WWE Cruiserweight Classic #4 recenzija

Četvrta epizoda Cruiserweight Classica je iza nas, a prvo okolo smo zaključili s još četiri meča. Koja su naša mišljenja o svemu tome pročitajte u nastavku.

 

001_CWC_06232016ej_2830--ddbf9815cf7bdf7450d45eb058075773

Rich Swann vs Jason Lee

Alen Butumović: Potpuno sam zaboravio kako je Rich Swann zapravo u NXT-u jer ga nikad ne koriste. Mislim kako je to mala greška i da bi češće trebali stavljati na TV jer je prilično popularan s publikom, i iako nije odličan, zabavan je u ringu. Ovo je bio kratak, ali solidan meč gdje je Swann pokazao što zna i na kraju otišao u drugi krug, očekivano.

Denis G: Nisam ni znao da je Swann potpisao za NXT, odličan je high flyer, samo što je u indy danima bio dosta nepouzdan i često se ozljeđivao radeći dosta opasne poteze. Jason Lee me osvojio odmah, pogotovo zbog idoliziranja legendarnog Bruc Lee-a. Obojica su jako brzi, pokretni i zabavni za gledati. Meč je bio sasvim solidan, pokazali su dosta u kratkom vremenu, obojica su imali dobrih trenutaka i dosta lijepih poteza. Rich Swann očekivano ide u drugu rundu, a nadam se da će Lee jednom doći u NXT.

008_CWC_06232016ej_3013--49ce8f676d890edde57ad720accbc1a6

Gurv Shira vs Noam Dar 

Alen Butumović: Prilično dosadan meč. Noam Dar je po meni prilično dobar hrvač, ali nije toliko toga pokazao u ovome meču. S druge strane, Shira je bio loš. Nisu baš najbolje kliknuli, publika nije marila za meč i nisu napravili ništa atraktivno ili zanimljivo. Dar je na kraju uzeo pobjedu što je bilo i za očekivati.

Denis G: Gledao sam Noama Dara već u britanskim fedovima, a Shiru sam imao prilike gledati po prvi puta, nisam oduševljen, ni najmanje. Nije loš, ali nije ni ništa posebno zanimljiv, nemam ga baš neke želje gledati opet. Dar je napadao Shirine noge te na kraju dobio knee barom. Dosta slabiji meč od prethodnog, trebalo je trajati duže, a vjerujem da ni Shira nije imao prilike pokazati sve što zna, jer nije bez razloga bio odabran za ovaj turnir.

014_CWC_06232016ca_3750--8f4c6d3eb0c3bee2759eb6e346eb429d

Jack Gallagher vs Fabian Aichner

Alen Butumović: Veoma dobar meč! Činjenica je da nisam bio upoznat s niti jednim od njih dvojice i bili su i potpuno nepoznati, tako da su me impresionirali sa svojim vještinama u ringu te napravili jako zabavan meč. Obojica su mi se svidjeli, iako Gallagher nešto više. Vidjeli smo dosta sjajne tehnike od njega, dok je Aichner bio više powerhouse, što znači da smo imali dva različita stila u meču. No, dobro su se spojili, akcija je bila odlična s mnogo lijepih poteza i nekoliko sjajnih near fallova pri kraju. Publika je totalno bila zagrijana za ovaj meč. Gallagher je na kraju pobijedio, što mi je jako drago. Veselim ga se vidjeti u drugom krugu.

Denis G: Jack Gallagher još je jedan wrestler novog britanskog vala, treniran u wrestling akademiji legendarnoga Billyja Robinsona, što se itekako primijeti u njegovim sjajnim tehničarskim vještinama. Fabian Aichner je vjerojatno i najveći i najsnažniji sudionik, koji je pokazao da može parirati Gallagheru što se tiče tehnike, ali izveo je i nekoliko sjajnih high flying poteza. Publika je bila zainteresirana za ovo, napravili su uzbudljivu akciju tijekom cijelog meča, pogotovo u završnici. Gallagherove poluge i kontre su sjajne, uz Zacka Sabrea Jr.-a možda i najbolji tehničar u CWC-u. Pobjeda Gallaghera bila je očekivana, jer i ovdje pobjeđuje wrestler s kojim je IWC bolje upoznat.

019_CWC_06232016ca_3887--2988195a7106a642ef5d83a4bd483346

Tommaso Ciampa vs Johnny Gargano 

Alen Butumović: Očekivao sam dosta od ovoga meča, ali da ću dobiti ovako dobar meč baš i nisam. Sjajno su hypali ovaj meč i prije nego se dogodio, izgradili su ga kao veoma važnu borbu za obojicu, borbu između tag team partnera, ali i dva najbolja prijatelja. I definitivno nisu razočarali u ringu. Akcija je bila sjajna, intezivnost chopova i udaraca obojice bila je sjajna i ispričali su odličnu priču. Trenutak kada su se krenuli šamarati kao ludi je bio fantastičan. Odličan završetak, Ciampa je oklijevao hoće li udariti Gargana koljenom ili ne te se na kraju odlučio za drugu opciju, što ga je na kraju koštalo i meča. Bio sam iznenađen što su se njih dvojica susreli već u prvom kolu jer sam mislio da će dospjeti dosta daleko pošto su potpisani za NXT, ali drago mi je da sam dobio meč između njih dvojice jer je ovo bilo nešto najbolje što smo do sada vidjeli na turniru. Bilo mi je svejedno oko pobjednika jer mi se obojica sviđaju na svoj način. Odlična stvar.

Denis G: Pitam se jesu li sudionici turnira dobili kakva ograničenja od WWE-a što se tiče poteza i stvari koje smiju raditi, jer ovo je bilo sve osim tipičnog WWE meča. Sicilijanski psihopat Tommasso Ciampa mi je jedan od najdražih wrstlera na indy sceni, sjajno mu stoji uloga stiff manijaka. Što se tiče Gargana, nisam baš neki veliki obožavatelj njegova rada, ali ovdje je bio odličan. Ciampa je udarao brutalno Gargana cijelo vrijeme, letjeli su šamari i chopovi na sve strane. Ciampa je ipak pokazao misloti za svog prijatelja, što ga je vjerojatno i koštalo pobjede, jer da je udario Gargana koljenom bez štitnika to bi najvjerojatnije bio kraj meča. Gargano pobjeđuje u jednom jako dobrom meču, ovaj turnir ima potencijala biti najbolja stvar koju je WWE producirao za Network.

Ukupno mišljenje: 

Alen Butumović: Posljednja dva meča su podigla kvalitetu ovoga showa te mi je ovo najbolja epizoda do sada. Prvi meč je bio zabavan, drugi je malo razočarao, ali su zato zadnja dva bila veoma dobra. Idući tjedan je novi krug, započinjemo mečom između Alexandera i Ibushija što bi trebalo biti odlično.

Denis G: Može se reći kako su zadnja dva meča izvukla ovu epizodu, ali ni prva dva meča nisu za baciti. Main event je ono što definitivno morate pogledati, Ciampa i Gargano pružili su sjajne izvedbe i odradili jedan poprilično fizikalan meč. Prva runda je gotovo, očekujem još hrpu ovakvih mečeva u nastavku turnira, pogotovo kad situacija postane još ozbiljnija.

Be the first to comment on "WWE Cruiserweight Classic #4 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*