WWE Elimination Chamber 2017 predviđanja

Elimination Chamber je večeras, a danas su na redu naša predviđanja za show. Pročitajte ih u nastavku članka. I ne zaboravite posjetiti forum za još jedno izdanje Kockarnice o Elimination Chamberu.

John Cena (c) vs AJ Styles vs Baron Corbin vs Dean Ambrose vs The Miz vs Bray Wyatt (Elimination Chamber za WWE titulu)

Vedran Karlić: Prilično je izgledno kako John Cena neće dugo držati titulu, a sve naznake idu prema tome da će Bray Wyatt napokon postati prvak (nešto što je po mom mišljenju odavno trebao biti). I dok je to trenutni izgled, nitko ne kaže kako će se to zaista dogoditi. Do WM se planovi mogu još par puta promijeniti. Ipak, mislim kako imamo pravo očekivati sjajan meč koji bi mogao kandidirati za najbolji meč godine. Dovoljno je samo pogledati koja su imena u njemu. Jedino od velikih imena koje nije ovdje je Orton, no on ima drugi, jednako zanimljiv program.

Alen Butumović: Iako glasine nalažu da će Bray Wyatt osvojiti titulu, ne možete reći da će se to sto posto dogoditi jer je meč jako nepredvidljiv. Sva šestorica su odlično izgrađena, a čak četvorica su heelovi. Pobjeda može otići i u nečije druge ruke – mogu nas iznenaditi pa vratiti Stylesu titulu, a mogu je jednostavno ostaviti na Ceni. Ili je čak dati Mizu. Jedino za Ambrosea i Corbina ne vjerujem da bi mogli uzeti pojas, Ambrose zato što već ima titulu, a Corbin još treba nekoliko mjeseci dobrog bookinga. No, meč obećava, imamo odlične talente i mogli bismo dobiti jedan jako napet i zanimljiv Chamber meč.

Emir Ahmethodžić: Svašta bi se ovdje moglo desiti. Gotovo sam siguran da Miz, Ambrose i Corbin neće uzeti, oni će imati druge stvari za raditi na Maniji. To ostavlja Stylesa, koji nekako ima najmanje šansi od trojice, te Cena i Wyatt koji imaju podjednake šanse. Ukoliko stvarno žele ići Cena vs Orton rutom, mislim da će to biti greška i da bi match mogao biti izbooan od uvijek smarky publike širom svijeta za WrestleManiju. Možda i odluče za Wyatt vs Orton matchom, ali Wyatt nažalost nije dovoljno dobro građen unazad nekoliko godina da ga odmah sad shvatim kao kalibar za main event Manije, tako da bi možda najbolji izlaz bio triple threat između Wyatta, Ortona i Cene. Sada, mislim kako bi super bilo da daju Wyattu titulu sada u Chamberu, i da Cena svoj revanš ukaže na Maniji i da tako dobijemo triple threat, i mislim da će tako na kraju i biti.

Iz te ogromne strukture kao prvak izaći će

View Results

Loading ... Loading ...

Luke Harper vs Randy Orton

Vedran Karlić: Orton je osvojio Royal Rumble i nekako mi je za očekivati kako će ga prikazati u prilično uvjerljivom izdanju na putu do WM. Prva prepreka na tom putu je Harper. Ne vjerujem kako Harper ima šanse, barem ne čisto, povratak Rowana bi potencijalno mogao biti vrlo zabavan i zanimljiv nastavak priče oko Wyatt familije. Treba pohvaliti kako je Harper u zadnjih nekoliko tjedana, pogotovo uz mečeve gdje je bio podrška Ceni, postao jedan od značajnijih likova, također nešto što je odavno trebao biti. Nisam siguran smijem li očekivati sjajan meč, ali siguran sam kako očekujem sjajan nastavak priče.

