WWE Clash of Champions 2016 – Recenzija

Sinoć je u Chicagu održan Clash of Champions PPV u kojem su sve titule sa Rawa morale da se brane. Ko je napustio Chicago kao počašćeni prvak? Ko je pognute glave otišao do najbliže picerije da utali bol? Saznat čete u nastavku naše recenzije prvog Raw PPVa nove ere.

nia-vs-alicia

Alicia Fox vs Nia Jax – Kickoff match

Emir Ahmethodžić: Bilo je u redu za ono što je bilo. Dobro grade Niu Jax kao buduću prijetnju za veće igračice u diviziji, a možda čak i za titulu. Alicia je pružila dobar otpor, tako da ovo nije bio još jedan od Niainih squash matcheva.

Alen Butumović: Bilo je u redu. Nije bio potpuni squash kao što su to bili dosadašnji mečevi Nie Jax, ali nije bilo niti daleko od toga. Za sada na dobar način bookiraju Niu, no bilo bi lijepo kada bismo sada dobili nešto konkretnije od nje osim squash mečeva.

new-day-vs-club

(c) The New Day vs The Club – Tag team title match

Emir Ahmethodžić: Pa, krenulo je dobro zapravo. Control segment Andersona i Gallowsa je zapravo bio zabavan i kul je priča kako su odlučili da postanu ozbiljniji, jer su im komični promoi bili užasni zadnjih nekoliko sedmica (ne krivim njih koliko krivim materijal s kojim su radili). Kako je match prilazio kraju, postajalo je manje zanimljivo, i onda je došao kraj koji je bio pomalo razočaravajući, gdje je New Day retainao pmoću Xaviera. Vidjelo se da se i publika ohladila nakon toga. Nadam se da ovo ne znači da će biti još jedan New Day vs Club match na Rawu za titule, jer je rivalitet dosadio već, a ne znam stvarno ko bi mogao da ih izazove više.

Alen Butumović: Početak je bio fantastičan. Nakon svih gluposti koje su napravili s Gallowsom i Andersonom u zadnjih mjesec dana, bolji početak za njih nismo mogli poželjeti. Po prvi puta nakon debija gdje su razbili Usosi su izgledali toliko opasno i legitimno da se činilo kako će uzeti meč u pola minute. No, ipak smo dobili tipičan meč kako se bližio kraj. Ipak, preferirao bih to da su Gallows i Anderson ovdje uzeli pojaseve, a ne da je New Day zadržao titule, pa makar to bilo uz pomoć varanja. Promjena prvaka je nužna ovoj diviziji jer je New Day postao užasno dosadan. Mogli su to ovdje napraviti s Clubom, jer koliko god su ih loše do sada bookirali, barem su pokušali nešto bolje napraviti u ovome meču.

perkins-vs-kendrick

(c) TJ Perkins vs Brian Kendrick – Cruiserweight title match

Emir Ahmethodžić: Solidno je bilo sve. Kendrick je dobro odradio svoju heel ulogu ovdje, i uspio je natjerati publiku da ga zamrzi. Posebno se to istaklo  kada je pokrio Perkinsa pokrivačem od ringa i počeo ga udarati, te kada je udario Perkinsa glavom poslije matcha. Ima prostora sada za revanš. Perkins se isto dobro predstavio sa brojnim zabavnim zahvatima. Svidjet će se publici eventualno, ali ih WWE mora još bolje predstaviti, ne samo u ringu, već i vanj njega. Publika nije bila toliko zainteresirana za ovaj match upravo zato što nisu znali ko su ovi ljudi. Moram dodati i da mi se svidjelo kako su ekspresnom brzinom zamijenili konopca oko ringa i turnbuckle i postavili ljubičastu, CWC atmosferu.

Alen Butumović: Ono što mi se najviše svidjelo kod ovoga meča je Kendrickov heel work. Bio je fantastičan ovdje. A što se tiče samoga meča, pa nije mi bio tako fantastičan i po kvaliteti je daleko od CWC mečeva. Ne kažem da nije bio dobar jer je, no mislim kako je to moglo i bolje. Ne znam je li ti zbog toga što im WWE ne dopušta CWC stil meča ili nečega drugoga. Početak nije bio ništa posebno, pri kraju su uspjeli podići tempo s nekoliko atraktivnijih poteza. Drago mi je da je Perkins zadržao titulu, bilo bi glupo da ju je odmah izgubio. Ali onaj headbutt nakon meča je dobra postava za daljnji nastavak njihova feuda što bi moglo biti dosta dobro. No, ono što mi je također bilo jako fora je to što je arena bila u ljubičastom, u znaku CWC-a. To je zapravo veoma dobra odluka i tako će divizija biti još više unikatna.

