WWE Battleground preview

Nakon malo veće stanke od pet tjedana, još jedan PPV je pred nama, a to je WWE Battleground. Battleground se održava već treću godinu zaredom. Prvu godinu se održavao u desetom mjesecu nakon Night of Championsa, ali ga je WWE onda prošle godine prebacio na ljeto, točnije prije SummerSlama. Iako je ovo možda po nekima tranzicijski PPV, match card ipak nešto obećava i mi vam kao i uvijek donosimo preview.

 

20150713_Battleground_LIGHT_Kickoff_HOMEPAGE 2

King Barrett vs R-Truth – Kickoff Match

Nakon bezbroj borbi ove dvojice u zadnjih mjesec i pol dana, imat ćemo još jedan njihov meč koji će izgleda završiti ovu priču između njih dvojice. Ovo će biti borba za krunu. Naime, King Barrett je osvojio taj KOTR turnir  prije nekoliko mjeseci, no pošto ga je Truth nekoliko puta pobijedio, on se također osjeća kraljem. No, Barrett to vidi kao ismijavanje njega i titule kralja koju je on zaslužio. Stoga, ovaj će meč odrediti tko je zapravo kralj toga turnira. Hoće li King Barrett potvrditi osvajanje KOTRa pobjedom nad R-Truthom ili će R-Truth preuzeti titulu kralja, saznajte u nedjelju.

 

20150614_Battleground_LIGHT_matches-HP_OrtonSheamus

Sheamus vs Randy Orton – Singles Match

Još prije Money in the Banka, Randy Orton i Sheamus su imali dva meča na Raw-u. Svaki od njih je završio diskvalifikacijom i poslije bi nastupila brutalna tuča njih dvojice te je tako samo jedan normalan meč prešao u još jedno rivalstvo ove dvojice. To se nastavlo na Money in the Bank PPVu kada je Sheamus, iako je i Orton bio u meču, uspio osvojiti Money in the Bank kofer. Sheamus je poslije Money in the Banka, uz pomoć Kanea, uspio pretući Ortona što ga je udaljilo iz ringa da dva tjedna, no Orton se vratio i želi osvetu nad Sheamusom te će njih dvojica tako dobiti priliku izbaciti svoju frustraciju jedan na drugom na Battlegroundu, što nam jamči da njih dvojica neće štedjeti energiju jedan na drugom. Hoće li Randy Orton uspjeti pobijediti Sheamusa, ili će Mr. Money in the Bank Sheamus savladati Ortona, saznajte u nedjelju.

 

20150614_Battleground_LIGHT_matches-HP-romanbray

Bray Wyatt vs Roman Reigns – Singles Match

Na Money in the Bank PPVu, baš kada je Roman Reigns imao pobjedu u svojim rukama i trebao skinuti Money in the Bank kovčeg, Bray Wyatt se pojavio i uništio mu priliku da postane Mr. Money in the Bank i WWE World prvak. Razlog tome je taj što je Reigns isto to Wyattu napravio prije Money in the Banka u meču između njih dvojice gdje bi pobjednik išao u MITB meč. Reigns je pobijedio, no Wyatt je sada došao po osvetu. Wyatt je uspio ući Reignsu u glavu već idućeg Raw-a kada je u svojim rukama imao sliku Reignsa i njegove kćeri. Reigns se pokušao oduprijeti igrama Wyatta, no Wyatt je krenuo manipulirati Reignsom. Dean Ambrose je koji puta pokušao dati savjet Reignsu jer je i on imao problema s Wyattom, no to nije upalilo sve do zadnjeg Raw-a prije kada se Reigns napokon uspio oduprijeti Wyattu i napao ga dok je ovaj trebao imati meč protiv Ambrosea. Hoće li Roman Reigns se uspjeti koncentrirati na njegov meč s Wyattom i ne dopustiti Wyattu da uđe u njegovu glavu te tako ga pobijediti, ili će Wyatt nastaviti sa svojim igrama i tako odnijeti pobjedu u ovom meču, saznajte u nedjelju.

