WWE, bookirajte ovako #1 (Greatest Royal Rumble match)

Svašta se može dogoditi na Greatest Royal Rumble priredbi koja će se održati 27. travnja. Vidimo da je card već moćan, pa ljudi imamo revanš main evenata Wrestlemanije 22 i Wrestlemanije 34, imamo Ruseva protiv legendarnog Undertakera u Casket meču, ali imamo i meč s najviše upitnika, s najviše špekulacije. Još uvijek ne znamo što donosi pobjeda na Greatest Royal Rumbleu, no pretpostavit ćemo da daje meč za titulu po izboru. Svi želimo da netko dobije ogromnu korist od ovoga, jer valja izbacit 49 drugih wrestlera samo da bi se milijuni smarkova počeli derati da su pokopani. To je čar Rumblea, samo jedan može pobijediti, a ostalih 49 je gubitnika.

Idemo se poigrati s ovim Rumbleom, učiniti ga zabavnim, ali i psihološki kvalitetnim, te dati velike trenutke onima koji ih mogu i izvesti te oni koji to zaslužuju. Nećemo imati nikakve velike prilagodbe publici u Jeddhi jer internet je došao do te razine da se mišljenje publika previše ne mijenja od grada do grada i od države do države kako je to prije bio slučaj, smarksi postoje i u Saudijskoj Arabiji, vjerovali ili ne. Neće biti jednostavno meč održati zanimljivim kroz svih 50 wrestlera, no pokušat ću najbolje što mogu! Također, valja naglasiti da svaki idući sudionik ulazi u intervalima od minute, kako se ne bi dozvolilo skidanje (nekih) rekorda na jeftin način.

1. Jinder Mahal

Počinjemo s najvećim Rumbleom, a pod brojem jedan (zbog odvratne racističke ironije da su Saudijci i Indijci jedno te isto) izlazi Jinder Mahal i konstantno priča hindu nakon kojeg čujemo burna negodovanja. Mahal ulazi u ring te odjednom začujemo piano.

2. Bobby Roode

Ulazi Bobby Roode na ogromnu reakciju saudijske publike te u vrlo kratkom roku na još veće oduševljenje kontrirajući Khallas eliminira Mahala. Čeka se broj 3 uz Roodeove tauntove.

3. Triple H

Na ogromnu ovaciju ulazi Jean-Paul Levesque (kažem tako zato što baš i izgleda kao tata). Razmjene i staredown s Roodeom su neprocjenjive, sve ovo traje kroz prvih par sekvenci dok se dvojac ne sudari i ne legne na pod.

4. Mojo Rawley

Ulazi nabrijani manijak te daje ofenzivu i HHH-u i Roodeu, no uz dogovor su se Roode i HHH udružili te poprilično brzo riješili napasnog hypera.

5. Zack Ryder

Udari pred ulaskom u ring Moja Rawleya koji je taman ispao iz meča i publici će se to, nadamo se, svidjeti. Zack ulazi u ring i odmah ide na veliki spot. S top ropea radi dupli rough rider na Roodeu i HHH-u. Nakon nekoliko triple threat sekvenci Bobby Roode uspijeva jedini ostati na nogama.

6. Big E

Ulazi prvi član New Daya i odmah dijeli belly to belly suplexe svima u ringu i nakon što svi leže, Big E ima priliku malo zaplesati uz pomoć ritma publike.

7. Randy Orton

Poprilično zanimljivo, Randy Orton ulazi na glazbu od Evolutiona što čini meč višedimenzonalnijim. Orton je podijelio nekoliko RKO-ova (svima osim HHH-u), ali je eliminirao samo Zacka Rydera. HHH i Orton stoje dominantno u sredini ringa.

8. Kofi Kingston

New Day se izjednačio s članovima Evolutiona za kojih se činilo da će početi dominirati. Vidimo zanimljive timske sekvence, nakon kojih oba tima udružuju snage i eliminiraju Bobbya Roodea, ali odmah nakon toga se nastavljaju međusobno sukobljavati.

