WWE: Clash of Champions 2020 recenzija

Još jedno mesečno javljanje što se WWE PPV-a tiče. Clash of Champions je PPV gde bi po pravilu trebalo da se brane sve titule. Nažalost, zbog pandemije neki mečevi su morali da se otkažu (Nia/Shayna vs. Riott Squad), a kod nekih smo videli „sumnjive“ promene (meč za žensku SD titulu). Uopšteno gledano, ceo PPV je bio malo iznad proseka, ali sam oduševljen prvim i poslednjim mečom. Oba meča vam iskreno preporučujem da odgledate jer su možda najkvalitetniji ove godine

Jeff Hardy (c) vs. AJ Styles vs. Sami ZaynWWE Intercontinental Title Triple Threat Winner Take All Ladder Match

Otvorili smo veče sa mnogo kvalitetnim ladder mečom. Kada vidite Jeff Hardy-ja i ladder meč, znate da će biti vrlo verovatno sjajno. Podsetiću vas na kratko da Zayn nije izgubio titulu, pa su se ovde borili za “obe” titule. Veliki deo meča je Hardy odlučivao kako će meč da se razvija. Zayn je bio tu isključivo da prima bump-ove. Dok je Jeff vodio imali smo jako lep “swanton bomb” sa vrha merdevina, što je ujedno i najlepši potez ove večeri. U jednom trenutku je Zayn izvadio lisice (???) i vezao Styles-a za merdevine, a Hardy-ja za uvo. Prilično smešan/simpatičan segment, posebno kad uzmemo u obzir da je AJ i nakon toga pokušao da se bori. Po malo neočekivano Zayn uzima titulu, ali iskren da budem bilo ko od ove trojice da je uzeo titulu ne bi bila greška.

9/10

Asuka (c) vs. Zelina VegaWWE RAW Women’s Title Match

Neverovatno mi je bilo da gledamo Vega-u na bilo kom PPV-u za žensku titulu bilo kog brenda. Očekivano, ovaj meč nije bio sjajan. Iako je Vega probala da nadomesti svoje neznanje u ring-u svojom brzinom, to protiv Asuke nije moglo da funkcioniše. Čim je Vega prestala sa svojim akrobacijama, očevidne su bile njene mane. Moram da pohvalim Asuka-u jer se trudila da pokrije Vega-u, ali nije joj u potpunosti uspelo. Sasvim razumljivo da je ovaj meč trebao da bude na pre-show-u, ali zbog gorenavedenih otkazivanja, gledali smo ovo na PPV-u.

5/10

Bobby Lashely (c) vs. Apollo Crews – WWE United States Title Match

Nadam se da ćemo uskoro prestati da gledamo družinu Crews vs. družinu MVP. Koliko god da mi je družina MVP simpatična, mislim da treba da nađu neku novu žrtvu. Ovaj meč je komotno mogao da se desi na bilo kom RAW-u (čak i sa istom minutažom), a da ništa epohalno ne propustimo. Lashley mi je ovde bio najveći problem. Imao sam utisak kao da se ni najmanje nije potrudio oko ovog meča. Čak ni jedan kasvetan potez nije uradio. Kada mi je MVP koji provocira Crews-a ispred ring-a zanimljivije nego ceo meč, možete da zamislite kako je to izgledalo. Crews je bio klasičan sa “crossbody”,”standing moonsault” i “frog splash”. Potezi koje smo već naviliki da očekujemo od njega. Lashley uzima pobedu preko “Hurt lock”-a. Ispod prosečan meč i pre svega jako dosadan.

4/10

The Street Profits (Angelo Dawkins and Montez Ford) (c) vs. Andrade and Angel Garza – WWE RAW Tag Team Title Match

Još jedno višemesečno rivalstvo koje ništa nije uradilo za oba tima. Još jednom, ovakav meč je manje više rezervisan za RAW, pa ako pratite taj program biće vam jako dosadno. Uvek će momci da se potrude da imaju barem prosečan meč, ali to ove večeri nije bio slučaj. Nažalost Angel Garza se povredio u toku meča, pao je čuveni X i brže bolje su otišli na pseudo-završnica gde je sudija izbrojao do tri, ali je Andrade ipak digo rame. Komentatori su rekli da je ovo greška sudije (bez nekog naročitog objašnjenja) i nastavili su dalje sa programom kao da se ništa nije desilo. Sem toga meč je bio pristojan i prilično zabavan, ali pošto inače ne ocenjujem mečeve gde se neko povredio neću ni ovde. Ovo je veliki udar za RAW tag diviziju. Pre nekoliko nedelja se povredio Ivar, sada Garza pa je pitanje koliko će Street Profits-i da imaju kredibilne protivnike za neki naredni period. Jedini koji mi padaju na pamet su Hurt (tj. Shelton i MVP pre svega), ali ne znam da li bi to moglo da funkcioniše.