 

20150614_Battleground_LIGHT_matches-HP_PTPNewDay

Prime Time Players © vs New Day – WWE Tag Team Championship

Na Money in the Banku, Prime Time Playersi su uspjeli osvojiti Tag Team titule od New Daya. No, bivši prvaci nisu htjeli dugo čekati te su odmah zatražili svoj revanš koji će se dogoditi na Battlegroundu. Priča je ta da otkako je New Day izgubio titule, nestala je ta pozitivnost koju su nekada imali i sada često gube mečeve, a taj nedostatak pozitivnosti bi ih upravo mogao koštati ovoga meča u nedjelju. O ovih nekoliko tjedana, Prime Time Playersi su se pokazali dobrim prvacima i bili su bolji od New Daya, bilo to u običnim jedan na jedan ili 6-Man Tag mečevima. Hoće li Prime Time Playersi zadržati titule ili će New Day pronaći tu pozitivnost koju sigurno imaju negdje u sebi i tako vratiti natrag titule, saznajte u nedjelju.

 

 

Art

John Cena © vs Kevin Owens – United States Championship Match

John Cena i Kevin Owens su već imali dva meča zajedno. Prvo, na Elimination Chamberu, još kao NXT Owens je u svome debiju za glavni roster uspio pobijediti Johna Cenu. No, Cena je uzvratio udarac na Money in the Banku pobijedivši Owensa i sada su 1-1. Owensa dosada nije zanimala Cenina US titula niti je htio imati kakve veze s njom sve do trenutka kada je izgubio NXT titulu u Japanu od Finn Balora. Owens je tada zatražio revanš protiv Cene, no ovaj puta za US titulu što je Cena naravno prihvatio. Tijekom zadnjih par tjedana, Cena je kao i uobičajeno imao otvorene izazove za US titule i imao je neke jako dobre mečeve protiv Cesara, no Owens bi se svaki puta umiješao u mečeve govoreći kako će on biti taj koji će uzeti titulu Ceni. Hoće li Kevin Owens uspjeti još jednom pobijediti Cenu i osvojiti US titulu ili će John Cena ostvariti drugu pobjedu protiv Owensa te tako zadržati titulu, saznajte u nedjelju.

20150709_Battleground_LIGHT_matches-HP_BrockSeth

Seth Rollins © vs Brock Lesnar – WWE World Heavyweight Championship Match

Na WrestleManiji Seth Rollins je unovčio svoj kovčeg i postao WWE World prvak. Iako je Brock Lesnar tada držao titulu, Rollins nije pinnao njega nego Reignsa koji je također bio u tome meču. Na Raw-u poslije WrestleManije, Brock Lesnar je suspendiran na neodređeno vrijeme zbog luđačkog ponašanja jer je htio revanš s Rollinsom. I Rollins je možda mislio da će izbjeći zvijer, ali onda premotajmo na Raw poslije Money in the Banka kada je Triple H predstavio Rollinsu novog izazivača, a on je bio ni manje ni više nego Brock Lesnar! Rollins se naravno plaši Lesnara jer zna na što je ovaj spreman kada poludi, no Authority je na jednom Raw-u uspjela razbiti Lesnara. Rollins je to slavio stalno jer se osjećao ponosnim što je pretukao Lesnara. Čak je J&J-u kupio auto Cadillac na poklon. No, kao i svaki auto u WWE-u, ni ovaj nije dugo izdržao kad se Lesnar vratio na Raw i potpuno razbio taj auto sa sjekirama. Heyman otada koristi taj razbijeni auto kao metaforu onoga što će se dogoditi Rollinsu na Battlegroundu. Rollins inače oko sebe ima svoje pomoćnike iz Authority, no ovaj puta neće imati nikoga jer je Brock Lesnar uspio ozlijediti i J&J i Kanea te Rollins nema nikoga u nedjelju pa Lesnara čeka jedan čist put prema vraćanju WWE titule. Hoće li Seth Rollins uspjeti preživjeti u ring s Brock Lesnarom i nekim čudom zadržati ovu titulu ili će Brock Lesnar iskoristiti nedostatak Authority i razbiti Rollinsa, saznajte u nedjelju.

To je to. Samo šest mečeva na cardu, s tim da je jedan na pre-showu. Zapravo je trebao biti i meč za IC titulu između Big Showa, Rybacka i Miza, ali Ryback je ozlijedio i ne može braniti titulu. Stoga, očekujte nekakav meč da se doda. Možda Neville vs Stardust, možda Cesaro vs Rusev, a možda jednostavno Big Show vs The Miz.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Battleground preview"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*