WWE Battleground 2017 recenzija

Battleground je iza nas, je li nam donio ikakva dobra? Saznajmo u nastavku.

SmackDown Tag Team titule: The Usos (c) vs New Day

Edi Džindo: Jedina svijetla točka ovog showa, bez sumnje. Meč koji je otvorio show nam je pokazao nevjerojatno kvalitetnu tag team psihologiju. Publika je također uložila dosta u ovaj meč svojim navijanjem što je još i pripomoglo unošenju drame u sraz nedvojbeno dva najbolja tima u proteklom desetljeću. Velika količina near fallova koji su bili iznimno uvjerljivi također su bili lijepa uvertira za zadovoljavajući kraj u kojem je New Day uzeo pojaseve po treći put u svojoj karijeri otkako su se formirali krajem 2014. godine. Jedino je žalosno to što je ovo zapravo bio jedini meč nakon kojeg smo mogli imati pohvale.

Alen Butumović: Kao što to jako često biva, WWE je započeo show s jednim odličnim mečom koji je na kraju bio najbolji meč na showu, a sve nakon toga je bilo mnogo manje kvalitete od ovoga. Ovo je bio odličan meč kojeg su također mogli imati i na Money in the Banku, samo što je ono ondje bilo prekinuto lošim završetkom. Ovdje toga nije bilo, imali su izvrsnu završnicu punu odličnih near fallova i na kraju smo dobili nove prvake. Apsolutno sam zadovoljan viđenim ovdje. I nije loše po meni što smo dobili nove prvake, iako mi ne bi niti smetalo niti da su Usosi zadržali. Najbolja stvar na showu i to daleko. Pokazali su da imaju sjajnu kemiju.

Vedran Karlić: Meč zaslužuje isključivo pohvale, timovi su napravili sjajan posao. Vidjeli smo odličan heel rad blizanaca te borbenost New Daya, uz veliku pohvalu činjenici da je Xavier bio u meču, dok je Big E bio sa strane. Bilo je poteza, bilo je psihologije, ispričali su prilično jasnu priču. Svakako meč večeri.

Baron Corbin vs Shinsuke Nakamura

Edi Džindo: Nakamura od svojeg dolaska na glavni roster nije imao meč za pamćenje, što je razočaravajuće uzevši u obzir njegovu reputaciju. Čudan finiš sigurno nije pomogao. Shvatljivo je da Corbin napravi nešto takvo kao heel, no bio je osjećaj u zraku da ovaj meč zaista treba čistog pobjednika, pa low blow nije poprimio dobre reakcije. Solidan meč dvojice udarača, ali ništa više od toga. Ne znamo gdje će dvojac nakon ovoga, ali nadamo se da će se odmaknuti jedan od drugoga, barem ja. Želim Nakamura-Styles, i to jako.

Alen Butumović: Lagano sam razočaran ovime, nije imalo uopće nikakvog heata i na kraju nije bilo pretjerano dobro. Izgubili su publiku, nije bilo zanimljivo u početku i onda su još imali glup završetak. To je tako kada bookiraš dvojicu likova koji ne smiju izgubiti na ovom PPV-u. Nakamura pod hitno treba uvesti poteze u svoj arsenal, u ovom trenutku mu se on sastoji isključivo od udaraca. I kao takav još nije imao nekog sjajnog singles meča na glavnom rosteru. I mislim da to lagano casual fanovima postaje dosadno.

Vedran Karlić: Ovo je bilo glupo gotovo na svim mogućim razinama. Od toga kako je meč konstruiran, dovraga dajte Nakamuri jedan brz meč da pokaže zašto je toliko dobar, a ne ovu uspavanku. Nemam pojma što se u meču događalo, čim je završio dobio sam temporalnu amneziju, toliko je bio jednoličan da se ništa iz njega ne isplati pamtiti. A kraj… Još jedna turbo glupa odluka. Osim toga, zašto je Corbinu super cool ako na taj način izgubi meč. Ah da, ima kofer, i sada će izgubiti svaki meč dok ga ne iskoristi. Tako se stvara vjerodostojni prvak… NE!

#1 Contender’s 5-way eliminacijski meč za Women’s titulu: Becky Lynch vs Charlotte vs Tamina vs Lana vs Natalya

Edi Džindo: Još jedan relativno čudan finiš meča, iako puno kreativniji od ostalih, doveo je do muka u publici koja baš i nije bila zainteresirana. Ulazak Becky Lynch u element je bio definitivno najzanimljiviji i odlično bukiran dio borbe koji bi mogao stvoriti zanimljivu dinamiku između Tamine i Lane. Odluka o Natalyji kao pobjednici je definitivno iznenađujuća, no ostaje gorak okus u ustima jer misao da Charlotte ili pak Becky idu protiv Naomi je ipak privlačnija. Međutim, dat ćemo šansu veteranki iz Kanade.

