WWE Clash of Champions 2017 predviđanja

Pred nama je i posljednji PPV za WWE pod nazivom Clash of Champions. Titule su na liniji, karijere su na liniji, imao specijalne sudce, imamo dva sudca u jednom meču, imamo Mahala i dalje u main eventu i to je otprilike to. Ne zaboravite posjetiti naš forum za raspravu o PPV-u u ovoj temi te ne zaboravite odigrati Kockarnicu. Naša predviđanja pročitajte u nastavku:

WWE titula: AJ Styles (c) vs. Jinder Mahal

Alen Butumović: Ako bude meč na razini onoga što su imali na SmackDownu i ako Styles ostane prvak, ja ću biti prezadovoljan. Samo to tražim. Nema šanse da Mahal ovdje vrati titulu, zar ne?

Filip Stanković: AJ Styles iz svega izvuče ono najbolje, pa se nadam da će i ovdje isto napraviti. Sve osim njegove pobjede će biti čista katastrofa.

Emir Ahmethodžić: Fanovi će definitivno biti investirani u ovaj match, jer će svi željeti da vide AJa kao prvaka nakon. Sama drama bi mogla učiniti ovaj match zanimljivim, a ne treba zaboraviti i to da AJ uvijek izvuče najbolje iz svojih protivnika.

Sami Zayn & Kevin Owens vs. Randy Orton and Shinsuke Nakamura (Sudci – Daniel Bryan i Shane McMahon; ako Zayn i Owens izgube, otpušteni su)

Alen Butumović: Interesira me ovaj meč jer imamo dosta paralelnih priča u meču. Shane i Bryan su jedna priča, Owens i Zayn su druga. Tu još možemo eventualno dobiti nečiji prikriveni heel turn. Dosta se može desiti ovdje i ja vjerujem da hoće. Neka bude meč overbookiran, nije me briga, samo želim da kvalitetno ovo naprave, da bude zanimljivo i napeto i da završetak ne bude antiklimatičan nego da se nešto dogodi. Znam da Owens i Zayn neće izgubiti posao, ali nešto trebaju napraviti što će nas ostaviti žednim i gladnim za sljedećih nekoliko epizoda SmackDowna.

Filip Stanković: Ovo je već duže vrijeme glavna priča na Smackdownu i jako dobro se razvija. Vjerujem kako ovo nije njen kraj. Ovdje očekujem barem solidan meč gdje će se nastaviti priča između Owens/Zayn i Shane/Bryan.

Emir Ahmethodžić: Ovo će biti još jedan match koji će ovisiti o drami između Bryana i Shanea. Sam tag team ne vjerujem da će biti nešto naročito zanimljiv, ali priča koju budu ispričali ovdje bi mogla biti. Zayn i Owens će najvjerovatnije pobijediti ovdje radi stipulacije, samo je pitanje na koji način. Želio bi heel turn Shanea, koji svoj položaj zloupotrebljava kako bi Zayn i Owens dobili otkaze, što u toku matcha čini i Ortona i Nakamuru neugodnima, i na kraju da to sve spriječi Bryan i indirektno pomogne Owensu i Zaynu da pobijede. Ovo bi za mene bio idealan razvoj događaja. Šuška se i o mogućem heel turnu Bryana, što mislim da bi bio katastrofalan potez. Publika ga previše voli, već su jednom pokušali izvesti takvu glupost, naravno bezuspješno.

WWE SmackDown Women’s titula; Lumberjack Match: Charlotte Flair (c) vs. Natalya

Alen Butumović: Rekao sam već u pregledima kako me nimalo ne interesira divizija u ovom trenutku jer se istovremeno događa dosta toga, a ne događa se ništa konkretno. Želim da se Natalya konačno makne od titule i da Charlotte dobio nekog s kim može napraviti nešto dobro. Stavljanje Lumberjack stipulacije nije me zainteresiralo za meč.

Filip Stanković: Natalya je trenutno jako nezanimljiv lik i zbog toga nikoga nije briga za ovaj meč. Ne očekujem ništa od ovoga, samo neka Charlotte zadrži titulu. Lumberjack stipulacija neće popraviti kvalitetu meča, može jedino postaviti podlogu za sljedeći feud.

Emir Ahmethodžić: Niti jedan njihov match na main rosteru me nije nešto naročito dojmio da budem iskren, tako da ni ovdje nemam neka očekivanja. Nadam se samo da Charlotte retaina.