cesaro-vs-sheamus

Cesaro vs Sheamus – Finalni match u seriji Best of 7 (3:3)

Emir Ahmethodžić: Za mene je ovo bio najbolji match večeri. Cesaro i Sheamus stvarno imaju dobru hemiju. Cesaro je hrvao kao totalni luđak. Bio sam zabrinut za njega u brojnim situacijama, pogotovo kod onog Suicide Divea gdje se uopće nije čuvao rukama, već je lansirao glavu direktno u Sheamusa i umalo slomio sebi vrat kada se srušio. Uradio je i 619, na što sam ostao šokiran. Cesaro je stvarno želio dokazati nešto večeras svima. Da ne bude da samo Cesara hvalimo, Sheamus je isto jako dobar bio u svojoj ulozi. Imao je jake poteze i dio kada je pripremao Cesara za High Cross, pa ga onda samo bacio na pod je bio baš krvnički. Ono što mi jeste zasmetalo i uništilo dojam o matchu jeste kraj, opet. Cesaro i Sheamus su izgledali jaki na kraju, to stoji, ali koja je poenta praviti seriju od sedam matcheva ako će krajnji ishod biti izjednačen. Kada se pravi takva serija, onda je to zbog toga što su dva borca skoro pa jednaki, i želi se napraviti razmak između njih kako bi se utvrdilo ko je zapravo bolji od njih dvojice. Tako i publici kada dosadi gledati jedan isti match iznova više od mjesec dana, mogu očekivati da će barem na kraju konačno biti jasno ko je od njih bolji. To nisu uradili ovdje. Iako se u jednu ruku radujem vjerovatnom revanšu sa stipulacijom, ovo je moralo završiti sinoć.

Alen Butumović: Meč je bio apsolutno izvanredan sve do toga izrazito glupoga i besmislenoga završetka. Znači, imamo best of 7 seriju koja je bila dobra, daleko da nije. Ali, nakon 7 mečeva Cesara i Sheamusa koji su u svojoj strukturi slični, mislim da se onda zasitimo njihovih međusobnih mečeva u idućih godinu dana. I umjesto da je WWE stavio točku na i ovoj seriji, oni su ovo odlučili prošiti na eventualno još jedan meč. Ovaj meč bi bio fantastičan završetak serije. Odličan meč, publika koja je bila apsolutno zagrijana za njega, nema bolje od toga. Ali, onda se dogodio takav završetak u kojem nismo vidjeli pobjednika. I to je glupo. Proživjeli smo svih tih sedam mečeva koji su bili dobri, ali ruku na srce, čekali smo da ta serija više završi i onda oni naprave ovo. Totalno bezveze. Ovo po meni ne ide nikome u korist. Da je bilo tko pobijedio ovdje, gubitnik svejedno ne bi ispao slabim. Zašto? Jer već ima tri pobjede u seriji, a u ovome meču je dao sve od sebe da pobijedi. Ali, zašto jednostavno ako može komplicirano. Jedva čekam da najave best of 15 seriju večeras na Rawu.

zayn-vs-jericho

Sami Zayn vs Chris Jericho

Emir Ahmethodžić: Pa, eto, možda sam imao nerealna očekivanja, ali sam želio nešto malo više. Match daleko od toga da je bio loš, samo nije na onom nivou koji sam očekivao. Nije bilo nekih momenata kojih ću se sječati za nekoliko mjeseci kada budemo redali najbolje matcheve godine. Jericho je pobijedio potpuno clean, što je dobro u neku ruku jer će Zayn biti građen kao pravi underdog, i vremenom će publika luditi za njim, a Jerichu je malo potrebnije u ovom trenutku. Takođe ostavlja prostor za revanš, što je isto dobro, i uvjeren sam da mogu dosta više pružiti narednog puta.

Alen Butumović: Meni je ovo bio zabavan meč, otprilike kako sam očekivao. Jericho u 2016. nije toliko dobar kečer koliko je bio prije, a Zayn, osim u mečevima protiv Owensa, nije po meni uspio naći tu nekakvu rutinu koju je imao u NXT danima. Tako da je meni ovo bilo apsolutno dobro. Nisam očekivao odličan meč, očekivao sam zabavan meč i to sam i dobio. Pobjeda Jericha me čak i iznenadila jer nisam očekivao da će pobijediti, a kamoli čisto. To i nije toliko loše jer Jericho također treba koju pobjedu, a Zayn ionako nije tako dobro bookiran u zadnjih par mjeseci stoga mu ova pobjeda i neće naškoditi.