Alen Butumović: Imali su tvoje trenutke, ponajprije kada su Becky i Charlotte bile u ringu, no nije bilo pretjerano dobro. I nisu mi se svidjele tri eliminacije u samo nekoliko trenutaka. Totalno užurbano je izgledalo. Lana je bila užasna u meču, profulala je jedan kick pa je htjela popraviti drugim pa je i njega profulala. Nevjerojatno. A pobjednika neću komentirati. Izgleda da je njima cilj napraviti što manje zanimljive mečeve za drugi najveći show godine. Zaista ne znam što je s njima da dadnu Natalyi pobjedu.

Vedran Karlić: Grozan meč, grozno konstruiran, koji je imao grozu psihologiju, a sve to je nastavak na grozan posao kojeg rade sa ženskom SD divizijom. Čim u eliminacijskom meču imam prekid pina ja se hvatam za glavu pošto je glupo. Sve što se dogodilo bilo je prilično nasumično i ne pretjerano dobro. Izbor pobjednika, ok sam s tim, no Naomi vs Natalya za Summerslam ne zvuči kao nešto turbo zanimljivo.

WWE United States titula: AJ Styles (c) vs Kevin Owens

Edi Džindo: Uzevši u obzir kakva su ova dvojica talenti, meč Owensa i Stylesa mogu klasificirati kao najveće ovogodišnje razočarenje. Chinlockovi koji su znali potrajati i po tri minute ubili su svaku nadu za brzinu meča kakvu ovaj dvojac inače pruža na tjednim bazama. Zvučim kao pokvarena ploča, ali ovdje više nego u bilo kojem drugom meču je štetu donio zbunjujuć završetak u kojem se činilo da su obojici ramena bila prizemljena, a na kraju je pobjeda dodijeljena Owensu, što znači da je Stylesova pobjeda na house showu bila samo marketinški trik za bolju prodaju ulaznica na eventima bez kamera. Loše, jako loše.

Alen Butumović: Od svih razočaranja na showu, mislim da je ovo bilo najveće razočarenje. Čisti house show meč i ništa više od toga. Čim je Owens držao dvije minute Stylesa u Chinlocku odmah sam znao da ništa od toga neće biti. Vrlo malo heata, loše izgrađena akcija bez puno truda uloženog u to i na kraju je takav meč i bio. A još tu pridodajmo i loš završetak, dobijemo potpuno površan meč. I ovdje je još jednom pobjednik bio onaj koji ovaj meč nije trebao dobiti, zaista ne znam koja je poanta da na tjedan dana stave titulu na Stylesa. Nikada neću razumjeti takvo nešto, pa tako niti ovdje. Zaista je žalosno kako se poigravaju s bookingom i prilagođavaju ga svome raspoloženju.

Vedran Karlić: Imam tri pitanja za ovaj meč. Vidjeli ste koliko je do sada sve bilo sporo, moramo li imati 593 minute chinlocka u meču? Sudac je morao vidjeti da je Owens bacio AJa na njega, što znači insta DQ kada dođe k svijesti, zar ne? I da li nam je za kraj kojeg smo imali trebao ref bump? ‘Ajmo sagledati što se u tom trenutku dogodilo – nikakvih prljavi potezi samo hrvanje. Te upitno grozan kraj, do te mjere da nam nisu htjeli pokazati ni snimku istoga. Užaš. A očekivao sam odličan meč.

Flag meč: Rusev vs John Cena

Edi Džindo: Nevjerojatno glupa stipulacija je masovno povrijedila ovaj meč. Smisao je ovdje bio na nuli jer su i Rusev i Cena teatralno sporo išli po zastavu kako bi ubili vrijeme i povećali dramatičnost, a zapravo su naštetili poanti meča. Meč s ovakvom stipulacijom je gotovo nemoguće učiniti zanimljivim uz dovoljnu dozu realnosti, tako da su Rusev i Cena bili obilježeni za propast i prije nego što je sami meč počeo. Očekivan rezultat, idemo dalje od ovog nepotrebnog feuda.

Alen Butumović: Zapravo drugi najbolji meč na showu. A nisam imao nikakva očekivanja. Predugo je trajao ipak, stvarno su smorili malo u nekim dijelovma. Pobjednik nikada nije bio u pitanju, očekivano je Cena dobio. Pitanje je hoće li se potruditi uopće nakon ovoga učiniti Ruseva relevantnim.