WWE United States titula: Baron Corbin (c) vs. Bobby Rodde vs. Dolph Ziggler

Alen Butumović: Ne znam ni što će ovdje biti, meč ima vrlo malo heata i bojim se da neće dobro proći i da publiku neće biti briga za njega. Možda ako ga stave kao početni meč spase ga što se tiče reakcije publike, a ako opravdaju s dobrom in-ring akcijom, moguće da će ovaj meč ispasti dobro. Nadam se da hoće. Ne znam tko će pobijediti, volio bih da to bude Roode. Ali nikako Ziggler.

Filip Stanković: Ziggler je ubačen u meč samo kako bi pretrpio pin. Samo je sad pitanje da li od Corbina ili od Roode. Šanse su 50-50. Meni je svejedno.

Emir Ahmethodžić: Ovo ima potencijala, ali i dalje neću previše da očekujem, jer isto tako ima dobre prilike da bude razočarenje. Volio bih da Corbin uzme, i da naprave tranziciju u Corbin v Roode rivalitet. Sa Zigglerom je već prošao voz, i nema ništa što bi začinilo njegov i Roodeov rivalitet.

WWE SmackDown Tag Team titule: The Usos (c) vs. The New Day vs. Shelton Benjamin & Chad Gable vs. Rusev & Aiden English

Alen Butumović: Meč koji potencijalno može biti i meč večeri. Imaju sve predispozicije, timovi su kvalitetni i imamo napokon tu stipulaciju da će po jedan iz svakog tima biti istovremeno u ringu. Vjerujem kako će opravdati očekivanja. Najviše bih volio da Rusev i English uzmu titule, genijalni su zajedno i mogu mnogo toga s titulama napraviti. Ali nikako ne bih htio da titule osvoje New Day ili Gable i Benjamin.

Filip Stanković: Ovo bi moglo biti jako dobro. Napokon je stavljena stipulacija da po jedan iz svakog tima bude u ringu istovremeno. Sva četiri tima su dobra na svoj način i bez problema mogu ukrasti show. Ja bi volio vidjeti Usose kao pobjednike.

Emir Ahmethodžić: Kušljus match, ali opet učestvuju tri dobra tima i relativno nova Rusev-English kombinacija, koja bi mogla biti pun pogodak zapravo. Ovaj tag team F4W će imati i normalno pravilo gdje svaki tim ima jednog predstavika u ringu, što bi isto trebalo poboljšati kvalitet. Ima veliki potencijal da bude MOTN. Ovdje su šanse 50-50 između Usosa i Gable/Benjamin tima.

The Bludgeon Brothers vs. Breezango

Alen Butumović: Na vrlo antiklimatičan način su najavili ovaj meč, nakon toliko mjeseci gradnje, svejedno su ga uspjeli naglo postaviti i na jedan vrlo čudan i neshvatljiv način. Ne vjerujem da će ovaj meč trajati duže od 5 minuta i vjerujem kako će BB-ovci uzeti laku pobjedu, ali neka nas zabave na neki način.

Filip Stanković: Ovo nije dostojno PPV-a. Vidjet ćemo malo duži squash od Bludgeon Brothersa i to je to.

Emir Ahmethodžić: Gradit će malo Harpera i Rowana, što je ok ako bude kratko. Nadam se da neće u pola frke odustati od ovoga i spojiti ih opet sa Brayom. Konstantno “razdvajaj ih-spajaj ih” unazad zadnje tri godine je smorilo.

Kickoff: Zack Ryder vs. Mojo Rawley

Alen Butumović: Iako me ne interesira previše, šteta je što nisu uložili malo više truda u ovu priču nakon heel turna i izgradili nešto više od običnog Kickoff meča. No, valjda će biti solidno.

Filip Stanković: Biti će ovo jedan prosječan meč gdje će pobjedu odnijeti Mojo Rawley. Ne znam zašto su ih razdvojili. Zar stvarno misle da neko od njih dvojice može funkcionirati kao solo?

Emir Ahmethodžić: Ne zanima me match da budem potpuno iskren. Mojo uzima vjerovatno kako bi ga gradili za budućnost radi nečega. Kako je glupa odluka bila što su izabrali da Mojo uzme onaj Battle Royal na Maniji, a očito nisu imali ništa u planu za njega.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Clash of Champions 2017 predviđanja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*