zemske

(c) Charlotte vs Bayley vs Sasha Banks – Womens title match

Emir Ahmethodžić: Triple threat je generalno bio dobar, ali je na trenutke djelovalo pomalo tromavo. Vjerovatno je to rezultat toga što u njemu nije bio niko sa dovoljno iskustva poput Becky da to sve vodi. Uprkos tome, bilo je zabavno većinu vremena. Charlotte je najbolje izgledala ovdje, definitivno. Nevjerovatno je kako brzo napreduje. Izvela je fenomenalan moonsault, na kojim bi joj i mnogi muškarci, koji su godinama u ringu pozavidjeli. Nadam se samo da će nabaviti bolju zaštitu za koljena ako to već bude radila često, jer bi joj nakon nekoliko godina mogli otići. Na kraju je Charlotte retainala, š čim nisam imao problema, ali jesam sa načinom na koji je retainala. Pinala je Bayley sa običnim Big Bootom. Djeluje mi kao loša odluka, jer je Bayley, koja je nedavno došla na main roster, pinana sa potezom koji uopće niti nije Charlottein finisher, niti signature. Zasmetalo mi je to, kao i cijela veza između Dane i Charlotte, jer su se uprkos svim svađama posljednjih sedmica sasvim dobro slagale ovog puta. Nadam se da će se na Rawu to već riješiti sa dolaskom Emme.

Alen Butumović: Ispalo je točno onako kako sam mislio – zbunjeno, nesigurno i ne tako dobro odrađeno. Nije meč loš bio, ali se dogodilo isto ono što se dogodilo u meču na SummerSlamu, bilo je dosta nesigurnosti, loše izvedenih poteza, dosadnih trenutaka i zbunjenosti, a plus smo dobili još i onako glup završetak u kojem je Charlotte pobijedila Big Bootom, kojeg je prije toga izvela 153 puta tijekom meča. I onda pina Bayley uz pomoć tog poteza te pobijedi. Previše antiklimatično i nelogično da bi bilo dobro. Bayley u zadnjih par tjedan pretrpjela više poraza nego što je pretrpjela u cijeloj svojoj NXT karijeri, što zvuči užasno glupo i loše. Bilo bi bolje da smo dobili novog prvaka ovdje i da je započet feud između Charlotte i Dane, ali Charlotte nastavlja svoju vladavinu i sada si postavljam pitanje zašto je uopće izgubila pojas od Sashe onaj puta. Women’s divizija na Rawu iz nekog razloga ne funkcionira. Kladim se da će Becky i Alexa imati puno bolji meč od ovoga iako nitko to ne očekuje od njih.

rusev-vs-reigns

(c) Rusev vs Roman Reigns – US title match

Emir Ahmethodžić: E pa ovo me već razočaralo. Očekivao sam malo brutalniji match, sa dobrim brawlom, ali su zakazali u tom polju. Lana je pomagala Rusevu, Rusev je istresao sve što je imao na Reignsa, i još toliko, i Reigns je izdržao sve to i pobijedio ga. Meh. Rusev će dobiti revanš i nadam se da će ovo biti bolje. Publika je i dalje prilično podijeljena po pitanju Reignsa, tako da će proces njegovog pročišćenja trajati malo duže nego očekivano.

Alen Butumović: Živa dosada. Totalno bezveze. Dominacija Ruseva je bilo loša, Reignsovi povratci su bili predvidivi i ne tako zabavni, a već tradicionalno smo i ovdje imali završetak u kojem smo imali uplitanja i ometanja. Može li barem jedan meč završiti bez toga? Barem je ovaj to mogao zaobići. Ovako je Reigns opet dobio superman booking, uz to osvojio titulu, a to se fanovima i nije baš svidjelo. Ne znam baš koliko je to dobro.

owens-vs-rollins

(c) Kevin Owens vs Seth Rollins – Universal title match

Emir Ahmethodžić: Moglo je malo bolje biti, ali opet je bio prilično dobar match. Dinamika između Owensa kao heela, koji je usporavao match i Rollinsa kao facea, koji je ubrzavao tempo i dizao publiku na noge je bila dobro prikazana. Owensovo trash talkanje je bilo ridikulozno. Ne znam je li to dobro ili loše, pošto je jako duhovit, ali bih ga treba mrziti? Ne znam, podijeljen sam po ovom pitanju kao i publika za Reignsa. Owens je slabije izgledao ovdje, jer je trebao ogromnu pomoć Jericha kako bi pobijedio, ali to im je i cilj bio valjda. Owens ionako više odavno ne izgleda kao onaj iz NXTa, tako da je i ok to sve, samo da ne pretjeraju kao što su sa Rollinsom prošle godine, pa da svjetski prvak nema nikakvog kredibiliteta na pola svog title reigna.