9. No Way Jose

Novi talent na glavnom rosteru ulazi sa svojim plesom i pjesmom, no nažalost ne provodi baš dugo u rumbleu. Krenuo je u crossbody na HHH-a, uhvatio ga je Orton s RKO-om u zraku, a sve je to iskoristio Kingston koji je eliminirao “novog Adama Rosea”.

10. Chad Gable

Gable čak uspijeva napraviti nekoliko inovativnih poteza na Ortonu i Triple H-u te ima odličnu sekvencu s Kingstonom, nakon koje ipak Big E (nadam se nekim ludim suplexom) uspijeva izbaciti bivšeg člana American Alphe.

11. Titus O’Neil

O’Neil još je jedan undercarder koji ništa ne donosi ovakvom meču, tako da će se malo zadržati u ringu, ali ništa znatno neće napraviti. U fokusu su i dalje neprestane izmjene Evolutiona i New Daya.

12. Big Show

Div uspijeva uspostaviti malo dominacije, no onda pada i ostaje dugo ležati u jednom od četiri kuta nakon što je HHH uzeo svoj čekić i udario Showa po glavi. Svi su izmoreni i čeka se idući natjecatelj.

13. Xavier Woods

Bome ovo se netko zamjerio HHH-u i Ortonu, no New Day nije dovoljno brzo iskoristio prednost i dominaciju tri na dva nad Ortonom i HHH-om jer nas je sve šokirao broj 14 koji je također ušao u ring na glazbu Evolutiona…

14. BATISTA!


Dave se vraća pomoći Ortonu i Hunteru, što lijepo zaokružuje priču nakon njegovog napuštanja dvojca u svibnju 2014. Nadamo se da će se publika ovim oduševiti jer će stvarno povijesno, nakon što Batista eliminira Big Showa i O’Neila, izgledati staredown New Daya i Evolutiona. Nakon timskih izmjena će, na žalost, New Day biti eliminiran (Xaviera će eliminirati HHH, a Big E-a Orton). Jedino će Kofi imati ukratko spot – Batista će ga izbacit, dočekat će se na leđa bez da pod dotakne nogama. Vratit će se u ring, ali će ga Batista iz drugog pokušaja eliminirati. Evolution stoji u ringu i čeka tko će se idući okušati.

15. Apollo Crews

Apollo je prvi koji će se okušati protiv Evolutiona. Pojeo je brzi Batista bomb te postao još jedan na listi eliminiranih.

16. Booker T

Booker T u svojem velikom cameo returnu isto pokušava, čak uspijeva doći i do pripreme za Spinaroonie, koja ga je na kraju koštala jer je HHH iskoristio priliku te eliminirao svojeg rivala. Evolution je preživio još jedan nalet, no Batista šokira cijelu publiku i zapravo radi face turn eliminiranjem Ortona i HHH-a. “Every man for himself !” (copyright)

17. Kurt Angle

Na ogromne ovacije publike u ringu vidimo Kurta Anglea. A vidimo i nešto magije između ovog dvojca koja nas postupno nabrijava na nastavak meča. Totalno dobar wrestling i priču ćemo dobiti od ova dva veterana bez obzira na njihov manjak životne forme..

18. Bray Wyatt

Broken Bray ulazi u meč i ravnopravno se bori i razmjenjuje poteze s Batistom i Angleom. Vidimo i jedan zanimljiv trenutak – Bray napravi svoj most, Batista je zbunjen, a Angle se ušuljao iza Braya, uhvatio ga za Angle slam, predivno. Ovakve stvari se same od sebe pišu.

19. Jeff Hardy

Ulaskom US prvaka u ring sad zaista imamo četiri bivša prava prvaka koja su značila u svojim erama. Imamo ljude koji su uvijek bili tu negdje kod vrha, ali rijetko ih se smatra najboljima u povijesti. Publika će, smatram, shvatit ovaj trenutak i uživati u njemu, a onda će krenuti izmjene i nitko neće ostat čitav, no na kraju svih izmjena je Batista podignute ruke. Jedina dvojica među kojima dosad nije bilo međusobne fizičke interakcije su Bray Wyatt i Jeff Hardy.