Alen Butumović: Wyatti su usred fantastične priče i ovaj meč bi trebao biti izrazito zabavan zbog toga. Orton je uzeo Rumble i uvijek pobjednik na PPV-u između Rumblea i WrestleManije ima jedan ovakav meč. No, ne može se reći da je meč zbacan na brzinu jer nije, ima izvrsnu priču iza sebe. Harper se pokazao odličnim pozitivcem u zadnjih nekoliko tjedana. I dok nekako svi očekujemo Ortonovu pobjedu, možda nas iznenade pa dadnu Harperu pobjedu kako bi mogli napraviti Triple Threat Wyatta za pojas. Ako je to tako, ja to potpuno potpisujem.

Emir Ahmethodžić: Ako im pruže dovoljno vremena, ovo bi isto tako mogao biti solidan match. Harper zna biti jako dobar kada mu se pruži prilika za to, a motivisani Orton je uvijek sjajan. Priča do sada mi je odlična, i Harperova uloga u ovom rivalitetu je interesantna i obavlja ulogu zakuhavanja Orton i Wyatt odnosa. Orton gotovo sigurno uzima, radi momentuma za Maniju.

Hoće li Luke Harper pobijediti Royal Rumble pobjednika ili će Poskok ipak ugristi?

View Results

Loading ... Loading ...

Alexa Bliss (c) vs Naomi (SmackDown Women’s titula)

Vedran Karlić: Ovo mi izgleda kao meč koji može otići u bilo kojem smjeru. Alexa vara te zadržava pojas, Naomi dobiva pa imamo nastavak u obliku obrane naslova. Kako god, mislim da ćemo imati zabavan meč. Od tri ženska meča koja imamo ovome bi dao najmanju minutažu, ne zato što smatram da ne zaslužuju više, nego mislim da bi i njima i nama ovdje bolje došao jedan brzi meč nego nekakvo taktičko nadmudrivanje. Moje očekivanje je da će Naomi uzeti pojas, iako nemam ništa protiv toga da ga Alexa zadrži.

Alen Butumović: Mislim da je Naomi tranzicijski izazivač za Alexu, nekako i način na koji su došli ne nalaže drugačije. No, Naomi je jako atraktivna u ringu i može napraviti dobar meč, a ako im dadnu vremena mislim da ćemo dobiti jedan zanimljiv meč. Ne vjerujem da Alexa gubi i mislim kako bi trebala ući u WrestleManiju kao prvakinja zato što je izvrsna, dok se Naomi nije pojavila sve do prije dva tjedna. Iako ne bih bio ljut da Naomi uzme titulu, ipak bih volio da je Alexa zadrži.

Emir Ahmethodžić: Pružit ću priliku Naomi ovdje da se pokaže, ali na nju nekako gledam kao najslabiju kariku u diviziji. Ok je da i ona dobije priliku, ali sam siguran da Alexa retaina ovdje. Previše su je dobro gradili do sada da pomislim išta drugo.

Women's titulu nakon PPV-a držat će

View Results

Loading ... Loading ...

American Alpha (c) vs The Vaudevillains vs The Usos vs The Ascension vs Rhyno & Heath Slater vs Breezango (Turmoil za Tag Team titule)

Vedran Karlić: Možda se varam, ali nekako sam očekivanja kako Alfe neće zadržati titulu. Tražili su da budu prvi u meču i ja bih im to omogućio, pokazao bih njihovu kvalitetu, ali bi ispričao priču kako ne možeš dobiti baš sve, a one koje ne bi uspjeli dobiti bili bi braća Uso. Tag tim divizija imala je malu stagnaciju na SmackDownu i ovaj meč je prilika da se postave temelji za dalje. Ako to znači da treba žrtvovati prilično slabu vladavinu Alfi, neka bude tako. Bolje da izgube pojas pa imamo neku dobru priču oko toga kada ga budu išli vraćati, nego da zadrže i opet ne rade ništa mjesec dana.

