WWE Clash of Champions 2016 predviđanja

Clash of Champions je pred nama i sve Raw titule su na liniji. 8 mečeva je na cardu, a urednici ProHrvanja u nastavku vam donose predviđanja za ovaj show. Uz to, kao i uvijek, postavljene su ankete na koje možete glasati i predvidjeti pobjednike dotičnih mečeva.

 

20180902_coc_owensrollins-c8d155c4385be604d1ddfaeffa865966

Kevin Owens (c) vs Seth Rollins – WWE Universal titula

Alen Butumović: Meč bi trebao biti dobar iako nemam nešto prevelika očekivanja za njega kako se ne bi razočarao na kraju. Priča je krenula zanimljivo, Triple H je napao Rollinsa i uručio Owensu titulu, no onda se ništa nije dogodilo. Još uvijek je fascinantno kako Stephanie ne zna zašto je Triple H to napravio iako živi s njim u kući. Rollins ulogu pozitivca odrađuje prilično solidno za sada, iako je to tek početak i još će mu malo bolje trebati razviti karakter. Vjerujem kako će Owens ovdje pobijediti, ali kako Rollins neće izgubiti čisto, nego da će doći do nekakvog prljavog završetka. Mislim kako bi se čak i Triple H mogao pojaviti. Bit će zanimljivo.

Vedran Karlić: Najbolji dio ove priče je taj kako Foley keyfabe nije sposoban odrađivati GM ulogu. Niti je uspio zaustaviti Rollinsa kada se je htio umiješati u Owens vs Reigns meč, niti je za to kažnjen. I to je otprilike bilo to, nemam osjećaj da nas čeka meč za naslov, niti imam dojam da je ovo dovoljno važan meč. Mislim kako će Owens zadržati titulu i da će se HHH ponovo pojaviti.

Amer Jusić: Očekujem Huntera ovdje, to bi bilo odlično. Vjerovatno će on koštati Rollinsa pobjede te će tako Kevin Owens zadržati titulu, što je po meni sasvim okej jer Owens treba imati jedan malo duži reign sa tom titulom. Mislim da će on izgubiti titulu od Finn Balora na WM33. Dovoljno vremena za Owensa da zasja još više.

Emir Ahmethodžić: Miješanje Foleya u ovu cijelu priču je pomalo dosadno postalo. Ovo je stoti put u zadnjih par godina da se integritet face GMa dovodi u pitanje, i on mora dokazivati kako je ipak sposoban. Koga to zanima više? Mrzim i to što je Rollins naglo postao face, u maniru da radi potpuno suprotne stvari koje je radio sam sedmicu prethodno. Trebao je proći jedan čitav proces kako je napravio grešku kada je prevario svoju braću u Shieldu i kako shvata sada da je vjerovao krivim ljudima. To je fantastična priča koja je imala mjesta da bude ispričana mjesec dana, ali su odlučili preskočiti sve to i odmah stvoriti face Rollinsa. Owens će ovdje sigurno retainati. Ne vjerujem da će se Triple H umiješati još. Ukoliko je to slučaj, onda bismo Triple H vs Seth Rollins mogli vidjeti prije Manije, na Survivor Seriesu, a onda za Maniju sačuvati one night only povratak Shielda protiv Triple Ha i njegovog tima.

Prvak svemira biti nakon Clash of Championsa bit će...

View Results

Loading ... Loading ...

20180913_coc_rusevroman-22f74e746db087b79367d4f288a989ce

Rusev (c) vs Roman Reigns – United States titula

Alen Butumović: Nismo vidjeli Ruseva sve do zadnja dva tjedna, tako da nismo vidjeli mnogo interakcija između ove dvojice, ali ono što se dogodilo na SummerSlamu i u zadnja dva tjedna me zainteresiralo za ovaj meč, iako mislim da im je trebala biti dana stipulacija. No, možda to čuvaju sa Hell in a Cell PPV kada dobiju istoimenu stipulaciju. Mislim kako bi Reigns mogao uzeti titulu ovdje, ali lako je moguće da se Rusev izvuče diskvalifikacijom ili prljavom pobjedom. Meč bi trebao biti dosta dobar.

Vedran Karlić: Potencijalno vrlo zanimljiv meč, ako od njega ne naprave šahovsku borbu. Rusev postaje puno zanimljiviji kada Lana nije kraj njega, kada je, moramo gledati ‘kreativnost’ razvojnog tima. Očekujem kako će Roman uzeti titulu, Rusevova vladavina nije bila dobra, titula nije baš imala neku vrijednost.

Amer Jusić: Bože, ukoliko čuješ moje molitve, molim te da ovdje Rusev dobije. Reignsu ne treba titula. I ako može još samo da Reigns više nikada ne bude u main eventu TV showa. Mislim da Roman(nažalost) dobija tu titulu.