20. Shelton Benjamin

Shelton ulazi u ring i suočava se sa svojim partnerom iz OVW, takozvanog bivšeg NXT-a još iz ranih 2000-ih, Batistom. I tu vidimo one lude spotove koje je ovaj dvojac znao raditi te se, nadamo se, dižu publiku na jednu posve drugu razinu, što je i prikladno jer je sljedeći u ringu…

21. Rusev

Rusev će eksplodirati u ovom meču i pružiti možda čak i MVP nastup, jer ne treba mu nužno pobjeda, ali fantastičan nastup približio bi ga vrhu carda, što čovjek definitivno u ovom trenutku zaslužuje. Valja naglasiti da je Rusev pružio solidan otpor Undertakeru u casket meču unatoč porazu u istoj večeri. Bugarski wrestler ulazi i na brzinu eliminira Benjamina, Anglea i Batistu, što je šokantno postignuće i publika je poludila u ovom trenutku. Nakon te fenomenalne sekvence začujemo jednostavno smijeh..

22. Matt Hardy

Odjednom su u ringu Matt Hardy, Jeff Hardy, Bray Wyatt i Rusev. Prvo se čini da ćemo imati “Brother Nero” gimmick, no Jeff Hardy je otišao na stranu Ruseva i gledamo odlične timske sekvence između ova dva para te odličnu priliku za malo se poigrati s publikom raznim tauntovima i sličnim wrestling ludorijama. Ako itko to može, onda su to definitivno ova četvorica.

23. Baron Corbin

Sljedeći je Lone Wolf koji uspijeva eliminirati Braya Wyatta iznenadnim clotheslineom, no ostatke odmah kupi Rusev te eliminira Corbina, no Corbin ga povlači ispod donjeg užeta i radi end of days na podu. Rusev je još u meču, no leži na podu izvana.

24. Braun Strowman

Gotovo je za braću Hardy, Strowman je ušao u meč i izdominirao Jeffa i Matta koji su sad ipak bili timski nastrojeni, iako je Matt nekoliko puta sa ludim tauntovima uspio malo zbuniti Strowmana, ovaj ga je taman eliminirao i ubrzo se riješio i Jeffa te na vrijeme dočekao novog suparnika.

25. Elias

Dok je Elias došao do ringa čuli smo pjesmicu. Taman ga je na kraju prekinuo Strowman koji je izašao iz ringa (donje uže) i razbio mu gitaru o glavu, uveo ga u ring, napravio powerslam i izbacio ga iz ringa. Strowman dominira, može li ga tko zaustaviti?

26. Kane

Kane se nakon vatre pojavljuje iza Strowmana i pokušava ga iznenaditi. Nakon nekoliko pokušaja, Braun uspijeva izbaciti Kanea iz ringa, no Rusev se odjednom vraća u ring te iza leđa šokantno prebaci Brauna preko užadi, no Strowman se još uvijek držao. Međutim, na njega odjednom niotkuda nalijeće (još uvijek prvak) Brock Lesnar i eliminira ga svojim koljenom u facu u naletu te naknadno pravi F-5 na Strowmanu izvan ringa i time zapravo dokazuje da ne želi imati Brauna za izazivača što zapravo povećava Brauna u očima casual publike. ŽELIM STROWMANA VIDJETI S POJASOM JER JE TO ZASLUŽIO MOŽDA I NAJVIŠE NA ROSTERU! Rusev ostaje sam u ringu i počinju #RusevDay chantovi. (WWE igram vašu igru, radim vam branding za društvene mreže)

27. ROB VAN DAM

Ogromno iznenađenje u Saudijskoj Arabiji. Komentatori mogu napraviti poveznicu sa stvarnim životom naglasivši svoje iznenađenje zbog toga što je RVD poznat po tome da ne voli ići na WWE turneje izvan SAD-a. Vjerujem da će RVD i Rusev imati fantastične izmjene. Razmislite samo o kontri five star frog splasha u accolade, vrhunski!

28. Finn Balor

U ovom dijelu Rumblea imat ćemo nekoliko izvrsnih imena koja će napuniti ring, ali i imati što za gledati u ringu. Ovdje Finn Balor i Rob Van Dam izmenjuju brze udarce, pele kickove i slično. Na kraju dolazi Rusev i obojicu uspijeva sravnati s jednim MACHKA kickom dok se dvojac natezao oko backslidea.