Alen Butumović: Ovdje se sada dvoumim. Ako Alphe izgube titulu, imali su jednu prilično beznačajnu vladavinu, no ako pobjede, pobijedili su cijelu diviziju i što će onda napraviti za WrestleManiju. Stoga, ja bih volio vidjeti meč između njih i Usosa na WrestleManiji, tako da bih stavio Usose prve, neka pobjede sve timove i neka Alphe uđu predzadnje (možda to malo više priliči heelovima, ali takav je ždrijeb) i neka pobjede Usose. Tada bi se ovi mogli vaditi na to da su pobijedili četiri tima, a ovi su došli odmorni i svježi i pobijedili ih. Time bi Alphe zadržale titule, ali bi se postavilo daljnje rivalstvo koje bi kulminiralo. Meč bi trebao biti zanimljiv.

Emir Ahmethodžić: Dugo nismo imali turmoil match za titule, tako da mi se sviđa stipulacija. Moglo bi biti dobro ovo. Tag divizija inače nije baš najbolje prikazana na SD, iako je djelovalo kao da bi se situacija mogla poboljšati kada su Orton i Wyatt uzeli titule, to se ipak nije desilo i imali su tranzicijski reign. Ako Alphe sada izgube, to će biti još jedan tranzicijski reign, i bit će to loše i za njih i za diviziju. Mislim kako će retainati u maniru underdoga, i da bi mogli braniti titule protiv Revivala na Maniji. Zagarantovan sjajan match.

Jedini tim koji neće biti eliminiran je

View Results

Loading ... Loading ...

Becky Lynch vs Mickie James

Vedran Karlić: Neki unutarnji osjećaj u meni mi govori kako ćemo ovdje vidjeti diskvalifikaciju. Na papiru je ovo sjajan meč, u teoriji može biti sjajan meč, no nekako sam osjećaja kako dolazi malo prebrzo. Priča je tek krenula, mislim da to može biti još bolje prije nego njih dvije imaju onaj pravi finalni obračun. Zato očekujem kako će ovdje James dobiti.

Alen Butumović: Bit će zanimljivo vidjeti kako će ovo odigrati jer kao niti kolega iznad, ne očekujem da će ovdje pokazati najbolje što mogu i znaju. Ovaj meč vjerojatno neće biti nešto posebno dug i više će biti segment nego što će biti meč. Barem bih ja volio da bude tako. A neka njihov pravi meč bude na WrestleManiji ili negdje između Chambera i WrestleManiju, ovisno što planiraju napraviti za pojas. Ne bih dao pobjedu nikome ovdje ili bih čak diskvalificirao Becky ovdje koja bi napala Mickie nekim oružjem nakon što postane isfrustrirana njenim ponašanjem i varanjem.

Emir Ahmethodžić: Tako mi je krivo što nisu sačuvali ovaj match za Maniju. Mislim da bi ovo moglo biti dosta dobro, ali ne vjerujem da će čisto završiti, pošto očekujem revanš na Maniji. U tom slučaju vjerovatno Mickie uzima ovdje nekom neclean pobjedom.

James Mickie ili Lynch Becky?

View Results

Loading ... Loading ...

Natalya vs Nikki Bella

Vedran Karlić: Jesam li razočaran što nisu dobili neku stipluaciju? Jesam. Znači li to da ovo nije kraj njihove priče? Isto tako, lako moguće. Njihova priča je bila odlična, počela je malo čudno, kada je Nikki na SS meču bila napadnuta od nepoznate osobe (za koju smo svi znali da je Natalya), te je to stavljeno u drugi plan na neko vrijeme. Kada su to vratili bio sam malo skeptičan, no kako se stvar razvijala sve sam više uživao. Bilo je tu sjajnih segmenata, prozivanja, zapravo svega. I dok mi Nikki izgleda kao potencijalni pobjednik meča, neće me iznenaditi niti suprotna odluka. Ovo je zbilja bilo dobro, neka i meč bude takav.

