WWE Draft 2016 pregled

Napokon je prošao i taj dugo očekivani draft. Mnogo je razočaranih, malo manje je oduševljenih, ali je barem ovaj draft stvorio prilično veliku diskusiju između svih wrestling fanova diljem svijeta. Umjesto standardnog SmackDown pregleda, osvrnut ću se ponajprije na rezultate drafta, a na kraju ukratko pregledati i SmackDown

Moram prvo priznati kako je sam koncept ovoga bio glup. Raw je imao tri izbora za svaka dva izbora koje SmackDown napravi. Zašto? Zato što traje tri sata. Time su nam samo dali do znanja kako je Raw i dalje broj jedan te kako ga SmackDown neće nikada dotaknuti. Ali ja se nadam da hoće, barem što se tiče TV ratinga, čisto da vidim što će onda napraviti s Rawom i hoće li ga vratiti na dva sata.

Isto tako, hrvači koji su bili draftani se nisu pojavljivali, a umjesto njih je bio prikazan promo video u trajanju od deset sekundi. Mislim kako je to pomalo glupo, ja sam se veselio da ću možda vidjeti Balora ili American Alphu, a na kraju ništa.

Raw Roster

Raw je ugrabio mnogo bolji roster i mnogo zvučnije hrvače nego SmackDown. Od Seth Rollinsa kao prvog picka, pa sve do Owensa i Zayna u istom rosteru, Raw je izvukao deblji kraj u cijeloj priči. Imali su više pickova i normalno da će se to dogoditi. Ali su svejedno trebali to bolje rasporediti.

Kao što rekoh, Owens i Zayn su dospjeli u isti roster, što se apsolutno nije trebalo dogoditi. Prodaju njihov meč na Battlegroundu kao posljednju njihovu bitku u duže vremena. Zašto ih onda ne razdvojiti? Lako je za par godina nastaviti njihov feud zato što će on u bilo kojem trenutku imati čvrstu podlogu. Ovako će ostati na istom showu i imam osjećaj da će zauvijek biti u doticaju i da njihova priča neće nikada završiti, što će nakon nekog vremena dosaditi. Trebali su ih razdvojiti.

Seth Rollins i Roman Reigns prešli su na Raw, što je bilo za očekivati. Nemam ništa protiv toga, Rollins će sasvim sigurno biti broj jedan ondje, dok bi Reigns mogao biti glavni pozitivac, osim ako Vince zaista nije ohladio od njega i ne prepusti to mjesto likovima poput Balora ili Zayna u što čisto sumnjam.

Zanimljivo je to što je Braun Strowman otišao na Raw, dok su njegovi kolege Bray i Rowan otišli na SmackDown. Na početku godine sam u Kristalnoj kugli predvidio kako će jednog dana WWE isturiti Strowmana i to se očito dogodilo ovdje. Izgleda da će zaista dobiti push po svemu sudeći. Samo me zanima što će se dogoditi s cijelom ovom pričom s New Dayom sada kada su razdvojeni.

Kad smo već kod New Daya, prvaci su otišli na Raw. Zaista ne znam što to znači, hoće li titule biti ekskluzivno za Raw ili će kružiti između dvaju brandova. Ja se nadam da je ovo drugo jer jedne su Tag Team titule i SmackDown ne bi trebao biti zapostavljen što se tiče toga.

Još jedan je prvak otišao na Raw, a riječ je o Women’s prvakinji Charlotte. Ista situacija kao i s Tag Team titulama, neće biti dobro ako titula bude ekskluzivno za Raw. Nadam se da su ova dva drafta samo na papiru i da će titule koji puta prijeći i na SmackDown.

US titula i Rusev s njom su također prispili na Raw. Stvarno previše titula je otišlo na Raw, a činjenica da će se uskoro pojaviti i Cruiserweight titula stvarno čini Raw mnogo, mnogo većim i važnijim brandom.

Od ostalih likova, Brock Lesnar je prešao na Raw što je bilo očekivano. Razdvojili su Club, Gallows i Anderson su prešli na Raw, što je bilo pomalo i neočekivano, ali valjda je to dobar potez koji će koristiti objema stranama. Što se tiče ženske divizije, divizija izgleda solidno, iako osim Sashe Banks i Charlotte nitko trenutno nije toliko atraktivan. Tag team divizija je u redu.

 

SmackDown Roster

SmackDown je ostao dosta zakinut. Imaju mnogo manji broj hrvača na rosteru i definitivno su trebali još nekoliko zvučnijih imena.

Dean Ambrose je očekivano prešao na SmackDown. Sumnjam da će držati titulu još dugo, ali pošto Raw trenutno ima i Tag Team titule, US titulu te Women’s titulu, WWE titula bi trebala ostati na SmackDownu dokle god se situacija ne izjednači. Ako SmackDown ostane samo na IC titulu, to će biti užasno. Mogu ga onda i ukinuti usput.

Kao što spomenuh, Miz i IC titula su na SmackDownu i sad je stvarno vrijeme da taj pojas napokon dobije spotlight kakav zaslužuje. Sada imaju mnogo prostora učiniti je važnom pošto je jedna od rijetkih titula koja je završila na SmackDownu. Ali prije toga trebaju maknuti Darrena Younga od nje.

John Cena i Randy Orton su dospjeli u isti brand! Ideja je dobra isto koliko je i grozna. Drago mi je da je Cena na SmackDownu, još uvijek je draw i bit će ga dobro vidjeti na ovom showu, ali činjenica da će u svakom trenutku postojati mogućnost da Cena i Orton nastave sa svojim vječnim i najvećim rivalstvom PG ere je užasna. Ne želim to vidjeti. Ali morat ćemo živjeti s time, što je tu je.

