WWE Backlash 2017 preview

Novi SmackDownov PPV je pred nama, a riječ je o Backlashu. Backlash je ove godine u nešto drugačijem terminu – prošle godine se on dogodio početkom 9. mjeseca, a ove godine je već u petom mjesecu. Što se dogodilo u svakom rivalstvu i priči na putu do Backlasha ako slučajno niste gledali SmackDown u posljednji nekoliko tjedana, pročitajte u nastavku.

Randy Orton (c) vs Jinder Mahal – WWE titula

Jinder Mahal prebačen je na SmackDown povodom shakeupa. Svih ovih godina, Mahal je uglavnom gubio mečeve i bio je ništa više od jednog jobbera. Sve do zadnjih nekoliko tjedana i Six Pack Challenge meča u kojem je pobijedio Zayna, Harpera, Rowana, Rawleya i Zigglera te osvojio pravo borbe za WWE titulu. Ta odluka je iznenadila mnoge, no WWE je odlučio ići tom rutom za Backlash. U posljednjih nekoliko tjedana Mahal je nanizao nekoliko iznenađujućih pobjeda, pobijedivši Zayna, te kao najsvježiji primjer s ovotjednog SmackDowna, AJ Stylesa. Mahal je čak pinnao Ortona u timskom meču prošli tjedan, a istog je čovjeka koštao i meč protiv Bray Wyatta na Paybacku. No, pravi test za Mahala dolazi upravo ovdje. Vidjet ćemo hoće li Mahal moći dostaviti u vjerojatno svom najvećem meču u karijeri i imati zabavan meč s Ortonom. Jer do sada reakcije na njegov push su bile miješane, a ako želi pokazati da nije loš, može to učiniti ovdje. A što će se tek dogoditi ako bi osvojio titulu?

Kevin Owens (c) vs AJ Styles – United States titula

Tjedan nakon shakeupa, Styles je pobijedio Zayna i Corbina te tako postao novim izazivačem za US titulu koju je tada držao čovjek koji ju i danas drži, Kevin Owens. No, u međuvremenu se dogodilo mnogo toga. Owens je izgubio titulu na Paybacku i predao ju u ruke Jericha te je izgledalo kako ćemo ovdje vidjeti meč Stylesa i Jericha, no na sljedećoj epizodi SmackDowna, Owens je vratio natrag titulu, no ne samo to, nego je brutalno pretukao Jericha i poslao ga na višemjesečni odmor. Owens je u ovih nekoliko tjedana kazao kako će se ista sudbina dogoditi i Stylesu, no Styles nije u to povjerovao. Njih dvojica su se susreli prošle godine u nekoliko mečeva na Rawu, no nikada na PPV-u. Hoće li samoprozvano lice Amerike ovdje uspjeti zadržati titulu ili će je Styles pridobiti u svoje ruke?

The Usos (c) vs Breezango – SmackDown Tag Team titule

Usosi su uspješno osvojili svoje rivalstvo s Alphama i tako ostavili titule u svojim rukama. No, Breeze i Fandango, nakon što su svo ovo vrijeme bili zapostavljeni u SmackDownovoj diviziji, napokon su zaradili svoj meč za Tag Team titule pobijedviši tri ostala tima u Beat the Clock challengeu. Tijekom ovih tjedana, vidjeli smo nekoliko segmenata u kojima su njih dvojici glumili modne policajce i istraživali razne kriminalističke slučaje, a jedan od tih bili su i Usosi. Kazali su kako će taj slučaj riješiti upravo ovdje na Backlashu kada osvoje titule. S druge strane, prvaci naravno kazuju suprotno te puni energije i želje za obranom titule ulaze u ovaj meč. Bit će ovi prvi meč za Tag Team titule koji će Breezango imati. Hoće li ih uspjeti osvojiti iz prvog pokušaja?

Shinsuke Nakamura vs Dolph Ziggler

Nakamura je debitirao na SmackDownu dvije noći nakon WrestleManije, no od tada nije imao niti jedan meč na TV-u jer WWE želi sačuvati njegov debi za neki veći show, a odluka je pala upravo na Backlash. S druge strane, Ziggler se smatrao uvrijeđenim u toj situaciji jer smatra kako je on tu svake noći, no svejedno ne dobiva reakcije kakve dobiva Nakamura koji nije ništa napravio da to zasluži. Ziggler je zatim htio da se Nakamura bori s njim, Nakamura je to naravno prihvatio, a meč će se dogoditi na Backlashu i bit će to, kao što sam već spomenuo, prvi Nakamurin TV meč na glavnom rosteru? Hoće li on biti uspješan ili će ga Ziggler srušiti već iz prvog pokušaja?

Baron Corbin vs Sami Zayn

Corbin i Zayn bili su dio već ranije spomenutog Triple Threat meča zajedno s AJ Stylesom za prvog izazivača za United States titulu. Tada su već krenule nesuglasice između njih dvojice. To je dovelo čak do toga da je Corbin napao Zayna tijekom njegovog promoa na Talking Smacku prije nekoliko tjedana. To je rezultiralo jednotjednom suspenzijom Corbina jer je usput u cijeloj tučnjavi gurnuo i sudca. Slična stvar se dogodila i na ovotjednoj epizodi SmackDowna dok je Zayn imao intervju govoreći kako je zatražio od Shanea meč protiv Corbina te ga time i dobio, no tada je Corbin opet napao Zayna i ostavio ga na podu. Sada ostaje pitanje hoće li Zayn uspjeti izvršiti osvetu nad Corbinom na Backlashu?

Erick Rowan vs Luke Harper

Rowan se vratio na SmackDownu nakon WrestleManije i tada stao na stranu Bray Wyatta koji je još tada bio na SmackDownu. Harper je pak bio na strani Wyattova rivala, Ortona. U tag team meču između četiri spomenuta hrvača već smo vidjeli konflikt između Rowana i Harpera. Te nesuglasice prerasle su u meč koji se dogodio na SmackDownu prije tjedan i pol dana. Tu je Rowan uzeo pobjedu. No, Harper je od uprave zatražio meč protiv Rowana na PPV-u te ćemo zbog toga dobiti još jedan njihov meč ovdje.

Naomi, Charlotte & Becky Lynch vs Carmella, Natalya & Tamina

Charlotte je prebačena na SmackDown povodom shakeupa i odmah zatražila meč za Women’s titulu koju drži Naomi. Najprije je pobijedila Naomi u non-title meču i zaradila priliku za pojas, no tijekom toga meča, Charlotte i Naomi napal je grupa sastavljena od Tamine, Naomi i Carmelle kojima se nije sviđala činjenica što je Charlotte, odmah nakon što je prebačena na SmackDown, dobila priliku za titulu, dok one nisu iako su već dosta vremena na showu. Charlotte i Naomi, iako neprijateljice, bile su prisiljene udružiti se jedna s drugom kako bi se borili protiv Natalye i ekipe. Na kraju svega, njima se pridružila i Becky Lynch, iako je Natalya nju pokušala pridobiti na svoju stranu, no Becky je ipak odlučila stati uz Naomi i Charlotte. Time je stvoren ovaj six woman tag team meč na PPV-u.

Aiden English vs Tye Dillinger – Kickoff

Tye Dillinger je debitirao na SmackDownu nako WrestleManije, no od tada nije dobio neki konkretni feud. Iako smo već vidjeli meč između njih dvojice na SmackDownu, gdje je Dillinger pobijedio, WWE je odlučio dati Englishu priliku za revanš i uzvraćanje pobjede…ovaj puta ekskluzivno na Backlash Kickoffu.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Backlash 2017 preview"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*