/

Bayley (c) vs. Asuka – WWE SmackDown Womens Title Match

Rekoh na početku Nikki Cross nije prisutna ove večeri. Bayley je izašla sa pričom oko “open challenge”-a, niko se nije javio, ona je krenula da slavi i eto Asuke. Vrlo, ali vrlo kratak meč (nekih 4 minuta) gde se nije maltene ništa desilo i ne vidim poentu zašto smo morali ovo da gledamo. Asuka je lepo krenula sa kolenom i uradila simpatičan “german” da bi je Bayley gađala stolicom i izgubila diskvalifikacijom. Najbitnija stvar je pojavljivanje Sasha Banks koja je brže bolje napala Bayley. Mnogo mi je drago što su konačno povukli okidač i dozvolili da se ova priča odvije. Očekujem njihov prvi susret kao “hell in a cell” meč.

2/10

Drew McIntyre (c) vs. Randy Orton – WWE Title Ambulance Match

Čuveo pitanje sledi za svaki meč sa Orton-om: “Da li će da se potrudi?”. Ovde mogu da kažem da se potrudio, ali je bilo previše za moj ukus. Obrazložiću. Randy Orton je od rivalstva sa Edge-om vratio svoju “legend killer” personu, pa se zakačio sa: Michaels-om, Chritian-om, Beth, Big Show-om, Ric Flair-om i Matt Hardy-jem. Ovaj meč može da ima podnaslov “Imperija uzvraća udarac”. Skoro svi su se pojavili u ovom meču (jer je “ambulance” meč no DQ). Svaki put kada Orton preuzme kontrolu, pojavi se neko od legenda. Big Show mu je uradio “chockeslam” na komentatorskom stolu, Christian ga je udarao u backstage-u, a Shawn Michaels je uradio “sweet chin music”  sa vrha vozila hitne pomoći. Zbog priče sa RAW-a Drew je “sell”-ova povredu vilice, a nakon “claymore”-a gde je razvalio vrata, isto je radio i za koleno. Imali smo zanimljive spot-ove sa štakama i stolicama. SIimpatično je bilo videti rvanje u backstage-u i onaj žestok udarac na šoferšajbnu. Završnica je bila vrlo poetična i drago mi je što je Drew još uvek šampion. Mislim da ne treba da pušta titulu dok se ne vrati uživo publika. Pristojan meč, iako nisam bio fan svih tih “uključenja”.

7/10

Roman Reigns (c) vs. Jey Uso – WWE Universal Title Match

Da mi je neko pričao da će moj omiljeni meč ove godine (što se WWE tiče) biti Jey Uso vs. Roman Reigns, ne bih mu verovao, ali ovo je bio neverovatan meč. S obzirom da se WWE (kao i mnoge “sports entertainment” kompanije) fokusiraju na priču, ovde je to izvedeno neverovatno. Ni najmanje nije bilo isforsirano, imalo je prirodan tok i ponašanje obojice je bilo sasvim smisleno. O hemiji samog meča ne bih ni da komentarišem s obzirom da su rođaci. Ne znam odakle bih krenuo. Nakon odmere snage Roman vrlo samouvereno i polako kreće u napad na Jey-a. Kada vidi da Jey ne treba tako lako da se odbaci (nakon “samoan drop”-a i kombinacije “superkick”/”frog splash”), menja taktiku. Sve vreme smo iz pogleda obojice mogli da vidimo da se ustručavaju, ali da im pobeda mnogo znači. Roman se u jednom trenutku ubrzao i krenuo da agresivnije napada, ali je odjednom stao i počeo da priča “acknowledge me”. Komentatori su ućutali i bio je predivan momenat. Ovaj meč zaista svakome preporučujem da odgleda. Ovo je onaj Roman o kome smo godinama unazad kukali. Njegova heel persona je predstavljena u smislu anti-heroja i baš tako treba. Predivan meč od početka do kraja.

10/10

Jako lepo skockano veče. Nisam bio fan velike većine mečeva, ali ono što je trebalo da bude dobro je i bilo. Jedan od boljih PPV-a ove godine bez razmišljanja. Čim WWE krene da radi nešto konstruktivno i kreativno, rezultati se jako brzo vide. Kako će ove bolesti i povrede da utiču na sledeće PPV? Videćemo, svakako im je roster dovoljno veliki da mogu nešto da smisle. Profits-ima i Lashley-u pod hitno trebaju novi protivnici, sem toga neke veće zamerke nema. Još uvek se nadam da ćemo gledati Shayna vs. Asuka za RAW žensku tituli i mislim da im je to plan za naredni period. Preporučujem svima da ogledaju ovaj PPV.

P.S. Drew Gulak je postao novi 24/7 šampion da bi u toku večeri izgubio od R-Truth-a.

Be the first to comment on "WWE: Clash of Champions 2020 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*