Bray Wyatt je završio na SmackDownu što je prilično dobar potez i uz Stylesa bi mogao biti glavni negativac. Definitivno bi se to trebalo dogoditi.

Ženska divizija je solidna, ima tu jako dobrih cura i drago mi je da je Becky Lynch dospjela na ovaj brand. Treba sada biti glavna zato što je jedna od rijetkih koja prirodno dobiva reakcije. I jer je odličan face.

Tag Team divizija je nešto malo slabija od Raw-a, ali ima tu dosta dobrih timova i trebalo bi biti zabavno.

Od ostalih likova, Dolph Ziggler, Apollo Crews, Del Rio i Kalisto su dospjeli na SmackDown što je bilo potrebno zbog nedostatka većih likova. Oni će odlično poslužiti kada budu trebali nekakav zabavan meč, ali ne vjerujem da će biti nešto pushani.

 

NXT Draft Pickovi 

Možda se pitate zašto do sada nisam spomenuo nikog iz NXT-a, ali odlučio sam izdvojiti njih u posebnu grupu. Već je najavljeno kako će 6 pickova biti iz NXT-a, stoga smo samo čekali vidjeti tko će to biti.

  • Finn Balor – Balor je bio najpredvidljiviji pick što se tiče NXT-a. No, definitivno mi ga je drago vidjeti na main rosteru, ali šteta što je otišao na Raw, baš sam mislio kako će ga staviti na SmackDown koji bi tada izgledao puno bolje, ali ništa. Šteta zaista.
  • American Alpha – Još jedan očekivan pick. Fantastična odluka je staviti ih na SmackDown. Oni doslovno mogu imati zabavan meč sa svim timova, tako da će biti odličan dodatak SmackDown tag team diviziji koja bi bila prilično slabašna da nije njih.
  • Nia Jax – Koliko god je želim vidjeti na glavnom rosteru, toliko je i ne želim. Činjenica je da je drugačija od svih, mnogo je veća i ima taj look koji je čini opasnom te zbog toga mislim kako bi mogla biti solidan dodatak ženskoj diviziji na Raw-u, ali isto tako je dosta zelena u ringu još uvijek i mislim kako bi s time mogla imati problema. Baš kao što ih i Dana Brooke trenutno ima. No, imat će dobre mečeve s curama poput Sashe Banks i Charlotte.
  • Alexa Bliss – Alexa je već mnogo, mnogo spremnija. Ako čitate moje NXT preglede, mogli ste primijetiti kako sam tu curu u zadnje vrijeme mnogo hvalio i to s razlogom. Njen karakter je fantastičan i odlično ga odrađuje a i dosta se popravila u ringu. Bit će fantastičan dodatak SmackDown diviziji. Neka Becky bude glavni pozitivac, a ona glavni negativac i ja sam zadovoljan.
  • Carmella – Isto kao i kod Jax, nisam siguran koliko je Carmella spreman za prelazak i ako su je već htjeli prebaciti, trebali su je staviti zajedno s Enzom i Cassom na Raw. Tada bi bila uz njih i stvari bi izgledale bolje za nju. Ovako ne znam baš da će se snaći.
  • Mojo Rawley – Definitivno najsmješniji pick večeri. Mojo Rawley je zabavan i sve to, ali je prosječan hrvač u najveću ruku i brine me kako će njegov gimmick funkcionirati ovdje. Ali ako će ostati s Ryderom u timu, onda bi to i moglo proći. Ali mislim da je trebao još ostati dolje.

Nakon svega toga, imam jedno pitanje. Gdje je Bayley? Što je s njom? Ona je bila jedan od najsigurnijih pickova, a na kraju je nema. Valjda će doći u nedjelju na Battlegroundu kao Sashin partner. Nadam se.

 

Kratak SmackDown pregled 

-John Cena i Gallows su imali kratak meč u kojem je Cena pobijedio. Jadan Gallows. Ništa posebno sve skupa.

-Darren Young i Ryder su ujedinili snage protiv Miza i Ruseva. Young je natjerao Miza da tapka sa Chickenwingom. Publika je odlično reagirala, tako da je to valjda dobar potez dati mu taj zahvat kao finisher.

-Wyatt i Woods su imali jako zanimljiv meč što se tiče storytellinga iako tu nije bilo ništa atraktivno po pitanju hrvanja. Wyatt je pobijedio sa Sister Abigail. Lijepo su ovo odradili.

-Charlotte i Brooke su dokrajčile Sashu u Handicap meču. Nisam siguran da je ovo bilo baš odlična ideja i Sasha nije trebala izgubiti (ako se na varam ovo joj je prvi pinfall poraz na glavnom rosteu).

-Becky je bila odlična u tučnjavi s Natalyom. To je ono zašto je obožavam! Razvalila je!

-Jericho i Cesaro su imali kratki zabavan meč. Malo iznenađujuće što je Jericho uzeo čistu pobjedu, ali dobro je da i on jednom pobijedi.

-Ambrose i Rollins imali su jako zabavan meč, mnogo bolje od onoga s Raw-a. Završetak je na moje iznenađenje bio čist i Ambrose je zadržao titulu.

 

Generalno mišljenje: Draft je bio razočaravajuć. Ne toliko zbog rasporeda hrvača po brandovima, iako i to nije bilo baš najbolje odrađeno, ali sam koncept nisu baš najbolje proveli. Mogli su to mnogo bolje odraditi, koliko su ga hajpali u zadnja dva mjeseca.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Draft 2016 pregled"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*