29. Dolph Ziggler

Ponovno vidimo magiju između sve četvorice u ringu i jednostavno uživamo u predivnom wrestlingu. Zamislite – Van Dam, Balor, Rusev i Ziggler, a još im se pridružuje i…

30. Ricochet


Još jedno ogromno iznenađenje. Tek je debitirao u NXT-u a već nam ovdje pokazuje divote, nakon izvrsnih izmjena uspijeva eliminirati Zigglera pokazavši mu tko je najbolja atleta u ringu. Sve Ricochetove ludorije i spotove vidjet ćemo u najboljem svijetlu u ovoj minuti jer će surađivati s nekoliko vrhunskih talenata u naboju energije gdje će svi u toj minuti htjeti lijepo sellati za napredak svojeg prijatelja. Treba malo gledati i iza scena te vidjeti što bi moglo donijeti velike trenutke!

31. Dash Wilder

Jedna polovica Revivala ulazi u ring i nažalost iznimno brzo biva eliminiran od Ricocheta. Krećemo gledati fenomenalne sekvence između RIcocheta, Van Dama, Balora i Ruseva, gdje sad sva četvorica imaju fantastičnu ofenzivu.

32. Seth Rollins

Arhitekt odmah ima staredown s Van Damom i gledamo legendarne izmjene nakon kojih RVD ostaje ležati, a u novi staredown s Rollinsom ulazi Ricochet. Ponovno gledamo magiju u ringu, a sve prekidaju Rusev koji je krenuo na Ricocheta te Balor koji je krenuo na Rollinsa.

33. Scott Dawson

Dawsona je gotovo odmah pokušao eliminirati Rollins, no Wilder je uhvatio Dawsona i vratio se u ring. Klasične heel taktike, napravili su to još dva puta do isteka ove minute te je Dawson ostao.

34. Sin Cara

Dok Ricochet, Balor, Rusev, RVD i Rollins čine ovaj Rumble zanimljivim, meč se malo popunjava undercarderima i midcarderima koji će biti eliminirani za velike dečke…

35. DEAN AMBROSE!


Evo pravog velikog dečka i evo dvojca iz Shielda kojeg svi vole. Uspjeli su u kratkom roku eliminirati Sin Caru, Scotta Dawsona, Ricocheta i RVD-a. Uz Rollinsa i Ambrosea u ringu su ostali još Rusev i Balor.

36. Diamond Dallas Page

Iznenađenja ne prestaju, nakon što se Ambrose vratio, veliki pop dobija i DDP koji uspijeva napraviti diamond cutter na Rollinsu, ali odmah netom ga iz ringa izbacuje Ambrose.

37. Killian Dain

Zvijer iz Belfasta monstruozno dominira svu četvoricu iz ringa te uspijeva eliminirati Rollinsa na veliko iznenađenje publike, no Ambrose ga hvata s dirty deedsom. Nakon ove sekvence dolazi do one u kojoj Rusev MACHKA kickom uspijeva maknuti Balora iz konkurencije. Zanimljiv redosljed kuglica za Rumble, reklo bi se….

38. Eric Young

Sanity sad ima dvojac i doima se kao da su nedodirljivi. Youngova inteligencija i Dainova snaga su dovoljni aspekti kojima bi eliminirali i Ambrosea i Ruseva (točnije, Young ih je eliminirao uz veliku pomoć Daina) zbog čega čujemo negativne reakcije prema Sanityu.

39. John Cena

Vođa Cenationa je prvi pokušao, ali nakon umarajućeg sraza s HHH-om nije baš imao snage (što su komentatori prodali da zaštite Cenu). Dain i Young su ga zajedničkim snagama eliminirali u 25-30 sekundi na šok publike u Jeddhi.

40. Mark Henry

Hall of Famer je također pokušao, no Dain pokazuje zastrašujuću snagu press slamom na Henrya te ga izbacuje iz ringa. Sanity dominira!