Emir Ahmethodžić: Ovo bi trebao biti dobar match, ali izgubio sam interesovanje za njega od SummerSlama do sada. Reigns je trenutno u čistilištu. Nije ni tamo ni vamo, bori se za midcard titulu, ali ga i dalje prebacuju na glavnu scenu u main eventu. Bilo bi zanimljivo da Rusev retaina, ali mislim da Reigns uzima ovdje i da će držati titulu do WrestleMania sezone, tj do Royal Rumblea. Tu kreće Reignsov put iskupljenja. Fanovi će opet biti protiv toga i idemo opet iznova.

Prvake Sjedinjenih Američkih Država biti će...

View Results

Loading ... Loading ...

20180913_coc_charlottebayleysasha-1e77d23d12390fa3c1c598dee6708731

Charlotte (c) vs Sasha Banks vs Bayley – Raw Women’s titula

Alen Butumović: Ni sam ne znam što se točno dogodilo ovdje. Zašto je Bayley dodana u meč ako je izgubila u #1 Contender’s meču? Potrebno je resetiranje ovoj diviziji. Charlotte treba izgubiti pojas tako što je Dana Brooke košta meča. Neka onda njih dvije otiđu u zasebni storyline, a neka Sasha povrati pojas i onda nastavi rivalstvo s Bayley. Meč bi trebao biti zabava, ali kao što i do sada skoro niti jedan ženski meč nije dodirnuo razine njihovih NXT mečeva, ne mislim niti da će ovaj. Ali možda iznenade.

Vedran Karlić: Nemam ideje što misliti o ovome. S jedne strane, očekujem zabavn meč, iako ono što pružaju od kada su došle na main roster nije na nivou onoga iz NXT dana, a druge strane me boli glava od priče koju pričaju. Sasha je dobila meč za prvu izazivačicu, i to bi trebali poštovati. Volio bih da Charlotte izgubi titulu i nekako mislim kako će Sasha Banks biti ta koja će joj je uzeti.

Amer Jusić: Očekujem odličan meč. Negdje su se pojavile glasine da bi se Paige večeras vratila i napala Bayley u backstageu te ju zamijenila u ovom meču. To možda i nije dobra ideja ali svejedno očekujem dobar meč ukoliko se i to dogodi. Mislim da ovdje Sasha Banks uzima titulu, jer ju nikada nije ni trebala izgubiti.

Emir Ahmethodžić: Besmislen mi je način na koji su došli do ovog matcha, ali se svakako radujem njemu, jer će biti odličan! Bayley ne bi smjela osvojiti ovdje, to treba čekati do Manije protiv Sashe. Sada, može i Charlotte retainati, pa onda da izgubi titulu od Sashe krajem godine, ili da Sasha uzme i krene u rivalitet sa Paige. Niti jedan od dva scenarija mi nisu mrska.

Raw Women's titulu nakon PPV-a držat će...

View Results

Loading ... Loading ...

20180919_coc_perkinsbrian-dedc244ee870f1c61a079cac146b2a9a

TJ Perkins (c) vs Brian Kendrick – WWE Cruiserweight titula

Alen Butumović: Meč je sastavljen u zadnju sekundu, ali drugačije nije niti moglo pošto je CWC završio tek prošli tjedan. No, mislim kako bi ovo lako lagano mogao biti najbolji meč večeri. Već se vidi kako će Kendrick biti negativac, što mu odlično pristaje jer odrađuje tu ulogu izvanredno. Nadam se da će im dati više slobode i da će moći odraditi meč na nivou CWC mečeva i tako zadiviti mainstream WWE publiku. Ne vjerujem da će Perkins već izgubiti titulu, nego da će je držati još koji mjesec, ali volio bih da se ovaj feud nastavi i nakon PPV-a.

Vedran Karlić: Potpuno razočaranje je bilo to što TJ Perkins nije bio na RAWu, pogotovo zato što je prvak! I sada imamo meč u kojem on brani poraz na PPVu? Potpuno loše osmišljeno, nikakvog razvoja, niti stvoren neki preveliki interes. Kendrick je bio odličan izbor, zato što je ime koje ljudi poznaju, a i zato što mu poraz neće naškoditi. Titula ne smije promijeniti vlasnika. Ni pod razno.

Amer Jusić: Biran Kendrick, kao izazivač, je po meni dobar izbor. TJ je tek osvojio titulu i mislim kako ne bi trebao izgubiti tu titulu. Svejedno očekujem dobar meč s akcijom i pobijedim Perkinsa na kraju.

Emir Ahmethodžić: Možda bi bilo bolej da su doveli cruiserweighte poslije PPVa, jer ovako ih nisu dobro predstavili na Rawu, i već će imati match na PPVu za titulu za kog nikoga nije briga. Očekujem da će biti dobar match u svakom slučaju i da će TJ retainati. Vidim sada da je ovo prvi put da će ovo biti prvi put da se Cruiserweight prvak pojavi na TVu, neuključujući CWC. Sjajno…

Tko će biti bolji u borbi Cruiserweighta?

View Results

Loading ... Loading ...

20180902_coc_newdayandersongallows-157a5c729e81e7b797cfc574076ecdae

New Day (c) vs Luke Gallows & Karl Anderson – Raw Tag Team titule

Alen Butumović: Samo završite ovo. Nije bitno tko će biti prvak, samo završite. Najbolje bi bilo da tijekom ovoga meča na neki način vakantiraju titule pa da dobijemo neke potpuno treće prvake.

