WWE Cruiserweight Classic #6 recenzija

Nastavljamo s drugom rundom Cruiserweight Classica, a ovotjedna epizoda nam je donijela nova tri meča. Naša mišljenja pročitajte u nastavku.

20160816_cwc_tozawagallagher_2--56b6e2daec06e8c9b3bf8245dbf027e7

Akira Tozawa vs Jack Gallagher

Alen Butumović: Veoma dobar meč. Akira Tozawa je bio dobar ovdje, ali Gallagher je bio taj koji je zaista impresionirao, kako u svojem prvom meču, tako i ovdje. Ponešto dobrog grapplinga i mat wrestlinga s odličnim prikazivanjem tehničkih sposobnosti Gallaghera. Udarci su bili dobri također. Nekoliko prelijepo izvedenih zahvata od strane Gallaghera što je učinilo njegov leg work odličnim. Volio bih da je Tozawa samo malo bolje prodao nogu pri kraju i da je ono imalo efekta na njegovo izvađanje German Suplexa. No, izuzev toga nemam zamjerke. Volio bih da je Gallagher prošao pošto mi je on draži od dvojice i mnogo toga je pokazao u ova dva meča, no i Tozawa nije loš izbor tako da sam zadovoljan i tako.

Emir Ahmethodžić: Dobar početak, gdje je djelovalo kao showcase Gallaghera. Pokazao je sjajnu agilnost. Nije mi se svidjelo ono kada je svezao Tozawu u loptu, jer je cijela ta scena izgledala djetinjasta. Ostatak je bio prilično solidan. Tozawa je jako dobro sellao Gallagherovu ofanzivu. Tozawa je pobijedio na kraju. Vjerovao sam da će Tozawa uzeti pobjedu na kraju, jer je Gallagher dobio preveliku ofanzivu kako bi tek tako savladao Tozawu. Mislim da će WWE u svakom slučju potpisati i Gallaghera.

 

20160816_cwc_darlun_2--dbc0732f627543b3fdd04b70e1067cdb

Noam Dar vs Ho Ho Lun

Alen Butumović: Solidan meč, iako ništa više od toga. Noam Dar mi je stvarno drag i njegovi mečevi na indy sceni su mi do sada bili dobri, ali ako ću biti iskren, nije mnogo pokazao u ova dva meča. S druge strane, Ho Ho Lun mi se i ne sviđa toliko. Njegov prvi meč nije bio impresivan, a nije niti ovaj. Drago mi je stoga da je Noam Dar prošao dalje, ali nadam se da će poboljšati malo svoje izvedbu u sljedećem meču.

Emir Ahmethodžić: Ok match. Bilo je nekih dobrih stvari, tipa onaj piledriver-esque potez je kul izgledalo. Dar ide dalje via submission. Ne znam tačno šta bih mislio o ovome, pošto za sada Noam Dar izgleda kao jedan do slabijih učesnika u cijelom ovom turniru.

20160816_cwc_nesekendrick_2--629431c50939eaea068498ac34fa6dbf

Brian Kendrick vs Tony Nese

Alen Butumović: Još jedan izrazito dobar meč. Nese je bio fantastičan tokom meču, njegovi ofenzivni potezi i udarci su odlični, no može raditi apsolutno sve – od powerhouse poteza, pa sve do onih highflying poteza. Brian Kendrick je bio odličan u sellanju. Jako dobra akcija tokom cijelog meča i uzbudljiva završnica. Sviđa mi se kako Kendrick pokušava igrati prljavo i iskoristiti svaku priliku. Nemam problema s tim što je Kendrick prošao dalje, to je bilo očekivano, no žao mi je što je Nese ispao jer sudeći po izvedbi u ovome meču, zaslužio je proći više nego netko poput Noama Dara.

Emir Ahmethodžić: Ovo je bio dosta dobar match. Nese je stvarno impresivan, i nadam se da će ga WWE potpisati. Djeluje mi kao cruiserweight verzija Bobbya Roodea. Kendrick je isto bio dobar, ali nisam baš zdovoljan njegovom pobjedom. Mislim da bi Nese pokazao još mnogo više u nastavku, ali shvatam odluku, jer i dalje žele nekog veterana u turniru.

Ukupno mišljenje:

Alen Butumović: Cruiserweight Classic niti jednom još nije razočarao pa tako niti ovaj puta. Još jedna veoma dobra epizoda s dva jako zabavna i jednim solidnim mečom. Prezentacija je kao i uvijek bila odlična, videa o hrvačima prije meča su super, a Ranallo i Bryan nastavljaju biti najbolja skupina komentatora trenutno u cijelom WWE-u, a i šire.

Emir Ahmethodžić: Classic je bio dobar. Bila su dva solidna matcha, jedan od njih vidno lošiji od drugog, i jedan jako dobar match kao main event. Po meni je Nese MVP večeri.

Be the first to comment on "WWE Cruiserweight Classic #6 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*