WWE Cruiserweight Classic #1 recenzija

Cruiserweight Classic napokon je započeo i sinoć je odrađena prva epizoda. 16 je mečeva u prvoj rundi, a prva četiri su već odigrana. Mišljenja Alena i Denisa o dotičnim mečevima pročitajte u nastavku.

 

20160713_cwc_match_granalej--72ded7f52c96747498500073ffc99274

Gran Metalik vs Alejandro Saez

Alen Butumović: Moram reći kako je ovo bio jako zabavan i energetičan meč, odličan izbor za otvaranje. Obojica su me impresionirali, pogotovo Metalik koji je izveo nekoliko izvrsnih highflying poteza. Na kraju je Metalik dobio s Dorada Driverom. Dovoljno me je impresionirao da ga želim vidjeti u nastavku tako da mi je drago što je prošao. Ovo je bio jako lijep opener gdje su u par minuta uspjeli ugurati dosta odličnih poteza.

Denis G: Napravili su dosta toga u tako malo vremena, iskoristili su te četiri minute maksimalno. Gran Metalic(Mascara Dorada) me uvijek impresionira svojim high flying poteza i lakoćom kojom ih izvodi, tako fluidno. Alejandro Saez je također imao dobrih trenutaka i pokazao svoje znanje, ali očito je bilo da Metalik ide dalje. Zabavan meč uz hrpu lijepih poteza i s brzim tempom, savršeno otvaranje.

20160713_cwc_match_hohoariya--2cd42f8206f3e7e70bd04583b3b5b197

Ho Ho Lun vs Ariya Daivari 

Alen Butumović: Ovo je već bio dosta slabiji meč od onog prošlog. Ho Ho Lun je izveo nekoliko solidnih poteza, ali Daivari i nije bio toliko impresivan i nije učinio ništa zanimljivo nego je meč zbog njega u pojedinim trenutcima bio dosadan. Lun je dobio s German Suplex Holdom. Definitivno bolje od dvojice je prošao tako da sam potpuno u redu s rezultatom.

Denis G: Ariya Daivari mi uopće nije zanimljiv, isto kao ni njegov brat koji je već imao iskustva u WWE-u. Ho Ho Lun s druge strane izgleda kao dosta bolji i energičniji wrestler, pravi babyface, još bolja je njegova životna priča i otvaranje wrestling akademija u Kini. Još jedan poprilično kratak, ali znatno slabiji od prethodnog. Drago mi je što Lun nastavlja svoj put u drugu rundu turnira, zaslužio je.

 

20160713_cwc_match_cedricclemont--391305266db939dc99b25cd33e18332f

Cedric Alexander vs Clement Petiot

Alen Butumović: Očekivano odlična reakcija za Alexandera. Meč je bio zabavan. Alexander je izveo dosta svojih impresivnih poteza. Petiot je bio solidan, ali naravno nije bio na razini Cedrica. Cedric je na kraju očekivano dobio s Double Knees Backbreakerom. Veselim ga se gledati u nastavku, vjerujem kako će proizvesti i zabavnijih mečeva s boljim hrvačima na ovom turniru. Trebao bi on barem dogurati do polufinala.

Denis G: Cedric Alexander već godinama ima kult obožavatelja, a sad je konačno oslobođen ROH okova i vjerojatno će ga NXT tijekom godine pokupiti. Clement Petiot bio je sasvim solidan, ali ishod je od samog početka bio očit. Meč sam po sebi nije bio ništa posebno, ali Cedric se iskazao i mogao bi daleko dogurati.

 

20160713_cwc_match_kotasean--3ba72eae1fb09bb074cc7f532d76f8fd

Kota Ibushi defeated Sean Maluta

Alen Butumović: Mjesto u main eventu je naravno dobio Kota Ibushi. Internacionalna senzacija napokon je stigla u WWE i tako mi ga je drago vidjeti tu. Ovo je naravno bio najbolji meč večeri. Veoma zabavan meč u kojem je Ibushi definitivno impresionirao one koji za njega nisu do sada čuli. Maluta je bio prilično dobar i izveo je nekoliko lijepih poteza. Ibushijevi udarci su prekrasni. Na kraju je očekivano dobio sa Sitout Powerbombom. On je jedan od glavnih kandidata za osvajanje cijelog turnira, tako da vjerujem kako će doći barem do finala. Veselim ga se vidjeti u daljnjim mečevima, jer ovo nije ništa naspram onome što nam on može pružiti.

Denis G: Ibushi Kota mi je jedan od najdražih puro wrestlera, veteran DDT-a, zvijezda u New Japan junior diviziji, ali gledali smo ga i među heavyweightima u G1-u, a ne smijemo zaboraviti ni sjajan meč protiv Nakamure na Wrestle Kingdomu 9. Nisam do sada imao prilike gledati Seana Malutu u akciji, svidio mi se njegov rad ovdje. napravio je dosta dobrih poteza, skoro se ubio jednim polu-botchanim flipom preko gornjeg užeta, ali nekako je uspio izvesti manevar i izbjeći gadnu ozljedu vrata i kralježnice. Ibushijevi stiff kickovi su standardno bili opaki, a powerbomb za kraj je izgledao jako lijepo. Ibushi mi je uz Zacka Sabrea Jr.-a favorit za osvajanje, a vjerujem kako će se njih dvojica sresti u finalu turnira.

 

Alen Butumović: Jako mi se svidjelo kako su to sve skupa odradili prezentirali. Od samog seta, osjećaja nečega novoga, rukovanja hrvača prije meča i zatim podizanje ruke pobjednika nakon, ovo izgledao skroz drugačije od bilo čega što sam dosada vidio u WWE-u. Jako lijepo su sve to skupa odradili, komentatori su fantastični i stvarno nemam zamjerke na ovo. Definitivno nastavljam gledati jer kako se budemo bližili kraju, turnir će postajati sve bolji i bolji.

Denis G: Vidi se kako je WWE uložio puno truda u ovo, od samih sudionika do izvrsne prezentacije i komentatora. Izgleda kao pravi sportski turnir, bez Vinceovih sports entertainment klišeja i gluposti, samo dobri stari wrestling.  Daniel Bryan i Mauro Ranallo su sjajan komentatorski tim, dobro poznaju većinu boraca u turniru, a Bryan se tijekom karijere i suočio s nekima u ringu. Moram pohvaliti i video isječke za svakog od natjecatelja, dosta dobro odrađeno. Nismo vidjeli ovdje ništa novo, barem što se tiče onih koji prate i situaciju izvan WWE-a, ali za sve koji nisu upoznati s ovim wrestlerima ovo je sjajna prilika za to. Ovakve stvari su poželjnije za Network nego one sapunice i bezvezne emisije, nadam se i nekom turniru s teškašima. U svakom slučaju nastvaljam pratiti ovo, uloženi trud se bome isplatio.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Cruiserweight Classic #1 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*