dobro ju je iskoristio. Imao je puno ofanzive i pokazao je kako mu je mjesto među velikim momcima. Orton je također bio sjajan u meču, dodajte sjajnu kemiju i publiku koja je napokon bila angažirana i mogli stre uživati u meču.

Alexa Bliss (c) vs Naomi (SmackDown Women’s titula)

Alen Butumović: Zabavan meč kojim sam ostao zadovoljan. Alexin heel work je uvijek užitak za gledati, a Naomi je pružila još jedan zanimljiv performans i izvela nekoliko atraktivnih poteza. No, ono što nikako nisam očekivao je promjena prvaka. Zaista me to iznenadilo. Volio bih da je Alexa zadržala titulu, no ne mogu se buniti toliko što je Naomi uzela pojas. Zabavna je i publika je odlično reagirala na njenu pobjedu. Iako imam nekakav osjećaj da je ona čisti tranzicijski prvak i da bi čak mogla izgubiti pojas prije WM.

Vedran Karlić: Dobio sam točno ono što sam htio u ovom meču. Kratak, no veoma brz meč pošto su cure tako i građene. I u tom kratkom vremenu imali smo atraktivnih poteza, Alexu kao negativku (što u samom meču radi bolje nego bilo koja druga cura koju WWE ima), promjenu pojasa. Meni je ovo bio užitak gledati.

John Cena (c) vs AJ Styles vs Baron Corbin vs Dean Ambrose vs The Miz vs Bray Wyatt (Elimination Chamber za WWE titulu)

Alen Butumović: Fantastičan meč, daleko najbolja stvar na showu. Bilo je toliko genijalnih poteza i spotova tijekom meča, a akcija je bila konstantno dobra, brza, a tempo nikad nije usporavao. Svi su imali odlične performanse u meču, ponajprije Styles koji je radio sulude bumpove, i Ambrose, koji je skakao sa svega mogućeg i izveo par impresivnih poteza. Postavili su feud između Corbina i Ambrosea na fantastičan način. Ambrose je pinnao Corbina, ali ga je ovaj nakon toga napao i omogućio Mizu, koji se cijelo vrijeme bojao ući u ring, da doleti i eliminira Ambrosea. Zaista divno. Sekvence između Stylesa i Cene su bile zanimljive, no prava stvar je došla kada su ostali Wyatt, Cena i Styles. Wyatt je tada na čist način eliminirao Cenu, što me potpuno iznenadilo. No, onda kraj nije mogao biti bolji. Wyatt protiv Stylesa, nešto potpuno novo i svježe što do sada nikada nismo vidjeli. Par minuta čistog užitka i napete akcije, da bi Wyatt eliminirao Stylesa, također čisto i po prvi puta osvojio pojas! Bilo je i vrijeme, a ako mene pitate, ovo je došlo u najbolji mogući trenutak i odrađeno je na najbolji mogući način. Booking u meču nije mogao biti bolji, a Wyatt je dvojicu najvećih wrestlera na SmackDownu eliminirao na čist način kako bi došao do titule. Wyatt ulazi u WrestleManiju s ogromno puno momentuma i zaista se nadam da ondje neće izgubiti titulu. Fantastično odrađeno, kao i onaj Ortonov pogled na Wyatta koji drži titulu nakon meča. Wyattov storyline je nešto najbolje što se u WWE-u dogodilo u zadnje vrijeme, a sada je postalo još zanimljivije.

Vedran Karlić: Fantastičan meč za kraj večeri, ima toliko stvari o kojima bi se dalo pisati. O otvaranju gdje su AJ i Cena pokazali koliko dobru kemiju imaju i zašto su trenutno dva (po)najbolja čovjeka koje WWE ima. O Corbinovoj iznenadnoj eliminaciji, o tome kako je nakon nje prebio Ambrosea, o Mizu koji je cijelo vrijeme izgledao kao zadnji papak, a bio je prvi kada je trebalo biti oportunist. Ili Miz koji koristi sve što je koristio Daniel Bryan. Imali smo i puno atraktivnih poteza i bacanja. I za kraj, imali smo novog prvaka koji je čisto dobio Cenu, a nešto kasnije i Stylesa. Dugo je čekao na naslov, sada je vrijeme da pokaže zašto je odavno trebao biti zvijezda.

Ukupan dojam:

Alen Butumović: Dosta dobar show koji ne bi bio toliko dobar da nije bilo fantastičnog Chamber meča. Njega prati Harper/Orton meč. Ostalo nije bilo ništa pretjerano dobro, no osim Handicap meča, ništa nije bilo niti loše po samoj kvaliteti meča, iako niti taj Handicap meč po meni nije toliko loše odrađen. Zadovoljan sam.

Vedran Karlić: Prva polovica showa bila je dosadna i loša, druga je bila sjajna s velikom kulminacijom na kraju. U globalu sam zadovoljan.

Kojom ocjenom biste ocijenili Elimination Chamber?

View Results

Loading ... Loading ...

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Elimination Chamber 2017 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*