Vedran Karlić: New Day od prije godinu dana vs The Club prije godinu dana? Prodano. Danas? Mislim da WWE nema ideje kako voditi niti jedan od ova dva tima. New Dayu bi trebali vratiti kreativnu slobodu, a Club pokazati kao razbijačke mašine. Mislim da će doći do promijene titule i da će WWE dobiti neku ideju što s tag titulom.

Amer Jusić: Da je sada Božić, napisao bih djeda Mrazu pismo u kojem bih ga zamolio da nekako pomogne Gallowsu i Andersonu doći do ovih titula jer ih trebaju iz razloga što su odlični negativci. New Day su smorili više. Gallows i Anderson dobijaju.. #TheClubForTheChamps #TooSweet

Emir Ahmethodžić: Nakon SummerSlama je rivalitet otišao dođavola. Dosta su momentuma izgubili i New Day i Club. Nadam se samo da će nakon ovoga Club uzeti titule. To bi bilo najbolje i za jedne i za druge.

Pobjednik ovog 'komičnog' feuda biti će...

View Results

Loading ... Loading ...

20180913_coc_cesarosheamus-79601d9f61e6d7111c2030b00e0b0a08

Sheamus vs Cesaro – Finale ‘Best of 7’ serije

Alen Butumović: Svih 6 mečeva su u najmanju ruku bili solidni, ali od ovoga očekujem nešto više. I mislim kako su im trebali dati stipulaciju pošto je ovo sedmi i ujedno odlučujući meč, a i da bude malo drugačije. Očekujem pobjedu Cesara.

Vedran Karlić: Tkogod je stavio best of 7 treba dobiti otkaz. I dok su mečevi bili solidni, bili su isti – svaki tjedan isti meč. Gledati sedmi isti meč? Hvala, ali ne. Ajde, barem pobjednik će dobiti priliku za naslov. I to treba biti Cesaro.

Amer Jusić: Očekujem da će Cesaro biti novi izazivač za WWE Universal titulu, što je po meni odlično. Mada ne bih mogao ni pomisliti da on pobijedi Owensa i postane novi šampion. Ovaj “povratak iz mrtvih” u ovoj stipulaciji Best of Seven Series mu dođe kao neki momentum pred moguće rivalstvo sa Owensom. Tako da će on ovdje dobiti.

Emir Ahmethodžić: Nadam se da će im ovaj match biti najbolji u ovoj seriji. Vjerovatno ovo uzima Cesaro, inače ne vidim zašto su nakon 3:0 vodstva Sheamusa, pustili da se oduži ovoliko. Cesaro nakon ovoga treba uzeti titulu. Predugo je bilo od kada je držao neku.

Seriju od 7 mečeva uzet će...

View Results

Loading ... Loading ...

20180902_coc_zaynjericho-146708d3dbba7fbcd6d7af3ae49f04df

Sami Zayn vs Chris Jericho

Alen Butumović: Sami Zayn je zapravo na PPV-u! Izvanredno. Očekujem zabavan meč i pobjedu Zayna. Ništa drugo se ne bi trebalo dogoditi. Zayn je trebao otići na SmackDown. Nadam se da sad vide koliku su pogrešku napravili.

Vedran Karlić: Ovo će biti zabavno i Zayn bi trebao dobiti.

Amer Jusić: Ja sam čovjek od par riječi tako da ću ovo malo zbrzati. Y2J gubi i daje malo momentuma Zaynu kojem to pod hitno treba.

Emir Ahmethodžić: Trebao bi biti dobar match ako dobiju više od 10 minuta. Očekujem da se rivalitet produži između njih dvojice, tako da mi nije toliko ni bitno ko dobije. Možda bi trebao Jericho uzeti kako bi Zayn imao razloga da traži revanš.

Owensov trenutni najbolji prijatelj ili Owensov bivši najbolji prijatelj?

View Results

Loading ... Loading ...

20180919_coc_aliciania_kickoff-6eb86ed0de3443b025a7767f8188c268

Nia Jax vs Alicia Fox (Kickoff)

Alen Butumović: Neka ju Nia Jax masakrira. To je sve što želim. Neka je baci kroz komentatorski stol. To bi bilo brutalno.

Vedran Karlić: Joj. Nia Jax treba dobiti, a mi trebmo dobiti kvalitetan razlog zašto imamo ovaj meč.

Amer Jusić: Zašto ubaciti ovaj meč na PPV? Koji je razlog tome? Baš mi se i ne gleda meč u kojem ću gledati masakriranje i uništavanje Alicie Fox. Nisam ni ja kamenog srca.

Emir Ahmethodžić: Moglo bi biti zabavno ako daju da Nia Jax uništi Aliciu. Ali doslovno uništi.

Kraljica Kickoffa bit će

View Results

Loading ... Loading ...

Be the first to comment on "WWE Clash of Champions 2016 predviđanja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*