41. Daniel Bryan

To je konačno onaj koji će uspjeti svojom pravom underdog pričom izbaciti Sanity iz meča, nakon nitro naleta Bryan izbacuje Younga i Daina uz, nadamo se, fenomenalnu pomoć publike. Sanity su platili svoje neiskustvo u Rumble mečevima te dozvolili svježeg tehničkog borca da ih nadmudri, no ovo je samo početak potencijalnog feuda između Bryana i Sanitya. Young i Dain pokušavaju se vratiti u ring i napasti Bryana, no New Day dolazi niotkuda, Alexander Wolfe dolazi izjednačiti situaciju i vidimo brawl dvaju timova u prostorima iza barikada, takoreći u publici. New Day je poprilično zaposlen večeras.

42. Aleister Black

Taman što se Bryan riješio jednog NXT mračnog gimmicka, došao mu je novi. I to u obliku NXT prvaka Aleistera Blacka. Ovdje vidimo možda staredown ravan onom Stylesa i Nakamure iz MITB-a prošle godine. Počinje takozvani kickfest, a Black i Bryan nam možda pokazuju i sekvence koje neće ostati zaboravljene. Ovaj duo je spreman za čaroliju.

43. Rey Mysterio

Tek kad smo mislili da imamo savršenstvo, dobili smo još nešto više od toga. Mysterio, Bryan i Black, redom tri možda i najbolja “mala” wrestlera u svojim erama pokazuju nam da veličina nije sve. Ako ću iskreno, ukoliko će Saudijska publika koristiti engleske chantove, ovdje bismo trebali čuti “fight forever”.

44. Chris Jericho

Jericho dobija veliki pop u Jeddhi, očekivano. Na brzinu imamo formirana dva tima nakon što je Jericho podijelio codebreakere Bryanu i Blacku. Stara škola (Y2J i Rey) protiv nešto novije (Bryan i Black) i uživamo u ovom staredownu nakon kojeg kreću veliki potezi, a kompletna sekvenca završava tako što Black uspijeva napraviti black mass prvo na Bryanu kojeg je Mysterio uhvatio s 619, onda na Mysteriu koji je probao crossbody na njemu te na kraju na Y2J-u koji je svojim klasičnim heel taktikama probao izbaciti Reya i Bryana te pokupiti ostatke za Blackom. Na ovakve spotove publika ludi, no ipak dolaze veliki dečki.

45. Samoa Joe

Joe je spreman dominirati. Nakon ulaska uspio je srušiti svu konkurenciju na pod, coquina clutchem guši Mysteria i lagano ga izbacuje iz ringa.

46. Shinsuke Nakamura

Bez obzira što je Nakamura sad heel, ovdje ćemo definitivno vidjeti reprizu onoga što su Joe i Nakamura radili u NXT-u tijekom 2016. te nas zasigurno neće razočarati. Nakon tih izmjena Nakamura uspijeva ukratko izdominirati Joea, no Daniel Bryan počinje izmjenjivati s Nakamurom i uspijeva ga prizemljiti YES kickovima.

47. Big Cass

Big Cass će ovdje imati poprilično iznenađujuć nastup, nažalost po njega u lošem smislu jer nakon 40-ak sekundi dominiranja nad Bryanom zaletit će se u njega kako bi ga eliminirao svojim klasičnim boot to face potezom, no Bryan povlači gornje uže prema dolje i Cass je eliminiran. Uzima Bryana ispod ringa te na njemu radi neku varijaciju powerslama slomivši u procesu stol za komentatore. Bryan se neko vrijeme neće vratiti u ring iako je još u meču. U ringu su trenutno Joe, Nakamura, Black i Jericho.

48. Goldust

Ne bih ga stavio, no već je na popisu onih koji će sigurno biti u meču pa nemam izbora. Goldust će imati svojih 20-ak sekundi u sekvencama s Jerichom i Blackom, no bizarni staredown s Nakamurom je vrh Dustinovog nastupa u Rumbleu. Nakon kratkih bizarnosti Nakamura gađa Goldusta kinshasom i izbacuje ga iz ringa.