Alen Butumović: Meni je ovo bilo odlično. Neke uvrede koje su govorili su bile malo cheesy i više su zvučale kao nešto što bi rekle dvije 15-godišnjakinje kada bi se posvađali oko dečka, no zapravo nije bilo loše. Ipak, glavni dijelovi ovog feuda su bili oni izvrsni brawlovi koje su imali. Bilo ih je mnogo, a svi su bili drugačiji i fantastični. Nisu im dali stipulaciju, no mislim kako je to zbog toga što će imati još jedan meč na SmackDownu za koji tjedan gdje će ovo rivalstvo kulminirati. Ako je tako, može ovo proći bez stipulacije, no gledajući feud, trebaju imati stipulaciju u nekom meču.

Emir Ahmethodžić: Možda čak i bude dobar match. Kuhaju rivalitet već nekoliko mjeseci, i nije bilo toliko loše. Od matcha ne očekujem puno, tako da ima prostora da me iznenade. Mislim kako Nikki dobija ovo i da će ići na Alexu za titulu na Maniji, gdje bi valjda i osvojila titulu. Nekako se, iz mog ugla gledanja bar, još od njenog povratka vidi iz aviona da će uzeti titulu na Maniji.

U prvom meču ovog žestokog rivalstva pobjedu uzet će

View Results

Loading ... Loading ...

Dolph Ziggler vs Kalisto & Apollo Crews (Handicap meč)

Vedran Karlić: Nisam siguran kojim smjerom ovdje žele ići, no zanima me. Mislim kako će Ziggler ovo dobiti, samo kako? Nemam pojma? Kalistov heel turn bi bio dobar potez, recimo kao što je i Neville istime dobio drugi život.

Alen Butumović: Iako ne volim Handicap mečeve, nekako je ovo bilo neizbježno. Da su stavili Triple Threat ne bi imalo smisla jer su Crews i Kalisto prijatelji. Ovako meč možda neće biti toliko dobar da smo vidjeli neki singles meč, ali bi trebao biti u redu. Mislim kako će Ziggler ovdje uzeti pobjedu s obzirom kako je na SmackDownu izgubio od Crewsa.

Emir Ahmethodžić: Ne znam kako tačno žele da nam predstave Zigglera. On je sad negativac, omanji lik kojeg su stavili u handicap match sa još jednim omanjm likom Kalistom i mrcinom Apollo Crewsom. Ako Ziggler pobijedi, onda nemamo baš mnogo razloga da ga booamo valjda. Ako izgubi, onda niko od ove trojice ništa neće dobiti tom pobjedom. Neću još kritikovati, sačekat ću da vidim kako će odraditi ovo, mada mislim da ću ipak iskritikovati nakon showa.

Ziggler ili prijatelji?

View Results

Loading ... Loading ...

Mojo Rawley vs Curt Hawkins (Kickoff)

Vedran Karlić: ‘Ajmo Mojo. Meni je on vrlo zabavna pojava i obožavam njegovu energiju. Dajte dečkima minutažu i možemo imati vrlo zabavan meč koji može pokazati njihove kvalitete.

Alen Butumović: Malo sam iznenađen kako je Hawkins korišten, koliko su ga najavljivali mislio sam da će to biti njihov neki projekt. Ovaj meč ako dobije vremena bi mogao biti solidan. Obojica su mi u redu, nisam neki pretjerani obožavatelj obojice, no mogu napraviti solidan meč kad im se pruži za to prilika.

Emir Ahmethodžić: Nije baš da me zanima match, ali ok, pogledat ću da vidim šta imaju za ponuditi. Mislim da pobjeda ide Rawleyu u ovoj situaciji.

Hoćemo li se suočiti s činjenicama ili ostati nahypani?

View Results

Loading ... Loading ...

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Elimination Chamber 2017 predviđanja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*