Vedran Karlić: Meni je ovo u svojoj gluposti bilo jako zabavno. Da, bilo je jasno kako će Cena ovo dobiti, to je ubilo meč. Al mjesto onog sporog ‘malo sam ja u vodstvu sa zastavom, pa malo ti’, zašto nismo mogli imati neki sprint u kojem trče i nose zastave? To bi izgledalo vrhunski. Drugi najbolji meč na showu.

Sami Zayn vs Mike Kanellis

Edi Džindo: Mike i Maria su fantastično uživljeni u svoj gimmick što je i pripomoglo meču da ima svoju lijepu i zaokruženu priču, no rezultat je jako naštetio. Bivšem Mikeu Bennettu je ovo tek prvi PPV meč u kompaniji i već ga je izgubio. Kako ga nadalje možemo shvaćati kao ozbiljnu prijetnju?

Alen Butumović: Svaka čast što je Sami uzeo pobjedu, s druge strane, ako je Mike očekivao jednu, nije izašao baš oduševljen. Meč je bio prosjek. Možda i niže. Nula heata, nula napetosti.

Vedran Karlić: Ništa se nije dogodilo što bi bilo vrijedno PPV vremena. Zašto moramo imati ovakve mečeve na njemu? PS: Mike i Maria bi trebali početi pakirati kofere. WWE u njima ne vidi ništa konkretnog.

Punjabi Prison meč za WWE titulu: Jinder Mahal (c) vs Randy Orton

Edi Džindo: Slična situacija kao i kod Cene i Ruseva u kojoj je loša stipulacija totalno pobrkala ritam meča. Zaista sporo i nezanimljivo. Dovoljno o meču govori podatak da su interakcije Singh braće s Ortonom bile zapravo i najzabavniji dio meča. Povratak Khalija mi osobno ne smeta jer zaista ima smisla u priči. Samo se čvrsto nadam da se neće vratiti u ring. Indijski stable sad izgleda zaista snažno, što puno pomaže Jinderu i donosi mu nove navale heel heata.

Alen Butumović: Nisam siguran trebam li trošiti riječi na ovo. Izvinite na izrazu, bilo je sranje. Ali onako ogromno. Mogu prvo krenuti od same produkcije, kamere su bile užasne, dok su bili u prvom dijelu, odnosno u ringu, ništa pod milim bogom se nije vidjelo. Uz to smo dobili debilna pravila. Meč je imao nula heata, Mahal je pokazao da nema talenta nositi dugački meč i to je otprilike to. Žao mi je što smo ovo dobili i što sam ovo pogledao. I neću govoriti o povratku Khalija. U ovom trenutku mi se o ovome showu više niti ne da pisati. Samo ću reći da je ovo sramota, užas i čista sprdnja. Mogu se pokopati odmah.

Vedran Karlić: Što je bila najgora odluka ovog meča? To što smo imali ovu turbo debilnu stipulaciju koja niti jednom nije bila dobra? To što je meč dobio skoro pola sata, što je 45 minuta predugo? To što je Jinder i dalje prvak bez da je imao iti jedan dobar meč? Ili to što nismo ništa vidjeli zbog onog groznog kaveza. Khali i njegov povratak je bio samo onaj završni udarac nogom nakon što ste nekoga prebili. Potencijalno najgori meč godine.

Ukupni dojam:

Edi Džindo: Najgori show u 2017. godini zasad. Battleground zaista nema sreće posljednjih godina. Čudni završeci mečeva su veliki problem u zadnjih par mjeseci, što se pod hitno treba promijeniti. Osim tag team meča i videopaketa Breezanga, sve mi je na showu ostavilo gorak okus u ustima, što definitivno nije dobar pokazatelj. Nije bitno hoće li pobijediti heel ili face, ostavite me zadovoljnim načinom na koji prikazujete wrestling. Nažalost, ekipa iz Smackdowna to nije postigla.

Alen Butumović: Meni samo nedostaje onaj stari SmackDown koji je pazio čak i na najmanje detalje, koji nam je davao najbolje feudove i koji je bio miljama bolji od Rawa. Ovo je čisti užas. Sada niti one stvari koje bi trebale biti bitne ne pokušavaju učiniti takvima. Ne znam što se događa, volio bih znati, ali eto. Šteta.

Vedran Karlić: -2/10.

Na skali od 1 do 5, kojom ocjenom biste ocijenili Battleground?

View Results

Loading ... Loading ...

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Battleground 2017 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*