Alen Butumović: Ne znam zašto su svi očekivali odličan meč o ovoga. Čak štoviše, vidim i da su neki ljudi rekli da je meč bio odličan. Ja se s time apsolutno ne slažem. Meni je meč bio prilično bezveze. Na trenutke zabavan, ali na trenutke dosadan i sve do zadnjih nekoliko minuta prije nego se dogodio onaj glupi kraj nije bilo ništa posebno. No, Rollinsov karakter je dobio prikazan u meču, pa čak i tijekom tog glupog završetka jer je barem prikazan kao netko tko će se boriti protiv svih da uzme titule. Ali to svejedno ne čini kraj dobrim jer nije bio. Totalno bezveze. Pojava Jericha je bila nepotrebna, Owens je jednostavno mogao pokušati varati onako kako zna i u jednom navratu zadržati titulu. A ovako, kada smo dobili takav završetak, cijeli meč prije toga se čini potpuno prazno i kao da su samo kupovali vrijeme prije nego nam predstave taj ‘zanimljiv kraj’. No, nije bio zanimljiv. Ne bih čak ništa rekao da se HHH pojavio, ali pojava Jericha je baš dosadna.

Ukupni dojam:

Emir Ahmethodžić: PPV je bio solidan show. Rekao bih da je slabiji od Backlasha, koji je izvukao jako dobar show iz prilično slabijeg carda. Bilo je dosta razočarenja, većina imajući veze sa bookingom ili samim ishodom matcha nego njihov performans. Bilo je dosta zabavnih stvari, ali nije uradilo ono što bi vjerovatno trebalo da uradi, a to je da me zainteresuje za večerašnji Raw. Nije se ništa posebno desilo da bi me privuklo da gledam.

Alen Butumović: Dosadan PPV koji je imao zabavnih mečeva, ali su oni uništeni lošim bookingom. Puno upitnih i nelogičnih odluka, prljavih završetaka, te na kraju krajeva, razočaravajuć kraj. Backlash je imao prosječan card na papiru, ali su izvukli maksimum iz njega. Ovdje je bilo upravo suprotno.

Kojom ocjenom biste ocijenili Clash of Champions?

View Results

Loading ... Loading ...

 

4 Comments on "WWE Clash of Champions 2016 – Recenzija"

  1. Recenzija je manje više na mjestu ali ste na Women’s Triple Threat matchu imali par većih previda. Prvo, da fali Becky Lynch kao iskusnija da povuče. Becky jeste rano počela trenirati ali profesionalno se mogla baviti tek od 18. godine a onda je kasnije 4-5 godina bila potpuno van wrestlinga. Tako da u ringu nije nista iskusnija nego Sasha Banks ili Bayley koje imaju više mečeva kroz karijeru nego Becky Lynch. Nadalje, kakav je problem što je match završen sa Big Boot? Potez je uvjerljiv jer šta može biti uvjerljivije od toga da nekoga udariš nogom u glavu? Charlotte ima visine i duge noge i ona može zavrsavati mečeve na taj način. I opet kažeš da joj to nije ni finisher ni signature a ona koristi Big Boot kroz cijelu karijeru. Čak je samo 7 dana ranije na taj način pinovala Bayley. I na kraju najveći kiks kada kažeš da je Bayley u ovom tjednu dobila više poraza nego u cijeloj NXT karijeri. Jeste li uopće gledali Bayley u NXTu?

  2. Alen Butumović | 27. rujna 2016. at 20:31 | Odgovori

    Na taj potez je svatko dosada napravio Kickout i u odnosu na ostale poteze u meču, taj potez je preslab za završetak.

    • Ona izvodi Big Boot oduvijek tako da to jeste njen signature move. Očito je da žele promovisati taj potez kao jedan od alternativnih finishera za Charlotte. U nedelju nije bio prvi put da je ona nekoga pinovala nakon Big Boot. Pinovala je baš Bayley 6 dana ranije. Mnogo je signature poteza preko noći postalo finisher. Imaš recimo primjer Springboard Forearm kojeg je A.J. cijelu karijeru koristio kao signature move pa mu je sada to finisher. Big Boot je dobar i efektivan potez kada ga izvodi adekvatan hrvač a Charlotte to jeste.

  3. Alen Butumović | 27. rujna 2016. at 22:29 | Odgovori

    U redu, ali Styles je odmah pri dolasku u WWE koristio Forearm kao svoj finisher. Bez obzira što mu je to u New Japanu bio signature. U WWE-u su mu ipak predstavili Styles Clash i Forearm kao finishere, stoga nemam problema s time što AJ pobjeđuje forearmom. Jer WWE se ne ravna prema tome šta je on koristio u New Japanu. Charlotte je stalno koristila Big Boot, ali to je bio klasičan potez u njenu arsenalu i svi su kickoutali na njega sve do sada, tako da mi to izgleda prilično slabo u ovome trenutku. Njen originalni finisher je Natural Selection, ali sada i na to nekada rade kickoute. Jedini legitimni finisher joj je Figure Eight.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*