49. Bobby Lashley

Lashley pokazuje svoju fizičku moć. U kratkom vremenu uspijeva izbaciti Blacka i Jericha, što publiku baš i ne oduševljava. Međutim, na kraju Lasleya odlučno, ali i šokantno eliminira Joe te pred zadnjeg natjecatelja Nakamura i Joe leže sami u ringu, a zadnji natjecatelj je…

50. Drew McIntyre
Veliki Drew utrčava u ring zajedno sa Zigglerom koji je već bio eliminiran puno ranije u ovom meču. Joe i Nakamura su se pokušali udružiti protiv dvojca, no nije išlo. Ziggler i McIntyre su uzeli stolce i počeli udarati po bivšim NXT prvacima te demoliranje traje nekoliko minuta. Konačno se u ring vratio Daniel Bryan i uspijeva se riješiti i Zigglera, a onda sa svojim trčećim koljenom u glavu uspijeva dovoljno ošamutiti Mcintyrea, kojeg na kraju iskoristivši svoje heel taktike eliminira Nakamura. Ostali su Nakamura, Bryan i Joe. Nakon definitivno barem 5-6 minuta čarolije između ovog besprijekornog trojca Bryan uspijeva eliminirati Nakamuru dropkickom, no s leđa Bryanu odmah dolazi Samoa Joe, guši ga u coquini i izbacuje iz ringa za odlučno slavlje i juriš na WWE titulu koju u ovom bookingu još uvijek drži AJ Styles.

FINAL FOUR: Daniel Bryan, Drew McIntyre, Samoa Joe i Shinsuke Nakamura

POBJEDNIK: SAMOA JOE

I tako bi trebao izgledati Greatest Royal Rumble. Bez previše pažnje na part-timerima, barem u finalnom dijelu meča gdje su priče i kvalitetne vještine u ringu najbitnije. Možemo reći da nakon ovog Rumblea dobar podstreh za dalje mogu dobiti Sanity, Rusev, Ricochet, Black, Nakamura i mnogi drugi još svježi talenti u organizaciji. Neke sam i poštedio Rumblea čisto da bi održali svoj kredibilitet jer u ovakvom meču ipak zbog tečnosti moramo imati određenu kvotu jobbera. Zasigurno je bolje da taj jobber bude Goldust, nego li primjerice Andrade Almas kojem bi 20 sekundi u Rumbleu jednostavno uništilo karijeru. Nije jednostavno napisati meč gdje je 49 gubitnika, a većinu njih treba prikazati u jakom i dobrom svijetlu. Joe je pobjedu definitivno zaslužio, a ljetni program za titulu između njega i Stylesa je nešto zbog čega se apsolutno nitko neće buniti. I da, Joe treba uzeti WWE titulu na Summerslamu i izgubiti ju protiv pobjednika Royal Rumblea u siječnju 2019. – Daniela Bryana na Maniji 35 (ako ćemo već ubacivati booking na duge staze).

Popis sudionika:
1. Jinder Mahal
2. Bobby Roode
3. Triple H
4. Mojo Rawley
5. Zack Ryder
6. Big E
7. Randy Orton
8. Kofi Kingston
9. No Way Jose
10. Chad Gable
11. Titus O’Neil
12. Big Show
13. Xavier Woods
14. Batista
15. Apollo Crews
16. Booker T
17. Kurt Angle
18. Bray Wyatt
19. Jeff Hardy
20. Shelton Benjamin
21. Rusev
22. Matt Hardy
23. Baron Corbin
24. Braun Strowman
25. Elias
26. Kane
27. Rob Van Dam
28. Finn Balor
29. Dolph Ziggler
30. Ricochet
31. Dash Wilder
32. Seth Rollins
33. Scott Dawson
34. Sin Cara
35. Dean Ambrose
36. Diamond Dallas Page
37. Killian Dain
38. Eric Young
39. John Cena
40. Mark Henry
41. Daniel Bryan
42. Aleister Black
43. Rey Mysterio
44. Chris Jericho
45. Samoa Joe
46. Shinsuke Nakamura
47. Big Cass
48. Goldust
49. Bobby Lashley
50. Drew McIntyre

Kako vam se sviđa booking? Što biste promijenili? Uključite se u raspravu i na našem forumu!

Be the first to comment on "WWE, bookirajte ovako #1 (Greatest Royal Rumble match)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*